Ukosheni wrote:I kako onda da Srbi i Hrvati zude da budu u drzavi sa vama?!pemanapemani wrote: Netačno, mi, njegovi građani smo ga pretvorili u ono što je danas. Četnici su ga skoro sravnili sa zemljom, poubijali hiljade nevinih ljudi. Nakon agresije dobivamo priliku da grad, a i državu, napravimo boljim nego što je bio. Prošlo je 15 godina, država je dobila toliko novaca da smo mogli sve poravnati bagerima i izgraditi novo, još da nam ostane da svi kolektivno odmaramo nekoliko godina. Ali, jebi ga, treba napraviti jebene vile i tankati 3000 pokretnih kubika, a još k tome se svojski potruditi oko uvjeravanja naroda da ne vjeruje svojim očima nego tebi.
Mogu se kladiti sa bilo kim, da je samo polovica para što je došla u ovu državu otišla onome čemu je bila namijenjena, mi bi danas bili na pragu EU i to bez šugavih entiteta.
Da je Sarajevo grad za primjer po infrastrukturi, niskoj stopi nezaposlenosti, ekologiji..., pa ova istočna prćija bi raspisivala referendume o ukidanju entiteta. Ne blokiraju nas fašisti da uredimo općine, gradove i kantone kao normalni ljudi.
Zemlju nam sjebaše papci, pravi smo, glupi smo Bosanci.
Dobro si, mozda da zelimo (mi Bosanci i Hercegovci) da unistimo svoju drzavu. Da zelimo da se RS pripoji Srbiji, a da se oformi Herceg Bosna da bi se i ona pripojila Hrvatskoj. Da li bi vam onda odgovaralo?
Nevjerovatan je nivo primitivizma prisutan, zelja za odvajanjem i pripadanjem necemu, bilo cemu i mrznja, proistekla iz neobjasnjivih strahova, prema bilo kome ko nije isti kao ti.
Ova zemlja je zemlja za sve ljude koji joj zele dobro i napredak, bez obzira na njihovo ime i prezime tj. religijsku pripadnost. Ako se nekom ne svidja nek ide, ali ni centimetar ove drzave nece nikada otici u ruke ljudi koji joj ne zele dobro.
Ljudima izgleda bitnije njihovo hrvatstvo, bosnjastvo i srpstvo nego da fino zive, da zive u jakoj ekonomiji, da zemlja ide naprijed, da nas ne pravi svako budalama, da zaposlenost bude na visokom nivou. Stvoreno je plodno tlo za danasnje politicare da na jednu maloumnu pricu otimaju milione maraka od ljudi. Samo dodju medju ljude bace dvije tri lazi protiv drugih i zarade sebi glas da bi mogli i iducih 4 godine da pokradu sve sto se da pokrast.