Ne mogu da se sjetim

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
sa66

#1 Ne mogu da se sjetim

Post by sa66 »

Sjeca li se neko, od generacije 60 i 70 i neke, prije rata na Televiziji Sarajevo, u sklopu neke emisije...koje takođe ne mogu da se sjetim...hahaha...skleroza totalna...jedan djecak...slicno poslijeratnim BHT bebama....samo sto je on bio jako pametam i objasnjavao je neke stvari...i mi smo se svi cudili koliko je pametan...bas ne mogu da se sjetim ni imena ni emisije...ako neko zna o cemu govorim...ima li igdje na netu klip te emisije...HVALA
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#2 Re: Ne mogu da se sjetim

Post by Pera Trta »

sa66 wrote:Sjeca li se neko, od generacije 60 i 70 i neke, prije rata na Televiziji Sarajevo, u sklopu neke emisije...koje takođe ne mogu da se sjetim...hahaha...skleroza totalna...jedan djecak...slicno poslijeratnim BHT bebama....samo sto je on bio jako pametam i objasnjavao je neke stvari...i mi smo se svi cudili koliko je pametan...bas ne mogu da se sjetim ni imena ni emisije...ako neko zna o cemu govorim...ima li igdje na netu klip te emisije...HVALA
Hahaha...da, sjećam se :-D
To je bilo negdje 1986.-1987, emisija se zvala "Imam nešto važno da ti kažem", bio je u špici song na stihove Duška Trifunovića: "Imam nešto važno da ti kažem, shvatio sam kako stvari stoje, ne pita me niko dal' se slažem, al' govore svi u ime moje..." Tu su razna djeca tako pametovala, ali zanimljivo, svak' se sjeća baš ovog malog. :D Valjda zato i što je repriziran X puta. :D
Znam da nije znao reći "r" i tako se pravio pametan da je meni išao na živce...ne sjećam se ništa šta je pričao, valjda neke svoje dogodovštine. Govorio je nešto kako se sakrio "pod kheeevet" (razvuk'o ko mali derpe :D )....ma smor :D
Bio je i u onoj emisiji sa Đurom, Tanjom Šojić i Malikom, "Znak"...bio je jedan od djece iz publike, govorio čega se plaši, šta voli da jede :D
sa66

#3 Re: Ne mogu da se sjetim

Post by sa66 »

E baš taj...bravo...probala sam sad na youtube, nema ništa :(
metar_drva

#4 Re: Ne mogu da se sjetim

Post by metar_drva »

haha, sjećam ga se i ja kad je objašnjavao kako avion leti; ima kaeiiiiiiiilo, pa onda zaeaaaaaaak ide ispod kaeiiiiila..." :lol: :lol:
Topla voda

#5 Re: Ne mogu da se sjetim

Post by Topla voda »

sjeti se,sjeti se :D
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#6 Re: Ne mogu da se sjetim

Post by Pera Trta »

Još kad bi naletio neko ko je poznavao tog klinca, to bi bilo super :)
Topla voda

#7 Re: Ne mogu da se sjetim

Post by Topla voda »

kolko sam ja skonto,tu smo mi negdje generacija...sjecam se emisije,klinca se ne sjecam nimalo.

svaka cast na memoriji :)
ladyada

#8 Re: Ne mogu da se sjetim

Post by ladyada »

i ja spadam u te generacije ali se nemogu ni emisije ni tog klinca da sjetim .........izgleda da nas vise boluje od skleroze ...... :( :( :wink:
Topla voda

#9 Re: Ne mogu da se sjetim

Post by Topla voda »

sanabe wrote:
Pera Trta wrote:
sa66 wrote:Sjeca li se neko, od generacije 60 i 70 i neke, prije rata na Televiziji Sarajevo, u sklopu neke emisije...koje takođe ne mogu da se sjetim...hahaha...skleroza totalna...jedan djecak...slicno poslijeratnim BHT bebama....samo sto je on bio jako pametam i objasnjavao je neke stvari...i mi smo se svi cudili koliko je pametan...bas ne mogu da se sjetim ni imena ni emisije...ako neko zna o cemu govorim...ima li igdje na netu klip te emisije...HVALA
Hahaha...da, sjećam se :-D
To je bilo negdje 1986.-1987, emisija se zvala "Imam nešto važno da ti kažem", bio je u špici song na stihove Duška Trifunovića: "Imam nešto važno da ti kažem, shvatio sam kako stvari stoje, ne pita me niko dal' se slažem, al' govore svi u ime moje..." Tu su razna djeca tako pametovala, ali zanimljivo, svak' se sjeća baš ovog malog. :D Valjda zato i što je repriziran X puta. :D
Znam da nije znao reći "r" i tako se pravio pametan da je meni išao na živce...ne sjećam se ništa šta je pričao, valjda neke svoje dogodovštine. Govorio je nešto kako se sakrio "pod kheeevet" (razvuk'o ko mali derpe :D )....ma smor :D
Bio je i u onoj emisiji sa Đurom, Tanjom Šojić i Malikom, "Znak"...bio je jedan od djece iz publike, govorio čega se plaši, šta voli da jede :D

Zabrinjavas me :D Kakva memorija :mrgreen: :thumbup:

I ja se sjecam ovog malca, ama sve mi nesto u glavi ona emisija "Sta djeca znaju o zavicaju" . Nije to - to, jelde?
ma jok,dusko trifunovic je to vodio...i tu pitali klinku kako je nastala rijec demokratija(to pamtim,nisam ni ja bas zakrzljao :D )..i kaze ona..imala neka zena muza i zvao se De..i oni spavali,i u neka doba se ona upiskila i gurnula muza,probudila ga i rekla mu De mokra ti ja :lol: :lol: :lol:
Topla voda

#10 Re: Ne mogu da se sjetim

Post by Topla voda »

sanabe wrote::lol: :lol: :lol: :lol: lazes :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
kunem se :lol: :lol: :lol:
HomeArt

#11 Re: Ne mogu da se sjetim

Post by HomeArt »

Sjecate se kako je objasnjavao kako kuha jaje?

Uzmem jednu seeeeeeejpicu, stavim jedno jaaaaaaaaje.. :lol:
vektor68

#12 Re: Ne mogu da se sjetim

Post by vektor68 »

citajuci sve postove gore, sjetih se TVSa3 ,satričića , crne ovce , i brke Pavlovića kako se zvala njegova emisija ako se neko sjeca ???
(naravno izvinjenje pokretacu teme sto odlutah )
vektor68

#13 Re: Ne mogu da se sjetim

Post by vektor68 »

BLING BLING :)
HomeArt

#14 Re: Ne mogu da se sjetim

Post by HomeArt »

sanabe wrote:
vektor68 wrote:BLING BLING :)

Ona je sad neka urednica, Vesna... nekako... ? :)
Vesna Zaimovic
vektor68

#15 Re: Ne mogu da se sjetim

Post by vektor68 »

sanabe wrote:
vektor68 wrote:BLING BLING :)

Ona je sad neka urednica, Vesna... nekako... ? :)
Vesna Andree Zaimović
evo nadjoh pavle show :) obratiti paznju na karmin kako je malo cucno na donje i gornje frontalce :)
http://www.youtube.com/watch?v=l6vFAMlZ ... re=related
sa66

#16 Re: Ne mogu da se sjetim

Post by sa66 »

HomeArt wrote:Sjecate se kako je objasnjavao kako kuha jaje?

Uzmem jednu seeeeeeejpicu, stavim jedno jaaaaaaaaje.. :lol:
Ajoj...jeste, tu je bio tako sladak.
sa66

#17 Re: Ne mogu da se sjetim

Post by sa66 »

evo citiram sama sebe, jer primijetih da sam napisala "slicno poslijeratnim BHT bebama, SAMO sto je on bio jako pametan...kao da ona djecica nisu, a i tu je bilo genijalaca. veeeejiiiiiko izvinjenje i djecici i tatama i mamama. :-D htjela sam da naglasim kako je ovaj mali pametovao. pricalo se da je necije dijete s televizije...ali to ne tvrdim.
metar_drva

#18 Re: Ne mogu da se sjetim

Post by metar_drva »

vektor68 wrote:citajuci sve postove gore, sjetih se TVSa3 ,satričića , crne ovce , i brke Pavlovića kako se zvala njegova emisija ako se neko sjeca ???
(naravno izvinjenje pokretacu teme sto odlutah )
pavle pavlović, a emisija pavle show, koju ja baš i nisam gotivio, više su mi se sviđale dobre vibracije. btw, pavle je kolumnista na nekoliko portala, pise iz holandije.
Topla voda

#19 Re: Ne mogu da se sjetim

Post by Topla voda »

a kad su sasa savic i rambo amadeus dubili na glavi pola emisije? :D
vektor68

#20 Re: Ne mogu da se sjetim

Post by vektor68 »

Na SA3 je takodje bio i kviz ..kako se zvao??? oko ponoci je emitovan , 4 takmicara ,rambo je vodio i cini mi se Jasna Beri , (mozete zamisliti kakva su pitanja bila po timu koji je vodio) jedan od stalnih takmicara je bio lik po prezimenu Ferhatovic... , uglavnom na ABCD pitalicama pomenuti kao cetvrti po redu koji odgovara vrlo cesto ,sa ozbiljnom facom i 100% siguran da odgovara tacno i kupi poene, ponovio predhodni odgovor jer nije mogao da uprati sta je ostalo od odgovora :)
Topla voda

#21 Re: Ne mogu da se sjetim

Post by Topla voda »

to je ona zeza sto je snimana u teatru..onoj predratnoj kafani kod pozorisnog parkinga.

turbo lilihip se zvao :D
samo malo

#22 Re: Ne mogu da se sjetim

Post by samo malo »

Bila su dvojica, taj mali "onda stavis jedno uuuuaaaaaje, da se kuuuuuhaaaaa" i onaj mali sa "karington" frizurom "ja ne vjerujem da postoje hanzemaljci"
vektor68

#23 Re: Ne mogu da se sjetim

Post by vektor68 »

@ Topla Voda>>> BINGO , bas tako se zvalo turbo lilihip,
RAJA JE KRENULA DA SE PALI ŽARI ....
taman je u taj vakat cini mi se i izaso album od ramba , pilot babo , balkan boj , zastavnik dzemo , fap mashina , smrt popa mila jovovica , i tu ga je maximalno promoviro naravno uz OGROMNO poprsje jasne beri koje je inace sluzilo za popunu programa :)
Toffee karamela

#24 Re: Ne mogu da se sjetim

Post by Toffee karamela »

Sjećam se te emisije sa Duškom Trifunovićem, ali toga malca se ne sjećam. Međutim jedna od najsmješnijih epizoda bila mi je kada je kompletan razred neke škole (mislim iz unutrašnjosti BiH) pozvan da se izjasni o značenju riječi "švaler". :lol: E jesam se tada ismijala, možete misliti, Duško i ekipa ušetali jednog jutra u školu, direktor im sav sretan dozvoli snimanje misleći da če vaziti o nečemu pametnom...kad ono ŠVALER ! :lol:

Teorije koje su djeca tu iznosila bile su za padanje u nesvijest, ali ja trenutno nijedne konkretno ne mogu da se sjetim. :D
Pera Trta

#25 Re: Ne mogu da se sjetim

Post by Pera Trta »

Toffee karamela wrote:Sjećam se te emisije sa Duškom Trifunovićem, ali toga malca se ne sjećam. Međutim jedna od najsmješnijih epizoda bila mi je kada je kompletan razred neke škole (mislim iz unutrašnjosti BiH) pozvan da se izjasni o značenju riječi "švaler". :lol: E jesam se tada ismijala, možete misliti, Duško i ekipa ušetali jednog jutra u školu, direktor im sav sretan dozvoli snimanje misleći da če vaziti o nečemu pametnom...kad ono ŠVALER ! :lol:

Teorije koje su djeca tu iznosila bile su za padanje u nesvijest, ali ja trenutno nijedne konkretno ne mogu da se sjetim. :D
Ja sam prvi put za tu riječ i čuo baš u toj emisiji :)
Kako je edukativan nekada bio dječji program :D
Post Reply