Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Locked
ravno

#601 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by ravno »

goran5 wrote:

Pa haj ti pokazi tvoj dokument o tom izjasnjavanju, kad si u pravu :sax: :sax: :bih:
Jest, jest ocu sad cu ti kopat po krstenicama prababe u ponoc.

Rekla mi baka, a njoj njena, a njoj njena, pa ja dans znam tko sam sta sam ... a ti misli sta hoces a misli i zasto se nikad nije izjasnila kao bosanka po nacionalnosti.[/quote]

Ma haj kopaj, sta fali, vidi sto nam je fino. Ali moras barem svaku baku navesti kao fusnotu, po pravilima navodjenja izvora
zemo_online

#602 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by zemo_online »

ali je bakina baka sigurno bila bosanka po nacionalnosti jer je zivila u 19 vijeku.
stari grad Visegrad

#603 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by stari grad Visegrad »

stari grad Visegrad wrote:
goran5 wrote:[E sad razmisli zasto se bosanci katolici nikada nece izjasnjavati kao Bosanci nit govoriti bosanskim "jezikom" nego su bosanski Hrvati i govore Hrvatskim jezikom a na bosanskom dijalektu.
Mozes li ti pojasniti odgovor?
Kasno je, pojasni mi.
Imamopobjednika

#604 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by Imamopobjednika »

goran5 wrote:Jest, jest ocu sad cu ti kopat po krstenicama prababe u ponoc.

Rekla mi baka, a njoj njena, a njoj njena, pa ja dans znam tko sam sta sam ... a ti misli sta hoces a misli i zasto se nikad nije izjasnila kao bosanka po nacionalnosti.
A da tvoja nana i pranana nisu mozda doktorirale historiju na Sorbonnu, Oxfordu ili nekom drugom prestiznom svjetskom univerzitetu pa ih to cini relevantnim autoritetima u ovoj diskusiji?
Last edited by Imamopobjednika on 19/11/2010 00:18, edited 1 time in total.
goran5

#605 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by goran5 »

Reci babi da se drzi kredenca a da se mane istorije i politike.[/quote]

Hocu reci cu joj da joj: " Warhead ti je rekao da se manes politike i uhvatis kredenca. On zna ti ne znas. "

I ona ce onda poslusat i onda ce bosnom zavladati mir :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
star(i)mo

#606 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by star(i)mo »

Meni nista vise nije jasno. Molim Gorana da me prosvjetli. Po mogucnosti uz pomoc "povijesnih zemljovida" :D
goran5

#607 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by goran5 »

Imamopobjednika wrote:
goran5 wrote:Jest, jest ocu sad cu ti kopat po krstenicama prababe u ponoc.

Rekla mi baka, a njoj njena, a njoj njena, pa ja dans znam tko sam sta sam ... a ti misli sta hoces a misli i zasto se nikad nije izjasnila kao bosanka po nacionalnosti.
A da tvoja nana i pranana nisu mozda doktorirale historiju na Sorbonnu, Oxfordu ili nekom drugom prestiznom svjetskom univerzitetu pa ih to cini relevantnim autoritetima u ovoj diskusiji?
Jesu
bingov buraz

#608 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by bingov buraz »

ravno wrote:
Warhead wrote:
goran5 wrote:E sad razmisli zasto se bosanci katolici nikada nece izjasnjavati kao Bosanci nit govoriti bosanskim "jezikom" nego su bosanski Hrvati i govore Hrvatskim jezikom a na bosanskom dijalektu.
Zato sto im je Aralica napisao da su iranci :lol: :lol: :lol:
Vratite se u Teheran.

Ma bjez ba, mi u Tursku, oni u Iran, pa i tamo komsije i vaki ciganluk.... :-D
Image
goran5

#609 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by goran5 »

star(i)mo wrote:Meni nista vise nije jasno. Molim Gorana da me prosvjetli. Po mogucnosti uz pomoc "povijesnih zemljovida" :D

A ja te molim vec po sata da mi kazes koji dio ti nije jasan, pa sve je sano ko dan 8-)
goran5

#610 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by goran5 »

Ma bjez ba, mi u Tursku, oni u Iran, pa i tamo komsije i vaki ciganluk.... :-D
Image[/quote][/quote]

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :dance: :thumbup:
star(i)mo

#611 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by star(i)mo »

goran5 wrote:
star(i)mo wrote:Meni nista vise nije jasno. Molim Gorana da me prosvjetli. Po mogucnosti uz pomoc "povijesnih zemljovida" :D

A ja te molim vec po sata da mi kazes koji dio ti nije jasan, pa sve je sano ko dan 8-)
Cuj koji dio!? Pa (t)ko sam, sta sam, odakleN sam... :roll:
stari grad Visegrad

#612 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

stari grad Visegrad wrote:
goran5 wrote:[E sad razmisli zasto se bosanci katolici nikada nece izjasnjavati kao Bosanci nit govoriti bosanskim "jezikom" nego su bosanski Hrvati i govore Hrvatskim jezikom a na bosanskom dijalektu.
Mozes li ti pojasniti odgovor?
Gorane hocu spvati, zare ne moze pojasniti?
stari grad Visegrad

#613 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Goran pobjegao.
Warhead

#614 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by Warhead »

stari grad Visegrad wrote:Goran pobjegao.
Mozda je otisao po rodne listove i sad ih skenira...
star(i)mo

#615 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by star(i)mo »

stari grad Visegrad wrote:Goran pobjegao.
:( A ne rece mi ni kakav mi je hrvatski. Ja se jos potrudio...
goran5

#616 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by goran5 »

Cuj koji dio!? Pa (t)ko sam, sta sam, odakleN sam... :roll:
[/quote]

Pa objasnjavam ti 2 sata bolan.

Porijeklom si il Hrvat il Srbin, preci su ti se poturcili jer su ih na to natjerale osmanlije ( sto politicki, sto fizicki ), u medjuvremenu si izgubio vezu sa svojim narodom kroz generacije, dugo nisi znao bas tko si al si znao da si musliman onda ti je -93 Alija rekao da si Bosnjak i da su muslimani ustvari Bosnjaci.

I od tada se furas da si "bosnjak" iako ni dan danas ne znas bas tocno tko si.

U medjuvremenu si se tolko ufurao da si "bosnjak", skup sa svojima iste fele, i sada Hrvate il Srbe od kojih si nastao ( sto u biti i jesi jos uvijek) gledas kao nekave druge nacije.

I tako se sve vise ufuravas da si nesto sto ne postoji (bosanska nacija) a odmices od onog sto jesi ( hrvatska il srpska nacija). Iako si to ustvari samo porijeklom. Kulturom, nosnjom, vjerom,imenom, arhitekturom i obicajima si preslikani Turcin.
Kulturoski po svemu Turcinu, ufas se da si bosnjanin, porijeklom H-S, a ni sam siguran sta jesi.

U tome je sva ironija povjesti koja je zadesila ove krajeve.

Hvala lijepa i laku noc :dance: :run:

PS. sad mogu i ovi obavjestajci spat :skoljka:

Good night
star(i)mo

#617 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by star(i)mo »

Image
bicebolje

#618 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by bicebolje »

Oj, disko, disko, disko
u tebi se narod stisko.
Sastale se raja, rulja
omladina šizi, ljulja.
Bubanj tuče i udara,
palicama buku stvara.
A curice skaču i žvakaće žvaču.
Imamopobjednika

#619 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by Imamopobjednika »

goran5 wrote:Pa objasnjavam ti 2 sata bolan.

Porijeklom si il Hrvat il Srbin, preci su ti se poturcili jer su ih na to natjerale osmanlije ( sto politicki, sto fizicki ), u medjuvremenu si izgubio vezu sa svojim narodom kroz generacije, dugo nisi znao bas tko si al si znao da si musliman onda ti je -93 Alija rekao da si Bosnjak i da su muslimani ustvari Bosnjaci.

U medjuvremenu si se tolko ufurao da si "bosnjak", skup sa svojima iste fele, i sada Hrvate il Srbe od kojih si nastao ( sto u biti i jesi jos uvijek) gledas kao nekave druge nacije.

I tako se sve vise ufuravas da si nesto sto ne postoji (bosanska nacija) a odmices od onog sto jesi ( hrvatska il srpska nacija). Iako si to ustvari samo porijeklom. Kulturom, nosnjom, vjerom,imenom, arhitekturom i obicajima si preslikani Turcin.
Kulturoski po svemu Turcinu, ufas se da si bosnjanin, porijeklom H-S, a ni sam siguran sta jesi.

Good night
Konacno nesto pametno da vidim da si i ti napisao. Cestitam.. Ali vidi nesto, kako ja sada mogu znati da li su moji preci prije prelaska na Islam bili Srbi ili Hrvati? Odgovori mi na ovo pls prije nego odes spavati.
bingov buraz

#620 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by bingov buraz »

goran5 wrote: Pa objasnjavam ti 2 sata bolan.

Good night

Dje ćeš bolan sad ce kafa......Turska :mrgreen:

Navrati ponekad,smijeha nikad viška.
stari grad Visegrad

#621 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Image
Last edited by stari grad Visegrad on 19/11/2010 00:56, edited 2 times in total.
Warhead

#622 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by Warhead »

Mozemo se mi smijati, ali situacija nazalost i jeste da vecina Hrvata u BiH razmislja ovako kao goran5. S druge strane i vecina Srba razmislja isto, samo sto oni kazu da nema ni Hrvata vec da su i oni Srbi koji su se odrekli pravoslavlja i presli na katolicizam. Zalosno, ali je tako.
star(i)mo

#623 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by star(i)mo »

E moj Warhead, zaboli me...
Alfons Kauders

#624 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by Alfons Kauders »

... samo jos jedan u nizu dokaza da je organizovana religija izvor svih problema ovog svijeta...

osim komaraca
Warhead

#625 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by Warhead »

Alfons Kauders wrote:... samo jos jedan u nizu dokaza da je organizovana religija izvor svih problema ovog svijeta...

osim komaraca
I sta predlazes? Da se prekrstimo i rijesimo probleme?
Locked