Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Locked
1mustra

#976 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by 1mustra »

vee-jay wrote:
1mustra wrote:Ono sto je meni blisko pameti, varijanta da se Finci i Sejdic ubace u predsjednistvo, kao i da Hrvati odista biraju svog clana je ovakva,

Ne uvodi se cetvrti clan, vec se prave tri jedinice:
A. RS + Brcko - nacionalnost nebitna
B. FBIH (bosnjacki + mjesoviti kantoni +Brcko) - nacionalnost nebitna
C. FBIH (hrvatski+ mjestoviti kantoni+ Brcko) - nacionalnost nebitna

Zbog nesrazmjere u broju glasaca, rotacija se radi po principu 3:2:1, od 48 mjeseci jedinica A ima predsjedavajuceg 16 mjeseci, jedinica B 24, a jedinica C svega 8 mjeseci.
sweet dreams...
Zasto sweet dreams? Ajd nek je dreams, ali sta je tu sweet?
1mustra

#977 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by 1mustra »

stari grad Visegrad wrote:
1mustra wrote:
stari grad Visegrad wrote: Nemoj ti da trabunjas. Covic jedino zna "trei entiet". Poslije treceg entitea ce Covic-Dodik trazit federalizaciju, a to vec Dodik odavno trazi. A federalizacija jeste nestanak drzavae Bosne i Hercegoivne.
Prije ce biti da bh hrvati podcjenjuju bosnjake.
Federalizacija cega? Federacija BiH je vec federalizovana pa ne vidim da je bilo sto nestalo.
Pa sto ceti treci entitet ako je vec federalizovana??
Samo rekoh da federalizacija ne znaci smak svijeta, ne moras vjerovat meni, mozes i svojim ocima.
stari grad Visegrad

#978 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by stari grad Visegrad »

Federalizacija jeste smak drzvae Bosne i Hercegovine.
spokojan

#979 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by spokojan »

test01 wrote:sta pa? dobio si odgovor na pitanje. garancija sporazuma su velike sile,hrvatska,srbija.
sve legalno.
samo naprijed ... majoriziraj ... to ce puno pomoci integrativnim silama u BiH ... o je ...
zemo_online

#980 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by zemo_online »

zato se treba cvrsto drzati dejtona pa ko duze izdrzi.
1mustra

#981 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by 1mustra »

stari grad Visegrad wrote:Federalizacija jeste smak drzvae Bosne i Hercegovine.
Jel mislis da svaka federacija nuzno mora propast? Il samo ako je u BiH? Zasto FBiH nije propala, ona je i federacija i dio BiH?
Bosnolog

#982 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by Bosnolog »

bogumil-8 wrote:Priča o g. Željku Komšiću se namjerno forsira, kao i priča o "trećem" sa više , ja bi ih nazvao, podmuklih i pokvarenih ciljeva. Samo je to odvraćanje pažnje od suštinskih, prije svega ekonomskih i "pljačkaških" postupaka i radnji "zaštitnika nacionalnih interesa".
Zeljko Komsic je najlegitimniji clan predsjednistva jer je dobio najvise glasova od BH glasaca,.Cinjenica je da imamo aparthejdsko diskriminirajuci Deytonsko ludacki nedemokratskom zakon koji onemogucava kandidiranje i izbor nekog drugog osim Hrvata i Bosnjaka u pederaciji kao i nekog drugog osim Srbina u karadzicotetu,..

Da se biralo jedan covijek jedan glas i samo jedan predsjednik na nivou BiH kao u svim zemljama Svijeta Komsic bi bio zasigurno izabran za predsjednika BiH,....Pudarica bi takode imao velike sanse da bude izabran kao i Bogicevic,Cenicka i slicni probosasnki kandidati ,sto znaci da etnicki background nije i nece biti preduslov izborne pobjede vec osoba i ono sto zastupa,.....

Etno tornjaci su frustrirani sto postojeci nakaradno aparthejdski zakon nje jos nakaradsniji da etnicki torovi mogu birati samo i iskljucivo svoje etnicke tornjake kako bi bili sigurni u kontinuitet svojeg etnotorovskog vladanja koje traje dvije dece decenije jer je Komsic i SDP kandidatura svakog Hrvata mimo HDZ-a izdajnicka i nehrvatska kandidatura kako HDz jastrebovi propovjedaju a i ovi forumski drekavci koji su na istim zombijskim etnotalasnim valovivma......

Optuzbe na racum Komsica stizu od zagovornika podjele BiH i ljbubitelji politike iz Karadordeva,......Takve treba ignosati i ostati dosljedan principima demokratije a ne etntnotoroklerokratije koja ce biti porazena u BiH kada tad,pitanje je samo vremena i kriticne mase koja je dovoljno progledala a koje ce zasigurno biti sve vise u buducnosti,...... ;-)
1mustra

#983 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by 1mustra »

test01 wrote:zato se treba cvrsto drzati dejtona pa ko duze izdrzi.
Sta da izdrzi?
spokojan

#984 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by spokojan »

sempre drito ... komsica pod ruku i majorizirajte ...
zemo_online

#985 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by zemo_online »

spokojan wrote:
sempre drito ... komsica pod ruku i majorizirajte ...

zasto ti i takvi imate primjedbe prema bosnjacima kao da su oni u ime hrvata potpisali sporazum koji garantuje sad,rusija,hrvatska ,srbija,eu.
ako imas primjedbe obrati se zagrebu tj. hdz hrvatske.
medvjed23

#986 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by medvjed23 »

spokojan wrote:
bogumil-8 wrote:Priča o g. Željku Komšiću se namjerno forsira, kao i priča o "trećem" sa više , ja bi ih nazvao, podmuklih i pokvarenih ciljeva. Samo je to odvraćanje pažnje od suštinskih, prije svega ekonomskih i "pljačkaških" postupaka i radnji "zaštitnika nacionalnih interesa".
Tebi je normalno da Bosnjaci izaberu i bosnjackog i hrvatskog clana predsjednistva biH?
Već sam na drugoj temi pisao o Komšiću.

Odabir Komšića bi za mene predstavljao problem u slučaju da je u BIH provedena denacifikacija (možda nije najprecizniji izraz s obzirom da u BIH ne djeluju njemački fašisti al nebitno...)

Ali, pošto nije provedena denacifikacija, mi (građani BIH) moramo koristiti sva raspoloživa sredstva da smanjimo učešće fašista u vlasti.

Bolje nelegitiman normalan političar nego legitimni fašista.

Ja sam protiv učešća fašista u vlasti pa makar ti fašisti imali podršku 99% Hrvata/Srba/Bošnjaka
spokojan

#987 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by spokojan »

test01 wrote: zasto ti i takvi imate primjedbe prema bosnjacima kao da su oni u ime hrvata potpisali sporazum koji garantuje sad,rusija,hrvatska ,srbija,eu.
Mislis ovaj sporazum u kojem je jedan od dva entiteta genocidna tvorevina RS?
zemo_online

#988 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by zemo_online »

1mustra wrote:
Sta da izdrzi?

ovo stanje.
spokojan

#989 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by spokojan »

medvjed23 wrote:
spokojan wrote:
Tebi je normalno da Bosnjaci izaberu i bosnjackog i hrvatskog clana predsjednistva biH?
Već sam na drugoj temi pisao o Komšiću.

Odabir Komšića bi za mene predstavljao problem u slučaju da je u BIH provedena denacifikacija (možda nije najprecizniji izraz s obzirom da u BIH ne djeluju njemački fašisti al nebitno...)

Ali, pošto nije provedena denacifikacija, mi (građani BIH) moramo koristiti sva raspoloživa sredstva da smanjimo učešće fašista u vlasti.

Ja sam protiv učešća fašista u vlasti pa makar ti fašisti imali podršku 99% Hrvata/Srba/Bošnjaka
Elementi fasizma su sadrzani u tom tvom stavu.
zemo_online

#990 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by zemo_online »

spokojan wrote:
test01 wrote: zasto ti i takvi imate primjedbe prema bosnjacima kao da su oni u ime hrvata potpisali sporazum koji garantuje sad,rusija,hrvatska ,srbija,eu.

da
spokojan

#991 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by spokojan »

test01 wrote:
spokojan wrote:

da
aaaa taj ...
1mustra

#992 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by 1mustra »

test01 wrote:
1mustra wrote:
Sta da izdrzi?

ovo stanje.
"Ovo stanje" je bolje nego sto ima jedno 80% ljudi na ovoj planeti, zasto mislis da neko to nece izdrzati?
zemo_online

#993 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by zemo_online »

ako se poredis sa africkim zemljama onda jeste bolje,a u evropi smo zadnji.

inace zar ne kukaju svi ovde kako dejton ne valja? ili si ti jedini kome valja.
Bosnolog

#994 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by Bosnolog »

spokojan wrote:
medvjed23 wrote:

Elementi fasizma su sadrzani u tom tvom stavu.
Segragacija i etnodemokratija je oblik diskriminacije i aparthejda sto je oblik fasizma,....Oni koji na tome insistiraju su na korak od fasizma,....Oni koji isisitiraju na etnickim cistim prostorom i superiosrnosti jedne nacije nad drugima su fasisti,......Fasisti u svom ogledalu ne mogu da propoznaju sebe fasistu a mnogi se dive fasizmu i njihovoj vec videnoj ideologiji u BiH koja nije porazena vec odgodena da se se denacizira demokratijom na duze staze ;-) ,.........
zemo_online

#995 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by zemo_online »

bolje jedna genocidna tvorevina nego dvije. zato se drzimo dejtona. :D
1mustra

#996 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by 1mustra »

test01 wrote:ako se poredis sa africkim zemljama onda jeste bolje,a u evropi smo zadnji.

inace zar ne kukaju svi ovde kako dejton ne valja? ili si ti jedini kome valja.
Ti govoris o tome da treba izdrzati, ja ti kazem da ce svi izdrzati, jer nema sta da se izdrzi.

Sto se tice Dejtona, on mozda ne valja iz mnogo razloga, ali je za sada najbolje moguce rjesenje za BiH. U smislu da nitko josh nije ponudio nista sto je i Bosnjacima i Srbima i Hrvatima bolje od Dejtona. Vjerojatno ce doci dan kad ce i Dejton biti prevazidjen, al zasad nema naznaka da ce to bit skorije.
nista novo

#997 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by nista novo »

Mozeli ovako, Zeljko Komsic, Hrvatska nada ..Ajde nadjite jos dvojicu takvi iz Bosnjackog i Srpskog naroda pa da nam svima bude bolje...
zemo_online

#998 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by zemo_online »

nista novo wrote:Mozeli ovako, Zeljko Komsic, Hrvatska nada ..Ajde nadjite jos dvojicu takvi iz Bosnjackog i Srpskog naroda pa da nam svima bude bolje...

ima li bosnjak za koga bi glasali hrvati i srbi?? jedno ime.
1mustra

#999 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by 1mustra »

test01 wrote:
nista novo wrote:Mozeli ovako, Zeljko Komsic, Hrvatska nada ..Ajde nadjite jos dvojicu takvi iz Bosnjackog i Srpskog naroda pa da nam svima bude bolje...

ima li bosnjak za koga bi glasali hrvati i srbi?? jedno ime.
Dzerald Selman. :lol:
medvjed23

#1000 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by medvjed23 »

Hari mata Hari sve 12 ke :D
Locked