Ne zelim da.otplacujem stambeni.kredit
Moderator: anex
- Hercegoviina
#1 Ne zelim da.otplacujem stambeni.kredit
Uzeo sam stambeni kredit I iz objektivnih razloga ne zelim vise da ga otplacujem sto bi znacilo neka pokrenu ovrhu ako zele. Koje su.mi.mogucnosti . Samo da napomenem da sam stalno zaposlen.
- Warashii
#2 Re: Ne zelim da.otplacujem stambeni.kredit
Pa vjerujem da ce sve uraditi prije nego li pokusaju sa nekretninom.Hercegoviina wrote:Uzeo sam stambeni kredit I iz objektivnih razloga ne zelim vise da ga otplacujem sto bi znacilo neka pokrenu ovrhu ako zele. Koje su.mi.mogucnosti . Samo da napomenem da sam stalno zaposlen.
Malo zajebana situacija.
Jesi probao nesto ispregovarati u banci?
-
pinkman
#3 Re: Ne zelim da.otplacujem stambeni.kredit
Koji kolateral je u pitanju? Da li imas suduznika? Hipoteka? Imaju li mjenicu?
- Hercegoviina
#4 Re: Ne zelim da.otplacujem stambeni.kredit
Nemam suduznika, stan koji sam uzeo.je hipoteka. Imaju.mjenicupinkman wrote:Koji kolateral je u pitanju? Da li imas suduznika? Hipoteka? Imaju li mjenicu?
- basicm
#5 Re: Ne zelim da.otplacujem stambeni.kredit
Sta moze dovesti do ovoga? Zasto ne prodas stan, makar za ostatak glavnice ako vec dizes ruke od svega.
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#6 Re: Ne zelim da.otplacujem stambeni.kredit
Kakav je to objektivan razlog ?
- insomnia78
#7 Re: Ne zelim da.otplacujem stambeni.kredit
Otisla pa sta
- HAVANA
#8 Re: Ne zelim da.otplacujem stambeni.kredit
Ne zelim ni ja al moram.Ljudi mi dali pare,ja trazio,procitao ugovor,slozio se i potpisao.Red je da i vratim,njima pare,meni stan.Svi sretni.Prodaj stan,vrati pare i cao.
- insomnia78
#9 Re: Ne zelim da.otplacujem stambeni.kredit
Nisam im’o vece greske u zivotu a im’o sam ih raznih
- HAVANA
#10 Re: Ne zelim da.otplacujem stambeni.kredit
Sto bolan? Nekretnina meni nikad fula nije bila.Osim ako nisi u zoni ludih cijena.insomnia78 wrote:Nisam im’o vece greske u zivotu a im’o sam ih raznih
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#11 Re: Ne zelim da.otplacujem stambeni.kredit
Glupost baciti sve niz vodu, pogotovo ako plaćaš već niz godina.
Šta sam trebao, ko podstanar, neka hvala.
2024. moje, svakako bih plaćao kiriju nekome, i sutra ništa, gdje si bio, šta si radio, hajde pod most.
2024. moje, svakako bih plaćao kiriju nekome, i sutra ništa, gdje si bio, šta si radio, hajde pod most.
- Rockefeller
#12 Re: Ne zelim da.otplacujem stambeni.kredit
Isto razmisljam.Tomahawk11 wrote:Glupost baciti sve niz vodu, pogotovo ako plaćaš već niz godina.
Samo neko ne zeli da se veze za nekretninu i mjesto gdje zivi.
-
probook
#13 Re: Ne zelim da.otplacujem stambeni.kredit
Potpisujem... Vezan 15 god, ali za 15 god znam sta sam placao. Sta imam od kirije, jes da bi kirije manje platio ali bi te pare bile bacene niz vjetar.Rockefeller wrote:Isto razmisljam.Tomahawk11 wrote:Glupost baciti sve niz vodu, pogotovo ako plaćaš već niz godina.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#14 Re: Ne zelim da.otplacujem stambeni.kredit
To je nešto drugo, pogotovo ljudi koji su s poslom tako da im fiksno mjesto života baš i ne odgovara.Rockefeller wrote:Isto razmisljam.Tomahawk11 wrote:Glupost baciti sve niz vodu, pogotovo ako plaćaš već niz godina.
-
probook
#15 Re: Ne zelim da.otplacujem stambeni.kredit
Ovo si s brda s dola napisao. Daj malo detalja, koliko vec otplacujes, koliko ti je ostalo, koliko stan realno vrijedi, kakvi su te jadi natjerali na ovaj potez itd.Hercegoviina wrote:Uzeo sam stambeni kredit I iz objektivnih razloga ne zelim vise da ga otplacujem sto bi znacilo neka pokrenu ovrhu ako zele. Koje su.mi.mogucnosti . Samo da napomenem da sam stalno zaposlen.
Banka ce ti uzimati pare od plate, ako nemas dovoljno aktiviracr hipoteku, prodati stan po minimalnoj cijeni i ako budes jos duzan blokirat ce ti sva ostala primanja dok se ne namire.
- Rockefeller
#16 Re: Ne zelim da.otplacujem stambeni.kredit
Upravo.Tomahawk11 wrote:To je nešto drugo, pogotovo ljudi koji su s poslom tako da im fiksno mjesto života baš i ne odgovara.Rockefeller wrote:Isto razmisljam.Tomahawk11 wrote:Glupost baciti sve niz vodu, pogotovo ako plaćaš već niz godina.
- Doda37
#17 Re: Ne zelim da.otplacujem stambeni.kredit
Cudi me kako nije administrativna zabrana na placu za stambeni, pravo da ti kazem malo mi je ovo tvoje djetinjasto, nema sanse da ti ne uzmu pare i dušu, @probook ti je najbolje objasnioprobook wrote:Ovo si s brda s dola napisao. Daj malo detalja, koliko vec otplacujes, koliko ti je ostalo, koliko stan realno vrijedi, kakvi su te jadi natjerali na ovaj potez itd.Hercegoviina wrote:Uzeo sam stambeni kredit I iz objektivnih razloga ne zelim vise da ga otplacujem sto bi znacilo neka pokrenu ovrhu ako zele. Koje su.mi.mogucnosti . Samo da napomenem da sam stalno zaposlen.
Banka ce ti uzimati pare od plate, ako nemas dovoljno aktiviracr hipoteku, prodati stan po minimalnoj cijeni i ako budes jos duzan blokirat ce ti sva ostala primanja dok se ne namire.
-
pinkman
#18 Re: Ne zelim da.otplacujem stambeni.kredit
Dakle, stan ti mogu i hoce uzeti. Kakva je razlika izmedju trzisne cijene stana i preostalog duga?Hercegoviina wrote:Nemam suduznika, stan koji sam uzeo.je hipoteka. Imaju.mjenicupinkman wrote:Koji kolateral je u pitanju? Da li imas suduznika? Hipoteka? Imaju li mjenicu?
Njihov cilj je da prodaju stan po takvoj cijeni da sebe isplate, pa stoga preporucujem da ga sam prodas jer tako mozes vise izvuci. Kod notara se napravi ugovor tako da novac prvo ide na skidanje hipoteke, a razlika koja ostane je tvoja. Ipak, uzimanje stana ce im biti posljednja opcija jer je to zavrzlama. Uvijek ce radije gledati da ti skidaju sa plate i slicno.
- Hercegoviina
#19 Re: Ne zelim da.otplacujem stambeni.kredit
mogu li oni po zakonu potpuno obustaviti cijelu platu da bi namirili dug
- Warashii
#20 Re: Ne zelim da.otplacujem stambeni.kredit
Mislim da ne mogu, nema stecaja jos kod nas, ali onda si malo varao kada si kredit dizao.
Jbga valjda ima neki bankar.
Jbga valjda ima neki bankar.
- Haris.ba
#21 Re: Ne zelim da.otplacujem stambeni.kredit
Pola plate ti mogu uzeti mjesecno.Hercegoviina wrote:mogu li oni po zakonu potpuno obustaviti cijelu platu da bi namirili dug
A kako su ti dosada? Kako si ratu placao?
Helem. Ako je na dobroj lokaciji kupicu ti mozda ja stan. I ako je za dobru paru. Pa ti prebijaj sa bankom.
- VladaFBiH
#22 Re: Ne zelim da.otplacujem stambeni.kredit
stani u redHaris.ba wrote:
Helem. Ako je na dobroj lokaciji kupicu ti mozda ja stan. I ako je za dobru paru. Pa ti prebijaj sa bankom.
- madner
#23 Re: Ne zelim da.otplacujem stambeni.kredit
insomnia78 wrote:Otisla pa sta
- bushido
#24 Re: Ne zelim da.otplacujem stambeni.kredit
Nije ona otisla,ona je ostala (u stanu)madner wrote:insomnia78 wrote:Otisla pa sta
- madner
#25 Re: Ne zelim da.otplacujem stambeni.kredit
Desava se, fino prodati stan i svi sretni.