Mt: 7
#7"Ne sudite da ne budete suđeni!
(2) Jer sudom kojim sudite bit ćete suđeni. I mjerom kojom mjerite mjerit će vam se.
(3) Što gledaš trun u oku brata svojega, a brvna u oku svome ne opažaš?
(4) Ili kako možeš reći bratu svomu: 'De da ti izvadim trun iz oka', a eto brvna u oku tvom?
(5) Licemjere, izvadi najprije brvno iz oka svoga pa ćeš onda dobro vidjeti izvaditi trun iz oka bratova!"
(12) "Sve, dakle, što želite da ljudi vama čine, činite i vi njima. To je, doista, Zakon i Proroci."
(13) "Uđite na uska vrata! Jer široka su vrata i prostran put koji vodi u propast i mnogo ih je koji njime idu.
(14) O kako su uska vrata i tijesan put koji vodi u Život i malo ih je koji ga nalaze!"
Ne sudite!
-
Jonatan
Mt 12
(33) "Ili uzmite: dobro stablo i plod mu je dobar. Ili uzmite: trulo stablo i plod mu je truo. Ta po plodu se stablo poznaje.
(34) Leglo gujinje! Kako možete govoriti dobro kad ste opaki. Ta iz obilja srca usta govore!
(35) Dobar čovjek iz riznice dobre vadi dobro, a zao čovjek iz riznice zle vadi zlo.
(36) A kažem vam: za svaku bezrazložnu riječ koju ljudi reknu dat će račun na Dan sudnji.
(37) Doista, tvoje će te riječi opravdati i tvoje će te riječi osuditi."
(33) "Ili uzmite: dobro stablo i plod mu je dobar. Ili uzmite: trulo stablo i plod mu je truo. Ta po plodu se stablo poznaje.
(34) Leglo gujinje! Kako možete govoriti dobro kad ste opaki. Ta iz obilja srca usta govore!
(35) Dobar čovjek iz riznice dobre vadi dobro, a zao čovjek iz riznice zle vadi zlo.
(36) A kažem vam: za svaku bezrazložnu riječ koju ljudi reknu dat će račun na Dan sudnji.
(37) Doista, tvoje će te riječi opravdati i tvoje će te riječi osuditi."
-
Jonatan
Mt 12
(46) Dok on još govoraše mnoštvu, eto majke i braće njegove. Stajahu vani tražeći da s njime govore.
(47) Reče mu netko: "Evo majke tvoje i braće tvoje, vani stoje i traže da s tobom govore."
(48 Tomu koji mu to javi on odgovori: "Tko je majka moja, tko li braća moja?"
(49) I pruži ruku prema učenicima: "Evo, reče, majke moje i braće moje!
(50) Doista, tko god vrši volju Oca mojega, koji je na nebesima, taj mi je brat i sestra i majka."
(46) Dok on još govoraše mnoštvu, eto majke i braće njegove. Stajahu vani tražeći da s njime govore.
(47) Reče mu netko: "Evo majke tvoje i braće tvoje, vani stoje i traže da s tobom govore."
(48 Tomu koji mu to javi on odgovori: "Tko je majka moja, tko li braća moja?"
(49) I pruži ruku prema učenicima: "Evo, reče, majke moje i braće moje!
(50) Doista, tko god vrši volju Oca mojega, koji je na nebesima, taj mi je brat i sestra i majka."
-
memoria1733
Jonatan I completely agree with yor argument.