ne rade slusalice
Moderator: Benq
-
aida25
#1 ne rade slusalice
Pozdrav, imam mali problem pa ako ima neko da zna cijenila bih da mi pomogne.. Ne rade mi slusalice nakon reinstaliranja racunara,u postavkama sounds kliknem na slusalice set as defaualt, ne rade opet, pokušala sam prema uputama s nterneta skunut drivere u čemu i mislim da je problem ali piše da su up to date u postavkama. Kako da probam skunut drivere, pratila sam upute sa interneta to mi je nekih milion komplikacija, ako ima jednostavnije da probam i to da vidim hoće li proradit, samo to može bit problem ja mislim a piše da su up to date tj ažurirani pa ne znam ni ja više.. hvala. Nešto sam skidala ali je sve u zip formatu kako da to izvadim?
-
adsubzero
#2 Re: ne rade slusalice
Koje slusalice, kako se povezuju, jesi probala na drugim uredjajima?
-
aida25
#3 Re: ne rade slusalice
Jesam rade, vjerovatno treba drivere instalirat pošto je sve reinstalirano na računaru, ma ništa ne može mi ovako niko pomoći, probala sam s nekim tutorijalima na yt ali ne ide neke komplikacije pa ću vidjeti još, mislila sam da postoji jednostavan način da se to instalira, ako neko zna neka se javi...
- nivla
#4 Re: ne rade slusalice
na 99% racunara u proizvedenih u posljednjih 10g je zvucna kartica kojoj driveri dodju uz windows 10, ako je windows 7 tu moze biti da fali neki driver
dosta bi pomoglo kad bi rekla koja je maticna ploca PCa
to mozes saznati na razne nacine a najlakse je ulaskom u bios i tamo tacno pise koji je mode npr asus pa neki niz brojeva i znakova
mozes i preko programa aida64 da saznas o kojoj maticnoj ploci je rijec, pa onda skinuti drivere sa stranice proizvodjaca
mozes i preko windows update-a takodjer skinuti driver(automatski prepozna)
mozes koristiti i driverpack solution ali to rusko cudo zna ako ne pazis sta klikces skinuti i nekog adware-a i toolbara pa bih isto izbjegao
imas i mogucnost da platis nekom ko to zna, mada je moguce i da si platila nekom ko to mozda zna i da sad fale driveri
dosta bi pomoglo kad bi rekla koja je maticna ploca PCa
to mozes saznati na razne nacine a najlakse je ulaskom u bios i tamo tacno pise koji je mode npr asus pa neki niz brojeva i znakova
mozes i preko programa aida64 da saznas o kojoj maticnoj ploci je rijec, pa onda skinuti drivere sa stranice proizvodjaca
mozes i preko windows update-a takodjer skinuti driver(automatski prepozna)
mozes koristiti i driverpack solution ali to rusko cudo zna ako ne pazis sta klikces skinuti i nekog adware-a i toolbara pa bih isto izbjegao
imas i mogucnost da platis nekom ko to zna, mada je moguce i da si platila nekom ko to mozda zna i da sad fale driveri
-
tap3ah75
#5 Re: ne rade slusalice
Radi li zvuk na zvučnicima? Jesi to probavala?
Mada ako je radilo prije, sada je vjerovatno do drajvera.
Mada ako je radilo prije, sada je vjerovatno do drajvera.
-
tap3ah75
#6 Re: ne rade slusalice
Može ti se neko sa foruma - ako ne nagodan spojiti se na računar preko teamvievera pa vidjeti u čemu je caka
-
aida25
#7 Re: ne rade slusalice
Hvala vam svima na odgovorima, još nisam riješila pa ako ima neko online nek se javi.. Računar je Asus P7H55-M SI, kako sad da ja skinem drivere za njega, probala sam ono driverpack solution to je virus tako mi je pisalo, ima li kako drugačije da može, vjerovatno su driveri, ja kad sam išla u postavke soud, piše ono test slušalica ja kliknem i tad čujem zvuk preko slušalica a ovako neće, tako da su driveri 100 posto..Ima li neko možda da mi kakav link postavi za to?
- nivla
#8 Re: ne rade slusalice
meni to sad lici da su driveri dobri a da ti zvuk preko hdmi ide na monitor, pogledaj u sound settings da iskljucis hdmi output pa onda vidi
takodjet umjesto headphones stavi da je speaker pa vidi ima li razlike
takodjet umjesto headphones stavi da je speaker pa vidi ima li razlike
-
aida25
#9 Re: ne rade slusalice
Naštimala sam, nešto sam promijenila u postavkama sounda, kod mene bilo set as difault a ja sam izabrala ovu drugu opciju i evo odjednom proradiše, eto provaljivala sam se bezveze samo je to trebalo promjenit stvarno sam slučajno i to naštimala, raja hvala puno puno na pomoći i na izdvojenom vremenu ja kad god kakav imam problem s računarom ja se ovdje javim i gotovo uvijek se riješi, hvala