Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Locked
Imamopobjednika

#426 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by Imamopobjednika »

picek wrote:@starac.,

smiri zivce.
ovaj 'imamo pobjednika' cini mi se da nije bosnjak.
vjerovatno shumadinac da te potpali malo vise.
kuliraj se.
:lol: genijalac, poprati malo moje dosadasnje komentare na forumu.
picek

#427 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by picek »

@imamopobjednika,

prolastio sam sve tvoje komentare, i ciljno napadas hercegovce u stilu,, "mozete ga pushiti bosnjacima oni su vas preglasali ".

a to mi smrdi na srbadiju ;-)
AliceInChains

#428 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by AliceInChains »

picek wrote:@imamopobjednika,

prolastio sam sve tvoje komentare, i ciljno napadas hercegovce u stilu,, "mozete ga pushiti bosnjacima oni su vas preglasali ".

Upravu si, ipak malo smrdi
staracbezmora

#429 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by staracbezmora »

Socijalista wrote:
Pa dobro znam i ja to, nego mislim da je bitno probosanski orijentiranim gradjanima BiH predociti ovo sto se iznosi. To stalno traje i nadam se da ce tako i dalje nastaviti, jer onda znamo skim imamo posla i ka cemu treba ici. I ova govna zele nekakav entitet :?:

Da ali kad na vrbi pocne plesati shebavi Boban :evil:
Nema smisla lažima se boriti. Samo ti se obiju o glavu.
Katolička crkva će stati iza naroda. Pitajte Papu o čem je razgovarao s Josipovićem.

Eno kuhane nogice u Mostaru jučer: "što god se dogovorite".
To što je politički nepismeni Milanović poslao lapaču Ingrid i Ranka Ostojića na skup "građanske stranke" gdje se pjevaju "ilahije i Kaside" je za upišat se od smjeha. Treba pričekati kako će mu to honorirati onih 50 tisuća klinaca koji su 30.5. 2010 bili na Thompsonovom koncertu u sred tog "herceg mrziteljskog" Zagreba.

Nemojmo se zavaravati, Jutarnji list, Feral i par medija nije Zagreb.

Zagreb je 150 tisuća Posavaca, i još minimalno toliko Hercegovaca i Zagorana.
zemo_online

#430 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by zemo_online »

Zagreb glasa za sdp jos od tudjmana.
Imamopobjednika

#431 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

picek wrote:@imamopobjednika,

A nije ti palo na pamet da se ovdje drzim Hrvata upravo iz razloga jer su oni tema.. (mali "hint" - pogledaj naslov). Ili sam se mozda registrovao prije nekih pola godine pa sve do danas forsirao neku desetu pricu kako niko ne bi posumnjao da sam Srbin? :lol:
AliceInChains

#432 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by AliceInChains »

Najiskrenije. Ja stalno govorim po raznim temama, da se Bosnjaci i Hrvati trebaju dogovoriti zajedno oko neke alternative. Sta stvarno nakon 20 godina ne razumijem, Srbi Hrvate uzimaju kao taoce, da bi ostvraili njihovu veliku Srbiju....a Hrvati se jos spustaju u tu istu igranku, koju su Hrvati BIH DEBELO platili. Mislim, nikako mi nemoze uci ova pogubna politika u glavu :|
Jos kad pomislim, kol'ko bi ovaj treci entitet Hrvata u najmanju ruku zahebao? Pa ako ste vi Hercegovci najveci Hrvati na bijelom svijetu, sto vas onda boli briga za sudbinu dobrog broja Hrvata, koji iz teritorijalnih razloga nisu u stanju da se zalagaju za taj vas treci?
picek

#433 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by picek »

staracbezmora wrote: Treba pričekati kako će mu to honorirati onih 50 tisuća klinaca koji su 30.5. 2010 bili na Thompsonovom koncertu u sred tog "herceg mrziteljskog" Zagreba. .
pitanje je koliko ce 'thompson' voliti hercegovce kad nacuje da ste se toliko 'posrbili' :lol:
staracbezmora wrote: .
Zagreb je 150 tisuća Posavaca, i još minimalno toliko Hercegovaca i Zagorana.
i jos uvijek se pitam zasto bi jedan zagorac stao na stranu hercegovaca kad se zagorac zna da mu prijetnja dolazi od velikosrba a ne iz sarajeva ??
a o posavcima da i ne pricam .. :-)

treceg blentiteta nece nikad biti.
smiri se.,, popij andolu,, stavi mokru krpu na chelo,,, i kuliraj.
staracbezmora

#434 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by staracbezmora »

Imamopobjednika wrote: O kakvom ti progonu pricas? Ko vas je tjerao iz Gornjeg Vakufa? Pa Busovacu, Novi Travnik i Jajce ste izgubili nakon Dejtona i to kada ste bili u vecini.. I sad vas neko puskom protjerao. Ko vas je protjerao iz Drvara, Bos. Grahova i Glamoca? I pored cinjenice da provodite aparthejdske metode u Stocu pitanje je godine kada ce te i tu izgubiti vecinu. I ko vas je protjerao iz gore navedenih gradova? Sve ijedan gore spomenuti grad ste demografski izgubili Bosnjacima NAKON agresije. Drvar i Bos. Grahovo Srbima - opet nakon agresije.

Sto se penzija, plata i invalidnina tice - mozete ga i tu samo lagano glabati. U parlamentu FBiH ne mozete stopirati nijednu odluku po tom pitanju jer cemo vas glat preglasati a posto nijedna od gore navedene tri tacke nije pitanje vitalnog nacionalnog interesa - mozete samo gristi nokte. Jednostavno: ostalo vas je saka jada koja je u potpunosti nemocna da zaustavi bilo sta. Je li jasno sada?
A odakle su došli ti ljudi koji su preglasali hrvate u Busovači, Travniku itd. Pa to je i bio jedan od uzroka suikoba u srednjoj Bosni, pritisak izbjeglica iz istočne Bosne na tanahnu ravnotežu.
Možemo ne konstituirati parlament. Odsad pa sve do apokalipse. Samo se trebamo ne pojaviti na Vladi i nema kvoruma za donošenje odluka.
Pa godinama ne plaćamo jebenu pretpaltu na FTV pa nemate nikakvih mogućnosti da nas natjerate.
Dovoljno je da 5 mjeseci sve hrvatske firme odbiju uplatiti PDV. Građanski neposluh,
I nemoj nas potcjenjivati.
picek

#435 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by picek »

staracbezmora wrote:Dovoljno je da 5 mjeseci sve hrvatske firme odbiju uplatiti PDV. Građanski neposluh,
niko te ne podcjenjuje, ali sad pricas skroz blentavo.

sve hercegovacke firm u bih prestanu davati pdv ?
ok.
drzavna granicna sluzba zabrani svaki imort -eksport tim firmama, pa da vidimo koliko ce izdrzati..
staracbezmora

#436 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by staracbezmora »

test01 wrote:Zagreb glasa za sdp jos od tudjmana.

Nije istina. Zagreb je glasao za Tomca, Bandića, Budišu ..........
što je zajedničko tim ljudima ??
Pa jaka nacionalna crta.
Da ima V.P. nešto glasova ali na zadnjim izborima ni toliko da bude faktor u gradskoj skupštini pa i čačić je odustao.
Osim toga to je moj grad valjda ga poznam.
AliceInChains

#437 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by AliceInChains »

staracbezmora wrote:
Imamopobjednika wrote: O kakvom ti progonu pricas? Ko vas je tjerao iz Gornjeg Vakufa? Pa Busovacu, Novi Travnik i Jajce ste izgubili nakon Dejtona i to kada ste bili u vecini.. I sad vas neko puskom protjerao. Ko vas je protjerao iz Drvara, Bos. Grahova i Glamoca? I pored cinjenice da provodite aparthejdske metode u Stocu pitanje je godine kada ce te i tu izgubiti vecinu. I ko vas je protjerao iz gore navedenih gradova? Sve ijedan gore spomenuti grad ste demografski izgubili Bosnjacima NAKON agresije. Drvar i Bos. Grahovo Srbima - opet nakon agresije.

Sto se penzija, plata i invalidnina tice - mozete ga i tu samo lagano glabati. U parlamentu FBiH ne mozete stopirati nijednu odluku po tom pitanju jer cemo vas glat preglasati a posto nijedna od gore navedene tri tacke nije pitanje vitalnog nacionalnog interesa - mozete samo gristi nokte. Jednostavno: ostalo vas je saka jada koja je u potpunosti nemocna da zaustavi bilo sta. Je li jasno sada?
A odakle su došli ti ljudi koji su preglasali hrvate u Busovači, Travniku itd. Pa to je i bio jedan od uzroka suikoba u srednjoj Bosni, pritisak izbjeglica iz istočne Bosne na tanahnu ravnotežu.
Možemo ne konstituirati parlament. Odsad pa sve do apokalipse. Samo se trebamo ne pojaviti na Vladi i nema kvoruma za donošenje odluka.
Pa godinama ne plaćamo jebenu pretpaltu na FTV pa nemate nikakvih mogućnosti da nas natjerate.
Dovoljno je da 5 mjeseci sve hrvatske firme odbiju uplatiti PDV. Građanski neposluh,
Dobro ti je napisao onaj prije. Smiri se malo. Nismo ovdje na ratistu. Problem je sljedeci: Sta bi dobili Bosnjaci od treceg entiteta? Sta? I gdje bi ti tu vidio neki dogovor, u tome sta Covic trenutno sa Dodikom predlaze?
Imamopobjednika

#438 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

staracbezmora wrote:A odakle su došli ti ljudi koji su preglasali hrvate u Busovači, Travniku itd. Pa to je i bio jedan od uzroka suikoba u srednjoj Bosni, pritisak izbjeglica iz istočne Bosne na tanahnu ravnotežu.
Kakve gluposti ti lupas, pa to je za nepovjerovati.. Muhadziri iz istocne Bosne su naselili sarajevsku i tuzlansku regiju a ne Srednju Bosnu. Je li ti shvatas da broj Bosnjaka nije porastao u tolikoj mjeri, nego se radi o cinjenici da se Hrvati iz tih gradova iseljavaju. Broj stanovnika gore navedenih opcina uopce nije u bitnijoj mjeri promijenjen. Prvo izvalis jednu bezobraznu glupost tvrdeci da su Hrvati prognani iz tih gradova a onda kada covjek pomisli da ne mozes nista gluplje izvaliti - dodjes i kazes da izbjeglice su izbjeglice iz Istocne Bosne krive za demografsku katastrofu Hrvata u Gornjem Vakufu, Jajcu, Busovaci i Novom Travniku. :lol:

Mi sutram mozemo konstituirati federalnu Vladu bez vas ali to nam nije u interesu. Vi bujrum krenute u "neposluh" pa ce se to i desiti. Dakle nemate ama bas nijedan jedini kljuc u vasim rukama kojim bi mogli blokirati bilo sta. Neka hrvatske firme ne plate PDV - uci ce finansijska inspekcija i zatvoriti firme, platicete na kraju drzavi i vecu cifru nego da ste platili PDV. Dakle i tu je pusiona.. Dalje?
jarancuga

#439 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by jarancuga »

Imamopobjednika wrote:
staracbezmora wrote:A odakle su došli ti ljudi koji su preglasali hrvate u Busovači, Travniku itd. Pa to je i bio jedan od uzroka suikoba u srednjoj Bosni, pritisak izbjeglica iz istočne Bosne na tanahnu ravnotežu.
Kakve gluposti ti lupas, pa to je za nepovjerovati.. Muhadziri iz istocne Bosne su naselili sarajevsku i tuzlansku regiju a ne Srednju Bosnu. Je li ti shvatas da broj Bosnjaka nije porastao u tolikoj mjeri, nego se radi o cinjenici da se Hrvati iz tih gradova iseljavaju. Broj stanovnika gore navedenih opcina uopce nije u bitnijoj mjeri promijenjen. Prvo izvalis jednu bezobraznu glupost tvrdeci da su Hrvati prognani iz tih gradova a onda kada covjek pomisli da ne mozes nista gluplje izvaliti - dodjes i kazes da izbjeglice su izbjeglice iz Istocne Bosne krive za demografsku katastrofu Hrvata u Gornjem Vakufu, Jajcu, Busovaci i Novom Travniku. :lol:

Mi sutram mozemo konstituirati federalnu Vladu bez vas ali to nam nije u interesu. Vi bujrum krenute u "neposluh" pa ce se to i desiti. Dakle nemate ama bas nijedan jedini kljuc u vasim rukama kojim bi mogli blokirati bilo sta. Neka hrvatske firme ne plate PDV - uci ce finansijska inspekcija i zatvoriti firme, platicete na kraju drzavi i vecu cifru nego da ste platili PDV. Dakle i tu je pusiona.. Dalje?

postavice nam rampe na svitavi... :mrgreen:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#440 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by plain vanilla »

Zasto sada srbi naglasavaju kako je dayton bitan, jedini dobar, bla bla
jucer radmanovic, danas radojicic?
jos kako rece radojicic, dayton je osnov, nema drugih dogovora ni kompromia na vidiku
jel to znaci da se povlace "iz treceg" ?
picek

#441 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by picek »

@starac,

ti si hercegovac u zagrebu ??

pa ti onda imas puno vecih problema od bosnjaka.
iskreno,, pricas o necemu sto te direktno ne tangira.
ziviti u zagrebu a zalagati se za treci blentitet u hercegovini..
e to je vrhunac blentavosti :-) :-)
ultima_palabra

#442 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by ultima_palabra »

:lol: Pa kad im nije uspjela samouprava prije 10 godina, kako bi tek sad prošli...
zemo_online

#443 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by zemo_online »

ma nema tu sta,njima je tudjman podjelio pasose i kada hrvatska udje u eu bice to stampedo. :D
staracbezmora

#444 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by staracbezmora »

AliceInChains wrote:Najiskrenije. Ja stalno govorim po raznim temama, da se Bosnjaci i Hrvati trebaju dogovoriti zajedno oko neke alternative. Sta stvarno nakon 20 godina ne razumijem, Srbi Hrvate uzimaju kao taoce, da bi ostvraili njihovu veliku Srbiju....a Hrvati se jos spustaju u tu istu igranku, koju su Hrvati BIH DEBELO platili. Mislim, nikako mi nemoze uci ova pogubna politika u glavu :|
Jos kad pomislim, kol'ko bi ovaj treci entitet Hrvata u najmanju ruku zahebao? Pa ako ste vi Hercegovci najveci Hrvati na bijelom svijetu, sto vas onda boli briga za sudbinu dobrog broja Hrvata, koji iz teritorijalnih razloga nisu u stanju da se zalagaju za taj vas treci?

Ovo je bullshit priča. Oprosti ali koga mi to ostavljamo? I kome? I ko to mi hercegovci , pa večina HDZ-ovih (oba ) glavna odbora je iz Bosne. Pa nije to SDP gdje Zlaja vedri i oblači u u komunističkoj partiji.

Mislim da po prosjeku visine smo najviši Hrvati na bijelom svijetu ( dinarski gen), za najveće ne stoji.
To kao i ostale glupave priče forsiraju KOS-ovci (nekad) i budale koje su nasjele sad.
Izmišljotina je Jure Bilića nakon Proljeća, kao i Hercegovački zid i ostale pizdarije.
Da smo malo agresivniji i glasniji to da. Opet genetika a i susjedstvo ( granica civilizacija).

Tu priču o Tuđmanovoj politici ostavi nekome ko vjeruje u znanstvenu fantastiku.

Naša politika je jednostavna federalna jedinica s hrvatskom većinom , bila ona peta deseta ili stota kako vam drago.
Ta politika je propagirana prije izbora - ta politika je dobila preko 90% hrvatskih glasova.

A što se tiče taoca - objasni mi uzimajući u obzir i ovu temu i sva preglasavanja, sve što se događalo u ratu itd - po čemu je to nama više prihvatljivo razgovarati sa Bošnjacima nego sa Srbima??
AliceInChains

#445 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by AliceInChains »

Imamopobjednika wrote:

Ma svasta se moze na Hercegovackim stranicama nauciti. Jebote, Bosnjaci su pravi frajeri, citava medunarodna zajednica je okrenula oci prema BIH, pa i OHR nam vrsi funkciju predsjednika....a frajeri ispred nihovih ociju brisu Hrvate, katolike iz Bosne :lol: Starac, provjeri malo svoje izvore, prije nego sto tipkas budalastine. I malo manje citaj srpske novine.
picek

#446 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by picek »

staracbezmora wrote:- po čemu je to nama više prihvatljivo razgovarati sa Bošnjacima nego sa Srbima??
pa recimo da dobijete bosnjake kao krvne neprijatelje (cime bi recimo bosnjaci morali traziti saveznistvo kod velikosrba) koliko bi ti u hercegovini izdrzao dok te ne pobacaju u more ??
staracbezmora

#447 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by staracbezmora »

picek wrote:@starac,

ti si hercegovac u zagrebu ??

pa ti onda imas puno vecih problema od bosnjaka.
iskreno,, pricas o necemu sto te direktno ne tangira.
ziviti u zagrebu a zalagati se za treci blentitet u hercegovini..
e to je vrhunac blentavosti :-) :-)
Ne, studirao i radio u Zagrebu , vratio se u Hercegovinu.
Ali i da nisam vi nas jednostavno ne razumijete.
Mi nikada ne "odemo" iz Hercegovine.

Pa moji prijatelji koji su rođeni u Njemačkoj svi imaju BH osobne., tri puta godišnje su tu itd.
A da ne govorimo o onima koji su u ZG. Pa ujutro krenem u 7 iz Zagreba do 10,30 sam u kući.
Naravna stvar da sam zainteresiran kako će mi obitelj živit.

Vrhunac blentavosti je graditi politiku da će konstitutivni narod jednostavno nestati. Nema značajnijeg smanjenja broja Hrvata u Bih nakon rata. Ima ljudi koji odlaze na faks na posao itd. ali s jačanjem Mostara i to će se mijenjati.
ultima_palabra

#448 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by ultima_palabra »

staracbezmora wrote:Naša politika je jednostavna federalna jedinica s hrvatskom većinom , bila ona peta deseta ili stota kako vam drago.
Ta politika je propagirana prije izbora - ta politika je dobila preko 90% hrvatskih glasova.
Nisam siguran... treći entitet niko ozbiljan nije pominjao godinu-dvije... Čović ga prvi put glasno spomenu u izbornoj noći - pretpostavljam iz panike nakon što je vidio ko je pobijedio u drugom dijelu Federacije 8-) Ne bih rekao da bi ta politika dobili značajnu podršku među Hrvatima u srednjoj Bosni, takve gluposti ih vode u neizvjesnost.
AliceInChains

#449 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by AliceInChains »

staracbezmora wrote:
AliceInChains wrote:Najiskrenije. Ja stalno govorim po raznim temama, da se Bosnjaci i Hrvati trebaju dogovoriti zajedno oko neke alternative. Sta stvarno nakon 20 godina ne razumijem, Srbi Hrvate uzimaju kao taoce, da bi ostvraili njihovu veliku Srbiju....a Hrvati se jos spustaju u tu istu igranku, koju su Hrvati BIH DEBELO platili. Mislim, nikako mi nemoze uci ova pogubna politika u glavu :|

Ovo je bullshit priča. Oprosti ali koga mi to ostavljamo? I kome? I ko to mi hercegovci , pa večina HDZ-ovih (oba ) glavna odbora je iz Bosne. Pa nije to SDP gdje Zlaja vedri i oblači u u komunističkoj partiji.

Mislim da po prosjeku visine smo najviši Hrvati na bijelom svijetu ( dinarski gen), za najveće ne stoji.
To kao i ostale glupave priče forsiraju KOS-ovci (nekad) i budale koje su nasjele sad.
Izmišljotina je Jure Bilića nakon Proljeća, kao i Hercegovački zid i ostale pizdarije.
Da smo malo agresivniji i glasniji to da. Opet genetika a i susjedstvo ( granica civilizacija).

Tu priču o Tuđmanovoj politici ostavi nekome ko vjeruje u znanstvenu fantastiku.

Naša politika je jednostavna federalna jedinica s hrvatskom većinom , bila ona peta deseta ili stota kako vam drago.

A što se tiče taoca - objasni mi uzimajući u obzir i ovu temu i sva preglasavanja, sve što se događalo u ratu itd - po čemu je to nama više prihvatljivo razgovarati sa Bošnjacima nego sa Srbima??
Dobro, nema dogovora. Probajte postignuti cilj sa Srbima, ALI, ako vam se ne ispuni zelja, onda se vise nemojte Bosnjacima zaliti, da ste ugrozeni, posteno?
picek

#450 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by picek »

@starac,

cim si ti studirao i radio u zagrebu, ti vec imas opcije.
koje sigurno vecina hercegovaca u bih nemaju ;-)

shvati, treceg blentiteta nece biti.
zagreb i crkva je rekla svoje.
njima su bosnjaci od vece strateske vaznosti nego shachica (posrbljenih :lol: ) hercegovaca.

mozes mlatiti praznu slamu ovdje godinama, stoljecima..
isto ce ti biti.
Locked