Ne mogu okrenuti ključ u bravi, molim pomoć
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
sjenka
#1 Ne mogu okrenuti ključ u bravi, molim pomoć
pozdrav svima
molim vas za pomoć
evo ovako
maloprije uđem u auto, regularno otključam, stavim ključ u bravu od volana i ključ neće ni makac, znači ključ uđe u bravu, ali ga ne mogu pomjeriti, tj. ne mogu upaliti auto. Predpostavljam da je do brave.
Šta da radim
koga da zovem, moze li se ta brava izvaditi, ili bi mi neko dosao to popraviti
hvala
molim vas za pomoć
evo ovako
maloprije uđem u auto, regularno otključam, stavim ključ u bravu od volana i ključ neće ni makac, znači ključ uđe u bravu, ali ga ne mogu pomjeriti, tj. ne mogu upaliti auto. Predpostavljam da je do brave.
Šta da radim
hvala
- zgembo_sa
#2 Re: Ne mogu okrenuti ključ u bravi, molim pomoć
Hudiny ili Sella zovi, oni bi ti mogli pomoci.
- nexo
#3 Re: Ne mogu okrenuti ključ u bravi, molim pomoć
Promrdaj malo volanom jednom rukom lijevo, desno, dok u isto vrijeme drugom rukom lagano pokusavas da okrenes kljuc. To ti je mislim samo volan zakljucan. Sumnjam da moze biti nesto drugo.
Vjerujem da si do citanja ovog posta uspjela rijesiti problem, ali evo pomoc, ako jos uvijek treba!
Vjerujem da si do citanja ovog posta uspjela rijesiti problem, ali evo pomoc, ako jos uvijek treba!
- corsa
#4 Re: Ne mogu okrenuti ključ u bravi, molim pomoć
I meni je ovo odmah palo na pamet!nexo wrote:Promrdaj malo volanom jednom rukom lijevo, desno, dok u isto vrijeme drugom rukom lagano pokusavas da okrenes kljuc. To ti je mislim samo volan zakljucan. Sumnjam da moze biti nesto drugo.
- Ridjobrki
#5 Re: Ne mogu okrenuti ključ u bravi, molim pomoć
sjenka wrote:pozdrav svima
molim vas za pomoć
evo ovako
Šta da radim
hvala
Ostavi se kompjutera i ubuduće ne ostavljaj otključano auto na parkingu.
-
sjenka
#6 Re: Ne mogu okrenuti ključ u bravi, molim pomoć
nije zakljucan volan
probala sam i to da mrdam volanom i otkljucam
idem zvat ove iz hudinija
hvala svim
hvala svim
-
sLLayer
#7 Re: Ne mogu okrenuti ključ u bravi, molim pomoć
upali na zice 
-
sjenka
#8 Re: Ne mogu okrenuti ključ u bravi, molim pomoć
uspjela sam uz pomoc duplog kodiranog kljuca okrenuti bravu, ali s tim kljucem ne mogu upaliti auto. Onda sam ubacila orginalni kljuc i jedva okrenula kljuc u bravi, a nakon toga pravac hudiny na c.vili da mi napravi novi kljuc (ovaj se kljuc kaze cika hudini izlizao)
-
maxell_sarajevo
#9 Re: Ne mogu okrenuti ključ u bravi, molim pomoć
Jesi li okretala kljuc u pravu stranu?
-
Leonid Breznjev
- zgembo_sa
#11 Re: Ne mogu okrenuti ključ u bravi, molim pomoć
A koji je auto u pitanju i koliko je star?
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#12 Re: Ne mogu okrenuti ključ u bravi, molim pomoć
A žensko? Pa što odmah ne kažeš?sjenka wrote:nije zakljucan volan
hvala svim
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#13 Re: Ne mogu okrenuti ključ u bravi, molim pomoć
Tvoj nick je najbolji komentar na ovo što se dotičnoj gđici desilokakavdanakneiskustvu wrote:jesi li uspjela
- amrica
#14 Re: Ne mogu okrenuti ključ u bravi, molim pomoć
eto nek si ti njoj (nama) rekao .....Pera Trta wrote:A žensko? Pa što odmah ne kažeš?sjenka wrote:nije zakljucan volan
hvala svim
Zenama zabranjeno prici autu, osim kad muzjak sjedi za volanom......
A sve macho man do macho mana
Izvinjavam se svima na koje se ovo ne odnosi...
-
whow
#15 Re: Ne mogu okrenuti ključ u bravi, molim pomoć
izvinjenje prihvacenoamrica wrote:eto nek si ti njoj (nama) rekao .....Pera Trta wrote:A žensko? Pa što odmah ne kažeš?sjenka wrote:nije zakljucan volan
hvala svim![]()
Zenama zabranjeno prici autu, osim kad muzjak sjedi za volanom......![]()
A sve macho man do macho mana
Izvinjavam se svima na koje se ovo ne odnosi...
-
sjenka
#16 Re: Ne mogu okrenuti ključ u bravi, molim pomoć
e svašta stvarno
zamolim za pomoć, a neki jedva čekaju da ismijavaju
da sumiram jer vidim da pojedinci iz reda muškog roda bas ne kontaju
nije do zakljucanog volana
nije ni do okretanja ključa na krivu stranu
nije ni do neiskustva( eto vi svi da vam se to desi odmah bi znali sta vam je ciniti
)
nije ni do toga što sam žensko
nego se kljuc izlizao pa zaštopao u bravi
zamolim za pomoć, a neki jedva čekaju da ismijavaju
da sumiram jer vidim da pojedinci iz reda muškog roda bas ne kontaju
nije do zakljucanog volana
nije ni do okretanja ključa na krivu stranu
nije ni do neiskustva( eto vi svi da vam se to desi odmah bi znali sta vam je ciniti
nije ni do toga što sam žensko
nego se kljuc izlizao pa zaštopao u bravi
-
Mačak
#17 Re: Ne mogu okrenuti ključ u bravi, molim pomoć
pa nemoj se odmah ljutiti, nije ti fazon
i jesi li dala izraditi novi ključ? ako da - fercera li sada?
jedino si možda mogla probati malo da ga (ključ) podmažeš (wd 40 ili nešto sl.) prije nego novi kupiš. također može biti jako djelotvorno ako u bravicu na volanu (u koju ide ključ) ušpricaš malo WD 40.
možeš i sada probati ako nisi bacila taj što se bio izlizao. pa javni šta je bilo...
fakat me zanima.
i jesi li dala izraditi novi ključ? ako da - fercera li sada?
jedino si možda mogla probati malo da ga (ključ) podmažeš (wd 40 ili nešto sl.) prije nego novi kupiš. također može biti jako djelotvorno ako u bravicu na volanu (u koju ide ključ) ušpricaš malo WD 40.
možeš i sada probati ako nisi bacila taj što se bio izlizao. pa javni šta je bilo...
fakat me zanima.
-
sjenka
#18 Re: Ne mogu okrenuti ključ u bravi, molim pomoć
pokusala sam podmazati kljuc, ali nije upalilo
narucila sam novi kljuc kod hudiniya, to zadovoljstvo će me koštati 100 km
u zdravlje
u zdravlje
- zgembo_sa
#19 Re: Ne mogu okrenuti ključ u bravi, molim pomoć
Reci nam jos koji je auto u pitanju i koliko star. Kod nekih auta je ovo standardna boljka...sjenka wrote:pokusala sam podmazati kljuc, ali nije upalilo
u zdravlje
-
sjenka
#20 Re: Ne mogu okrenuti ključ u bravi, molim pomoć
Honda civic, 97.godište
- nexo
#21 Re: Ne mogu okrenuti ključ u bravi, molim pomoć
Ne vidim zasto bi dala 100 KM za kjluc, ako se radi o 12g. staroj hondi. Kljuc se moze istrositi, iskriviti i sl. ali se i takav jednostavno kopira i takav kopirani bi trebao da perfektno funkcionise. Ako nisi dala novac, otidji i kopiraj kljuc za 10KM.
Edit! Ako si trazila pomoc ili savjet, onda se ne bi trebala ljutiti na ljude koji su ti istu/i ponudili. Da si odmah kazala da ti je auto strao 12g, mozda bih licno istrosenost kljuca naveo kao mogucnost.
Edit! Ako si trazila pomoc ili savjet, onda se ne bi trebala ljutiti na ljude koji su ti istu/i ponudili. Da si odmah kazala da ti je auto strao 12g, mozda bih licno istrosenost kljuca naveo kao mogucnost.
- zgembo_sa
#22 Re: Ne mogu okrenuti ključ u bravi, molim pomoć
Ne znam kakav je kljuc kod Honde, ali vrlo je moguce da kosta toliko. Ako je kod kljuc, a ne kao oni klasicni onda je to to.
-
sjenka
#23 Re: Ne mogu okrenuti ključ u bravi, molim pomoć
ključ je kodiran
i ne ljutim se naravno na opaske da sam zbog spola haman nesposobna okrenuti ključ u bravi
u zdravlje momci, a i cure
i ne ljutim se naravno na opaske da sam zbog spola haman nesposobna okrenuti ključ u bravi
u zdravlje momci, a i cure
- nexo
#24 Re: Ne mogu okrenuti ključ u bravi, molim pomoć
U uvodnom postu kaze da je vrata otkljucala bez problema, sto znaci da je obicni kljuc ili se ne koristi daljinskim ili je daljinski onesposobljen. U svakom slucaju, ova godista honde koje su opremljene daljinskim imaju odvojen daljinski kontroler od kljuca, dakle u zasebnom kucistu.zgembo_sa wrote:Ne znam kakav je kljuc kod Honde, ali vrlo je moguce da kosta toliko. Ako je kod kljuc, a ne kao oni klasicni onda je to to.
Dakle, otvorila je vrata, ali nije uspjela okrenuti kljuc u bravi za paljenje, tako da je vrlo lako moguce da kada napravi 100KM kljuc otkrije da se nije izlizao kljuc, nego cilindar u bravi za paljenje.
Moj utisak je, da je ipak sve bilo do zakljucanog volana. Ali tesko je to i priznati...Razumijem je!
-
Pera Trta
#25 Re: Ne mogu okrenuti ključ u bravi, molim pomoć
A onda se nađe pogođena mojim komentaromnexo wrote:U uvodnom postu kaze da je vrata otkljucala bez problema, sto znaci da je obicni kljuc ili se ne koristi daljinskim ili je daljinski onesposobljen. U svakom slucaju, ova godista honde koje su opremljene daljinskim imaju odvojen daljinski kontroler od kljuca, dakle u zasebnom kucistu.
Dakle, otvorila je vrata, ali nije uspjela okrenuti kljuc u bravi za paljenje, tako da je vrlo lako moguce da kada napravi 100KM kljuc otkrije da se nije izlizao kljuc, nego cilindar u bravi za paljenje.
Moj utisak je, da je ipak sve bilo do zakljucanog volana. Ali tesko je to i priznati...Razumijem je!