zagazaga wrote:zvanična web stranica Hrvatskog narodnog sabora Bosne i Hercegovine
tesna novost
Ne bi 'vaku dobru zayebanciju smislio ni naš @Prljavi Hare
zagazaga wrote:zvanična web stranica Hrvatskog narodnog sabora Bosne i Hercegovine
tesna novost
Oooooo majko draga debilizmu nikad kraja...Pa jesu li ovi normalni pa na "živoj" domeni testiraju????Mali_Vuk wrote:zagazaga wrote:zvanična web stranica Hrvatskog narodnog sabora Bosne i Hercegovine
tesna novost
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ne bi 'vaku dobru zayebanciju smislio ni naš @Prljavi Hare
Koji debili....zagazaga wrote:Musa: Zlajoglu je gori od onih koji su nas nabijali na kolac
Musa: Borit ćemo se protiv Zlajoglu Lagumdžije i i ogavnih izdajnika
Predsjednik HKDU BiH Ivan Musa je u obraćanju okupljenima rekao da „islamsko Sarajevo podržava Miloševićev projekat jedan čovjek jedan glas!“ Predsjednika SDP-a BiH Zlatka Lagumdžiju je cijelo vrijeme nazivao „Zlajoglu Lagumdžija“.
„On radi gore od onih koji su nas osvajali, nabijali na kolac, i haračili od 15. do 19 stoljeća. Mi se nećemo pokoriti sarajevskoj čaršiji, neće nas staviti u novu Jugoslaviji. Zlajoglu Lagumdžija je predstavnik suvremenih osmanlijskh osvajačkih pohoda!“, rekao je Musa, objasnivši da je Lagumdžija marginalizirao druge bošnjačke opcije, budući da svi Bošnjaci podržavaju unitarizam.
„Mi smo se okupili da kažemo takvim ugnjetačima da ćemo se boriti protiv Zlajoglua i odurnih i ogavnih izdajnika našeg naroda đenerala Budimira Jurišića i Đapića. Platofrmaši nas prisiljavaju da živimo s nelegalnošću, uz podršku međunarodnih krugova. Cijela nacija je izbačena iz ustava. Mi moramo kazati da Hrvatski narodni sabor ima ulogu entiteta. I neka zna federalni diktator Zlajoglu Lagumdžija da se hrvatski narod neće predati. HNS poručuje platformašima da koncept jedne nacije neće proći!“, završio je Musa posljednje izlaganje na Hrvatskom narodnom saboru
u svakoj poplavi gluposti ispliva novo go.......
Dasi wrote:
zagazaga wrote:Musa: Zlajoglu je gori od onih koji su nas nabijali na kolac
Musa: Borit ćemo se protiv Zlajoglu Lagumdžije i i ogavnih izdajnika
Predsjednik HKDU BiH Ivan Musa je u obraćanju okupljenima rekao da „islamsko Sarajevo podržava Miloševićev projekat jedan čovjek jedan glas!“ Predsjednika SDP-a BiH Zlatka Lagumdžiju je cijelo vrijeme nazivao „Zlajoglu Lagumdžija“.
„On radi gore od onih koji su nas osvajali, nabijali na kolac, i haračili od 15. do 19 stoljeća. Mi se nećemo pokoriti sarajevskoj čaršiji, neće nas staviti u novu Jugoslaviji. Zlajoglu Lagumdžija je predstavnik suvremenih osmanlijskh osvajačkih pohoda!“, rekao je Musa, objasnivši da je Lagumdžija marginalizirao druge bošnjačke opcije, budući da svi Bošnjaci podržavaju unitarizam.
„Mi smo se okupili da kažemo takvim ugnjetačima da ćemo se boriti protiv Zlajoglua i odurnih i ogavnih izdajnika našeg naroda đenerala Budimira Jurišića i Đapića. Platofrmaši nas prisiljavaju da živimo s nelegalnošću, uz podršku međunarodnih krugova. Cijela nacija je izbačena iz ustava. Mi moramo kazati da Hrvatski narodni sabor ima ulogu entiteta. I neka zna federalni diktator Zlajoglu Lagumdžija da se hrvatski narod neće predati. HNS poručuje platformašima da koncept jedne nacije neće proći!“, završio je Musa posljednje izlaganje na Hrvatskom narodnom saboru
u svakoj poplavi gluposti ispliva novo go.......

STENOGRAM SA SASTANKA U KARAĐORĐEVU: BAKIR: Ej, nemoj ti, Nešo, matere ti, da braniš Tursku od mene. Što je nisi branio od Karađorđa kad ti je stalo do nje?!
BORIS TADIĆ: Gospodo, želim vam dobrodošlicu ovde u Karađorđevu i nadam se da nemate prigovora na izbor ovog mesta za naš današnji lepi i konstruktivni trilateralni sastanak.
ABDULLAH GÜL: Baš lijepo mjesto. Što bih imao prigovora...
BAKIR IZETBEGOVIĆ: A što ne bi imo, crni Avdo?! Prvo i prvo, mjesto se zove po srpskom razbojniku koji je digo ustanak protiv Otomanskog Carstva i njegovog pravnog poretka...
NEBOJŠA RADMANOVIĆ: Kome si reko da je razbojnik?
IZETBEGOVIĆ: Tebi nisam ništa reko.
RADMANOVIĆ: Čuo sam ja, čuo...
IZETBEGOVIĆ: Jašta si nego čuo kad prisluškuješ. Đe nećeš čut?!
TADIĆ: Šta je bilo, drugari? U čemu je problem?
RADMANOVIĆ: Ovi Turci se nešto domunđavaju, pa kažu da je Karađorđe bio razbojnik.
IZETBEGOVIĆ: Ja sam onako, iz historijske perspektive, primijetio da je dotični narušavao javni red i mir u jednoj međunarodno priznatoj pravnoj državi...
TADIĆ: Pa dobro, ljudi, jesmo se lepo dogovorili da nećemo da sipamo so i biber na istorijske rane...
RADMANOVIĆ: Ne sipa Bakir so i biber. On bi prosuo benzin, pa zapalio...
GÜL: S ekonomskog gledišta je potpuno neodrživo da u uvjetima svjetske energetske krize pomažemo zemlju u kojoj odgovorni ljudi prosipaju benzin.
IZETBEGOVIĆ: Ma niko ne prosipa benzin, to se samo tako kaže, onako metaforički...
GÜL: A ja tebi sad metaforički kažem da neću da prosipam pare na vaše metafore.
IZETBEGOVIĆ: Što, bolan, nasjedaš na ove kaurske finte...
RADMANOVIĆ: Evo, čuli ste ga... Ovo je direktan udar na Republiku Tursku kao sekularnu državu.
IZETBEGOVIĆ: Ej, nemoj ti, Nešo, matere ti, da braniš Tursku od mene. Što je nisi branio od Karađorđa kad ti je toliko stalo do nje?!
TADIĆ: Nemojte, ljudi, pobogu, da se hvatamo u te istorijske zamke. Ponašajmo se u ovom lovištu viteški, ko gospoda lovci, a ne ko gonjena divljač. Jesam li ovo lepo reko?
GÜL: Baš lijepo.
ŽELJKO KOMŠIĆ: Ej, znate li vi, raja, koliko je drug Tito ovdje odstrijelio životinja?
RADMANOVIĆ: Sreća što ovdje nema Hrvata, pa se niko neće uvrijediti što si ih nazvo životinjama.
KOMŠIĆ: Kako nema Hrvata? A šta sam ja?
RADMANOVIĆ: Kakav si ti Hrvat? Znaš ti šta je za tebe naš Mile Dodik? On je za tebe onaj, kako se zove, onaj... Zrinski Frankopan.
KOMŠIĆ: Šta, bolan, lupetaš, kad se ne razumiješ u Hrvate?! Zrinski i Frankopan nisu jedna ličnost nego dvije.
RADMANOVIĆ: Eto, kažem ja... Taj Zrinski Frankopan je podvojena ličnost ko i ti. Ti si dobar Hrvat samo za Muslimane, a za Hrvate si samo dobar Musliman, ako to uopšte postoji.
IZETBEGOVIĆ: Šta si to reko?!
RADMANOVIĆ: Reko sam da je Komšić dobar čovjek, toliko dobar da nije svoj.
TADIĆ: E izem ti tog Zrinskog Frankopana... Popeli ste mi se na vrh glave s tom vašom istorijom. Možete li vi uopšte da razgovarate o budućnosti?
KOMŠIĆ: O kakvoj budućnosti da razgovaramo na mjestu gdje su Milošević i Tuđman dijelili Bosnu i Hercegovinu?!
RADMANOVIĆ: Pa šta fali takvoj budućnosti?
IZETBEGOVIĆ: Evo, čuli ste ga! Pa vidiš li ti, crni Avdo, s kim mi živimo?!
GÜL: Vidim, vidim, ali zajednička budućnost u Evropskoj Uniji je naš imperativ.
TADIĆ: Tako je, kolega. Mi smo došli na ovo mesto da pokažemo celom svetu da se može i drugačije nego do sada, da skinemo to nekakvo prokletstvo s ovog prostora i dajte, molim vas, da u tom duhu svi budemo konstruktivni.
KOMŠIĆ: Pa i ja sam za to da se skine prokletstvo, da se obračunamo sa zlim duhovima i vampirima prošlosti...
TADIĆ: Lepo rečeno, ali nemojmo da to ostane samo na rečima.
RADMANOVIĆ: Dajte onda glogov kolac, pa da se s vampirima obračunamo ko što Bog zapovijeda...
IZETBEGOVIĆ: E znao sam da će ovo da završi na Andriću, jeb...
KOMŠIĆ: Kakav Andrić, ko govori o Andriću?
IZETBEGOVIĆ: Kolac, kolac govori! Čito sam ja lektiru i znam ja čim se spomene kolac, šta se time insinuira!
GÜL: Nemojmo, gospodo, o insinuacijama. Bavimo se realnom politikom, molim vas. Ko vam je taj gospodin Kolac i zašto ga uplećete u ovaj razgovor?
KOMŠIĆ: Ne zove se on Kolac, nego Ivo Andrić.
GÜL: Dobro, ko je taj Andrić?
KOMŠIĆ: On je naš bosanskohercegovački nobelovac. Rodio se u Dolcu, kod Travnika.
IZETBEGOVIĆ: Šteta što nije i završio na kolcu kod Travnika.
GÜL: Kakve veze ima taj bosanski nobelovac sa kolcem? Šta je dobio Nobelovu nagradu za tesarstvo?
RADMANOVIĆ: Nije on bosanski nobelovac nego srpski. I nije dunđer nego pisac. Srpski pisac.
KOMŠIĆ: Nije nego bosanskohercegovački, po rođenju Hrvat iz Bosne.
RADMANOVIĆ: Jak Hrvat, silan Hrvat, takav ko i ti. Razlikujete se samo po tome što se on nije poturčio.
IZETBEGOVIĆ: Nego posrbio.
KOMŠIĆ: Šta lupaš, Bakire?! Andrić je bio i ostao Bosanac.
RADMANOVIĆ: Kakav Bosanac?! Nemoj ti meni te integralističke podvale! Bosanci su vaša sarajevska izmišljotina.
IZETBEGOVIĆ: Nije Andrića izmislilo Sarajevo nego Beograd!
KOMŠIĆ: Bakire, bolan...
TADIĆ: Vi, ljudi, stvarno niste normalni. Pa nije ovo sastanak literarne sekcije nego državnika, razumete li, državnika?! Nismo došli da cepidlačimo oko Andrića i da time zamaramo čoveka iz Turske...
RADMANOVIĆ: Ako je čovjek iz Turske došo da se s nama odmori, onda je načisto prolupo. Svi idu na odmor u Tursku, a sad se on našo da ide iz nje i da dođe baš ovamo.
IZETBEGOVIĆ: Eh, kad bi svi Turci bili takvi...
GÜL: Hoće li mi netko napokon objasniti u čemu je problem s tim vašim nobelovcem?
KOMŠIĆ: Pa baš u tome što je naš nobelovac.
IZETBEGOVIĆ: E moj, vala, nije...
GÜL: Ti, Bakire, onda nemaš nobelovca?
IZETBEGOVIĆ: Imam, kako ne bih imo...
KOMŠIĆ: Gdje ti je i koji ti je?
IZETBEGOVIĆ: Onaj mi je naš...
KOMŠIĆ: Koji naš? Ja nemam drugog.
IZETBEGOVIĆ: Naš, bolan, naš... Nije moj i tvoj nego moj i Abdulah-efendijin.
GÜL: Koji je to moj i tvoj?
IZETBEGOVIĆ: Pa Orhan Pamuk, predsjedniče.
GÜL: Ako si ti, Bakire, Armenac, ja – da te obavijestim – evo nisam.
IZETBEGOVIĆ: Kakav Armenac? Pa Orhan Pamuk je naš, Turčin.
GÜL: Jest, ko što je i taj vaš Andrić Bosanac.
KOMŠIĆ: Bakire, bolan, došli smo ovdje da sačuvamo cjelovitu Bosnu, a kako smo krenuli, pocijepat ćemo i Tursku...
GÜL: E vala, nećete. Ja hitno moram kući. Javili su mi da je srušen spomenik tursko-armenskom pomirenju.
TADIĆ: Pa šta ćeš sad da radiš?
GÜL: Da ga dignem.
TADIĆ: Je li u vazduh?
Duhovito.plain vanilla wrote:STENOGRAM SA SASTANKA U KARAĐORĐEVU: BAKIR: Ej, nemoj ti, Nešo, matere ti, da braniš Tursku od mene. Što je nisi branio od Karađorđa kad ti je stalo do nje?!
...
sto kaze tema, ne znam je li smijesno ili zalosnodraganbl wrote:Duhovito.plain vanilla wrote:STENOGRAM SA SASTANKA U KARAĐORĐEVU: BAKIR: Ej, nemoj ti, Nešo, matere ti, da braniš Tursku od mene. Što je nisi branio od Karađorđa kad ti je stalo do nje?!
...
Meni je najbolji onaj dio sa Andrićem.
Zbilja, koliko je prazne priče potrošeno oko komentarisanja Karađorđeva, kao mjesta gdje se kovao plan protiv BiH, a niko da spomene da je Karađorđe bio vođa Prvog srpskog ustanka protiv Turske. Izgleda da Avdi to nije smetalo. Kakav blesan, uopšte nije opterećen istorijomplain vanilla wrote:sto kaze tema, ne znam je li smijesno ili zalosnodraganbl wrote: Duhovito.
ali ajde, shvatit cemo kao satiru koja nema veze sa stvarnosti
Avdo je pravo demode lik!Propast!Niti zna guslati,niti zna u saz zasvirati,niti koju gangu zna!!!draganbl wrote:Zbilja, koliko je prazne priče potrošeno oko komentarisanja Karađorđeva, kao mjesta gdje se kovao plan protiv BiH, a niko da spomene da je Karađorđe bio vođa Prvog srpskog ustanka protiv Turske. Izgleda da Avdi to nije smetalo. Kakav blesan, uopšte nije opterećen istorijomplain vanilla wrote:sto kaze tema, ne znam je li smijesno ili zalosnodraganbl wrote: Duhovito.
ali ajde, shvatit cemo kao satiru koja nema veze sa stvarnosti.

Nisi ti dobar, uspio si mi kafu u nos ugurat.prljavi Hare wrote:Za šta će ti Mile tol'ka glava
Koju vojsku ja da tebi šaljem
U kanalu sad je Šesta flota
Poslat' mogu,eto dva,tri popa.
prljavi Hare wrote:NOVI MEGA-HIT HARETOVE PRODUKCIJE!!!!!
EPSKA POEMA O ISTORIJSKOM SUSRETU U KARAĐORĐEVU!!!!
BITKA U KARAĐORĐEVU
Sastali se na čuvenom mjestu
Bota,Onur,trojica iz Bosne
Dogovore mnoge da naprave
Jedni druge probat da prevare.
Crni Đorđe,to je ime mjesta
Po srpskome nazvano junaku
Franjo,Zlobo,tu su sjekli Bosnu
Čerečili,žalosnu joj majku.
Prvi stiže Knjaz Radmane
Sa njim brzo zborio je Bota
Pripazi se Nešo priče teške
Ako nećeš za Laktaše pješke.
O Turčinu ti najbolje zbori
Nemoj puno ovde da se kurčiš
Pun sanduk on dukata nosi
Svako malo Bakira da grliš.
Iz bokala često ne poteži
Kosovo da pomeno nisi
Kredit nama sad povelik treba
Šut',nijedne evo stižu oni.
Grli Bota Onura ko svoga
Nešo,Bakir,ko dva brata djeca
Jedino je na oprezu Komšo
Jeremiju zaklo bi ko pjevca.
Bujrum braćo,razgali se Bota
Hastali su đakonija puni
Vina,ribe,svakojaka slatka
Poče gozba,žalosna ti majka.
Tuče Radman vodu kao vino
Ni ostali ništa manje žedni
Usta Bota,nije do njeg' volja
Poziva ga keramička šolja.
Iz kabine mobitelom zove
Pita Milu štampa li listiće
Glas kroz žicu tada Milov sinu
Jebem 'vaku ja kopir mašinu.
Štancamo ih kolko god se može
Jeremija pomaže junački
Gotovo ga sada žao Dodi
Pozderac mu vas u goloj vodi.
Bota veli sada moram ići
Turcima da ne budim sumnju
Kod njih bih i nekako prošo'
Al' opasno nišani me Komšo.
Šta će Mile,vidi kuku jada
Te se i on telefona hvata
Pomoć trazi od stolnoga grada
Pobratima svoga,Čovič Draga.
Pomagaj nam brate Drago sada
Daj mi kaku spravu bržu,bolju
Ovaj kopir ni za kurac nije
Neće Turci da se meni smiju.
Što išta valjalo je ovdje
Ote Zlaja motikom i kukom
Jedino da šiljem ti Borjanu
Sokolica brzo radi rukom.
Rukom brže radi u me Željka
Kako brzo,ti vjerovo ne bi
Mašina je ono što mi treba
Referendum bez nje men' se sjeba.
Misli Mile šta ću majko sada
Tad ideja sama dođe njemu
Nezavisne izlaziti neće
Od prečega uvjek ima preče.
Vratimo se sad u Crni Đorđe
Onur Boti zamotuljak daje
Šorvana je gomila na čeku
Traži Radman još da ribe peku.
Kad to viđe Kalabiću Drago
Svinjetine da na stolu nema
Srce tužno raspuče se njemu
Sa usta mu sad skidaju pjenu.
Konta Bota kolko je tu para
Na uho mu tad šapuće Onur
Prvi ti ćeš na cijelome svijetu
Šeherzadu da odgledaš novu.
Gleda Bota,s oči ne vjeruje
Jebala te tvoja Šeherzada
Dukat silni on je očekivo'
Poziv šalje do Laktaša grada.
Vrišti Bota Mili na telefon
Ocjepi se Mile odma' sada
Prevarili opet nas su Turci
Prevarili,žalosnih nam jada.
Hoću brate,odma' vojsku šalji
Tenkove,avione mnoge
Veća biće sada naša strana
Dragan,Božo,i oni će s nama.
Za šta će ti Mile tol'ka glava
Koju vojsku ja da tebi šaljem
U kanalu sad je Šesta flota
Poslat' mogu,eto dva,tri popa.
Pa đe ti je tvoja lična vojska
Rado Srbin ide u vojnike
Mobiliši i staro i mlado
Vojsku brojnu,moćne silnike.
Brate Bota ima problem mali
Turčin pušku zakopo' je mnogu
Amerika tenkove im dade
Neće Mile grlom u jagode.
A Turaka puno više ima
Popis nemam,prebrojat ne mogu
Al' vjerujem ko Lazaru ne nebu
Ništ' ne rade,već se samo jebu.
Kaži onda sve je bila šala
Brzo njega svjetovaše Bota
Čovu,Božu,ti odjebi odmah
Cjelovita nek je naša Bosna.
Ne zna Mile šta bi reko' Boti
Kakav savjet ovaj da mu dade
Jebaji ga,kad je sve ovako
Gledaj sise lijepe Šeherzade.
Šta ćeš reći ti purgeru onom
Pita Mile Botu brižan tada
Za purgera ti ništa ne brini
Još ce on meni da se izvinjava.
Mirno sijelo bližilo se kraju
Kravate raskopčaše oni
Kući sa'će svaki od njih pravo
Rastanak se tužan primakao.
Zadnji tamo zborio je Bakir
Izvinjenje svoje tada nudi
Halal'te ako zašta ima
Hajmo kući,pokasno je ljudi.
by @prljavi Hare
a sdp kroz multikulti floskule ide na ideju jedna glava- jedan glas,,, i svu vlast na tako lijep i civiliziran način prigrabi isključivo sebi i svojim podanicima?hercegovac_pravi wrote: u svakoj poplavi gluposti ispliva novo go.......
Koji debili....
Ovi su svarno glupi ko ponoć (da ne kažem šta gore)...
Milošević nikada nije zagovarao reforme tipa "jedan čovjek jedan glas" već upravo ovo što zagovara HDZ i ina govna a to je "jedan narod jedan glas". O tome se radi...
Ovo neko iz SDP-a pod hitno treba nalijepiti na "ploču" i pustiti u eter.
I kave to veze ima sa mojim postom koji se odnosi na laži da je Milošević propagirao politiku "jedan čovjek-jedan glas"?torcida wrote:a sdp kroz multikulti floskule ide na ideju jedna glava- jedan glas,,, i svu vlast na tako lijep i civiliziran način prigrabi isključivo sebi i svojim podanicima?hercegovac_pravi wrote: u svakoj poplavi gluposti ispliva novo go.......
Koji debili....
Ovi su svarno glupi ko ponoć (da ne kažem šta gore)...
Milošević nikada nije zagovarao reforme tipa "jedan čovjek jedan glas" već upravo ovo što zagovara HDZ i ina govna a to je "jedan narod jedan glas". O tome se radi...
Ovo neko iz SDP-a pod hitno treba nalijepiti na "ploču" i pustiti u eter.
-no pasaran