Ne to nisam ja, to je moj fotošop =)

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
almir90

#1 Ne to nisam ja, to je moj fotošop =)

Post by almir90 »

Ako sam fulio podforum, neka moderator premjesti.

Nešto gledam fejs, sve je to photoshop zavladao, i to katastrofa, ne mogu se više osobe prepoznati kad ih sretneš na ulici. Da ne bude da sam šovinista, nisu više samo cure te koje se fotošopiraju, već i muškarci. Svi mladi, zgodni, lijepi, bez bubuljice na licu, dok ih ne sretneš.

Zamišljam situaciju, zagovaram sa curom sastanak preko fejsa, kaže ona meni "naći ćemo se tu i tu, ako me slučajno ne budeš u gužvi prepoznao, reci photoshop", i tako ti ja ulazim u kafić i ne prepoznajem je, izgovaram tu čarobnu riječ, kad ustaju sve cure u kafiću. :lol:

Možda nekima glupa tema, dobro ne nekima, nego većini :lol: . Al' dobra za odmaranje živaca. Kakva su mišljenja forumaša o takvim osobama?

Meni lično je više jadnije, nego smješnije, jer ipak, bez obzira na sve prerade i dorade, opet čovjek onakav kakav jest, mora izaći među svijet, čemu onda praviti lažnu virtuelnu ličnost?
Last edited by almir90 on 24/10/2014 04:49, edited 1 time in total.
Zatamnjena stakla

#2 Re: Ne to nisam ja, to je moj fotošhop =)

Post by Zatamnjena stakla »

Studiras li?

Sa mooooog!
almir90

#3 Re: Ne to nisam ja, to je moj fotošhop =)

Post by almir90 »

Zatamnjena stakla wrote:
Studiras li?
NaraFno, jučer sam završio elektrotehnički fax, sutra prebacujem skelu na medicinski, valja sredit fasadu. :lol:
SaraFina

#4 Re: Ne to nisam ja, to je moj fotošhop =)

Post by SaraFina »

Za mene je FB privatan. Zar ima osoba koji na FB dodaju osobe koje ne znaju u R.L ? Što je to? Zenidbene-udaje agencije dobile konkurenciju?

Kad bi se recimo tog jednostavnog pravila drzali ne bi bilo " zabuna " prilikom prvog susreta :D
P308

#5 Re: Ne to nisam ja, to je moj fotošhop =)

Post by P308 »

Kasnis :D
Zatamnjena stakla

#6 Re: AW: Ne to nisam ja, to je moj fotošhop =)

Post by Zatamnjena stakla »

almir90 wrote:
Zatamnjena stakla wrote:
Studiras li?
NaraFno, jučer sam završio elektrotehnički fax, sutra prebacujem skelu na medicinski, valja sredit fasadu. :lol:
Pitao sam te da l' studiras haha.

Sa mooooog!
SaraFina

#7 Re: Ne to nisam ja, to je moj fotošhop =)

Post by SaraFina »

U razvoju?

Psihičkom? :D

Mislim uvodni post je kontradiktoran. Kako mozeš ne prepoznati djevojku koju poznaješ u R.L ako se " fotošopirala" poput tinejdzerice?

Folovi i golovi Retrica i ostale gluposti.

Šifra odnosno znak prepoznavanja je potreban jedino u slučaju susreta na slijepo :D

Onda nije do " fotošopiranja" nego ti moze podvaliti i laznu sliku.

Ili neku početkom osamdesetih iz JNA :D ( kad su frajeri u pitanju )
aCme

#8 Re: AW: Ne to nisam ja, to je moj fotošhop =)

Post by aCme »

Zatamnjena stakla wrote:
almir90 wrote:
Zatamnjena stakla wrote:
Studiras li?
Pitao sam te da l' studiras haha.

Sa mooooog!
Čuj studiraš li ?
Kakva su ovo glupa pitanja na ovako ozbiljnoj temi :skoljka:
ilkbahar

#9 Re: Ne to nisam ja, to je moj fotošhop =)

Post by ilkbahar »

hehehe neki dan mi jaran prica, upoznao djevojku na fejsu, kao imali neke zajednicke prijatelje pa se dodali na listu prijatelja. I kaze mala super, prelijepa, zgodna, sredjena. I dogovore sastanak, kad cura kaze ni nalik kao na slikama, nit je zgodna niti lijepa, bubuljicava, malena...
popili kafi i to je bilo sve...
iskreno ne kontam sta je poenta...ti ljudi su toliko duboko zagazili u virtualni svijet da stvarnost ocigledno vise ne prepoznaju.
Ja vec odavno ne stavljam svoje slike na fejs, nekako sama sebi izgledam staromodno pored ovih fotosopiranih ljepotica.
stetoskop
Grijem se na: Fujitsu 12llce
Vozim: Traktor, ide j€bi ga

#10 Re: Ne to nisam ja, to je moj fotošhop =)

Post by stetoskop »

I Fejzo postade moderno ime. :D
Šveđanin

#11 Re: Ne to nisam ja, to je moj fotošhop =)

Post by Šveđanin »

Ženske koje su bucke slikaju obično samo facu, glavu i te gornje dijelove tijela.

Ženske koje su ružne u faci slikaju se obično komplet iz daljine.

Ženske koje su i bucke i ružne u faci se ne slikaju već na profilnoj drže pepeljugu, cvijeće ili eventualno neku glumicu.
Šveđanin

#12 Re: Ne to nisam ja, to je moj fotošhop =)

Post by Šveđanin »

Šalim se ja malo. :wink:

Fejsbuk je doprinio tome da svako sebi može dići cijenu.. to je odlična stvar jer je besplatno.
U stvarnom životu, ako za primjer uzmemo samo fizičku ljepotu, žene sebi dižu cijenu kroz šminku. I zaista znam neke koje su non stop po mejkapom, baš baš lijepo izgledaju, nekako ih počneš pamtiti samo tako.. ali bez mejkapa, goli prosjek.
Pa pogledajte one slike before i after šta šminka čini od žene.

Ostali fizički nedostaci se kroz odjeću mogu već nekako sakriti, ali pravi ispit je plaža. :-D Tu se tačno vidi ko je koliko dobar, odnosno dobra. :D

Meni je više interesantan trend ekstremne mršavosti. Naime uđem nekad na instagram od malog rođe, kad tamo djevojke koje su bukvalno kost i koža umislile da su prespremne. :zzzz: Ne znam kome je to lijepo.
SaraFina

#13 Re: Ne to nisam ja, to je moj fotošop =)

Post by SaraFina »

Na FB se dodaju po mom mišljenju ljudi koji su ti bliski u R.L, rodbina, prijatelji iz djetinjstva rasuti po drugim kontinentima i drzavama koje vidjaš u vrijeme ljetnjih godišnjih odmora i sl.

Ispao je dobro srestvo za povezivanje nekih davno izgubljenih prijateljskih pa i daljnjih familijarnih veza.
Post Reply