Ne propustite veceras na PTPC-u :) dokumentarni film o ratu!

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

n.a.v.i.g.a.t.o.r

#1 Ne propustite veceras na PTPC-u :) dokumentarni film o ratu!

Post by n.a.v.i.g.a.t.o.r »

Eto, pise vam u naslovu sve. Veceras u 20:05 na RTRS-u ce biti emitovan dokumentarac o "pocetku rata u sarajevu", "protjerivanju srba", "ubijanju onih koji nisu uspjeli pobjeci" i da ne nabrajam dalje, sav sam se najezio gledajuci najavu, mogu misliti na sta ce da lici ovo..

Ne propustite, ovo ce da bude zanimljivo, i vrlo "objektivno"... :-)
Maja_XXX

Post by Maja_XXX »

Cini mi se da sam ovo vec negdje gledala,oni kadrovi mi izgledaju poznato...
U svakom slucaju pogledat cu opet veceras u 20.05
cyprus

Post by cyprus »

Pa, jel ko gledo? O čemu se radi?
IlijaLadin

Post by IlijaLadin »

da, baš. građanski rat? uzrok su zahtjevi 'druga dva naroda' za otcjepljenjem od jugoslavije?

'nemojte misliti da nećete odvesti bih u rat a muslimanski narod u nestanak'?

PTPC: 'nemojte misliti da nećete ostat bez užine a sda ostat bez paušala'?
branimir_s

Post by branimir_s »

...Kao u najcrnje ratno doba - doba Riste Djoge i Ilije Guzine... Ranohuskacka propaganda sumskh gadova se nastavlja... Otvoreni poziv na rat i nova ubijanja... Sta li ce reci RAK na ovo?
elSaik

Post by elSaik »

branimir_s wrote:...Kao u najcrnje ratno doba - doba Riste Djoge i Ilije Guzine... Ranohuskacka propaganda sumskh gadova se nastavlja... Otvoreni poziv na rat i nova ubijanja... Sta li ce reci RAK na ovo?
Hmmm... ništa? :zzzz:
n.a.v.i.g.a.t.o.r

Post by n.a.v.i.g.a.t.o.r »

e ne stignem prije da se javim. ja postavim temu, pa me onda nigdje. :-D

ma neznam, ovo mi je bilo za raplakati se. pa covjece, kako ih nije sramota da onako govore za srebrenicu i kao
"ona je na 2. mjestu po broju zrtava, a sarajevo je na 1."
"5.500 srba je ubijeno u sarajevu, a u srebrenici 4.500 bosnjaka, a i to je upitno"
"179 logora je bilo u Sarajevu, u kojem su se mucili srbi, silovale njihove zene, bili podvrgnuti razlicitim torturama, tipa jutarnjeg tekbira ( :D ) itd "
"prije pocetka rata su muslimanske snage oznacile nevidljiivim markerima stokove ulaznih vrata svakog srbina u gradu, da ih kasnije lakse mogu naci"

(ne zamjerite ako su cifre pogresne, nisam sve popamtio, ali ublizu je u svakom slucaju)

ej ba, pa ko je pustio ovog mongoloida na tv uopste!?!?

istina je jedino da stvarno jesu napustili sarajevo, da ne govorim u ciframa, ali vecina. i gdje su oni otisli? gdje su bili u toku rata i opsade sarajeva? gdje su sada? hm.. :roll:
Brisbane

Post by Brisbane »

Nadam se da ce taj film pomoci Nikolicu da pobjedi, te konacno izade na vidjelo ono sto svi znamo da je 50% populacije u Srbiji goli fasista.
cico x

Post by cico x »

nikad ovdje mira nece biti....
in33sa

Post by in33sa »

Gomila propagande, govori se o barikadama i idu slike barikada na kojima su ljudi sa ljiljanima na ramenu (nigdje onih sa carapama, ko biva samo su beretke dizali barikade) pa potpom recenica "snajperisti odradjuju svoj posao, dok narod demonstrira pred skupstinom" i dok on to govori, u kadru slika vojnika sa snajperom a na ramenu mu pise "Allahu ekber" i ima mjesec i zvjezdu... ocita sugestija.

Ali na stranu to, zalosno je sto je puno onoga sto su oni rekli i istina. Ono o upadu u stanove i pretrese, evo primjer moje komsinice doktorice Nade Baros, dok je ona u ambulanti na Kosevskom brdu lijecila ljude, nasi "heroji" su joj upadali u stan i rovili po njemu, desetak puta, da bi zadnji put nju zatekli u stanu i premlatili je. Ni krivu ni duznu, samo zato sto je Srpkinja. Na kraju je morala otici, do Kobilje glave ju je odvezao komsija Bosnjak, a dalje je platila za prolazak do Vogosce.

Sutra ce neko reci "cetnikusa, otisla cetnicima".

Nasa posla.
photo

Post by photo »

in33sa wrote:Gomila propagande, govori se o barikadama i idu slike barikada na kojima su ljudi sa ljiljanima na ramenu (nigdje onih sa carapama, ko biva samo su beretke dizali barikade) pa potpom recenica "snajperisti odradjuju svoj posao, dok narod demonstrira pred skupstinom" i dok on to govori, u kadru slika vojnika sa snajperom a na ramenu mu pise "Allahu ekber" i ima mjesec i zvjezdu... ocita sugestija.

Ali na stranu to, zalosno je sto je puno onoga sto su oni rekli i istina. Ono o upadu u stanove i pretrese, evo primjer moje komsinice doktorice Nade Baros, dok je ona u ambulanti na Kosevskom brdu lijecila ljude, nasi "heroji" su joj upadali u stan i rovili po njemu, desetak puta, da bi zadnji put nju zatekli u stanu i premlatili je. Ni krivu ni duznu, samo zato sto je Srpkinja. Na kraju je morala otici, do Kobilje glave ju je odvezao komsija Bosnjak, a dalje je platila za prolazak do Vogosce.

Sutra ce neko reci "cetnikusa, otisla cetnicima".

Nasa posla.
isto tako, sa mnom su u sarajevu bile sestre srpkinje. nije im ni dlaka s glave pala. niko ih nije dirao, niko ih nije silovao. isle su u krevet s kim su htjele, a ne na silu. ja sam bio clan armije bih kao i svi ostali u tom drustvu i nikome nije palo na pamet da ih maltretira (a ni njihove roditelje). otisle su nakon dejtona, 1996. takodje u mom haustoru je bila srpska porodica i, hvala bogu, i dan danas je tu. njena dva sina su bila u armiji bih, oba ranjena u borbama protiv cetnika. sjecam se da je jednom 1992 jedan pripadnik armije bih htio da protjera stariju gospodju-komsinicu iz tog stana. jedan momak iz haustora je sisao sa puskom i otjerao vojnika. o tome ptpc nece nikada pricati.
karanana

Post by karanana »

Mozda ce ovdje biti mira, ali povjerenja sigurno nece.
Neki od tih Srba su vjerovatno vise bili postovani od 92-95 nego poslije toga vremena. eto ta srpska familija je sigurno dozivila milion verbalnih neugodnosti u zadnjih 10 godina samo zato sto se tako zovu i ljudi odmah stvaraju predrasude a ne znaju da su im sinovi bili borci arbih. i nije cudo sto ljudi odlaze i sada ako mogu. niko bosnjake ne dira fizicki ni u banja luci pa im nije prijatno. mislim da je poslije terora 92-95 situacija veoma slicna u svim gradovima bih sto se tice odnosa prema "manjinskim" narodima.
Interceptor

Post by Interceptor »

karanana wrote:Mozda ce ovdje biti mira, ali povjerenja sigurno nece.
Neki od tih Srba su vjerovatno vise bili postovani od 92-95 nego poslije toga vremena. eto ta srpska familija je sigurno dozivila milion verbalnih neugodnosti u zadnjih 10 godina samo zato sto se tako zovu i ljudi odmah stvaraju predrasude a ne znaju da su im sinovi bili borci arbih. i nije cudo sto ljudi odlaze i sada ako mogu. niko bosnjake ne dira fizicki ni u banja luci pa im nije prijatno. mislim da je poslije terora 92-95 situacija veoma slicna u svim gradovima bih sto se tice odnosa prema "manjinskim" narodima.
Nije moglo biti bolje receno...
vedderedi

Post by vedderedi »

Pa s obzirom da su Ilija Guzina i Risto Djogo osnivaci RTRS nije ni cudo da nakon svih sudskih procesa u Hagu objavljuju takve dokumentarce. Prosle godine su cak ponosno (cega se pametan stidi, budala se ponosi) obiljezili 15 godina postojanja.
Mogu se ponositi i prvim snimkama Srebrenicana satjeranih u kamp UN-a u julu 1995. kada im je vrhovni komandant Mladic zapoceo genocid.
Sta reci, TV koja je direktno prenosila genocid potvrdjen na Medjunarodnom sudu pravde.
vedderedi

Post by vedderedi »

karanana wrote:Mozda ce ovdje biti mira, ali povjerenja sigurno nece.
Nazalost i ovo je tacno, vise smo bili multietnicki grad izmedju 92.-95. nego ijedne godine poslije rata.
sulesavic

Post by sulesavic »

Je li pametno postavljati video?
incognito071

Post by incognito071 »

sulesavic wrote:Je li pametno postavljati video?

ma goni ih u pm...
vedderedi

Post by vedderedi »

Mislim da ce se prije ili kasnije pojaviti na youtube-u.
Ipak je propaganda (s ciljem relativizacije zlocina koje su pocinili) u pitanju.
jalija s bistrika

Post by jalija s bistrika »

Ma ljudi srbi vjekovima kroje i falsifikuju istoriju kako samo njima odgovara pa nije ćudo da je i sad prave kako samo njima odgovara.To je jedini narod koji gleda u lažnu prošlost i živi od iste.
Umjetnik a

Post by Umjetnik a »

branimir_s wrote:...Kao u najcrnje ratno doba - doba Riste Djoge i Ilije Guzine... Ranohuskacka propaganda sumskh gadova se nastavlja... Otvoreni poziv na rat i nova ubijanja... Sta li ce reci RAK na ovo?
RAK
šta je to............................naravno znam šta je

pa zar oni išta rade
.................................
a rade uzimaju platu i to je nešto
zloglas

Post by zloglas »

Dajte, molim vas, neka neko postavi video, ima nas mazohista da razbucamo ta govna! :D
jasko_ja

Post by jasko_ja »

zloglas wrote:Dajte, molim vas, neka neko postavi video, ima nas mazohista da razbucamo ta govna! :D
Isti sam ti "taki". Na kraju sam morao napisati i poruku i pitati sta bi sa srpskom nejaci koju su razbjesnjale islamske hulje bacale lavovima u Pionirskoj dolini :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D i onim silnim banderama na kojima su visila srpska nejac :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
ALi nazalost poruku nije objavljena iako mislim da u njoj nije bilo neprimjerenog sadrzaja.
Jako mi je zao sto nikada nisam zbog svoje lijenosti napravio majicu sa slikom lava na kojoj pise "Ja sam lav iz Pionirske doline".
zloglas

Post by zloglas »

Pero bi te sad podsjetio da si zaboravio na zločince koji ne samo da su nabijali na kolac i kuhali, nego su i dinstali male Srpčiće!
Prozor

Post by Prozor »

Ne emitiraju oni slucajno ovo bas sada.
botanicar

Post by botanicar »

dabogda im zadnje bilo....
Post Reply