Ne nazire se izlaz iz bh reprezentativnog sivila
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
dijaliza
#1 Ne nazire se izlaz iz bh reprezentativnog sivila
Sinoć se u specijaliziranoj emisiji "Aktuelni trenutak bh. nogometa" na BHT 1 raspravljalo o trenutnom, katastrofalnom, stanju u bh reprezentativnom nogometu. U emsiji je sudjelovalo gotovo dvadeset ...
... gostiju, među kojima se nije našao predsjednik Saveza Milan Jelić. Rasprava u kojoj nitko nije odstupio od svojih stavova, u pojedinim je trenucima prelazila okvire civilizirane, te je na koncu emisije član Izvršnog odobra NS-a Samir Ćemalović predložio da se svi gosti smjeste u Big Brother kuću; možda bi se nakon tri dana usuglasili...
Iz izlaganja Ilje Dominikovića bilo je jasno kako predsjedništvo Saveza, od svojih stavova bez obzira na zahtjeve trinaest reprezentativaca, neće odstupiti. "Igrači se uvode u složenu politiku, oni bi trebali igrati bez obzira na to tko je na čelu. Njima je Savez i reprezentacija pomogla da budu ono što jesu", kazao je između ostalog Dominiković.
Iz Fudbalskog saveza Republike Srpske, bez kojeg se, kako je istaknuto, ni jedna odluka Izvršnog odbora ne može donijeti, bili su još ultimativiji. Radoljub Petković i Živko Marijanac su kazali kako Milan Jelić, aktualni predsjednik Saveza ima njihovu bezrezervnu podršku.
Na pitanje novinara o odigravanju utakmice reprezentacije u Banja Luci, iz studija u tom gradu nije konkretno odgovoreno. Prevladava mišljenje da je reprezentacija u prethodnim ciklusima dala maksimum te se ne treba zanositi nerealnim (?) nadama u plasman na neko veliko natjecanje
U sarajevskom studiju se našao i reprezentativni rekorder Elvir Bolić koji je govorio o dosadašnjem stanju i navikama u reprezentaciji. Osim njega, od igrača su telefonski u emisiji sudjelovali i Zlatan Bajramović i Emir Spahić.
"Ja i moji suigrači stojimo iza pisma i dok se nešto ne promjeni nećemo igrati. Previše se laže igračima i svima ostalima. Dok prozvani ljudi ne odu ne bih igrao, ni da je Beckenbauer trener", poručio je Bajramović.
Spahić je krivnju za većinu negativnih događaja ''prebacio'' na Ahmeda Pašalića: "Ne bježimo od svoje odgovornosti, no zašto Pasalić sebe predstavlja kao žrtveno janje?", upitao je. U burnoj raspravi sudjelovalo je više gostiju od kojih vrijedi izdvojiti i predstavnika BH Fanaticosa, Harisa Hasanspahića, koji je postavio pitanje stručnosti ljudi koji vode Savez, ljudi koji iza nemaju nikakve sportske uspjehe.
On je optužio predstavnike Saveza da dijele Bosnu i Hercegovinu, na što je dobio burne odgovore iz Banja Luke... Franjo Džidić iznio je mišljenje prema kojem smatra da sve negativnosti polaze od vrha Saveza, dok razlozi neuspjeha leže ponajprije u lošem vođenju omladinskih selekcija.
Sulejman Čolaković je zaintrigirao javnost pričom o navodnom traženju visokih novčanih iznosa za nastupanje od strane pojedinih reprezentativaca. Osim toga, kazao je kako mnogi od trianest prozvanih igrača zapravo i ne podržavaju famozno pismo.
Svoju spremnost za preuzimanje reprezentacije potvrdio je Baždarević, dok je Musemić, očito bolje upoznat sa trenutnim stanjem u BH nogometu, kratko kazao kako se trenutno ne bi primio izborničkog posla.
Mišljenja?
... gostiju, među kojima se nije našao predsjednik Saveza Milan Jelić. Rasprava u kojoj nitko nije odstupio od svojih stavova, u pojedinim je trenucima prelazila okvire civilizirane, te je na koncu emisije član Izvršnog odobra NS-a Samir Ćemalović predložio da se svi gosti smjeste u Big Brother kuću; možda bi se nakon tri dana usuglasili...
Iz izlaganja Ilje Dominikovića bilo je jasno kako predsjedništvo Saveza, od svojih stavova bez obzira na zahtjeve trinaest reprezentativaca, neće odstupiti. "Igrači se uvode u složenu politiku, oni bi trebali igrati bez obzira na to tko je na čelu. Njima je Savez i reprezentacija pomogla da budu ono što jesu", kazao je između ostalog Dominiković.
Iz Fudbalskog saveza Republike Srpske, bez kojeg se, kako je istaknuto, ni jedna odluka Izvršnog odbora ne može donijeti, bili su još ultimativiji. Radoljub Petković i Živko Marijanac su kazali kako Milan Jelić, aktualni predsjednik Saveza ima njihovu bezrezervnu podršku.
Na pitanje novinara o odigravanju utakmice reprezentacije u Banja Luci, iz studija u tom gradu nije konkretno odgovoreno. Prevladava mišljenje da je reprezentacija u prethodnim ciklusima dala maksimum te se ne treba zanositi nerealnim (?) nadama u plasman na neko veliko natjecanje
U sarajevskom studiju se našao i reprezentativni rekorder Elvir Bolić koji je govorio o dosadašnjem stanju i navikama u reprezentaciji. Osim njega, od igrača su telefonski u emisiji sudjelovali i Zlatan Bajramović i Emir Spahić.
"Ja i moji suigrači stojimo iza pisma i dok se nešto ne promjeni nećemo igrati. Previše se laže igračima i svima ostalima. Dok prozvani ljudi ne odu ne bih igrao, ni da je Beckenbauer trener", poručio je Bajramović.
Spahić je krivnju za većinu negativnih događaja ''prebacio'' na Ahmeda Pašalića: "Ne bježimo od svoje odgovornosti, no zašto Pasalić sebe predstavlja kao žrtveno janje?", upitao je. U burnoj raspravi sudjelovalo je više gostiju od kojih vrijedi izdvojiti i predstavnika BH Fanaticosa, Harisa Hasanspahića, koji je postavio pitanje stručnosti ljudi koji vode Savez, ljudi koji iza nemaju nikakve sportske uspjehe.
On je optužio predstavnike Saveza da dijele Bosnu i Hercegovinu, na što je dobio burne odgovore iz Banja Luke... Franjo Džidić iznio je mišljenje prema kojem smatra da sve negativnosti polaze od vrha Saveza, dok razlozi neuspjeha leže ponajprije u lošem vođenju omladinskih selekcija.
Sulejman Čolaković je zaintrigirao javnost pričom o navodnom traženju visokih novčanih iznosa za nastupanje od strane pojedinih reprezentativaca. Osim toga, kazao je kako mnogi od trianest prozvanih igrača zapravo i ne podržavaju famozno pismo.
Svoju spremnost za preuzimanje reprezentacije potvrdio je Baždarević, dok je Musemić, očito bolje upoznat sa trenutnim stanjem u BH nogometu, kratko kazao kako se trenutno ne bi primio izborničkog posla.
Mišljenja?
-
rewritable
rtsp://195.222.58.181:7070/ftv/nogometbih1116.rm
- Altsa
emisija je bila tako koncipirana da je bilo odmah jasno da se nece nista pametno dogovoriti. baho kreten je zovnuo u studio 14 ljudi plus dvojica iz sumske republike i tri sagovornika putem linka. emisija je trebala da traje 1h i 25 min. sasvim je jasno da je baho svjesno sam minirao emisiju pozivom tolikih ljudi da ucestvuju jer za tako kratko vrijeme je tolikim ucesnicima bilo ne moguce da ista kazu a kamoli pametno. od poboljsanja u fudbalskom savezu nema nista jer je sinocna emisija pokazala da se kriminalci iz N/F saveza drze cvrsto jedan za drugog i stite svoje licne interese dok su svu krivicu prebacivali na igrace i na to famozno pismo koje su potpisali sami igraci.
svi ucesnici emisije koji su dosli iz genocidne tvorevine su dosli sa jednim jedinim ciljem da stanu u zastitu Jelica koji nije ni zasta kriv po njima i da se nista ne moze odluciti bez njih i ako je poznato da ni jedan od njih ne navija za BiH dok i sam kreten cosovic (novinar gost sa RTRS) tvrdi da nasu reprezentaciju prati tek od prije 4 godine. svakakvih se gluposti sinoc navaljalo jedino mi se svidio momak iz BH fanatikosa koji ga je dobro suknuo ovom iz RS.
tuzno i zalosno da nemoze biti tuznije. od naseg fudbala ili ti nogometa nema nista.
svi ucesnici emisije koji su dosli iz genocidne tvorevine su dosli sa jednim jedinim ciljem da stanu u zastitu Jelica koji nije ni zasta kriv po njima i da se nista ne moze odluciti bez njih i ako je poznato da ni jedan od njih ne navija za BiH dok i sam kreten cosovic (novinar gost sa RTRS) tvrdi da nasu reprezentaciju prati tek od prije 4 godine. svakakvih se gluposti sinoc navaljalo jedino mi se svidio momak iz BH fanatikosa koji ga je dobro suknuo ovom iz RS.
tuzno i zalosno da nemoze biti tuznije. od naseg fudbala ili ti nogometa nema nista.
- DaysleepeR
Bravo i sad treba voditi kampanju u tom smijeru jer su ovi ubjedjeni da im je potrebno samo dovesti novog selektora koji ce napumpati pricu pa da raja pohrli na tekme.dripac wrote:Ja mislim da se totalnim bojkotom utakmica BH fudbalske reprezentacije, kao i utakmica premier lige može puno toga postići. Kada više nebude onoga zbog ćega su pojedinci u FSBiH, otići će i oni.
TOTALNI BOJKOT.
Ima brate tv koga interesuje neka gleda utakmicu.
-
rikardoreis
Nista se tu bitno ne moze promjeniti. Treba da je jasno da je Savez ustrojen po modelu drzave i tu se nista ne moze uciniti. Ma kako se mi upirali, Srbi ovu drzavu ne osjecaju svojom, a kamoli da je osjecaju po nekim sporednim pitanjima makar to bila i najvaznija sporedna stvar na svijetu. U ovoj drzavi vaznija pitanja nisu rijesena, a mi hocemo da reprezentacija igra u Banja Luci, hocemo da Milan Jelic i 90 posto Srba navijaju za nase momke...pa ovdje je krv padala iz tih razloga. Mislite da ih je briga sto njihov Borac il' razne Slavije ne mogu osvojiti prvenstvo BiH? Znate li kad ce ih biti briga za Borac? Tek, poslije referenduma za nezavisnost, odnosno pripojenje Srbiji...kad budu u ligi sa Zvezdom i Partizanom. To im je glavni cilj...mada je tesko reci hoce li uspjeti u tome.
I sta mi treba sad da radimo? Samo su dvije opcije:
Uzeti pusku, a to ne treba...dosta je vise, a druga opcija da drugi entitet pravi tu repezentaciju, zivi sa njom, promjeni u tom dijelu Saveza ono sto se da promjenit...Usanovica, direktora Pasalica, selektora itd.
Nek ovi iz RS vegetiraju u Savezu, nek nam daju taj potrebni legitimitet pred UEFA-om. A mi dotle, ako se dokaze za Usanovica-njega smijeniti, smjeniti selektora kad su rezultati katastrofalni, smjeniti tog Pasalica iz tih raznih razloga koje igraci nikako konkretnije (osim spominjanja onih vreca para) da kazu u javnim nastupima, i gurat kao sto smo gurali na prethodna dva kvalifikaciona ciklusa.
Treba bit realan, to nam je i kvalitet, to drugo-trece mjesto u grupama, ta granica plasmana na velika takmicenja, a podvlacim, nismo ni toliko losi koliko gospoda Petkovic i onaj drugi tako zlurado tvrde. Mislim da onih 13 igraca treba da se odazove novom selektoru (naravno ne svi, jer nekoliko njih igrackim kvalitetama ne zasluzuju da igraju, no to je pitanje struke i ukusa) i da zajedno s nekolicinom igraca iz U-21 selekcije poprave utisak u narednim utakmicama. Jedan od ovih kandidata za selektora, Bazdarevic, Kranjcar il neko treci u stanju je da napravi solidan rezultat u narednom periodu.
O stanju u Premier ligi je suvisno govoriti, ona je odraz svih (ne)prilika u drzavi.... I ne zaostaje za npr.hrvatskom ligom, gdje je isti kvalitet klubova, osim Dinama.To je pokazalo i Sarajevo u duelima sa rumunjskim Rapidom, gdje je objektivno, samo za nijansu slabije bilo.
I na kraju, nisam nacionalista, ovu zemlju osjecam svojom u njenim granicama, al' ne mogu nista ucinit protiv jednog respektabilnog postotka ljudi koji to ne osjecaju...jedino da opet pusku uzmem, a ne uzima mi se nesto, iz raznih razloga...jedan od njih je sto ovu svoju drugu mladost necu da procerdam
,jedino ako se opet morao braniti.
Uzeti pusku, a to ne treba...dosta je vise, a druga opcija da drugi entitet pravi tu repezentaciju, zivi sa njom, promjeni u tom dijelu Saveza ono sto se da promjenit...Usanovica, direktora Pasalica, selektora itd.
Nek ovi iz RS vegetiraju u Savezu, nek nam daju taj potrebni legitimitet pred UEFA-om. A mi dotle, ako se dokaze za Usanovica-njega smijeniti, smjeniti selektora kad su rezultati katastrofalni, smjeniti tog Pasalica iz tih raznih razloga koje igraci nikako konkretnije (osim spominjanja onih vreca para) da kazu u javnim nastupima, i gurat kao sto smo gurali na prethodna dva kvalifikaciona ciklusa.
Treba bit realan, to nam je i kvalitet, to drugo-trece mjesto u grupama, ta granica plasmana na velika takmicenja, a podvlacim, nismo ni toliko losi koliko gospoda Petkovic i onaj drugi tako zlurado tvrde. Mislim da onih 13 igraca treba da se odazove novom selektoru (naravno ne svi, jer nekoliko njih igrackim kvalitetama ne zasluzuju da igraju, no to je pitanje struke i ukusa) i da zajedno s nekolicinom igraca iz U-21 selekcije poprave utisak u narednim utakmicama. Jedan od ovih kandidata za selektora, Bazdarevic, Kranjcar il neko treci u stanju je da napravi solidan rezultat u narednom periodu.
O stanju u Premier ligi je suvisno govoriti, ona je odraz svih (ne)prilika u drzavi.... I ne zaostaje za npr.hrvatskom ligom, gdje je isti kvalitet klubova, osim Dinama.To je pokazalo i Sarajevo u duelima sa rumunjskim Rapidom, gdje je objektivno, samo za nijansu slabije bilo.
I na kraju, nisam nacionalista, ovu zemlju osjecam svojom u njenim granicama, al' ne mogu nista ucinit protiv jednog respektabilnog postotka ljudi koji to ne osjecaju...jedino da opet pusku uzmem, a ne uzima mi se nesto, iz raznih razloga...jedan od njih je sto ovu svoju drugu mladost necu da procerdam
-
sanco
#11 i
rikardoreis wrote:Nista se tu bitno ne moze promjeniti. Treba da je jasno da je Savez ustrojen po modelu drzave i tu se nista ne moze uciniti. Ma kako se mi upirali, Srbi ovu drzavu ne osjecaju svojom, a kamoli da je osjecaju po nekim sporednim pitanjima makar to bila i najvaznija sporedna stvar na svijetu. U ovoj drzavi vaznija pitanja nisu rijesena, a mi hocemo da reprezentacija igra u Banja Luci, hocemo da Milan Jelic i 90 posto Srba navijaju za nase momke...pa ovdje je krv padala iz tih razloga. Mislite da ih je briga sto njihov Borac il' razne Slavije ne mogu osvojiti prvenstvo BiH? Znate li kad ce ih biti briga za Borac? Tek, poslije referenduma za nezavisnost, odnosno pripojenje Srbiji...kad budu u ligi sa Zvezdom i Partizanom. To im je glavni cilj...mada je tesko reci hoce li uspjeti u tome.
Da dodam:::Bosna i Hercegovina kao drzava onako na karti je podjeljenja u Dejtonu,ovo sto se poslije rata radi je samo sminkanje sistea dok se ne raspadne,sam nacin funkcioniranja federacije je bunar bez dna..Nema nigdje logike ako se nesto djeli da neko dobije vise..a to su srbi dobili,pola Bosne i to etnicki ciste teritorije gdje se bilo koji nesrb ni za sekundu ne pita.. Jel to BiH o kojoj mlate politicari-Jeste:::::
Nek ovi iz RS vegetiraju u Savezu, nek nam daju taj potrebni legitimitet pred UEFA-om.
:::::::::::::E tu lezi problem,postoji ideja kod bosnjackih intelektualaca koji su u ovom satanju,jedino kao rjesenje zagovarali treci entitet,sta se desava..imamo more napada i dopisa sa svake strane da je to suluda ideja,da trebamo graditi,evropsku neku mulivitaminsku BiH,da oprostimo zlocine da slavimo njihove slave..Evropa ne da zemlju na kojo bi muslimani bili mirni to da bude jasno svima,cuo si za projekat 3 trecine: prvu pobi,drugu raseli po svijetu,trecu razvuci po ostalim djelovima geografske BiH..Evropa nam ne da da pravimo sami svoju zemlju..:::::::
A mi dotle, ako se dokaze za Usanovica-njega smijeniti, smjeniti selektora kad su rezultati katastrofalni, smjeniti tog Pasalica iz tih raznih razloga koje igraci nikako konkretnije (osim spominjanja onih vreca para) da kazu u javnim nastupima, i gurat kao sto smo gurali na prethodna dva kvalifikaciona ciklusa.
::::::::On je samo pijun ambalaza proizvoda,vidis i sam kako ga stavljaju kad treba pljuvat po NS BiH..Jel ikad ikome odgovarao za trgovinu u beogradu?
:::::::Znam kako su momci ginuli za ovu zemlju u ratu,ne vidim da nebi mogli napravit i na fudbalskom terenu..razvalili bi mnoge..eh da se mi pitamo..::::::
I na kraju, nisam nacionalista, ovu zemlju osjecam svojom u njenim granicama, al' ne mogu nista ucinit protiv jednog respektabilnog postotka ljudi koji to ne osjecaju...jedino da opet pusku uzmem, a ne uzima mi se nesto, iz raznih razloga...jedan od njih je sto ovu svoju drugu mladost necu da procerdam,jedino ako se opet morao braniti.
:::::::sve namjestaljke da se ona 2 medvjeda ne bi bunili...::::::