NE - Proizvodima iz Hrvatske

Streptokok

#76 Re: NE - Proizvodima iz Hrvatske

Post by Streptokok »

Zanimljivo je kako skacu u odbranu susjednih agresora a vamo im puna usta bosne. No u manjini ste, bitno je da se bosnjaci sloze.
salihh

#77 Re: NE - Proizvodima iz Hrvatske

Post by salihh »

Sve sto mogu mijenjati domacim proizvodom to odavno i radim... hrvatska politika u posljednje vrijeme me dodatno motivira... ina - ep su zadnji na mojoj listi gdje vise ne kupujem... hifa i el tarik na vas je red.
2001

#78 Re: NE - Proizvodima iz Hrvatske

Post by 2001 »

Jbt....gdje god se okrenes, koju god temu da pogledas...kmecanje, kmecanje, kmecanje....

Btw, kmecanje = nemoc
vivaldi

#79 Re: NE - Proizvodima iz Hrvatske

Post by vivaldi »

"kupujmo domace", hit ideja tradicionalne bh sviracko-kurceve ekonomske skole.

naravno,kao i svake godine "sve je vise onih koji kupuju domace", sto uredno pokazuje spoljno-trgovinski saldo :D

samo jedno poglavlje iz politicko-ekonomskog kapitalnog djela "kako da nam bude bolje a da penisom ne mrdnemo". :run:
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#80 Re: NE - Proizvodima iz Hrvatske

Post by sabina1 »

vivaldi wrote:"kupujmo domace", hit ideja tradicionalne bh sviracko-kurceve ekonomske skole.

naravno,kao i svake godine "sve je vise onih koji kupuju domace", sto uredno pokazuje spoljno-trgovinski saldo :D

samo jedno poglavlje iz politicko-ekonomskog kapitalnog djela "kako da nam bude bolje a da penisom ne mrdnemo". :run:
Šta se u glavi prosječnog potrošača iz Republike Srpske i "dijelova BiH sa hrvatskom većinom" podrazumijeva pod domaćim proizvodom ?

Jelen , Ožujsko , Jamnica , Knjaz Miloš , Carnex , Podravka......
vivaldi

#81 Re: NE - Proizvodima iz Hrvatske

Post by vivaldi »

nemam pojma, ali nije ni bitno.

kupujmo domace je jalova patetika
avenija

#82 Re: NE - Proizvodima iz Hrvatske

Post by avenija »

Streptokok wrote: No u manjini ste, bitno je da se bosnjaci sloze.

:bih: :bih:
Streptokok

#83 Re: NE - Proizvodima iz Hrvatske

Post by Streptokok »

sabina1 wrote:
vivaldi wrote:"kupujmo domace", hit ideja tradicionalne bh sviracko-kurceve ekonomske skole.

Šta se u glavi prosječnog potrošača iz Republike Srpske i "dijelova BiH sa hrvatskom većinom" podrazumijeva pod domaćim proizvodom ?

Previse im dajes na znacaju. Jedne mozes na prste prebrojati a drugi nemaju ni za kifle. U ovoj prici su najvazniji bosnjaci i nacin na koji ce odjebati hrvatske proizvode.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#84 Re: NE - Proizvodima iz Hrvatske

Post by japin_mutapi »

al pazi kvalitet je iz hrvatske pa zato kupuju
kvalitet i hrvatska u istoj recenici, to ne ide, ne, ne
animals

#85 Re: NE - Proizvodima iz Hrvatske

Post by animals »

Streptokok wrote:
sabina1 wrote:

Previse im dajes na znacaju. Jedne mozes na prste prebrojati a drugi nemaju ni za kifle. U ovoj prici su najvazniji bosnjaci i nacin na koji ce odjebati hrvatske proizvode.
Kad se male ruke sloze.. :D
LBVIEW

#86 Re: NE - Proizvodima iz Hrvatskej

Post by LBVIEW »

Bodkin wrote:
Ne sugeriram, ja ismijavam. Ima razlike. Jedno je kupovati i preferirati domace. To ja prvi radim. Ali bojkotovati hrvatsko ali letjeti croatiom, ici na hrvatsko more ili piti hrvatska vina je licemjerno. I tu ne racunam ove iz svecke sto imaju izbora. A i to je nebitno. Ljudi mogu za svoje pare kupovati ili ne kupovati sta hoce.

Dalje, svo to smece se moze naci na policama po austriji ili njemackoj. Ili skandinaviji. Dakle suplja je to prica da nema. I naravno da je smece u poredjenju sa zapadnoevropskim proizvodima ali zaboravljas da istihh ili nema u bih ili su bruku skuplji.

I ovdje nije poenta koliko je nekvalitetno nego sta domace kupiti. Bajaderu ne mozes zamijeniti. Ni vegetu. Ni cedevitu. Ja recimo odavno pijem samo domaca vina i tu ima argumenata
Naravno da mogu, a svakako treba preferirati domace dok je okruzenju takvo kakvo je, dakle zauvijek. :D Dalje, alternativa "kvalitetnim" proizvoditma iz Hrvatske postoji( Poljska, Turska, Rumunija, Madjarska), samo u BiH uvozni lobi u sprezi s politikom preferira svoj dzep i prehrambenu industriju Hrvatske/Srbije. Inace, ne bi srbijanska i hrvatska piva bila jeftinije nego u maticama, a pivarska industrija BiH na rubu ponora. :oops:
A sto se tih "proizvoda" tice, u najvecim trgovackim lancima skoro nikako, ono sto ima je u trgovinama gdje se prodaje "exotic food". :D Sjecam se prije par godina kampanje Fruktala koja je neslavno zavrsila jer za taj novac na zapadu mozes kupiti svjeze cjedjeni sok od narandze umjesto one mutljavine. :lol: A jebo te bajadera, cedevita i vegeta, sto si toliko navalio s tim smecem kao da su, sta ja znam, vrhunski bio-food, fair-trade i,ili raw food proizvodi. :D
Last edited by LBVIEW on 05/11/2017 21:59, edited 1 time in total.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#87 Re: NE - Proizvodima iz Hrvatske

Post by japin_mutapi »

sad se zado po kuci pregledo sve, kuhinja, frizider, kupatilo nidje nista mejd in hrvatska(ima ponesto sitno srb)

ja bojkotujem maksimalno i trudim se da druge ubijedim da ne kupuju cro i srb
toliko mogu
LBVIEW

#88 Re: NE - Proizvodima iz Hrvatske,

Post by LBVIEW »

Fudo387 wrote:Znaci to je fazon sa argetom zasto je nema u AmerikU, koriste zabranjene hemikalije?
Nisu smjeli cak ni proizvoditi u EU :? , pa su tvornice izmjestili izvan iste.
insomnia78

#89 Re: NE - Proizvodima iz Hrvatske

Post by insomnia78 »

Al fakat sami vrh gastronomije. Vegeta, Argeta i Bajadera :lol:
LBVIEW

#90 Re: NE - Proizvodima iz Hrvatske

Post by LBVIEW »

japin_mutapi wrote:sad se zado po kuci pregledo sve, kuhinja, frizider, kupatilo nidje nista mejd in hrvatska(ima ponesto sitno srb)

ja bojkotujem maksimalno i trudim se da druge ubijedim da ne kupuju cro i srb
toliko mogu
Svako ima pravo svoj novac trositi kako zeli, osim ako bojkotuje proizvode susjeda i komsija. E, onda je, patetican i licemjeran, a nije daleko ni od epiteta ksenofoba i islamiste. :oops:
LBVIEW

#91 Re: NE - Proizvodima iz Hrvatske

Post by LBVIEW »

insomnia78 wrote:Al fakat sami vrh gastronomije. Vegeta, Argeta i Bajadera :lol:
I sta kaju, za to smece kod nas nema zamjene? :lol: :lol:
Fudo387

#92 Re: NE - Proizvodima iz Hrvatske

Post by Fudo387 »

LBVIEW wrote:
insomnia78 wrote:Al fakat sami vrh gastronomije. Vegeta, Argeta i Bajadera :lol:
Pa za vegetu tesko, ovo ostalo...’nako.
Sad si ti mene zadevero, sta mecu u argetu?
I sto sam ja konto da to prave Slovenci, a ne Hrvati?
Bodkin

#93 Re: NE - Proizvodima iz Hrvatske

Post by Bodkin »

Fudo387 wrote:
LBVIEW wrote:
Pa za vegetu tesko, ovo ostalo...’nako.
Sad si ti mene zadevero, sta mecu u argetu?
I sto sam ja konto da to prave Slovenci, a ne Hrvati?
50 godina svaka zena u bosni koristi vegetu ali sad ce im lbview i francuz objasniti da su glupe i poslace nesto sa zapada.
Vegetu pravi podravka
Fudo387

#94 Re: NE - Proizvodima iz Hrvatske

Post by Fudo387 »

Nije bolan vegetu, argetu jebo ga ja.
insomnia78

#95 Re: NE - Proizvodima iz Hrvatske

Post by insomnia78 »

Vegeta je karina. Dovoljna je samo so
vivaldi

#96 Re: NE - Proizvodima iz Hrvatske

Post by vivaldi »

Fudo387 wrote:Nije bolan vegetu, argetu jebo ga ja.
argeta jeste slovenacka, mada je sada zapravo domaca jer su prije 10 godina otvorili fabriku u hadzicima. upravo ta fabrika je i dan danas jedna od najvecih greenfiled investicija, a kostala je oko 50 miliona
Edin H.

#97 Re: NE - Proizvodima iz Hrvatske

Post by Edin H. »

Vegeta/Argeta/Bajadera zakletva :D
zrakomlat

#98 Re: NE - Proizvodima iz Hrvatske

Post by zrakomlat »

:lol:
LBVIEW

#99 Re: NE - Proizvodima iz Hrvatske

Post by LBVIEW »

vivaldi wrote:
Fudo387 wrote:Nije bolan vegetu, argetu jebo ga ja.
argeta jeste slovenacka, mada je sada zapravo domaca jer su prije 10 godina otvorili fabriku u hadzicima. upravo ta fabrika je i dan danas jedna od najvecih greenfiled investicija, a kostala je oko 50 miliona
Da, otvorili su zato sto to smece ne mogu praviti u EU- koriste "nedozvoljene" hemikalije.
LBVIEW

#100 Re: NE - Proizvodima iz Hrvatske

Post by LBVIEW »

Bodkin wrote:
50 godina svaka zena u bosni koristi vegetu ali sad ce im lbview i francuz objasniti da su glupe i poslace nesto sa zapada.
Vegetu pravi podravka
Ma jebo to smece puno pojacivaca okusa.
Post Reply