Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Locked
Hemel

#701 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by Hemel »

PipiDugaDevetka wrote:
osa wrote: notorna neistina, moj prvi susjed bane, vrata do vrata je srbin, županica u mojoj županiji je srpskinja, dakle ne pretjeruj...
Drago mi je da to čujem/vidim i da nisam u pravu.
to se zove multietnicost...je'n, dva.........triiiiiiii

oklen ovaj treci da se pojavi... :wink: :D

de nam osa pricaj o selima, naseljima, gradovima...gdje zive vecinski nehrvati... :dance:

p.s. a bilo je, da ne nabrajam
duh_sa_sjekirom

#702 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by duh_sa_sjekirom »

Čuj, ne potcjenjujte Hrvate u BiH!?
Prije će biti da se oni sami precjenjuju...
Trebam te

#703 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by Trebam te »

8-) aaah jos se prica na ovu temu :!:
Trebam te

#704 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by Trebam te »

duh_sa_sjekirom wrote:Čuj, ne potcjenjujte Hrvate u BiH!?
Prije će biti da se oni sami precjenjuju...

Eeee duh svaka ti zlatna, :)
jarancuga

#705 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by jarancuga »

osa wrote:
jarancuga wrote:
bicebolje wrote:
Je li tebi toliko teško da shvatiš o čemu govorim ili namjerno okrećeš priču o babi Anđi iz Banja Luke i Peri iz Sarajeva. Srbi su Hrvatima oteli Posavinu, Hrvati su zajedno sa Bošnjacima preglasali Srbe 1992., Hrvati su protjerali Srbe iz RSK, Srbi su sravnili Vukovar, Hrvati su oteli Zapadnu Krajinu itd..teško da su odnosi mogli biti gori.
Danas Tadić i Josipović pričaju viceve i smiju se do ušiju, obe zemlje su na putu prema EU, Srbi su halalili RSK i Zapadnu Krajinu a Hrvati Posavinu itd. Manje više im se podudaraju želje o statusu BiH a to je trenutno najbitnije pitanje i za jedne i za druge a ispred i jednih i drugih kao prepreka se nalaze Bošnjaci. Meni je udruživanje krajnje logično a ti možeš i dalje diskutovati i Anđi iz Banja Luke i Peri iz Sarajeva i njihovim željama koje se ne poklapaju sa većinom iz spostvenog naroda.
tebi je izgleda tesko shvatiti da nas bosnjake boli ona stvar sta misle tadic, josipovic, dodik i ostala gamad...mi nemamo rezervnu drzavu...
:bih:
tako je i tebi teško shvatiti da nekog boli ona stvar šta misliš ti i ostali tebi slični, da li sam pogodio razinu na kojoj komuniciraš...
a tebi jos teze da mene extra boli kita sta ti laprdas na svakoj temi vezano za moju domovinu....
delightful

#706 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by delightful »

jarancuga, osa, imamopobjednika, star(i)mo, opomena zbog neprimjerenog nacina komunikacije.
picek

#707 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by picek »

ova tema jeste bila zrela za kljuc prije tri dana.
ali, odjednom se pojave maskirane srbende (sa maskiranim nazivima) pa se na to doveze par ovih kratkouma iz hercegovine.
pojavi se poneki "kosmopolit" iz zagreba koji onda prizna da je iz hercegovine koji kaze da se borio u bih pa je zavrsio u zagrebu pa hoce da ima treci entitet jer je ugrozen...... i tako.
intelektualni nivo se razvodni i nastavi se sa diskusijom.

a ja bih vec odavno pustio vodu za ovim.
snaga_znanja

#708 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by snaga_znanja »

Joj Svico draga s kim ja ovdje posla imam :)
nikad_vise

#709 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by nikad_vise »

hrvatski narod treba da razumije poziciju nas bosnjaka..mi kad smo birali ovu sadasnju vlast oni su nama obecali da nece krasti,da ce biti funkcionalna drzava,da cemo postati clanice EU i NATO,da ce vama dati treci entitet,da ce vecinu ovlasti prebaciti na Federaciju i RS..e sad nakon sto smo ih izabrali izigrali su nas glasace..em kradu,em vama nedaju treci entitet.. :D sto se tice mene kao bosnjaka ja bih vam odmah dao treci entitet sa svim mogucim ovlastenjima al et ja se ne pitam nista tako da cemo ipak morati sacekati da vidimo sta kazu ovi sto su nam na vlasti.. :D ako se SDP-SDA sloze ja nemam nista protiv..ipak je to 50% glasackog tijela u Federaciji :D
osa

#710 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by osa »

Hemel wrote:
PipiDugaDevetka wrote:
osa wrote: notorna neistina, moj prvi susjed bane, vrata do vrata je srbin, županica u mojoj županiji je srpskinja, dakle ne pretjeruj...
Drago mi je da to čujem/vidim i da nisam u pravu.
to se zove multietnicost...je'n, dva.........triiiiiiii

oklen ovaj treci da se pojavi... :wink: :D

de nam osa pricaj o selima, naseljima, gradovima...gdje zive vecinski nehrvati... :dance:

p.s. a bilo je, da ne nabrajam
ima ih i sada, dvor je većinski srpski, gvozd također, vojnić, lapac, korenica itd,, za sela bi bilo previše nabrajati...
snaga_znanja

#711 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by snaga_znanja »

A za ove umobolnike koji se nadaju raznim oruzanim sukobima.

Vijeće sigurnosti UN-a produžilo je mandat operacije ALTHEA i Stožera NATO-a u Sarajevu na još 12 mjeseci. - Mi ćemo nastaviti blisku suradnju s vlastima Bosne i Hercegovine radi osiguranja stabilnog okruženja za narode ove zemlje - izjavio je ovim povodom zapovjednik EUFOR-a generalbojnik Bernhard Bair.

Nakon nedavnih općih izbora, koji su protekli u miru, EUFOR je obavio plansko smanjenje snaga, pa je sada u Bosni i Hercegovini stacionirano oko 1.600 vojnika iz 27 zemalja, od kojih su neke članice EU, a neke ne.

Prema Rezoluciji 1948 (2010) Vijeća sigurnosti UN-a, EUFOR zadržava izvršnu misiju i u stanju je u ovo područje u kratkom vremenu rasporediti znatne rezervne snage, što je sposobnost koja će uskoro biti ponovo isprobana.- Također očekujem i nastavak misije osposobljavanja i obuke koju smo u srpnju 2010. započeli s Oružanim snagama BiH - kazao je zapovjednik EUFOR-a.

Prema novom mandatu dobijenom od UN-a, ovo je jedina značajna izmjena u misiji i mandatu operacije ALTHEA, priopćeno je iz EUFOR-a.

Vijeće sigurnosti UN-a prvi put je dalo mandat EUFOR-u Rezolucijom 1575 (2004), a onda je on obnavljan svake godine.

Prema njemu, EUFOR je preuzeo većinu uloga i funkcija koje je imao SFOR.
snaga_znanja

#712 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by snaga_znanja »

Dupli
Last edited by snaga_znanja on 19/11/2010 15:54, edited 1 time in total.
snaga_znanja

#713 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by snaga_znanja »

dupli
Ukosheni

#714 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by Ukosheni »

Malopre sam procitao da Hrvate u parlamentu Kantona Sarajevo predstavljaju dva Hrvata - jedan iz SDA, i jedan iz SDP?!..

Odlican rezultat, bez sumnje, i demografski, i izborni
osa

#715 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by osa »

Ukosheni wrote:Malopre sam procitao da Hrvate u parlamentu Kantona Sarajevo predstavljaju dva Hrvata - jedan iz SDA, i jedan iz SDP?!..

bolje iko nego niko....
jarancuga

#716 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by jarancuga »

Ukosheni wrote:Malopre sam procitao da Hrvate u parlamentu Kantona Sarajevo predstavljaju dva Hrvata - jedan iz SDA, i jedan iz SDP?!..

mi smo multi-kulti...za razliku od vas....al popravljate se, imate emila vlajkija...
Ukosheni

#717 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by Ukosheni »

osa wrote:

bolje iko nego niko....
Ma dobro je, ja onako pomislio, u trenutku slabosti, na neke univerzalne vrednosti, ali nema veze....
picek

#718 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by picek »

brojanje krvnih zrnaca..
jeste univerzalna vrijednost.
... kod fashista.
Ukosheni

#719 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by Ukosheni »

Dobro je ovo, na sledecim izborima bice nijedan ili samo jedan, iz neke od ovih bosnjackih stranaka i to ce biti perfekcija. Neces imati sta brojati, i sve ok
medvjed23

#720 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by medvjed23 »

Nije istina. U skupštini kantona ima 35 poslanika. I tih 35 poslanika zastupaju interese svih stanovnika Sarajeva (bez obzira na nacionalnost). Sarajlije (ili većina njih) se ne bave prebrojavanjem krvnih zrnaca. Sarajlije biraju najbolje a ne (etnički) najpodobnije. Ja sam kao Bošnjak glasao za jednog Srbina jer smatram da je on najsposobniji kandidat. Ali to su neki koncepti koje pojedinci ne razumiju ili ne žele da razumiju. Uglavnom, vidim da je ova tema neplodno tlo za zagovaranje nekih demokratskih vrijednosti... Najbolje da se uključe neki poznavaoci plemenske organizacije i prvobitne zajednice. U suprotnom, predlažem ključ. :run:
Ukosheni

#721 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by Ukosheni »

medvjed23 wrote:
Nije istina. U skupštini kantona ima 35 poslanika. I tih 35 poslanika zastupaju interese svih stanovnika Sarajeva (bez obzira na nacionalnost). Sarajlije (ili većina njih) se ne bave prebrojavanjem krvnih zrnaca. Sarajlije biraju najbolje a ne najpodobnije. Ja sam kao Bošnjak glasao za jednog Srbina jer smatram da je on najsposobniji kandidat. Ali to su neki koncepti koje pojedinci ne razumiju ili ne žele da razumiju. Uglavnom, vidim da je ova tema neplodno tlo za zagovaranje nekih demokratskih vrijednosti... Najbolje da se uključe neki poznavaoci plemenske organizacije i prvobitne zajednice. U suprotnom, predlažem ključ. :run:
Izvini, a sta ovde nije istina?!
Nije istina da klub hrvatskih poslanika cine ova dvojica ili sta?
medvjed23

#722 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by medvjed23 »

Nije istina da oni predtavljaju (samo) Hrvate. Oni i svi ostali zastupnici predtavljaju sve stanovnike kantona.
Ukosheni

#723 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by Ukosheni »

medvjed23 wrote:Nije istina da oni predtavljaju (samo) Hrvate. Oni i svi ostali zastupnici predtavljaju sve stanovnike kantona.
Aha, predstavljaju i druge. Odlican je ovaj "set up"
Komrad

#724 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by Komrad »

Kantonalne skupstine predstavljaju sve gradjane tog kantona - svi zastupnici kantonalne skupstine predstavjalju sve gradjane kantona bez obzira na nacionalnu pripadnost
medvjed23

#725 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by medvjed23 »

Tako Sarajvo fercera. Ne znam za Široki i Banja Luku. Nisam živio tamo.

Isto kao što Obama predstavlja sve Amerikance a ne samo crnce tako i naši političari predstavljaju sve Sarajlije. Kao što rekoh, glasao sam za Srbina i očekujem od njega da predstavlja Srbe, Bošnjake (mene), Hrvate i sve ostale stanovnike kantona.
Locked