Ne RUPA nego JAMA u zakonu!

Post Reply
kub lajkan

#1 Ne RUPA nego JAMA u zakonu!

Post by kub lajkan »

Jedna VEEEEEELIKA GLUPOST se u ovoj zemlji unedogled ponavlja...

Mi smo takvi kakvi jesmo, narod nam je opterećen međunacionalnim odnosima, koji s vremena na vrijeme, prave goleme probleme svima.

Zar nije logično da se kod nas vrijeđanja po nacionalnoj osnovi i slične gluposti žešće sankcionišu nego u drugim državama?

Valjda je normalno misliti da jeste.

Ali pazite šta se dešava kod nas: krupna zvjerka polovine države nonšalantno izjavi da se u Sarajevu desio zločin nad "njegovim narodom", čak i veći od onog za kojeg CIJELI SVIJET zna (nažalost, imaju i dokazi više nego dovoljni).

Dobro, u redu. Ali, pošto se radi o nečemu što je zaista krupno, onda valjda treba utvrditi da li je tačno što lik tvrdi ili nije.

Pa se poduzmu adekvatne mjere da se to utvrdi, pa ako treba da traje i pola godine, godinu... nema veze. Ali da se NEDVOSMISLENO UTVRDI DA LI JE TO TAČNO ILI NIJE. Pa ako je tačno, da se dalje utvrđuje ko je i za šta kriv.

A AKO NIJE TAČNO... pa brate, valjda je najnormalnije da čovjek odgovara za PODSTICANJE I ŠIRENJE MEĐUNACIONALNE MRŽNJE. I kako rekoh na početku, potpada pod vrlo ozbiljne kazne, kao da je u Hag otišao...

Pa valjda to rade u svim državama, pa je najnormalnije da se radi i kod nas.

I kako kod nas to završi: malo se pobune mediji, malo se konstatuje da "Srbi opet seru", a cijela RS nakon njegove izjave još ubjeđenija da je puno više zločina napravljeno nad Srbima nego nad svim ostalim. I onaj obični čovjek koji sutra presuđuje pobjednika na izborima, nakljukan opet i tako beskonačno.

Elem, meni je u svemu najzanimljivije sljedeće...

Nije stvar da se to NE MOŽE riješiti. Stvar je u tome da se to NE ŽELI riješiti. Jer kad taj kreten izvali ovako kao što je izvalio znajući da za to nikom pod kapom nebeskom neće odgovarati, svakom nacionalisti (SDA, SDS, HDZ) podsvjesno srce zaigra od sreće. Jer je upravo dobio garanciju da će "njegovi" (a to su: i SDA i SDS i HDZ!) i dalje vladati. A zašto bi se on kroz neki glupavi zakon te "privilegije" odrekao?
Nenadv24

Post by Nenadv24 »

Zločina nad Srbima u Sarajevu je bilo isto kao i u Mostaru, Čapljini i srednjoj Bosni ali u Srebrenici je napravljen pokolj. Ja ne znam što se uopšte bakćete Čavićem. Poslušaj šta kaže(ako hoćeš ako ne promijeni kanal). Nek ti kroz jedno uđe na drugo izađe i to je to.
Fair Life

Post by Fair Life »

Nenadv24 wrote:Zločina nad Srbima u Sarajevu je bilo isto kao i u Mostaru, Čapljini i srednjoj Bosni ali u Srebrenici je napravljen pokolj. Ja ne znam što se uopšte bakćete Čavićem. Poslušaj šta kaže (ako hoćeš ako ne promijeni kanal). Nek ti kroz jedno uđe na drugo izađe i to je to.
Mozes li ti Nenade zamisliti koliko je onih kojima takva Caviceva prica na jedno uho samo udje... a na drugo nikad ne izadje.

Kub Lajkan zbog njih se pita... se pita...

Pitam se i ja... glava boli.

Pitam se... zasto se pojedinci ponasaju poput usranog djeteta ?? Tvrde da se nisu usrali... a gace im prepune govana !??
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Nenadv24 wrote:Zločina nad Srbima u Sarajevu je bilo isto kao i u Mostaru, Čapljini i srednjoj Bosni ali u Srebrenici je napravljen pokolj. Ja ne znam što se uopšte bakćete Čavićem. Poslušaj šta kaže(ako hoćeš ako ne promijeni kanal). Nek ti kroz jedno uđe na drugo izađe i to je to.
Pa upravo o tome i govorim!!

Poenta i jeste u tome da se takve stvari NE svode na to da na jedno uho uđe a na drugo izađe.

Za takve izjave treba KRIVIČNO ODGOVARATI!

Pa to je tako u svakoj normalnoj zemlji. Ako se za tako nešto ne odgovara, onda mi tonemo još dublje u blato i srednji vijek... Kako to ne kontaš?

I nisu uopšte u pitanju samo politički i drugi predstavnici RS-a, nego podjednako svi koji sebi dozvoljavaju takav luksuz da šire međunacionalnu mržnju...
Nenadv24

Post by Nenadv24 »

Ako ih zasad nije moguće krivično goniti onda dotada ćemo se sekirati.
Post Reply