Pomazes mi u samospoznaji.respo wrote:odredi jos i mahalu pa budi starogradjanin ili koja vec naselja imajuspokojan wrote:
Ako mjesto rodjenja odredjuje nacionalnu pripadnost onda ja mogu biti samo Mostarac po nacionalnosti
Sta je s vremenom rodjenja? Rodio sam se u vrijeme SFRJ, a to znaci da bih eventualno mogao biti i Jugoslaven, uz napomenu da mi je otac Hrvat, a djed Austrijanac po toj logici mjesta i vremena rodjenja. Ili mi je djed mijenjao 3 ili 4 puta nacionalnu pripadnost za vrijeme svog zivotnog vijeka???
Procitaj bilten zadnjeg sluzbenog popisa stanovnistva iz 1991., pa se zapitaj sta znaci recimo "nacionalna struktura po gradovima".
ne odredjuje se po vremenu rodjenja nego trenutno kakvo je stanje
jeli postoji jugoslavija? ne postoji jeli postoji austrougarska ne tako da ti ostaje samo bosanac i hercegovac
Znaci li to da je moj brat koji je rodjen u Splitu, a danas zivi u Mostaru Hrvat po nacionalnosti? Postoji li neki nacin da buraz i ja imamo istu nacionalnu pripadnost?
Sta je pak s mojim djedom? Je li zbilja 4 puta mijenjao nacionalnu pripadnost tokom zivota?