ne moze se vise ovako

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
photo

#1 ne moze se vise ovako

Post by photo »

pustili su trojcu sto su spalili staricu, trojca koji su ubili denisa se izjasnili da nisu krivi, pa me ne bi cudilo da ih sud pusti da se brane sa slobode, ljudi prijete jedni drugima da ce ih zapaliti u haustorima ohrabreni time sto se drugi nikako ne kaznjavaju, djeca svoje frustracije iskaljuju na profesorima u skolama koji im ne mogu nista, a to onda ohrabri djecu da budu jos nasilniji, skole prijave djecu roditeljima koji onda ne vjeruju skolama jer to ne moze njihovo dijete da uradi....

pa dokle vise?

treba se formirati grupa gradjana koji bi isli sarajevom i svakog tog koji misli da je veci od bilo koga drugog, "smiriti ga i objasniti mu neke stvari" na neki "drugaciji" nacin. tako se rijesiti one trojce koji su splili staricu, ubli denisa i koji prijete drugima da ih ubiti, silovati i slicno.

ako se trojca tako "smire" ostali ce se dobro zamisliti prije nego sto bilo sta urade jer ce znati da pored zakona, postoji jos jedna grupa koja zna sta je pravda a ne pravo. i ako ih sud pusti zbog bilo kog razloga, nagrabusiti od strane "pravednih"

mozda ovo nekome lici na poziv na linc, ali ja iskreno, ne vidim kako da se uvede red na ulice. odgojim mjerama onome koji je spalio staricu? ma koja, slobode vam, moze biti odgojna mjera takvom monstrumu? da se javlja svaki dan u socijalnu sluzbu, kaze tuspas mene i opet ode na ulicu?? da ode njenoj porodici i kaze "izvnite"????? a to sto je starica mrtva, NIKOME NISTA????????????? desilo se, je li????????????

dobar nam ovaj sistem i drzava. djeca ce nam nositi pistolje u ruksaku u skolu ne da bi se pravili mangupi vec zastitili od drugih, bojace se svoje sjenke i zbog tog straha ce povuci pistolj na pogresnu osobu i eto ti belaja. morace se baviti borilackim vjestinama da bi se odbranili od maltretiranja nekog idiota kome je otac razocaran sto nije dobio naknadu za prvoborca pa ga nije briga sta mu dijete radi. nasa djeca nece moci da uce kako treba ne zato sto nece vec sto ne mogu od straha ili da ne bili obiljezeni kao streberi i time postali predmetom ismijavanja i fizickog zlostavljanja. profesori nece nista raditi jer znaju da ih sistem nece zastiti, da ih sudstvo nece zastiti jer sud i da hoce, ne moze kazniti maloljetnika zbog zakona, sto nema ustanove i sve se nesto ne moze, a niko da kaze sta se MOZE i da to konkretno uradi.

umoran sam od toga da citam kako nam djeca umiru jer je slucajno nekoga pogresno pogledao, sto mu je pogledao curu ili mu sjedio ledjima okrenut u sa clubu.....

ova demokratija nije demokratija. ovo je sistem koji stiti prava pocinilaca, ali niko ne stiti prava ZRTVE, njene porodice, potomaka, drustva, sistema u kojem je zrtva zivjela. niko ovdje jos nije cuo za viktimologiju, niko ne stiti prava nas koji zivimo normalno i ne zelimo da postanemo zrtva koja opet nema prava niti nekoga da nas zastitit. ovdje je, izgleda, bolje biti kriminalac nego normalan gradjanin. ova demokratija je napravila policiju koja ne smije da radi preventivno vec nakon pocinjenog djela. znam masu policajaca koji su isto frustrirani kao i svi mi jer imaju osjecaj za PRAVDU a ne pravo.

dobra stara milicija.

pa dokle vise ????????????????????

editovano na zahtjev moderatora.
Iman26

#2 Re: ne moze se vise ovako

Post by Iman26 »

Ma jasno je svima da ne moze ovako, vec odavno. Necu sad da rezim na vlast, drzavu sistem... jer ako pocnem, do ujutro necu stati... Hocu samo da kazem da smo krivi MI! Mi biramo vlast, mi godinama sjedimo skrstenih ruku, mi cutimo kada donose zakone, cutimo na sve sto se desava. Ako izuzmemo ovo "necutanje" po forumima, uz kafu i sl.
Mladi, pametni, rodoljubivi ljudi, gledaju sta se desava u drzavi i ibrete se. Gledaju sa strane. Trebamo uci u politiku i s ovom gamadi na vlasti boriti se na politickoj sceni... Jedino, ali fakat jedino tako mozemo nesto promjeniti.
Hister

#3 Re: ne moze se vise ovako

Post by Hister »

Pretučen desetogodišnjak: Otac uputio pismo vlasti

Nakon što je njegov sin pretučen jučer za vrijeme nastave, Demir Mahmutćehajić uputio je otvoreno pismo Brankoviću, Silajdžiću i svim građanima BiH u kojem premijera Federacije i premijera sarajevske županije proziva za nemar kad je u pitanju maloljetnička delikvencija.

Prenosimo dio pisma:

Imenovana gospodo, želim vas obavijestiti da se zbog vašeg nemara, nerada, nepoštenja i neznanja svakodnevno na ulicama, u školama, i na drugim mjestima događaju napadi maloljetnika na druge maloljetnike i građane. I nakon tragičnog ubojstva pokojnog Denisa Mrnjavca, prosvjeda koji su usljedili, i mnogobrojnih drugih slučajeva maloljetničke delinkvencije vi niste poduzeli apsolutno ništa da zaštite građane i djecu Sarajeva i F BiH. Obećali ste svašta, a ispunili ništa. Vi ste zločinci, jer ste suučesnici u svakom zločinu kojeg počini maloljetna osoba.

Jučer je tijekom nastave napadnut moj 10-godišnji sin, Ali, od strane 14-godišnjaka, kojem nije mjesto u školi nego u nekoj specijalnoj ustanovi. Taj dječak već dva puta ponavlja peti razred i odlično je poznat policiji, socijalnim radnicima, i cjelokupnom osoblju škole. Međutim, pošto se vi niste udostojili da rješavanju problema maloljetničke delinkvencije pristupite iskreno i roditeljski mi još uvijek nemamo te specijalne ustanove za maloljetnike i zbog toga se svakodnevno u školama i na ulicama događaju iste stvari. Moj Ali je samo jedno dijete od stotine i tisuće druge djece koje su žrtve vašeg nemara i neodgovornosti. Traume koje će on i mnoga druga djeca nositi sa sobom su izravno posljedica vašeg javašluka i nerada. G. Samire Silajdžić, rekli ste da i Vi imate dijete! Biste li nešto poduzeli da Vaše dijete netko prebije, onako iz čista mira, i bi li onda otvorili oči i shvatili da ste neodgovoran otac, ako već niste shvatili da ste neodgovoran političar.

Što se tiče g. Brankovića njegov lopovluk, prevrtljivost i opća amnezija opravdavaju svako njegovo nedjelo i od njega ništa ne očekujem, ali od Vas, g. Samire Silajdžiću, iskreno očekujem da podnesete ostavku, jer ni tri mjeseca nakon ubojstva pokojnog Denisa Mrnjavca Vi niste ništa uradili da zaštite djecu i građane ovog grada. Molim Vas, kao roditelja i čovjeka, podnesite ostavku i pomozite svom nasljedniku, bez obzira ko to bio, da se uradi sve što je potrebno kako bi naša djeca mogla sigurnije odrastati u Sarajevu, stoji u pismu.

- Neću spominjati školu u kojoj se dogodio napad na mog Alia, jer se slične stvari svakodnevno događaju skoro u svim školama u Sarajevu, piše Mahmutćehajić naglasivši kako vlast neće zaštiti našu djecu.

8.5.2008.
Pincom.info

Dakle, kao što se moglo i predvidjeti....svi i dalje sjede u svojim foteljama, Silajdžiću, Borovac, Brankoviću se "zdravo" hebe za VOX POPULI....... :x
bore lee

#4 Re: ne moze se vise ovako

Post by bore lee »

Ovaj početni post je ništa drugo nego prava istina o BiH koju svi mi znamo i koja nam se ne sviđa.Al ja nikako i nikako ne razumijem da niko ništa ne radi.Kod nas su neki dan(il hajd prije par mjeseci),u pola punog Merkatora(u Tuzli) pošli ukrast dijete.I šta?Ništa.Kad bi bar nešto pokušalo.Kad bi se bar nakratko ,na neki način,ujedinili svi forumi u BiH,i kad bi se vodeće face foruma odlučile da izađu zajedno s potpisivanjem peticije na tom velikom BiH forumu,pa da se organizujemo,da izađemo svi na glupe izbore i glasamo za BILO KOJU NENACIONALISTIČKU STRANKU-bar bi znali da smo nešto pokušali.A ovako-sve je to ba džabe pisat,pričat.I garant će svako ko pročita ovo što bih ja nazvala "hajmo makar probat",nazvat budalaštinom i utopijom.Jer i jest.Niko ništa ne radi,jer konta da se ništa ne može promijenit.Ne može jedno,al može nas 100.000 koji se prosipamo po forumima.Samo nam treba Čegevara administrator. :run:
uvjek dobar gost

#5 Re: ne moze se vise ovako

Post by uvjek dobar gost »

Ali zato je država sebi osmislila sistem naplate kazni od saobraćajnih prekršaja, osmislila je cijeli koncept naplate računa za struju, plin, telefon, rtv taxu i šta sve ne... znači država ima sistem kojim sebe štiti od pojedinaca koji se ogriješe na neki način, a pojedinac nema nikakav sistem da se bori protivu državnog aparata koji mu ugrožava osnovna ljudska prava...

Svaka državi čast.... ,a nama nek je bistro sa ovakvim sistemom koji ide samo na našu štetu....

Hvala im svima .....
hemon

#6 Re: ne moze se vise ovako

Post by hemon »

http://news.yahoo.com/s/ap/20080515/ap_ ... ve_suspect

Kod nas svih sest osoba umijesanih u ova dva zlocina nece dobit ukupno ovoliku kaznu...
Post Reply