ne podnosim...

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
irfan2

Post by irfan2 »

asafa_powell wrote:coldplay me uzasno nerviraju..tako su dosadna monotona grupa kretena koji su postali svjetska atrakcija zahvaljujuci gwyneth paltrow
vidis, fascinantno je za koldplej da mi se recimo apsolutno nije svidio album a rush of blood.. bas tako, dosadno i monotono ..utoliko je iznendjujuce kako mi je dobar bio album xy ..strasno jak album, sa skoro svim pjesmama odlicnim ..jedan od onih velikih albuma koji se ne pojavljuju tako cesto, poput nevermind, ok computer, automatic for the people ...
Bea_Trix
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

#27 Re: ne podnosim...

Post by Bea_Trix »

irfan2 wrote:tema pomalo slicna onoj na umjetnost & kultura

prvo par guidelinesa :D ..dakle, zabavnjaci i narodnjaci se ne pikaju ... takodje reperi i britni :D ..

drugo, nemojte govorit nesto kao nikog ne mrzim i takve pacifisticke parole .. normalno da niko od nas ne mrzi zaoprave nekoga, osim ako ste malko pomjereni :D ...

dakle:
arcade fire, killers, franc ferdinand, i maltene cijeli ovaj novi britanski vejv koji servira NME ... precijenjeni, dosadni isl ..
joy division ... nikad nisam skontao o cemu se radi ...kao ni post punk ...
sex pistols..dosadno .. ramones su puno bolji
plavi orkestar bijelo dugme crvena jabuka ... i dino merlin ..i divlje jagode..
bitlsi..koji je qrac cijelom svijetu? sta je tolko fascinantno u njima?
mrzim novu metaliku ...odgledah some kind of monster..i preslusah st anger ..i kontam sta se desilo sa ovim bendom ..

i mada nije tema emisije, al fakat ne podnosim picfork i ljude koji ih uzimaju za ozbiljno (osim victorija :D ..)..za one koji ne znaju sta je picfork, nije ni bitno ...
cekaaaj cekaaaj irfo znam da je zabranjeno :D prvo da ti kazem da te u potpunosti razumijem, jer i ja cesto ovo radim sa reziserima i piscima kojima se svi klanjaju :D

no haaalooo :D :D :D :D :D
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
:-) :-)

i odozgo bih izdvojila The Killers :D

mislim, od sveg silnog smeca, ti bas nasao da joy division i sex pistolse ne podnosis :D

ali dobro, ide moja osvetnicka lista :lol: :lol: :lol:
groar

#28 Re: ne podnosim...

Post by groar »

prvo par guidelinesa :D ..dakle, zabavnjaci i narodnjaci se ne pikaju ... takodje reperi i britni :D ..

drugo, nemojte govorit nesto kao nikog ne mrzim i takve pacifisticke parole .. normalno da niko od nas ne mrzi zaoprave nekoga, osim ako ste malko pomjereni :D ...

dakle:
arcade fire, killers, franc ferdinand, i maltene cijeli ovaj novi britanski vejv koji servira NME ... precijenjeni, dosadni isl ..
mrzim novu metaliku ...odgledah some kind of monster..i preslusah st anger ..i kontam sta se desilo sa ovim bendom ..

i mada nije tema emisije, al fakat ne podnosim picfork i ljude koji ih uzimaju za ozbiljno (osim victorija :D ..)..za one koji ne znaju sta je picfork, nije ni bitno ...
Ne dam na Beatlese i gotovo.............. :x
Pitam se samo jesili li ih uopste preslusao, jer da jesi, prosto je nevjerovatno da nisi primijetio u njima korjen bar 80% kasnije nastalih bendova i nevjerovatnu inventivnost, pogotovo McCartneya i Harrisona........

Za ovo ostalo se slazem, s tim sto bih s te liste izbacio prva tri albuma bijelog dugmeta, jer su zaista istinski kvalitetni (ovo ostalo uz par izuzetaka svrstavam cak i ispod plavog orkestra)
Bea_Trix
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

Post by Bea_Trix »

Za pocetak :D

nervira me komplet Rihanna, Beyonce Ja-sam-slatka-caklim-se-i-imam-super-dupe-sto-je-vrlo-bitno-za-muzicku-industriju-a-vidi-mi-tek-nausnice- djir :D

jesam to pokrila? jesam :D

Fergie-Pergie ubit cu vas seksipilom djir isto, skupa sa raznim Kittens, Atomic i neatomic, Pussy Cats, Meow Meow Pease i ostali skvikavci iz pandorine kutije - jesam to pokrila? jesam :D

eh sad prave stvari.

1. Metallica, isto vazi sto Irfanu za Joy Division - nikad skontala, nikad osjetila, nikad se pronasla.

2. Celine Dion i ostale nezanimljive kucanice prebjegle u utociste zvano Diva (poznate i kao "one sto imaju dobar glas" - kad bi mi jos samo neko rekao kako to moze ista znaciti za muziku).

3. Coldplay - zzzzzzzzzzzzzzzzzz, red neodoljivo iritirajucih refrena zzzzzzz, red nemastovitog teksta... zzzzzzzzzz (wanna be Radiohead soo soo badly but don't have the brains and stuff)

4. Prodigy (seriously, what the f...????)

5. James Blunt (zaista, frajer je utjelovio cvilavu patetiku u njenom genuine obliku, skoro netaknutom, ju ar sou bjutiful dzejmz)

6. Komercijalni hip hoperi okruzeni nauljenim zecicama na bazenu (udrobite, ja ta imena ne pamtim, znam da jos nisu dosli do ... 1 dolar)

7. Maroon 5 (NIKAD shvatila what's the big deal, NIKAD nisam preslusala ni jednu drugu pjesmu osim one kako joj ime... This Love i toliko mi se popela na glavu da mi se povraca od pomisli, a nisam preslusala ni jednu drugu jer je doooooooosaaaaaadnoooo i jednolicno. On pjeva... on pjeva... on pravi cudne prelaze... on pjeva... malo nazala... ma eto, materijal za pakao)
victory

Post by victory »

irfan2 wrote:
ja vjerujem da je pitchfork dobro referentno mjesto kada je je u pitanju 'independent music'. mislim da je od velike vaznosti to sto su osmislili i kreirali web prostor koji omogucava globalnu promociju mladim, neafirmisanim i manje znanim muzicarima.

isto tako mislim da ima mjesta i za kritike koje se upucuju na racun pitchforka, ali to 'nije tema emisije' kao uostalom ni ovaj post i zbog toga se izvinjavam pokretacu teme.

a razlog da se uopste osvrnem na ovu Irfinu opasku pronasao sam u danasjnjim pitchfork vjestima :D
nekako se namece samo po sebi da pitchfork uvijek ide korak ispred ostalih u nastojanju da osigura 'permanentan medijski web krov ' za indie muziku.

http://www.pitchforkmedia.com/page/news ... el-april-7
rikardoreis

#31 Re: ne podnosim...

Post by rikardoreis »

montag wrote: i jedan neozbiljni album iz 60-tih "da capo" - love :D
zanimljivo :roll: bar si mi to mog'o reci oci u oci :D mogao si jednostavno napisati da ti se ne svidja, kao za stone roses, al' da je neozbiljan album, u najmanju ruku, neozbiljno je tvrditi :D

irfo, bila je slicna tema, al' eto, na prvu da opletem :D

vec navedeno Mtv-ijevsko smece,

Tool, kao sto montag rece, F.Ferdinand i tako ti bendovi

Van Halen, Kiss, Status Quo (osim odlicnog prvog singla Pictures of Machstick Man) ZZ Top, AC DC, Whitesnake (jos jedna nepotrebna hard rock grupa :D nakon Deep Purple-a) Rainbow, simfo-rock bendovi Tangerine Dream i Yes, sva sila piskavih :D gitarista tipa Satrianija i Teda Nugenta itd. – dosadno, isprazno, pretenciozno, pateticno, nametljivo...ukratko, ne dira me, cak i smeta, ako ih silom prilika, moram slusati :D

od domacih otkosa :D Osvajaci itd

vecinu ostalih ne volim, sto je, ipak, bolja kategorizacija od ne podnosim :D
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

Osvajaci :lol: Jesul to oni:
Kome saaaad usne ljuuubise do zooooore, mozda to neboooo znaaaaaaaaaaaa :lol: :lol: :lol:
i pjevac onaj slatkis kosijaner :oops: :lol:
shin

Post by shin »

- Smashing Pumpkins sucks donkey's balls.

- Maroon 5 sucks donkey's balls.

- EMO bullshit sucks donkey's balls.

- Goth sucks donkey's balls.
Prozor

Post by Prozor »

onaj Akon ili kako se zove, non-stop je na MTV...
dacina_curica

#35 Re: ne podnosim...

Post by dacina_curica »

montag wrote: the stone roses - nisu moja grupa :D
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: ne mi u omiljeni bend dirati :-) :-) :-)

ne znam kako zaboravih dodati Maroon 5 :povrac:
soft (C)Rock tj. svo sranje koje pustaju na "easy listening" radio stanicama :x
Styx - you gotta be @#$%ing kidding me? :shock:
90% Brit Pop-a circa. '94-'97 :roll:
sve sto se vrti na MTV-u i 99.5% stvari koje cujem na VH1 :roll:

(hmmmmmmmm, kad bolje razmislim jako je malo onih koje volim, mozda sam trebala to navesti :-) :-) :-) :-) )
repeater

#36 Re: ne podnosim...

Post by repeater »

dakle:

e jbga irfo .. picfork ti nekako i mogu oprostiti, ali bitlse :-?
brsi ovo dok vica, muzicku zvijezdu foruma :D , nismo otjerali :run:
Kurt_Kombajn

Post by Kurt_Kombajn »

ne podnosim vas sve redom.

ne mogu ocima da vas vidim, nikoga.

ne mogu da vas smislim :D

a i ove sve grupe i solo-blentove sto ste pobrojali pogotovo...

mrgud. :D
Saian

Post by Saian »

Bea_Trix wrote: 7. Maroon 5 (NIKAD shvatila what's the big deal, NIKAD nisam preslusala ni jednu drugu pjesmu osim one kako joj ime... This Love i toliko mi se popela na glavu da mi se povraca od pomisli, a nisam preslusala ni jednu drugu jer je doooooooosaaaaaadnoooo i jednolicno. On pjeva... on pjeva... on pravi cudne prelaze... on pjeva... malo nazala... ma eto, materijal za pakao)

preduhitri me :D :D :D

s druge strane za Prodigy se ne bih slozhio :D

oko Ramones-a i Pistols-a sam na Irfinoj strani, al jako :D

a nisam ni znao da Beeeeeeeeea is a punk rocker :D :D
Saian

Post by Saian »

shin wrote:- Smashing Pumpkins sucks donkey's balls.

- Maroon 5 sucks donkey's balls.

- EMO bullshit sucks donkey's balls.

- Goth sucks donkey's balls.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: toutali apruv :D
Bea_Trix

Post by Bea_Trix »

Saian wrote:
Bea_Trix wrote: 7. Maroon 5 (NIKAD shvatila what's the big deal, NIKAD nisam preslusala ni jednu drugu pjesmu osim one kako joj ime... This Love i toliko mi se popela na glavu da mi se povraca od pomisli, a nisam preslusala ni jednu drugu jer je doooooooosaaaaaadnoooo i jednolicno. On pjeva... on pjeva... on pravi cudne prelaze... on pjeva... malo nazala... ma eto, materijal za pakao)

vec sam dobila par cvoka za Prodigy, ali takva je tema :D

da se razumijemo, mene Ramonesi ne nerviraju, samo more like Pistols :D

cekam da me neko samelje za metallicu koja je prva na listi, no niko nista :D
pita_zeljanica

Post by pita_zeljanica »

izet gegaj..sa onom pjesmom sto plese po stanu... :D
Saian

Post by Saian »

sorge_sa wrote:mene nervira glas pjevaca Radiohead-a,Thom Yorke-a u vecini pjesama, a opet mi je sa Eraser-a njegovog solo albuma pjesma Black Swan pravo draga,mjesecima je vrtim,cak stavise i od godine :-D, nervira me glas pjevaca Coldplay-a Chris Martin-a, mislim on bi kad bi htio mogo ko covjek zapjevat, a ne pecit se onoliko i onako isto ko i Yorke, mada mi je XY ok album muzicki, imaju najmanje 3 pjesme koje se bas mogu slusat, i u kojima on pojedine dionice pjeva onako muski,bez onog skvicanja,nerviraju me Franz Ferdinand-i, auuu, onaj pjevac Kapranos kako se zove kako je ono jedno otjelotvorenje antipatije u svom enciklopedijsko-udzbenickom obliku, ma ima tog kolko hos jos

eh da podsjeti me brko, U2 mi je ober bezze, josh nisam provalio tu foru :D
Saian

Post by Saian »

Bea_Trix wrote:

ma Ramonesi su institucija :D, a ovo za Prodigy samo stoichki :D :D :D
rikardoreis

Post by rikardoreis »

Bea_Trix wrote:
Saian wrote:

sta te ima iko mljet...svakom svoje, nit' neko nekog moze uvjerit u bilo sto :D i meni je irfo barn'o u JD i bube :D montag u stone roses i da capo, i jos poneko (npr.Radiohead) pa nista :D

a dobro me podsjeti, ne podnosim ni ja metallicu do black albuma :oops: :D one motorke umjesto gitara :D pa nek nas zajedno melju :D :D
Last edited by rikardoreis on 05/03/2008 19:16, edited 1 time in total.
irfan2

Post by irfan2 »

Bea_Trix wrote:
ma trebala si napisat da su sranje, odron, ili mozda jos nesto radikalnije :D ..a ne ja ih nikad nisam skontala ..kako ce te neko napast kad se tako postavis :D ..
btw zaboravila si mejdne :D:D ...

ljudi, bitlsi ne izazivaju nikakvu reakciju u meni ..osim ponekih pjesama, recimo acros thje universe i while my guitar guently weeps .. i jos par lijepih pjesama ima, i white album mi je dobar ..u stvari nemam nesto posebno protiv njih, osim sto mi nije jasno zasto su ebeno najveci bend u univerzumu ...
yesterday mi recimo uvijek bila meh ...
Last edited by irfan2 on 05/03/2008 17:53, edited 1 time in total.
anais_nin

Post by anais_nin »

irfan2 wrote:
Bea_Trix wrote:
ma trebala si napisat da su sranje, odron, pojma nemaju i nikad nisu imali :D ..a ne ja ih nikad nisam skontala ..kako ce te neko napast kad se tako postavis :D ..

ljudi, bitlsi ne izazivaju nikakvu reakciju u meni ..osim ponekih pjesmi, recimo acros thje universe i while my guitar guently weeps .. i jo9s par lijepih pjesama ima ..
yesterday mi recimo nikad nije bilo jasno zasto je toliko popularna..
http://www.youtube.com/watch?v=GgcZfrCrhyY

meni je ova bolja od across the universe :D

p.s. pretpostavljam da ti nemas ama bas nikakve zelje da vidis film Across the Universe :D :lol:
irfan2

Post by irfan2 »

editovao sam poslije poruku .. samo da se zna :D ..
glede picforka, oni su dali albumu frances the mute od mars volte ocjenu 2 ... ....samo to je dovoljno da ih diskvbalifikuje
drugo, dali su najvecu mogucu ocjenu koja postoji na pitchforku za William Basinski: The Disintegration Loops ..i ja se potrudio da skinem, da cekiram jel ..i u pitanju je otprilike sum, koji traje oko 90 minuta..ko fol avangardno ...
evo, napravite preview na amazonu ..i otprilike tih 30 dovoljno da znate o cemu se radi, jer je sve isto za citavih tih 90 minuta, nikakve promjene ..mislim, ono, ko je ovdje lud..
ili recimo ovo ..alo ba, sta mislite ko ste ..
ovo su najupadljiviji primjeri, imali su jos incidenata, al u principu vrlo rijetko se slazem sa njihovim gledistem i ocjenom za bilo sta ... sto se moze smatrati za ukus, pa to ne stavljam kao argument ..
Tesssa

Post by Tesssa »

Ovi sto mi kritikuju ove britanske bandove, nek posalju pp da se ne obracunavam ovdje :oops: :D

Ne mi njih dirati :oops: kao ni Radiohead :oops:

Mene licno najvise nerviraju bandovi kao npr. Nickleback, jooooooj :x

Evanescence je tu negdje :roll:

50 cent, Akon, Snoop Dog, Rhianna, crhistine razno razne...to se sve podrazumijeva.
Altsa

#49 Re: ne podnosim...

Post by Altsa »

dakle:

Arcade Fire - kanadjani
The Killers - amerikanci
i de nam objasni sta je picfork. cisto sumnjam da znas.
Last edited by Altsa on 06/03/2008 15:19, edited 1 time in total.
SaraLe

Post by SaraLe »

Plavi orkerstar, zabranjeno pusenje, bijelo dugme, Toni Cetinski, sms,Nermin Puskar :oops: :x
Sve hip-hop :oops: :x
:D
Post Reply