Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Locked
Mjesanac

#801 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by Mjesanac »

Ukosheni wrote:
pemanapemani wrote: Netačno, mi, njegovi građani smo ga pretvorili u ono što je danas. Četnici su ga skoro sravnili sa zemljom, poubijali hiljade nevinih ljudi. Nakon agresije dobivamo priliku da grad, a i državu, napravimo boljim nego što je bio. Prošlo je 15 godina, država je dobila toliko novaca da smo mogli sve poravnati bagerima i izgraditi novo, još da nam ostane da svi kolektivno odmaramo nekoliko godina. Ali, jebi ga, treba napraviti jebene vile i tankati 3000 pokretnih kubika, a još k tome se svojski potruditi oko uvjeravanja naroda da ne vjeruje svojim očima nego tebi.
Mogu se kladiti sa bilo kim, da je samo polovica para što je došla u ovu državu otišla onome čemu je bila namijenjena, mi bi danas bili na pragu EU i to bez šugavih entiteta.
Da je Sarajevo grad za primjer po infrastrukturi, niskoj stopi nezaposlenosti, ekologiji..., pa ova istočna prćija bi raspisivala referendume o ukidanju entiteta. Ne blokiraju nas fašisti da uredimo općine, gradove i kantone kao normalni ljudi.

Zemlju nam sjebaše papci, pravi smo, glupi smo Bosanci.
I kako onda da Srbi i Hrvati zude da budu u drzavi sa vama?!

Dobro si, mozda da zelimo (mi Bosanci i Hercegovci) da unistimo svoju drzavu. Da zelimo da se RS pripoji Srbiji, a da se oformi Herceg Bosna da bi se i ona pripojila Hrvatskoj. Da li bi vam onda odgovaralo?

Nevjerovatan je nivo primitivizma prisutan, zelja za odvajanjem i pripadanjem necemu, bilo cemu i mrznja, proistekla iz neobjasnjivih strahova, prema bilo kome ko nije isti kao ti.

Ova zemlja je zemlja za sve ljude koji joj zele dobro i napredak, bez obzira na njihovo ime i prezime tj. religijsku pripadnost. Ako se nekom ne svidja nek ide, ali ni centimetar ove drzave nece nikada otici u ruke ljudi koji joj ne zele dobro.

Ljudima izgleda bitnije njihovo hrvatstvo, bosnjastvo i srpstvo nego da fino zive, da zive u jakoj ekonomiji, da zemlja ide naprijed, da nas ne pravi svako budalama, da zaposlenost bude na visokom nivou. Stvoreno je plodno tlo za danasnje politicare da na jednu maloumnu pricu otimaju milione maraka od ljudi. Samo dodju medju ljude bace dvije tri lazi protiv drugih i zarade sebi glas da bi mogli i iducih 4 godine da pokradu sve sto se da pokrast.
pemanapemani

#802 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by pemanapemani »

Ukosheni wrote:
pemanapemani wrote: Netačno, mi, njegovi građani smo ga pretvorili u ono što je danas. Četnici su ga skoro sravnili sa zemljom, poubijali hiljade nevinih ljudi. Nakon agresije dobivamo priliku da grad, a i državu, napravimo boljim nego što je bio. Prošlo je 15 godina, država je dobila toliko novaca da smo mogli sve poravnati bagerima i izgraditi novo, još da nam ostane da svi kolektivno odmaramo nekoliko godina. Ali, jebi ga, treba napraviti jebene vile i tankati 3000 pokretnih kubika, a još k tome se svojski potruditi oko uvjeravanja naroda da ne vjeruje svojim očima nego tebi.
Mogu se kladiti sa bilo kim, da je samo polovica para što je došla u ovu državu otišla onome čemu je bila namijenjena, mi bi danas bili na pragu EU i to bez šugavih entiteta.
Da je Sarajevo grad za primjer po infrastrukturi, niskoj stopi nezaposlenosti, ekologiji..., pa ova istočna prćija bi raspisivala referendume o ukidanju entiteta. Ne blokiraju nas fašisti da uredimo općine, gradove i kantone kao normalni ljudi.

Jesi ti advokat Hrvata i Srba? Brini se za svoju državu. Kada je urediš onda nama možeš srati kako ćemo i šta ćemo. Dok se to ne desi, svoje snove o razj.ebavanju BiH možeš prosipati dječurliji po Knez Mihajlovoj. Uostalom, dao sam primjer Sarajeva, jer je to moj grad i jer nisam šupčina koja prvo gleda u tuđe dvorište, kao neki jel. Druga stvar, 99% gradova u BiH je slično.
luckypot

#803 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by luckypot »

nemoj tako oštro eto to @ukoshenog sutra da svojim tijelom lično i personalno presiječe "koridor" i "bošnjačke teritorije" - da vidiš te sile kad se pojavi :D
duh_sa_sjekirom

#804 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by duh_sa_sjekirom »

Ukosheni wrote:

pa, eto, žude... osobito pripadnice ljepšeg spola navedenih naroda žude za bosancima, valjda zato što ih bosanci kvalitetno deru... :D
dakle, opet je odgovor u vama...
radostan dan

#805 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by radostan dan »

Pitanje za najuspješnijeg analitičara - Jel' to završena opservacija Srbije i Srba, pa se prešlo malo na Hrvate?
Ukosheni

#806 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by Ukosheni »

Tradicionalno vrcenje u krug. Iskorak ljudi, pa makar verbalni ili neka fora, nesto.. kad vec ne moze sa Hrvatima. Ponavljam, kljuc odnosa je kako cete preseci sa Hrvatima, a oni uoblicavau sta hoce
Ukosheni

#807 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by Ukosheni »

pemanapemani wrote: Jesi ti advokat Hrvata i Srba? Brini se za svoju državu. Kada je urediš onda nama možeš srati kako ćemo i šta ćemo. Dok se to ne desi, svoje snove o razj.ebavanju BiH možeš prosipati dječurliji po Knez Mihajlovoj. Uostalom, dao sam primjer Sarajeva, jer je to moj grad i jer nisam šupčina koja prvo gleda u tuđe dvorište, kao neki jel. Druga stvar, 99% gradova u BiH je slično.
Tvoje dvoriste je nedefinisano jer komsija s leva, i s desna kazu da si agresivan i iracionalan. Zato hoce ogradu, pa kad se "unormalimo" da vidimo mozemo li biti blizi.
A jedan od tvojih komsija je moj brat, kum, volim ga, znam kakav je
junkers

#808 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by junkers »

Ukosheni wrote:
pemanapemani wrote: Jesi ti advokat Hrvata i Srba? Brini se za svoju državu. Kada je urediš onda nama možeš srati kako ćemo i šta ćemo. Dok se to ne desi, svoje snove o razj.ebavanju BiH možeš prosipati dječurliji po Knez Mihajlovoj. Uostalom, dao sam primjer Sarajeva, jer je to moj grad i jer nisam šupčina koja prvo gleda u tuđe dvorište, kao neki jel. Druga stvar, 99% gradova u BiH je slično.
Tvoje dvoriste je nedefinisano jer komsija s leva, i s desna kazu da si agresivan i iracionalan. Zato hoce ogradu, pa kad se "unormalimo" da vidimo mozemo li biti blizi.
pa nek ti kum,brat probaju stavit ogradu,šta čekaju dosad?
duh_sa_sjekirom

#809 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Ukosheni wrote:Tradicionalno vrcenje u krug. Iskorak ljudi, pa makar verbalni ili neka fora, nesto.. kad vec ne moze sa Hrvatima. Ponavljam, kljuc odnosa je kako cete preseci sa Hrvatima, a oni uoblicavau sta hoce
Ako se iko ovdje vrti u krug, onda si to ti....
O kakvom presjecanju pričaš?
Trećeg entiteta nema, to je valjda i djeci jasno! Jerbo, stvaranje istog znači raspakivanje Deytona! A ako se Deyton raspakuje, sve opcije su u igri, iliti sve karte su otvorene!
Jasnije?
duh_sa_sjekirom

#810 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

junkers wrote:Tvoje dvoriste je nedefinisano jer komsija s leva, i s desna kazu da si agresivan i iracionalan.
Ma ko mi to priča o agresiji i iracionalizmu, rodila ga majka... :D
pemanapemani

#811 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by pemanapemani »

Ukosheni wrote:
Opet, prvo sredi svoje dvorište, pa onda možeš pričati o bratovom, kumovom, ili čijem god hoćeš. Tvoj brat, kum ili bilo ko drugi može stavljati ogradu oko svoje okućnice, onoga za šta ima katastarski dokaz da je njegovo.
Ti potvrđuješ koliko su građani BiH tolerantni. Ne vjerujem da bi bilo ko "preživio" jedan dan na nekom srbijanskom forumu, a da laprda o razvaljivanju Srbije.
duh_sa_sjekirom

#812 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

pemanapemani wrote:Opet, prvo sredi svoje dvorište, pa onda možeš pričati o bratovom, kumovom, ili čijem god hoćeš. Tvoj brat, kum ili bilo ko drugi može stavljati ogradu oko svoje okućnice, onoga za šta ima katastarski dokaz da je njegovo.
Ti potvrđuješ koliko su građani BiH tolerantni. Ne vjerujem da bi bilo ko "preživio" jedan dan na nekom srbijanskom forumu, a da laprda o razvaljivanju Srbije.
Đaba ti njemu pričaš... iliti slijepom crtaš.... Naš narod kaže "Budalu nit' j*bi nit' kući vodi"...
medvjed23

#813 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by medvjed23 »

duh_sa_sjekirom wrote:
Ukosheni wrote:Tradicionalno vrcenje u krug. Iskorak ljudi, pa makar verbalni ili neka fora, nesto.. kad vec ne moze sa Hrvatima. Ponavljam, kljuc odnosa je kako cete preseci sa Hrvatima, a oni uoblicavau sta hoce
Ako se iko ovdje vrti u krug, onda si to ti....
O kakvom presjecanju pričaš?
Trećeg entiteta nema, to je valjda i djeci jasno! Jerbo, stvaranje istog znači raspakivanje Deytona! A ako se Deyton raspakuje, sve opcije su u igri, iliti sve karte su otvorene!
Jasnije?
Kakav iskorak. Sve je već razjašnjeno. Zagovornici presijecanja (formiranja trećeg) nemaju dovoljno ruku u zakonodavnoj vlasti. Prema tome, nema legalnog formiranja trećeg entiteta. Uvijek je moguće ilegalno formiranje al mislim da nikom u Bosni nije do rata pa je ta opcija malo vjerovatna.

Dakle, sve je jasno. Ne znam kakve iskorake očekuje ovaj Ukosheni. Nema ovdje više iskoraka. Jedino je moguće dalje vrćenje u krug...
bicebolje

#814 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by bicebolje »

medvjed23 wrote:Kakav iskorak. Sve je već razjašnjeno. Zagovornici presijecanja (formiranja trećeg) nemaju dovoljno ruku u zakonodavnoj vlasti. Prema tome, nema legalnog formiranja trećeg entiteta. Uvijek je moguće ilegalno formiranje al mislim da nikom u Bosni nije do rata pa je ta opcija malo vjerovatna.

Dakle, sve je jasno. Ne znam kakve iskorake očekuje ovaj Ukosheni. Nema ovdje više iskoraka. Jedino je moguće dalje vrćenje u krug...
Nelegalno je i Dodikovo uzimanje državne imovine u RS pa je prošlo bez problema. Hrvati ako krenu u stvaranje trećeg krenuće Dodikovim putem grickanja BiH i taktikom kamen po kamen palača. Sve zavisi od reakcije MZ i Bošnjaka.
luckypot

#815 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by luckypot »

a hrvati su krenuli tako što su - osnovali kud hercegbosna u jednoj trećini mostara? a što se tiče dodika njemu samo puna podrška, pogotovo u privatizaciji :D
Nacionalniid_BOSANCI

#816 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by Nacionalniid_BOSANCI »

bicebolje wrote:
medvjed23 wrote:Kakav iskorak. Sve je već razjašnjeno. Zagovornici presijecanja (formiranja trećeg) nemaju dovoljno ruku u zakonodavnoj vlasti. Prema tome, nema legalnog formiranja trećeg entiteta. Uvijek je moguće ilegalno formiranje al mislim da nikom u Bosni nije do rata pa je ta opcija malo vjerovatna.

Nelegalno je i Dodikovo uzimanje državne imovine u RS pa je prošlo bez problema. Hrvati ako krenu u stvaranje trećeg krenuće Dodikovim putem grickanja BiH i taktikom kamen po kamen palača. Sve zavisi od reakcije MZ i Bošnjaka.
Naravno, ako Hrvati proglase i budu zahtjevali treci entitet bosnjaci i drugi bosanci iz kategorije ostalih koji se tako osjecaju i izjasnjavaju trebaju da zahtjevaju od MZ zbog nepostivanja dejtonskog sporazuma od strane Srba i Hrvata da se suspendira privremeni dejtonski ustav i vrati na snagu jos uvijek legalni Ustav Drzave Republike Bosne i Hercegovine na koji su i Hrvati pristali na referendumu 92 kada je drzava vecinom svojih gradjana proglasena suverenom, nezavisnom i nedjeljivom drzavom.
medvjed23

#817 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by medvjed23 »

bicebolje wrote:

Ja sam rekao da je nelegalno formiranje moguće ali (po mom mišljenju), malo vjerovatno. Neko brzopotezno formiranje dovelo bi do rata a mislim da je svim Bosancima dosta ratovanja.

Taktika grickanja u hrvatskom slučaju teško može proći. Nemaju institucionalni okvir. Dodik ima RS kroz čije organe može grickati. Hrvati imaju kantone a to je nedovoljno. Nisu kantoni dovoljno moćni da bi mogli ugrožavati integritet BIH.
duh_sa_sjekirom

#818 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

I mi, "Ostali", zahtijevamo svoju federalnu jedinicu!!!
Ima nas dovoljno... Šta mislite, kakve su nam šanse?
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#819 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by plain vanilla »

duh_sa_sjekirom wrote:I mi, "Ostali", zahtijevamo svoju federalnu jedinicu!!!
odlicne :thumbup:
samo se ucrtajte u karti, kao i hrvati :oops:
smijete li vi copnuti RS-a, ili cete samo federacije malo? :D
duh_sa_sjekirom

#820 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

plain vanilla wrote:
Mi smo skromni, ne tražimo puno.... A malo ćemo čopnuti i od FBiH i od PC... Da bude pošteno :mrgreen:
Helikopter

#821 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by Helikopter »

Koliko vi hocete km2 teritorije za tu federalnu jedinicu?
plain vanilla

#822 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by plain vanilla »

duh_sa_sjekirom wrote:
plain vanilla wrote:
Mi smo skromni, ne tražimo puno.... A malo ćemo čopnuti i od FBiH i od PC... Da bude pošteno :mrgreen:
sad ja nesto kontam
najbolje da vam damo brcko distrikt :dance:
medvjed23

#823 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by medvjed23 »

Ako će ćopnuti u četnitet imaju moju podršku :)
poznanik

#824 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by poznanik »

plain vanilla wrote: odlicne :thumbup:
duh_sa_sjekirom wrote: Mi smo skromni, ne tražimo puno.... A malo ćemo čopnuti i od FBiH i od PC... Da bude pošteno :mrgreen:
plain vanilla wrote: sad ja nesto kontam
najbolje da vam damo brcko distrikt :dance:
Ne može niko davati nešto što nije njegovo. "Ostali" će uzeti sami sve što im pripada, proporcionalno broju.
plain vanilla

#825 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by plain vanilla »

poznanik wrote: Ne može niko davati nešto što nije njegovo. "Ostali" će uzeti sami sve što im pripada, proporcionalno broju.
nek si nam rekao, taman sam mislila da mu dam brcko :oops: :D
Locked