da, to sto je ovaj grad uspio vama je tralalaspokojan wrote:Moram malo ostrije komunicirati da bih pokusao uvjeriti ljude kako je vazno sagledavati realnost.plain vanilla wrote: spokojni, nemoj uvijek traziti nesto negativno da komentarises i repliciras
u TK je na vlasti bila SDA, sto znaci da su sve institucije u vlasti SDA, tako da Hrvat i nije mogao prosperirati. i sad da ne kopiram link na tekst, imas na dnevnik.ba, sve,ali sve opcinske organizacije su glasale protiv koalicije sa SDA..
ali trebao si pitati te prijatelje o duhu tuzle, Mi ovdje nismo ratovali s hrvatima, citav rat smo "morali" zivjeti slozno, zahvaljujuci gradjanskoj vlasti u gradu, fra Petru Matanovicu..i da ne nabrajam..o tome sam govorila kad sam rekla da je steta da niste iz tuzle.i ne mogu ja sad tek tako reco-ma hajde, podijelit cemo se. nadam se da razumijes
Tuzla je definitivno sjajna u smislu da nije poklekla negativnom vihoru rata izmedju Hrvata i Bosnjaka ... to je izvrsno ... i danas je bolja u tom smislu u odnosu na ostale gradove u BiH ... ali trendovi su nazalost ...
Najveci prijatelj treceg entiteta je trend majorizacije Hrvata u FBiH ... nema mu veceg prijatelja trust me ...
i o tome se ne isplati ni pricati, jelde
pa neka drugi gradovi prepisu
jer sta mi da radimo sa svojih hrvata ako dodje do treceg
da ih iselimo? zapostavimo, jer imaju svoj entitet?
o svakom covjeku treba brinuti, nije samo hercegovac vrijedan paznje