Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Locked
jutarnji

#651 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by jutarnji »

Jozinho wrote:Ja na vas ne gledam kao na neku bratsku naciju, a s vama nikad ne bih vezao zastave. Eto...
:lol: :lol: :lol:
I jos mi navedi bar jedan razlog zasto bi to nekome bilo bitno, to sto me ti ne smatras za "bratskog" :lol: ?
Jozinho

#652 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by Jozinho »

jutarnji wrote:
Jozinho wrote:Ja na vas ne gledam kao na neku bratsku naciju, a s vama nikad ne bih vezao zastave. Eto...
:lol: :lol: :lol:
I jos mi navedi bar jedan razlog zasto bi to nekome bilo bitno, to sto me ti ne smatras za "bratskog" :lol: ?
nisam bitan ja kao pojedinac već općenita slika i mišljenje o bošnjacima

referiram se na prijašnje postove
jutarnji

#653 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by jutarnji »

Jozinho wrote:nisam bitan ja kao pojedinac već općenita slika i mišljenje o bošnjacima
Ma ok, eto, i mene boli qrac sta ti mislis o meni, opcenito i neopcenito.
Jozinho

#654 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by Jozinho »

jutarnji wrote:
Jozinho wrote:nisam bitan ja kao pojedinac već općenita slika i mišljenje o bošnjacima
Ma ok, eto, i mene boli qrac sta ti mislis o meni, opcenito i neopcenito.
pravo da ti kažem to i je najbolje tako. uzdaj se u se i svoje kljuse :thumbup:
muha_sa

#656 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by muha_sa »

:lol: :lol:

samo nek guslaju :lol: ne znam vama al meni su više smiješni--al fakat smiješni :lol: :lol: :lol:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#657 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by PipiDugaDevetka »

Nikada, pa ni u snu ne potcjenjuj ni velikosrbe, ni velikohrvate,...a bogami ni velikokladušane!
Last edited by PipiDugaDevetka on 19/11/2010 09:57, edited 1 time in total.
bogumil-8

#658 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by bogumil-8 »

Uvijek kad je bilo "2:1" to nikom dobra nije donijelo
Kako napraviti (bar) 4 : 4 = 1 ?!
ne znam vama al meni su više smiješni--al fakat smiješni
Neki su se nasmijali i kada je R. Karadžić u parlamentu BiH izrekao čuvenu rečenicu. Meni ni tada nije bilo do smijeha - naježio sam se istog momenta ( prijetnju ozbiljno shvatio, jer sam mu u glasu pročitao "bolestan um").
Last edited by bogumil-8 on 19/11/2010 10:02, edited 1 time in total.
muha_sa

#659 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by muha_sa »

pipi prijatelju :-D dobro znaš--svjedok si kao što sam i sam cime su nas sve handrili pa nisu uspjeli u nakanama :-) ostatak svijeta ceko da nestanemo i usvajo tariguz rezoluciju za rezolucijom :-)
- grdno se dušmani zajebaše-- idemo durat pa ko izdura :D
.
bogumil-8

#660 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by bogumil-8 »

Opet, muha "ne jeb. muha" ( slabo kontaš i pogrešno se "kurčiš"). "Problem" moraš ozbiljno shvatiti i uvažiti ( "ignore" ne pomaže). Svako "normalan" zna da od "trećeg" nema hajra, ali pasiva ne donosi rješenje, već samo problem održava i prolongira njegovo razrješenje. Šta uraditi da se problem razriješi?!
Last edited by bogumil-8 on 19/11/2010 10:11, edited 1 time in total.
muha_sa

#661 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by muha_sa »

bogumil-8 wrote:Opet, muha "ne jeb. muha" ( slabo kontaš i pogrešno se "kurčiš").
jucer s Trebevica--nigdje ne vidjeh ukopane haubice :lol:

kurcim se prijatelju i vazda cu se kurcit dok prstom mogu mrdat---sad ti to nazovi kako ti volja--tvoja stvar.
mO k3

#662 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by mO k3 »

muha_sa wrote:
bogumil-8 wrote:Opet, muha "ne jeb. muha" ( slabo kontaš i pogrešno se "kurčiš").
jucer s Trebevica--nigdje ne vidjeh ukopane haubice :lol:

kurcim se prijatelju i vazda cu se kurcit dok prstom mogu mrdat---sad ti to nazovi kako ti volja--tvoja stvar.
:thumbup:
Jozinho

#663 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by Jozinho »

kadteskoje wrote:Otelo se moj Jozika "cvijeće" kontroli :D
pravaštvo se pokazalo kao veliki za*eb. nikome nije dobro donijelo. u rangu je sa reformiranim papcima
bogumil-8

#664 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by bogumil-8 »

Moglo bi ti "kurčenje" presjest ( dok se otrijezniš "evropski planeri" te stavili pred svršen čin, pa se ti "kurči" i dalje na svom Trebeviću i u svom Bošnjakistanu, na koji nisi , možda, ni pomišljao da se može ostvariti). Dok se ti "kurčiš" ostali rade na ostvaruju svojih ciljeva i planova (možda uspiju ako si ti pasivan).
muha_sa

#665 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by muha_sa »

bogumil-8 wrote:Moglo bi ti "kurčenje" presjest ( dok se otrijezniš "evropski planeri" te stavili pred svršen čin, pa se ti "kurči" i dalje na svom Trebeviću).

kita me boli za evropske planere :lol: šta su oni nama bili skrojili pa opstadosmo i ostadosmo.
nego--jebo ovo--odoh ja malo na muziciranje :-D nova kajdanka ceka.
a vi crtajte karte i prekrajajte granice :lol: meni je durat :D
Nuclear Winter

#666 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by Nuclear Winter »

bogumil-8 wrote:Moglo bi ti "kurčenje" presjest ( dok se otrijezniš "evropski planeri" te stavili pred svršen čin, pa se ti "kurči" i dalje na svom Trebeviću). Dok se ti "kurčiš" ostali ostvaruju svoje ciljeve i planove.

Bogumile,ne lupaj gluposti."evropski planeri" su nas u periodu 1992-1995 barem DVADESET puta stavili pred "svršen čin" i šta bi-ostade bosna i sa njom bošnjaci i bosanci&hercegovci koji je vole.Dobro ti reče muha,u proljeće 92` pun trebević četnika,haubica.tenkova.pam-ova,pat-ova,minobacača pa NE ostvariše svoje ciljeve.Danas na trebeviću NIKOGA osim ponekog sarajlije izletnika,ili mountain bikera.Neka ostali "ostvaruju" svoje ciljeve,pokusaće rezultate tih ciljeva u beogradu,novom sadu,zagrebu,splitu...
bogumil-8

#667 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by bogumil-8 »

Danas se "ratuje" drugim sredstvima i na "nepoznatom" terenu. Dok se organizuju "odbrambene snage" može i rat prestati i ti se naći tamo gdje nisi ni želio ni sanjao ( samo ti zaprijete: Ako mrdneš protiv ovog šta smo zacrtali ti ćeš stradati, pa ti se busaj koliko hoćeš, a ništa nisi u mogućnosti promijeniti). Nikad se ni jedan rat nije ponovio, pa neće ni prethodni ( uvijek se vode neki novi ratovi).
Pogledajte danas reprizu emisije "Odgovorite ljudima" i u njoj nađite inspiraciju za teorijsku i praktičnu osnovu za razrješenje ratnih ciljeva i djelovanja u mirnodopskim uslovima. Znanje, pamet, pravo, opšti principi, jednakopravnost za sve i na cijelom BiH teritoriju! Evropski principi i standardi, a prije sveka ekonomija!
Last edited by bogumil-8 on 19/11/2010 10:37, edited 1 time in total.
Nuclear Winter

#668 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by Nuclear Winter »

bogumil-8 wrote:Danas se "ratuje" drugim sredstvima i na "nepoznatom" terenu. Dok se organizuju "odbrambene snage" može i rat prestati i ti se naći tamo gdje nisi ni želio ni sanjao ( samo ti zaprijete: Ako mrdneš protiv ovog šta smo zacrtali ti ćeš stradati, pa ti se busaj koliko hoćeš, a ništa nisi u mogućnosti promijeniti).
Kakav ba rat,ko će ga započeti? Srbi koji danas nemaju NIŠTA u odnosu na april 1992,ili hercegovci :lol:
Pa bolan ne bio gledaš li ti TV ikad? Kako je moguće da najveća sila na svijetu SAD i njeni evropski saveznici nije u stanju da "zaprijeti" onim prljavim i neobrazovanim talibanima,a hoće i može "nama"???
Kako ne kontaš da za svaki plan trebaju i "izvođači" tog plana.Ko će ba i kako izvesti taj plan "zacrtavanja",a da ne uzme pušku u ruke??
Razumijem tvoju zabrinutost,ali ti kažem opusti se,ništa ti "evropski planeri" nemogu bez ljudi na terenu,a istih više nema na brdima oko Sarajeva,ili Mostara pa ti skontaj.Što reče muha odoh raditi a vi se svađajte sa ovom ustaškom balavurdijom sa hercegćutuk.com
bogumil-8

#669 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by bogumil-8 »

Rat je samo produžen ( nije prestao) i vodi se i dan danas (samo drugim sredstvima i metodama)!
Još nisu pobijedile mirnodopske snage!
"Ustašku balavurdiju" treba ozbiljno shvatiti, jer će ti ubiti nekog novog Vedrana Puljića, a možda i mene ili tebe!
jutarnji

#670 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by jutarnji »

bogumil-8 wrote:Rat je samo produžen ( nije prestao) i vodi se i dan danas (samo drugim sredstvima i metodama)!
Još nisu pobijedile mirnodopske snage!
U pravu si, evo ispucali smo dvije gajbe heinekena od jutros.
AliceInChains

#671 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by AliceInChains »

Odgovor je ovaj: Isfrustrirani su i jedni i drugi sa ovom nametnutom BOSANSKOM drzavom, koja je i njihova, ali im se ustvari gadi, jer su oni prodane duse :mrgreen: Jbt. koji su to rodoljubi......mi Turci smo morali doci, da im sacuvamo izvorno njihovu zemlju :mrgreen:
bogumil-8

#672 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by bogumil-8 »

Juče je Božo Ljubić ponovio jednu od izjava "Nikole Zurduma", sinoć je Martin Raguž ponavljao "političko gradivo" ( a kada je govorio kao čovjek M. Raguž provirila je ljudskost u njegovom kazivanju) - jednog od "jastrebova" Hercegbosne. Ukoliko se ne reaguje blagovremeno, možda zlo izraste do razmjera kada se više neće moći savladati normalnim sredstvima. Vjerujem da se problem "hercegovačkih hrvata" ne treba ni ignorisati ni olako shvatati.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#673 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by plain vanilla »

Ja jucer pitam, ali me niko ne registruje, zasto se Srbi sad pozivaju na Dayton, Radmanovic pa Radojicic. Kao nema drugog rjesenja osim Daytona, Nema drugih dogovora osim Daytona...a po Daytonu nema ni Treceg?

Evo sad jedan naslov koji odgovara na to pitanje, valjda

Obrat na političkoj sceni: Lagumdžija sa Dodikom najavljuje mir, a sa Čovićem rat do istrebljenja
bogumil-8

#674 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by bogumil-8 »

Politika je "kurva" ( i ja sam glumio "pametnog" predlažući da se sa Srbima uvežu zastave, pa kada nam vrate Šešelja iz Haga, eto naske sve do Karlobaga, ne bi li Hercegbosanci shvatili da se ne mora ostvarivati ono šta su i kako su oni zamislili). Ovo o razvezivanju pa novom uvezivanju sam i mislio da je dobro uraditi ( Srbi bar otvoreno kažu šta hoće uraditi i znaš na čemu si, a ovo "iza leđa" mi totalno djeluje "kurvanski" i nepošteno).
bicebolje

#675 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by bicebolje »

Teško da će Srbi dopustiti istrebljenje Hrvata jer znaju da su u tom slučaju oni idući na redu.
Da ne spominjem Hrvatsku i ostale evropske sveznike Hrvata kojih je sigurno ima više nego bošnjačkih.
Locked