U zadnje vrijeme teme u pogledu "hrvatskog pitanja" su ceste na ovom forumu, to pokazuje da se znatan broj hrvata registrovao ovde.hajd nek nam predlagači trećeg nacrtaju (na salveti ) kartu trećeg (zadatak broj 1)
i onda još bitniji zadatak broj 2: kako kontate ubjediti bošnjake da budu u tom entitetu? KAKO, samo to me zanima?
Hajd' recimo da imate moju saglasnu podrsku za formiranje tog entiteta, mene samo intersuje kako ce te milom natjerati Bosnjake u starom Vitezu, Jajcu gdje su sada vecina, povratnike u grad Zepce gde su sad ako ne vecina onda pola pola, da budu dio nekog hrvatskog entiteta ?
Ne znam ima li historicara na ovom forumu, ali bi volio znati da li je ikad igdje u bilo kojem stoljecu na miran i dostojanstven nacin stvoren neki jednonacionalni entitet na podrucju gdje izmjesano borave bar dva naroda (kao srednja Bosna)
Koliko ja znam to je uvijek pratilo ili potoci krvi, ili nametnuta sila.
(u 99% slucajeva u tim izmjesanim sredinama stvaranje tog jednonacionalnog entiteta bi pratilo iseljavanje ono drugog)
Znaci jednostavno pitanje, sto bi Bosnjaci dobrovoljno pristali na takvo nesto, ako nisu htjeli ni 93 god. kad su bili daleko slabiji ?