Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
verbal wrote:svi cestiti ljudi koji su se rodili prije 1970 i koji su imali priliku da ga zapamte, zale za Titom.
oni koji su bili protiv Tita i zajednistva nasih bratskih naroda nam i jesu napravili zlo. bez obzira koje vjere i nacije bili. jedino sto mu zamjerim je to sto nije istrijebio sve cetnike, ustase, mlade muslimane i ostale neprijatelje jugoslovenstva. meni ne bi prezivjeli ni u Jugi ni u inostranstvu. NAso bi ih ja na kraju svijeta da sam bio bna Titovom mjestu. al eto, nije covjek htio da tjera mak na konac i eto sta bi. Medjutim, jos nije kasno da se razdvoji kukolj od zita.
ta "armija" vise ne postoji, tojesto postoji onoliko koliko postoji HVO, a armija republike srpske jos uvjek postoji. toliko o pobjednicima i porazenima.
jedina armija koja je garantirala opstanak jugoslavije, bila je JNA.
p.s.
nego kako se sad na bosnjackom kaze: garantira ili garantuje?
ta "armija" vise ne postoji, tojesto postoji onoliko koliko postoji HVO, a armija republike srpske jos uvjek postoji. toliko o pobjednicima i porazenima.
jedina armija koja je garantirala opstanak jugoslavije, bila je JNA.
p.s.
nego kako se sad na bosnjackom kaze: garantira ili garantuje?
Ako ta armija vise na postoji, ajd napadni Bosnjake u BiH pa cemo videt sta ce biti.
RS vise postojala nebi, nije vise 1991 kada su oni imali svo oruzje od JNA a Bosnjaci nisu.
Sandzak24 wrote:
Ako ta armija vise na postoji, ajd napadni Bosnjake u BiH pa cemo videt sta ce biti.
To nije Armija BiH, nego Armija Bosnjaka tj muslimanska Armija.
I ne zaboravi da Bosnjaci nisu BiH. Oni su samo dio BiH. I imaju pravni i moralni autoritet samo u jednom dijelu BiH - Federaciji. A i to djelomicno.
p.s. brani li Armija BiH povratnike Bosnjake kad ih neko napadne u BL ili Prijedoru?
BigusDickus wrote:Ukratko ovako, nekim hronoloskim redom (iako je sasvim svejedno): masovne egzekucije ratnih zarobljenika, proganjanje, zatvaranje i nehuman odnos prema politickim neistomisljenicima, ogranicavanje slobode rijeci, ogranicavanje vjerskih sloboda, promasena ekonomija, promaseno politicko uredjenje... ne, to nije moja vizija dobrog vodje i dobrog istorijskog perioda.
p.s.
Da ne bude zabune, ovo nabrojano se odnosi na prilike u bivsoj Jugoslaviji, a ne na situaciju u RS, tokom i neposredno nakon rata, bez obzira koliko slicno bilo.
.
Last edited by vryzas on 13/07/2015 11:29, edited 1 time in total.
verbal wrote:svi cestiti ljudi koji su se rodili prije 1970 i koji su imali priliku da ga zapamte, zale za Titom.
oni koji su bili protiv Tita i zajednistva nasih bratskih naroda nam i jesu napravili zlo. bez obzira koje vjere i nacije bili. jedino sto mu zamjerim je to sto nije istrijebio sve cetnike, ustase, mlade muslimane i ostale neprijatelje jugoslovenstva. meni ne bi prezivjeli ni u Jugi ni u inostranstvu. NAso bi ih ja na kraju svijeta da sam bio bna Titovom mjestu. al eto, nije covjek htio da tjera mak na konac i eto sta bi. Medjutim, jos nije kasno da se razdvoji kukolj od zita.
Slicno je govorio i...
.
Last edited by vryzas on 13/07/2015 11:30, edited 1 time in total.