ne/moguca misija na pinku - promocija nasilja
Moderator: anex
- elektropotrosac
#1 ne/moguca misija na pinku - promocija nasilja
da li je iko u javnosti reagovao na verbalno i fizicko nasilje koje se evo i ovaj put u emisiji "ne-moguca misija" promovira na Pinku BH? iz zemlje iz koje je nasilje u Bosnu uvozeno u protekloj deceniji uvozi se evo ocigledno i danas, samo na suptilniji nacin.
-
Svemirski_Jebach
a ne kontam kakvo nasilje je tu?
-
sanjalica_sa
Kakvo bolan nasilje?????Gledala sam sto puta tu emisiju,klasicna skrivena kamera,samo sto su ucesnici poznate licnosti,to vam je nesto kao Punkd sto vodi Ashton K...Mislim na tu foru...glupost,cuj nasilje!
- daduli_sa
#8 Re: ne/moguca misija na pinku - promocija nasilja
Tripujes.elektropotrosac wrote:da li je iko u javnosti reagovao na verbalno i fizicko nasilje koje se evo i ovaj put u emisiji "ne-moguca misija" promovira na Pinku BH? iz zemlje iz koje je nasilje u Bosnu uvozeno u protekloj deceniji uvozi se evo ocigledno i danas, samo na suptilniji nacin.
-
Odabi
I meni se cini da nisam nikakvo nasilje zapazila... jedino ako nisam fulila koju epizodu. Mozda je to bilo vise figurativno...sanjalica_sa wrote:Kakvo bolan nasilje?????Gledala sam sto puta tu emisiju,klasicna skrivena kamera,samo sto su ucesnici poznate licnosti,to vam je nesto kao Punkd sto vodi Ashton K...Mislim na tu foru...glupost,cuj nasilje!
- elektropotrosac
pojedinci zasto zurite sa ocjenama? ako stezanje ruke covjeku u stegu nije nasilje dok se covjek dere ko horoz od straha, onda sta je to? da li bi gledaoci bili ravnodusni kad bi se takve scene prikazivale recimo na FTV-u. usput to nije jedini slucaj nasilja u serijalu, ko nije pratio. ova emisija smisljeno sadrzi nasilje, otprilike kao sto dnevnik sadrzi prognozu.
-
sanjalica_sa
Covjece,jel ti nas zezas ili sta,ne kontam...
svaka cast na ideji i zapazanju,ali pogledaj malo i druge kanale,neces vjerovati ali nekad znaju pustiti i film sa slicnom vrstom nasilja 
- elektropotrosac
poenta je u tome sto je ova emisija reality TV. nije isto kad vidis nasilje u filmu i kad vidis ovo. na filmu znas da je gluma.
-
bih_finest
Pa jesi li gledao onu emisiju na MTV-u, Scare Tactics gdje prepadaju ljude na smrt hebote
mislim, najvjerovatnije je namješteno, no opet 
- elektropotrosac
pa to je to. prefinjeno nasilje. izudara te iznutra, nema modrica na kozi i niko te ne moze tuziti sto si nekog isprepadao. ali posljedice ostaju. a usput se promovira nasilje kao nesto sasvim normalno: "pa to ima i na televiziji".
-
zvijerka
a tebi zao oni tzv zvijezda.....elektropotrosac wrote:pa to je to. prefinjeno nasilje. izudara te iznutra, nema modrica na kozi i niko te ne moze tuziti sto si nekog isprepadao. ali posljedice ostaju. a usput se promovira nasilje kao nesto sasvim normalno: "pa to ima i na televiziji".
-
Liska
Elektropotrosas, jel nas zajebajes ili si ozbiljan. Pa u tim emisijama je sve fingirano i ono stavljanje ruke u stegu je lazno. Svi ucestvuju u pripremi sem osobe za koju se cijela predstava sprema. Dakle, oni su uvjerili zenu da je covjeku ruka u stegi, iako nije bila. To je show, priredba, nije stvarno, sem za onu osobu kojoj podvale. Kako objasnjavas da se osoba kojoj je ruka u stegi par minuta poslije normalno rukuje i ponasa. Da su joj ruku stavili u stegu vristao bi od bolova jos bar pola sata, dok se ne bi onestvjestio.elektropotrosac wrote:pojedinci zasto zurite sa ocjenama? ako stezanje ruke covjeku u stegu nije nasilje dok se covjek dere ko horoz od straha, onda sta je to? da li bi gledaoci bili ravnodusni kad bi se takve scene prikazivale recimo na FTV-u. usput to nije jedini slucaj nasilja u serijalu, ko nije pratio. ova emisija smisljeno sadrzi nasilje, otprilike kao sto dnevnik sadrzi prognozu.
- sinus
Sve je to OK, ali zar su nesposobni napraviti bilo koju skrivenu kameru, ili bilo šta gdje treba da "nasukaju" tog nekog, a da ne koriste specijalce, policiju sve što ima veze sa oružjem i tim glupostima. Gledao sam samo jednu emisiju od prvih negdje na početku i bila je ni manje ni više potjera policijskih automobila po Beogradu za pjevaljkom, cura umrla od straha
P.S.
Kod nas izgleda ne može ni jedna skrivena kamera biti bez policije (kao glavnih likova) u procentu od 99,72 %
P.S.
Kod nas izgleda ne može ni jedna skrivena kamera biti bez policije (kao glavnih likova) u procentu od 99,72 %
- elektropotrosac
sinus dobro si primjetio neke detalje.
ja bih opet da naglasim: da li bi gledateljstvo bilo ravnodusno da se ovakve scene prikazuju recimo na FTVu, BHTu, OBNu i drugim BH kanalima? i drugo pitanje: da li bi bilo zamislivo da ovakve scene producira recimo neka BH produkcijska kuca?
http://www.sarajevo-x.com/clanak/070328005
ja bih opet da naglasim: da li bi gledateljstvo bilo ravnodusno da se ovakve scene prikazuju recimo na FTVu, BHTu, OBNu i drugim BH kanalima? i drugo pitanje: da li bi bilo zamislivo da ovakve scene producira recimo neka BH produkcijska kuca?
http://www.sarajevo-x.com/clanak/070328005