Provo990 wrote: ↑30/05/2020 13:08
Neznam vise sta da radim gdje god posaljem zivotopis nema odgovora ili bude odgovor javit cemo vam medutim nista od toga,ovo pocinje lagano pshicki ubijat i jako malo oglasa ima gdje se nudi posao...Problem je u tome sto nemam ja štele za posao ,a mislim glupo mi je ici van sam a i neznam sta me čeka.Imal iko neki savjet ,prijedlog ili bilo sta mi je ciniti po tom pitanju bio bih zahvalan?Znam da vas ima jos u istoj situaciji pa mozete slobodno pisat kako se snalazite sta radite i tako .
Kreiraj CV tako da bude upadljiv, drugaciji od drugih. Imas na internetu more template-a koje mozes iskoristit. Obrati paznju na estetiku i pravopis u CV-u.
Nemoj biti skroman, navedi sve programe koje znas koristiti i pokusaj prosiriti znanje u jos nekom polju sto se tice softvera koji bi bio relevantan za posao koji trazis... imas tutorijala na youtube koliko hoces. Bavis li se necim u slobodno vrijeme? Da li si ikada radio ista samostalno? Sve svoje vjestine i hobije navedi i upakuj da zvuci profesionalno.
Tipa ako znas kako podici sistem i ocistiti racunar od virusa napisi:
Napredno poznavanje rada i odrzavanja operativnog sistema Windows.
Pronadji mail adrese od pojedinih firmi i uz CV posalji molbu za posao i pismo namjere gdje ces opisati zasto bas u toj firmi zelis da radis.
Prosiri svoju pretragu i na druge vece gradove tipa Sarajevo i Tuzla.
Nemoj padati u ocaj. Ljudi koji su zaposleni zaboravljaju kako je tesko naci posao. Bio sam u istoj situaciji ali onaj ko trazi posao taj ce ga i naci.