Ne vjerujem...

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
Jonatan

#1 Ne vjerujem...

Post by Jonatan »

...da je Bog obećao ocima po prorocima Mesiju koji će zavesti ljude da kroz 2000.god pogrešno vjeruju i da samo danas na milione ljudi pogrešno vjeruje.
Maverick_

Post by Maverick_ »

:roll: ti uvjek o religiji i o tom ko je u pravu, a ko je u krivu...imas li ista drugo na pameti...ili si svecenik neki mozda? :roll:
St.Germain

Post by St.Germain »

ni ja ne vjerujem u boga pa ne otvaram pedeset tema o tome :roll:
Jonatan

Post by Jonatan »

Maverick_ wrote::roll: ti uvjek o religiji i o tom ko je u pravu, a ko je u krivu...imas li ista drugo na pameti...
A o čemu bi drugom kad je Bog svrha svega.
ili si svecenik neki mozda? :roll:
Nisam :D
Maverick_

Post by Maverick_ »

Ma naravno da je Allah svrha svega,ali opet stalno ta raspravka ko je u pravu,a ko krivo vjeruje. Bezveze,jer ja tebe necu ubjediti da promjenis vjeru,a ni ti mene isto. Radi kako mislis da je uredu.
Soul_Sista

Post by Soul_Sista »

Meni nije samo jedno jasno, zasto neko vodi dialog sa Bogom na forumu kad se na forumu treba da vodi dialog sa ostalim ucesnicima (ljudima :D )... :roll:
hey

Post by hey »

Maverick_ wrote:Ma naravno da je Allah svrha svega,ali opet stalno ta raspravka ko je u pravu,a ko krivo vjeruje. Bezveze,jer ja tebe necu ubjediti da promjenis vjeru,a ni ti mene isto. Radi kako mislis da je uredu.
niakd se ne zna Mav mozda ga ubedis :D
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

Opet ti hey na religiji!!!

Bjezi brzo :D :D :D
hey

Post by hey »

ma cekam tebe ovde
nikako da skontas
progDVB

#10 Re: Ne vjerujem...

Post by progDVB »

Jonatan wrote:...da je Bog obećao ocima po prorocima Mesiju koji će zavesti ljude da kroz 2000.god pogrešno vjeruju i da samo danas na milione ljudi pogrešno vjeruje.
Da li je Mesija lazno zavodio ljude, ili su se sva iskrivljavanja desila nakon njegovog uzdizanja na nebo?
foton

Post by foton »

Svidja mi se Simpsonova (Homerova) filozofija. Najbolje je biti ateist. Jer ako se molis Bogu, rizikujes da se molis pogresnom, pa ces ga samo jos vise naljutiti. Ovako znas na cemu si. Integracija greske, optimizacija situacije = ateist.
Jonatan

#12 Re: Ne vjerujem...

Post by Jonatan »

progDVB wrote:
Jonatan wrote:...da je Bog obećao ocima po prorocima Mesiju koji će zavesti ljude da kroz 2000.god pogrešno vjeruju i da samo danas na milione ljudi pogrešno vjeruje.
Da li je Mesija lazno zavodio ljude, ili su se sva iskrivljavanja desila nakon njegovog uzdizanja na nebo?
Da li bi Bog dopustio da su iskrivi slika o Onome po kome je Bog obećao Spasenje?
Sayed

#13 Re: Ne vjerujem...

Post by Sayed »

Jonatan wrote:
progDVB wrote:
Da li bi Bog dopustio da su iskrivi slika o Onome po kome je Bog obećao Spasenje?
A da li bi dopustio milion losijih stvari koje su se desavale i jos uvijek svakodnevno desavaju... Iskrivljena slika o profetima i pogresno shvacanje stvari koje su govorili je problem svih velikih religija.
Jonatan

#14 Re: Ne vjerujem...

Post by Jonatan »

Sayed wrote:
A da li bi dopustio milion losijih stvari koje su se desavale i jos uvijek svakodnevno desavaju... Iskrivljena slika o profetima i pogresno shvacanje stvari koje su govorili je problem svih velikih religija.
Bog je čovjeku dao slobodu izbora, neka bira između Dobra i zla, a ti zaključi što većina ljudi prihvata.

Onoga tko prihvati Dobro, On sigurno ne napušta.
bosniaque

Post by bosniaque »

vavik njeko njekoga ubjedjiva! :D
Post Reply