NE RADI SE TO TAKO!!!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
arbosan

#1 NE RADI SE TO TAKO!!!

Post by arbosan »

Nesto kontam kako zivjeti i prezivjeti ovu ne pravdu u ovoj drzavi. Poskupljenje, lopovluk i sa ova desavanja. Neki pozivaju na protest, a to se tako ne radi!

Ja sam odlucio slijedece:
1) Gledat cu da otezam poljoprivrednicima/privrednicima kako god mogu, na nacin da necu vise kupovati domaci proizvod, niti kupovati sa trznice niti sa pijace, i ako vec moram, onda cu uzeti minimum minimuma.
2) Necu platiti TV taksu, pa nek je neko drugi plati
3) Necu platit kartu za Autobus niti za trolu, pa nek to GRAS plati
4) Necu vise piti domaci sok, niti onaj koji se proizvodi u BiH, od Kole pa nadalje, kupicu cedevitu! ili cak nesto drugo
5) Necu pusiti BH cigarete, nego cu Hrvatske uvozne.
6) Necu glasati za Federalne stranke, nego cu za stranke iz RS-a koje djeluju na FBiH.

Naravno, nije to sve sto necu, ako vi imate ideju sta jos netreba raditi, slobodno dodaj te.

Ova moja akcija nece promjeniti primanje tih politicara, posto se placa PDV i porezi i sto sta, ali zato ce otezati zivot ljudima koji se bave privredom i uslugama, posto oni zive od nas, a i njima je tesko. Zato treba uraditi da njima jos vise otezamo, pa onda kada jedna kola ili lijanovic ili udruzenje ovo ili ono ustane, bice makar bolje nego da ja kao pojedinac izadjem na neki protest, i da se to pretvori u cirkus, gdje ce svi reci da nisu bili na tom protestu ili da nisu ucestvovali na tako nesto.

Eto tako se to radi, nek vasu borbu vodi onaj koji je jaci, a za to treba vremena, ali itekako je efikasan recept.
_veleposlanik

#2 Re: NE RADI SE TO TAKO!!!

Post by _veleposlanik »

arbosan wrote:Nesto kontam kako zivjeti i prezivjeti ovu ne pravdu u ovoj drzavi. Poskupljenje, lopovluk i sa ova desavanja. Neki pozivaju na protest, a to se tako ne radi!

1) Gledat cu da otezam poljoprivrednicima/privrednicima kako god mogu, na nacin da necu vise kupovati domaci proizvod, niti kupovati sa trznice niti sa pijace, i ako vec moram, onda cu uzeti minimum minimuma.
4) Necu vise piti domaci sok, niti onaj koji se proizvodi u BiH, od Kole pa nadalje, kupicu cedevitu! ili cak nesto drugo
6) Necu glasati za Federalne stranke, nego cu za stranke iz RS-a koje djeluju na FBiH.

Naravno, nije to sve sto necu, ako vi imate ideju sta jos netreba raditi, slobodno dodaj te.

Ova moja akcija nece promjeniti primanje tih politicara, posto se placa PDV i porezi i sto sta, ali zato ce otezati zivot ljudima koji se bave privredom i uslugama, posto oni zive od nas, a i njima je tesko. Zato treba uraditi da njima jos vise otezamo, pa onda kada jedna kola ili lijanovic ili udruzenje ovo ili ono ustane, bice makar bolje nego da ja kao pojedinac izadjem na neki protest, i da se to pretvori u cirkus, gdje ce svi reci da nisu bili na tom protestu ili da nisu ucestvovali na tako nesto.

Eto tako se to radi, nek vasu borbu vodi onaj koji je jaci, a za to treba vremena, ali itekako je efikasan recept.
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
seln

#3 Re: NE RADI SE TO TAKO!!!

Post by seln »

Ma ti si genije...ali, nepravda se ipak pise sastavljeno.
Amazonka27

#4 Re: NE RADI SE TO TAKO!!!

Post by Amazonka27 »

seln wrote:Ma ti si genije...ali, nepravda se ipak pise sastavljeno.
Atmosfera na stastanku u firmi:
jel' uredu drugovi da ja sa zenom i djetetom zivim u jednosobnom stanu? Nije! ...i dadose mu dvosoban stan...
jel' uredu drugovi da ja sa zenom i troje djece zivim u trosobnom stanu? Nije! ...I dadose mu peterosoban stan...
jel' uredu drugovi da ja sa zenom i 6 djece, svastikom i mojim roditeljima zivim u baraki? Nije druze...
kaze se baraci...
:run:
SanYava

#5 Re: NE RADI SE TO TAKO!!!

Post by SanYava »

arbosan wrote:Nesto kontam kako zivjeti i prezivjeti ovu ne pravdu u ovoj drzavi. Poskupljenje, lopovluk i sa ova desavanja. Neki pozivaju na protest, a to se tako ne radi!

koji mozak......
stvarno ti zavidim.
pozajmi mi ga na jedan dan, hoćeš? :roll:
Skyfox

#6 Re: NE RADI SE TO TAKO!!!

Post by Skyfox »

arbosan wrote:
ups.. :shock:

a ko to jos placa karte sem penzionera i pokojeg srednjoskolca?
_veleposlanik

#7 Re: NE RADI SE TO TAKO!!!

Post by _veleposlanik »

ovdje mnogima jos nije doslo iz guzice u glavu...

doci ce, polako...
mofo33

#8 Re: NE RADI SE TO TAKO!!!

Post by mofo33 »

_veleposlanik wrote:ovdje mnogima jos nije doslo iz guzice u glavu...

doci ce, polako...
ma ja, glava je daleko od guzice :thumbup:
u stvari, zavisi koja glava...
:P
SanYava

#9 Re: NE RADI SE TO TAKO!!!

Post by SanYava »

_veleposlanik wrote:ovdje mnogima jos nije doslo iz guzice u glavu...

doci ce, polako...
hahahahahahahaha :lol:
kako kome :D
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#10 Re: NE RADI SE TO TAKO!!!

Post by PipiDugaDevetka »

arbosan wrote:5) Necu pusiti BH cigarete, nego cu Hrvatske uvozne.
Želim ti sve najbolje, a šta misliš da ne pušiš ni domaće, ni uvozne cigarete,....Pridružjuem ti se u takvoj akciji...
Post Reply