NE -PLAĆANJE TROŠKOVA REŽIJA

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Mangaloo

#26 Re: NE -PLAĆANJE TROŠKOVA REŽIJA

Post by Mangaloo »

Pozdrav svima,

ne znam sta da kazem. Svi smo u nekom depresivnom stanju i ne vidimo neko svjetlo na kraju tunela. Nisam siguran da bismo ne-placanjem racuna kao vidom neke gradjanske neposlusnosti nsto rijesili. Bojim se da bi opet bilo preko nasih ledja kao i uvijek, nasli bi oni neki modus kako da opet sve to naplate od nas.
Mnogo od nas vidi izlaz u odlasku odavde, i ja sam jedan od tih, iako nisam bas mlad (37, pritisle godine :-) ). Trenutno nezaposlen, iako sa VSS i brojnim drugim kvalifikacijama. Mozemo i dalje protestvovati i to maximalno podrzavam, pa valjda cemo nesto da promijenimo.

zabranjeno reklamiranje!
Last edited by Mangaloo on 09/04/2008 10:46, edited 1 time in total.
CLIO

#27 Re: NE -PLAĆANJE TROŠKOVA REŽIJA

Post by CLIO »

uvjek dobar gost wrote:
in33sa wrote:Ja ne vidim izlaz iz ovoga u sta smo kolektivno upali.

Neko me pitao na PM zasto se ne angazujem oko protesta, ne znam ni sta bi covjeku odgovorio.

Nema izlaza. Mozda bijeg negdje napolje, ali gdje, kad nemas nikoga nigdje. Ili imas, ali te zeljan koliko i velikih boginja.

Ima izlaza.. i meni su poslali pm i ja sam se uključio u skladu sa svojim slobodnim vremenom... kad se nađem sa tim ljudima... ja vidim da ima još raje kao što sam i ja sam... vidim da ima i nade...
Treba skočiti pa reći HOP... treba se boriti jer svako vrijeme traži svoje borce....

Ja sam se uključio i vidim nadu, vidim i malo slabo svjetlo na kraju tunela... ali najvažnije mi je što vidim da sam nisam.
Ja se slazem. Ljudi, ako postoje u Sarajevu (znaci prvo u u glavnom gradu) skolovani ljudi puni energije i volje za promjenama na bolje, ako postoje nevladine organizacije poput GROZDa i sl. ako postoji milion problema koje treba da se rijese a ne rjesavaju se, onda to treba staviti na papir organizovati se udruziti se, reci to i to su nasi problemi i vi ih morate rjesiti i morali ste ih vec davno rijesiti i ZASTO IH NISTE RIJESILI ...... VI STE TO BILI DUZNI URADITI.......... TRAZIMO VASU ODGOVORNOST.............AKO NISTE SPOSOBNI IDITE za sve probleme koji nam se desavaju ne samo problem maloljetnicke delikvencije za sve treba traziti ODGOVORNOST.Kada sve probleme stavimo na tapet postoje sanse da skupimo vecu masu jer svako ce sebe naci u odredjenom dijelu koji ga tisti.Ako se to desi u Sarajevu vrlo brzo ce se to desiti i u Zenici,Mostaru,Visokom,Maglaju,Tesnju,Kaknju,Varesu,Bihacu,Cazinu,Gorazdu.
tonkica palonkica

#28 Re: NE -PLAĆANJE TROŠKOVA REŽIJA

Post by tonkica palonkica »

U ovo doba prosle godine muz i ja smo zivjeli sa 500 KM i nista nam nije falilo. Luskuzijali se nismo, ali nismo se ni patili. Sada nema sanse da izguramo mjesec s tim parama. Mi hvala Bogu nemamo kredite, poznajem ljude koji imaju platu skoro milju i po i jedva guraju jer im vise od pola plate ode za rate. Po meni je organizovan i masovan bojkot najbolje rjesenje za koje treba "samo" malo hrabrosti. Evo, ja bih prva bez imalo dvoumljenja pristala na to.
SL67

#29 Re: NE -PLAĆANJE TROŠKOVA REŽIJA

Post by SL67 »

Iskreno se nadam da ce sve poskupiti 100%,( zivotne namirnice, grijanje, struja, voda, rad, odrzavanje zgrada, telefon, internet, kablovska, plin, gras, taxi, knjige, novine, vrtici, garderoba, itd)
Iskreno se nadam da ce primanja poslanika i delegata:
plate-2.200 KM sada - biti 4.550 KM :thumbup:
pausal- 840 KM sada - biti 1.070 KM :thumbup:
topli obrok - 180 KM sada - biti 280 KM :thumbup:
regres - 650 KM sada - biti 3.100 KM :thumbup:
tu sam zaboravila mobitel 250 KM, naknada za odvojeni zivot 400 KM, na reprezentacije do 500 KM, iznajmljivanje stanova 500KM, naknada za gorivo, amortizaciju, itd itd :thumbup:
Iskreno se nadam da ce sve ovo jednoglasno usvojiti a da penzionerima smanje penzije, nama koji proizvodimo i irgetimo i placamo porez povecaju isti za 100% . Pa da lijepo svi crknemo kao gamad i onda ti isti koji hoce sve ovo da imaju na nas racun isto tako pocrkaju jer ce u tom slucaju budjet i ta kasa bez dna biti prazna, jer nece biti onih koji ce raditi da bi ti isti mogli trositi :bih: :bih:
ZIVJELA DEMOKRATIJA :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
CLIO

#30 Re: NE -PLAĆANJE TROŠKOVA REŽIJA

Post by CLIO »

SL67 wrote:Iskreno se nadam da ce sve poskupiti 100%,( zivotne namirnice, grijanje, struja, voda, rad, odrzavanje zgrada, telefon, internet, kablovska, plin, gras, taxi, knjige, novine, vrtici, garderoba, itd)
tu sam zaboravila mobitel 250 KM, naknada za odvojeni zivot 400 KM, na reprezentacije do 500 KM, iznajmljivanje stanova 500KM, naknada za gorivo, amortizaciju, itd itd :thumbup:
Iskreno se nadam da ce sve ovo jednoglasno usvojiti a da penzionerima smanje penzije, nama koji proizvodimo i irgetimo i placamo porez povecaju isti za 100% . Pa da lijepo svi crknemo kao gamad i onda ti isti koji hoce sve ovo da imaju na nas racun isto tako pocrkaju jer ce u tom slucaju budjet i ta kasa bez dna biti prazna, jer nece biti onih koji ce raditi da bi ti isti mogli trositi :bih: :bih:
:thumbup: TAKO JE!!! STA DRUGO DA KAZHEM: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :thumbup:
CLIO

#31 Re: NE -PLAĆANJE TROŠKOVA REŽIJA

Post by CLIO »

CLIO wrote:
SL67 wrote:Iskreno se nadam da ce sve poskupiti 100%,( zivotne namirnice, grijanje, struja, voda, rad, odrzavanje zgrada, telefon, internet, kablovska, plin, gras, taxi, knjige, novine, vrtici, garderoba, itd)
:thumbup: TAKO JE!!! STA DRUGO DA KAZHEM: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :thumbup:
:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: VESELO KÓ DA IGRA REPREZENTACIJA :lol: :lol: :lol:
CLIO

#32 Re: NE -PLAĆANJE TROŠKOVA REŽIJA

Post by CLIO »

Sto smo patriote, a da nam to ne skoci na nos ? Jednom smo se opekli. :roll:
*mima*

#33 Re: NE -PLAĆANJE TROŠKOVA REŽIJA

Post by *mima* »

Mangaloo wrote:

Zaradite novac na internetu, posjetite http://bnikolin.lol.ba

Ima li neko da makne ovu ublehu?
*mima*

#34 Re: NE -PLAĆANJE TROŠKOVA REŽIJA

Post by *mima* »

vesna55 wrote:Ja obečala svako toliko otvoriti nove teme.
Danas sam gledala neku TV emisiju o poskupljenju plina i grijanja.
Da se razumijemo svoje račune redovno plaćam. I nikome ništa nisam dužna. Podstanar sam i kiriju plaćam gazdi 300 km mjesečno. A onda dodju na red ostali troškovi struja,voda, telefon, održavanje zgrade, kablovska internet odvoz smeća. Nabere se oko 25o km.
Živim od penzije koju u cijelosti dam za kiriju. Sin nešto zaradi pa platimo ostale troškove. Za preživljavanje nam ostaje jaoko malo. E tu dolazi u obzir moja umješnost oko kuhinje.
Imam status raseljenih, ali od tog statusa ništa.
Jedno vrijeme mi je kanton plaćao dio kirije u iznosu od loo km. Pa da bi me skinulli sa spiska ponudili mi neki stan u Ilijašu. Ja sam tu mogućnost naravno odbila jer kako će moje dijete svaki dan dolaziti u Sarajevo na fakultet. A šta će jesti. Zbog odbijanja stana u Ilijašu izgubila sam pravo na tih loo km mjesečno
Nemam nikakve subvencije i povlastice. Niko me nikada nije pitao šta to ja i moje dijete jedemo, valjda sam ja gradjanin drugog, ma kakvog drugog petog reda.
Od početka rata pa do danas promjenila sam 2 države i 3o puta sam selila. O bože kad se samo sjetim. Taj stan u Ilijašu, hvala lijepa to je ispod svakog dostojanstva. Kad sam sve izgubila,pa zar u 21 stoljeću da se odreknem kupatila, wc, kreveta. pa neću valjda zajedno sa sinom spavati u istom krevetu.
Dosta mi je bilo poniženja, ali čovjek treba imati kriterije ispod kojih nemože.
Sada sam jako uplašena, cijene rastu pa neznam kako ću podmiriti sve neophodne troškove. Sad sam u situaciji da i kaladont i četkicu za zube dobro pazim kako trošim jer mi je i to skupo.
Jednog dana kada dodjem u situaciju pa kad podmirim sve troškove redovne, pa shvatim da nemam šta jesti, neću ići u narodnu kuhinju, neću kopati po kontejnerima. Leći ću u čist krevet i dostojanstveno umrijeti.
Ti si nama obecala i vidim da otvaras teme. Nemoj sad da me napadate, ali mislim da je ovo jedini da skrenes paznju na sebe. Nije valjda da mislis da si jedina kojoj je tesko, nije valjda da mislis da mi ostali placamo racune bez problema. Kao sto neko vec napisa....nije Ilijas preko svijeta.....pola sata voznje.......Ti si svoje dijete ipak upisala na fakultet......a zNAS li koliko roditelja ima da ne moze da upise dijete na fakulte? A kako vidim imas i internet. Samo vi tako kukajte i pisite.... a kad dodju izbori glasajte za svoje nacionalne stranke ili nemojte nikako izaci na izbore. Sta mislis kad bi svi mi otvorili ovakve teme....a ima nas ovdje takvih i previse..........
CLIO

#35 Re: NE -PLAĆANJE TROŠKOVA REŽIJA

Post by CLIO »

mima wrote:
vesna55 wrote:Ja obečala svako toliko otvoriti nove teme.
Danas sam gledala neku TV emisiju o poskupljenju plina i grijanja.
Da se razumijemo svoje račune redovno plaćam. I nikome ništa nisam dužna. Podstanar sam i kiriju plaćam gazdi 300 km mjesečno. A onda dodju na red ostali troškovi struja,voda, telefon, održavanje zgrade, kablovska internet odvoz smeća. Nabere se oko 25o km.
Živim od penzije koju u cijelosti dam za kiriju. Sin nešto zaradi pa platimo ostale troškove. Za preživljavanje nam ostaje jaoko malo. E tu dolazi u obzir moja umješnost oko kuhinje.
Imam status raseljenih, ali od tog statusa ništa.
Jedno vrijeme mi je kanton plaćao dio kirije u iznosu od loo km. Pa da bi me skinulli sa spiska ponudili mi neki stan u Ilijašu. Ja sam tu mogućnost naravno odbila jer kako će moje dijete svaki dan dolaziti u Sarajevo na fakultet. A šta će jesti. Zbog odbijanja stana u Ilijašu izgubila sam pravo na tih loo km mjesečno
Nemam nikakve subvencije i povlastice. Niko me nikada nije pitao šta to ja i moje dijete jedemo, valjda sam ja gradjanin drugog, ma kakvog drugog petog reda.
Od početka rata pa do danas promjenila sam 2 države i 3o puta sam selila. O bože kad se samo sjetim. Taj stan u Ilijašu, hvala lijepa to je ispod svakog dostojanstva. Kad sam sve izgubila,pa zar u 21 stoljeću da se odreknem kupatila, wc, kreveta. pa neću valjda zajedno sa sinom spavati u istom krevetu.
Dosta mi je bilo poniženja, ali čovjek treba imati kriterije ispod kojih nemože.
Sada sam jako uplašena, cijene rastu pa neznam kako ću podmiriti sve neophodne troškove. Sad sam u situaciji da i kaladont i četkicu za zube dobro pazim kako trošim jer mi je i to skupo.
Jednog dana kada dodjem u situaciju pa kad podmirim sve troškove redovne, pa shvatim da nemam šta jesti, neću ići u narodnu kuhinju, neću kopati po kontejnerima. Leći ću u čist krevet i dostojanstveno umrijeti.
Ti si nama obecala i vidim da otvaras teme. Nemoj sad da me napadate, ali mislim da je ovo jedini da skrenes paznju na sebe. Nije valjda da mislis da si jedina kojoj je tesko, nije valjda da mislis da mi ostali placamo racune bez problema. Kao sto neko vec napisa....nije Ilijas preko svijeta.....pola sata voznje.......Ti si svoje dijete ipak upisala na fakultet......a zNAS li koliko roditelja ima da ne moze da upise dijete na fakulte? A kako vidim imas i internet. Samo vi tako kukajte i pisite.... a kad dodju izbori glasajte za svoje nacionalne stranke ili nemojte nikako izaci na izbore. Sta mislis kad bi svi mi otvorili ovakve teme....a ima nas ovdje takvih i previse..........

Joj, Mima je si ti gruba osoba imas li ti djecu ili si sama dijete.
*mima*

#36 Re: NE -PLAĆANJE TROŠKOVA REŽIJA

Post by *mima* »

Ja gruba? A zasto? Sta je lose u tome sto sam napisala?
Ja samo znam da od kukanja nema nista......a i malo ti ko moze pomoci. Ja sam samo realna.
luciferino

#37 Re: NE -PLAĆANJE TROŠKOVA REŽIJA

Post by luciferino »

Vesna, join the club.
Heh...dostojanstvo...ovo će prije postati grad kopača kontejnera i beskućnika nego što će narod mrdnut guzicu da nešto uradi. Pod narod mislim najmanje na dvotrećinsku većinu ovaca.
Big Boy
Location: Sve bitke u životu služe da nas nečemu nauče - uključujući i one koje gubimo.

#38 Re: NE -PLAĆANJE TROŠKOVA REŽIJA

Post by Big Boy »

mima wrote:Ja gruba? A zasto? Sta je lose u tome sto sam napisala?
Ja samo znam da od kukanja nema nista......a i malo ti ko moze pomoci. Ja sam samo realna.
Nema nista lose u onom sto si napisala... ali isto tako, nema niceg ni lijepog u onom sto si napisala.

I zato si gruba.

Nema nista lose kad neko pozeli podijeliti svoju bol ili srecu s nekim drugim. Ti to osudjujes.

I zato si gruba.

Ti si samo realna !? Meni ta tvoja realnost vise mirise na narcisoidnost uz koju mrvicu egoizma.

I zato si gruba.

Ne pokazujes nikakvu empatiju... jos ako ti je nepoznato i samo znacenje te rijeci... onda, da... samo si gruba ! :|
*mima*

#39 Re: NE -PLAĆANJE TROŠKOVA REŽIJA

Post by *mima* »

Big Boy wrote:
Nema nista lose u onom sto si napisala... ali isto tako, nema niceg ni lijepog u onom sto si napisala.

I zato si gruba.

Nema nista lose kad neko pozeli podijeliti svoju bol ili srecu s nekim drugim. Ti to osudjujes.

I zato si gruba.

Ti si samo realna !? Meni ta tvoja realnost vise mirise na narcisoidnost uz koju mrvicu egoizma.
I zato si gruba.

Ne pokazujes nikakvu empatiju... jos ako ti je nepoznato i samo znacenje te rijeci... onda, da... samo si gruba ! :|
Znala sam da ce bit takve reakcije. Uopste nisam narcisoidna..........to se za mene ne moze rec. Uopste nema potrebe da tako pises o meni, jer nemas pojma kakva sam. Sta mislis da sam ja ovako nesto napisala..........vjerujem da bi se vecina ovdje sprdala sa mnom, jer se ja uglavnom ovdje zajebavam i misle da ocito nemam problema. Sad sam ja narcisoidna i bezosjecajna.........pa to je najlakse napisat. Ljudi moji kad bih ja sad pocela pisat svoje probleme....koje sam vec uglavnom prevazisla...vi bi se rasplakali. Ovaj forum postaje sve tumorniji.
karanana

#40 Re: NE -PLAĆANJE TROŠKOVA REŽIJA

Post by karanana »

Mima, i ja sam slicne stvari napisao i slazem se s tobom i za Ilijas i za internet i za kablovsku....., i ni ja nisam htio da ispadnem grub i pametan jer je ocigledno zena u teskoj situaciji ali mnogi nemaju ni 10% od onoga sto ona ima, naravno uz ogradjivanje ukoliko je taj smjestaj u ilijasu zaista neuslovan i los.
uvjek dobar gost

#41 Re: NE -PLAĆANJE TROŠKOVA REŽIJA

Post by uvjek dobar gost »

Dajete sebi za pravo da diskutujete o nečijem pragu tolerancije... za nekog smak svijeta je što se u sarajevu ne igraju kvalitetne fudbalske utakmice, nekom trećem je pak kraj svijeta ako dnevno ne pojede dvadeset ćevapa il brizlu... kao što se o ukusima ne raspravlja... to se ne čini ni o pragovima tolerancije...

Samo još jedan mali dodatak... nije forum postao tumorniji... on samo je slika ,odnosno refleksija društva u kojem životarimo.....
*mima*

#42 Re: NE -PLAĆANJE TROŠKOVA REŽIJA

Post by *mima* »

karanana wrote:Mima, i ja sam slicne stvari napisao i slazem se s tobom i za Ilijas i za internet i za kablovsku....., i ni ja nisam htio da ispadnem grub i pametan jer je ocigledno zena u teskoj situaciji ali mnogi nemaju ni 10% od onoga sto ona ima, naravno uz ogradjivanje ukoliko je taj smjestaj u ilijasu zaista neuslovan i los.
Hvala Bogu da me neko razumije......To je to o cemu ja pisem. Svi sad bacaju kamenje po meni.....ne kontam. Pa svi mozemo otvoriti ovdje srceparajuce teme i hajmo plakat. Evo sad iskreno da napisem..........jesam postala gruba, ali ocito imam razlog. A i razlog je taj jer sam se uvjerila kad mi je bilo najteze ko su mi pravi prijatelji.......ostalo ih je jaaaaaako malo....na prste jedne ruke. Ali ne vrijedi kukati......svi imamo probleme, svi se borimo za jadni goli zivot. Ja nisam ni rekla da njoj nije tesko......ali ja nemam internet kuci i ja se borim sa racunima i ne mogu da stignem sve da platim.
FX1

#43 Re: NE -PLAĆANJE TROŠKOVA REŽIJA

Post by FX1 »

mozda nije red, ali evo postavicu post nevezan za konkretnu situaciju g.Vesne.

ekonomska i politicka situacija u BiH je vise nego teska i komplikovana, ali po meni, uzrok tome nije (u toliko mjeri kao sto se prikazuje) trenutna ili bilo koja vlast. da se razumjemo, vlade su nam malo-je-reci nekompetentne i neefikasne, ali moramo razumjeti da je BiH u teskoj tranziciji. Vlast ko vlast, moze da bude efikasnija, pametnija, pojednostavi stvari, pokaze odgovornost prema gradjanima, bolje se organizuje, vise radi, manje trosi na sebe ali vise ulaze u drustvo - i to je to. Treba imati na umu da je ta vlast proizasla iz naseg drustva.

Mi smo navikli da svi imamo sve (isto), da kukamo i da cekamo da neko rijesi nase probleme. To vrijeme mozemo zaboraviti i sto se prije 'presaltamo' na nove okolnosti to ce nam bolje i bezbolnije biti. Ja sam uvjeren da niti jedan strucnjak i/ili politicar na planeti ne moze BiH gradjanima donijeti prosperitet dok god ti isti gradjani ne promijene nacin razmisljanja, pogleda na sebe i svijet, te zasucu rukave i pocnu da marljivo rade.

Ni kod nas ni igdje na planeti, nece vise svako moci zivjeti u glavnom gradu (ni svi englezi ne zive u Londonu, cak sta vise!), imati internet, nov mobilni telefon, fakultetsko obrazovanje, ici na ljetovanja, itd. a da pri tome malo ili nikako ne radi, kraducka od drzave i preduzeca, baca smece okolo, ispija kafe, ide u kafane. povrh toga, ljudi uglavnom samo kritikuju i zale se, a ne vidim da neko bas umire od gladi i nema sta obuci.

ovo navedemo je 'tamna strana' stvari. ona 'svijetla strana' za BiH koja je ratovala 4, a ljencarila zadnjih 50 (ili 450) godina nece biti tako sjajna, ali ce za one koji hoce i znaju da rade uvijek biti manje/vise ok.

Sasvim je normalno da ljudi pokrecu svoje male biznise (zanatske, trgovinu a ne otvaraju kafane), rade dva ili tri posla (cesto tzv. ponizavajuca), istovremeno idu na kurseve za kvalifikacije i prekvalifikacije. Niko ne kaze da je to lako, ali zasto bi bilo lako? Tesko je.
Big Boy
Location: Sve bitke u životu služe da nas nečemu nauče - uključujući i one koje gubimo.

#44 Re: NE -PLAĆANJE TROŠKOVA REŽIJA

Post by Big Boy »

mima wrote:Znala sam da ce bit takve reakcije. Uopste nisam narcisoidna..........to se za mene ne moze rec.
Pises bez argumentacije... i to je ono po cemu ja mogu zakljuciti da si ti potencijalno gruba osoba. Nastupas kao da sve znas i cak ne uvodis pretpostavke u svoje razmisljanje. Koristis znam, vjerujem... odrjesito i bez vidljive zelje za odgovorom.
mima wrote:Uopste nema potrebe da tako pises o meni, jer nemas pojma kakva sam.
Jel' nema potrebe da pisem ili tebi samo smeta ono sto ja pisem. Ja ovdje diskutujem i odgovaram tebi na ono sto si ti izjavila. Ako si ti nasla za shodno i potrebno da komentiras nekog zasto se ja isto tako ne mogu referencirati na tebe ?
mima wrote:Sta mislis da sam ja ovako nesto napisala..........vjerujem da bi se vecina ovdje sprdala sa mnom, jer se ja uglavnom ovdje zajebavam i misle da ocito nemam problema.
Mozda si u pravu... a mozda i nisi. Sto se tice vecine... sve je to odmah relativno i vjerovatno je tu najbitniji ugao percepcije. Sto se mene licno tice, da si ti napisala nesto slicno ja bi reagovao identicno kao prema Vesni jer ja ne poznajem ni nju kao ni tebe. Ali, kad bi se pokusao identificirati s napisanim sigurno ne bi nastupio kao sto si ti. Da, jos uvijek pricam samo u svoje ime.

Materijalno nije jednako sreca... ako je covjek sit ne mora znaciti da je sretan. Ako covjek ima posao ne znaci da uziva u njemu. Zato ljudi i razgovaraju pokusavajuci sastaviti slagalicu svoje stvarnosti kako najbolje znaju i umiju. I oni koji to nesebicno dijele s drugima su pozitivni jer nude da se nesto nauci i na njihovim greskama i ne idu tvrdoglavo metodom pokusaj - promasaj. Zivot je samo jedan i svaki dan smo blizi njegovom neminovnom kraju.
mima wrote:Sad sam ja narcisoidna i bezosjecajna.........pa to je najlakse napisat. Ljudi moji kad bih ja sad pocela pisat svoje probleme....koje sam vec uglavnom prevazisla...vi bi se rasplakali.
Jaka tvrdnja, ponovo bez ikakvih argumenata... posebno, ako smatras da bi ljudi koji bi to procitali prvo nasmijali svemu. Pa onda netom poslije toga... zaplakali !?

Ili bi samo ti voljela da jos neko zaplace nad tvojom sudbinom ?
mima wrote:Ovaj forum postaje sve tumorniji.
I to je relativno... ti si ovdje ocito puno duze nego ja. Ja osobno nalazim dosta toga ovdje bas zanimljivim.
*mima*

#45 Re: NE -PLAĆANJE TROŠKOVA REŽIJA

Post by *mima* »

Big Boy ............jesi zadovoljan?
Big Boy

#46 Re: NE -PLAĆANJE TROŠKOVA REŽIJA

Post by Big Boy »

mima wrote:Big Boy ............jesi zadovoljan?
S kim, s cim ? O kome, o cemu !? :?

Mozes li, molim te, preformulisati pitanje ? :-)
sinus

#47 Re: NE -PLAĆANJE TROŠKOVA REŽIJA

Post by sinus »

@Big Boy ovdje pojedini forumaši cijene ljude, odnosno druge forumaše i ono što oni napišu po broju napisanih postova... :D
*mima*

#48 Re: NE -PLAĆANJE TROŠKOVA REŽIJA

Post by *mima* »

Evo jos ovo da napisem i napustam ovu temu.............vesna na temi.......Bazen na Otoci komentarise kako jedva ceka da se bazen zavrsi i da ce da ide bez obzira koliko ce da kosta.
Big Boy

#49 Re: NE -PLAĆANJE TROŠKOVA REŽIJA

Post by Big Boy »

@sinus

Kvalitet VS Kvantitet :mrgreen:

Moze li mi neko "iskusniji" (bar +5k postova) reci sta se na SA-X vise cijeni ? Po mom dosadasnjem iskustvu, ako kvantitet ne prati kvalitet... onda autor dobije titulu: SPAMER. :lol:

@mima

Ne ide neko na bazen/more/kudgod jer to moze... nego, jer to zeli.

Znaci... to je to. ;-)
karanana

#50 Re: NE -PLAĆANJE TROŠKOVA REŽIJA

Post by karanana »

Big Boy wrote:@sinus

Kvalitet VS Kvantitet :mrgreen:

Moze li mi neko "iskusniji" (bar +5k postova) reci sta se na SA-X vise cijeni ? Po mom dosadasnjem iskustvu, ako kvantitet ne prati kvalitet... onda autor dobije titulu: SPAMER. :lol:

@mima

Ne ide neko na bazen/more/kudgod jer to moze... nego, jer to zeli.

Znaci... to je to. ;-)
ali prije nego se ta zelja ostvari preduslov je mogucnost i moc. i ja zelim da idem na maldive ali ne mogu, ustvari mozda bi i mogo ali onda ne bi imao ni gdje zivjeti niti sta jesti. prioriteti su vazni.

svi mi zasluzujemo i stanove u centru i odlazak na bazen i na more i internet i kablovsku...ali naravno ne mozemo sve imati odjednom. pa toga nema ni ameriki
Last edited by karanana on 09/04/2008 15:40, edited 1 time in total.
Post Reply