Prema mojim astrološkim (Ne astronomskim) tumačenjima, ovo nije dobro za Bosnu (i Hercegovinu). Valjda će biti vedrine, pa da slikujemo nebeski spektakluk negdje prema planini Igman (Za Sarajevo).Oslobođenje, 30.11.2008.g. wrote:U ponedjeljak, 1. decembra, sa prvim mrakom pogledajte na jugo-zapadni dio neba. Dvije sjajne planete Venera i Jupiter nalazit će se na nebu na međusobnom razmaku od samo dva uglovna stepena ili četiri prividna mjesečeva diska. Mladi mjesec u fazi srpa također će biti veoma blizu ovih planeta. Pri tome će između 17,30 i 18,20 sati Mjesec zakloniti Veneru. Astronomi ovu pojavu nazivaju okultacija. Venera će iščeznuti iza zatamnjenog dijela Mjeseca i ponovo se pojaviti tik uz sjajni srp, najavio je za Oslobođenje astronom Muhamed Muminović.
Nebeski spektakluk: Dvije zvijezde tjeraju Mjeseca
Moderator: anex
-
BajrinNajmladji
#1 Nebeski spektakluk: Dvije zvijezde tjeraju Mjeseca
- halilova vila
#2 Re: Nebeski spektakluk: Dvije zvijezde tjeraju Mjeseca
Zasto je konjunkcija Venere i Jupitera u Jarcu astroloski negativna za BiH?
- Banksy
#3 Re: Nebeski spektakluk: Dvije zvijezde tjeraju Mjeseca
Konjukcija Venere i Jupitera je uvijek dobra i pozitivna. Kao i konjukcija Mjeseca i Venere i Mjeseca i Jupitera. I mjesec nije mlad, bio je to prije 4-5 dana. I nema nikakve veze s BiH. Imalo bi, možda, da je 1.12. dan državnosti, dan osnutka, ili nešto slično.
-
BajrinNajmladji
#4 Re: Nebeski spektakluk: Dvije zvijezde tjeraju Mjeseca
Pojma ti ja to nemam, ali mi se čini da je do sada bila jedna ''zvijezda'' što tjera Mjeseca i nema nam sreće ako se dvije ''dušmanke-zvijezde'' udruže da ga tjeraju,....halilova vila wrote:Zasto je konjunkcija Venere i Jupitera u Jarcu astroloski negativna za BiH?
Zar Jarac nije u januaru?
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#5 Re: Nebeski spektakluk: Dvije zvijezde tjeraju Mjeseca
-
King Kikapu
#6 Re: Nebeski spektakluk: Dvije zvijezde tjeraju Mjeseca
ovo ve3ze s ekologijom ima ko ja s nuklearnom fizikom