Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Bavim se izradom knjigovodstvenih programa (robno materijalno knjigovodstvo, maloprodaja, veleprodaja, amortizacije, plate...) uz upotrebu Microsoft Accessa.
Interesuje me da li se kao fizičko lice mogu reklamirati npr. u SuperOglasima ili Dnevnom Avazu tj. da li mogu legalno prodavati programe zainteresovanim firmama kao fizičko lice?
Hvala unaprijed
Last edited by Ado_Meraklija on 03/08/2005 13:15, edited 1 time in total.
Bavim se izradom knjigovodstvenih programa (robno materijalno knjigovodstvo, maloprodaja, veleprodaja, amortizacije, plate...) uz upotrebu Microsoft Accessa.
Interesuje me da li se kao fizičko lice mogu reklamirati npr. u SuperOglasima ili Dnevnom Avazu tj. da li mogu legalno prodavati programe zainteresovanim firmama kao fizičko lice?
Hvala unaprijed
mozes na ugovor o djelu.. (jedna od mogucnosti) ali u svakom slucaju moras platiti porez na dobit..
I kod mene sličan slučaj jer sam se nedavno počeo baviti izradom web sajtova i takođe me interesuje da li se kao fizičko lice mogu oglašavati i baviti tim poslom legalno??
Kimur wrote:I kod mene sličan slučaj jer sam se nedavno počeo baviti izradom web sajtova i takođe me interesuje da li se kao fizičko lice mogu oglašavati i baviti tim poslom legalno??
sve dok placas porez drzavi, legalno se bavis.. mislim da se radi o porezu na usluge koji je ili 8 ili 10 %.. nisam siguran..
Možete. Samo je problem kako naplatiti. Porez u svakom slučaju morate platiti 10% PPU.
Moj Vam je savjet da registrujete dodatnu djelatnost. Plaćate samo pola doprinosa za osiguranje, a imate legalnu firmu. Napraviti ću Vam ja promet oko nove godine(milionski), Vi platite porez 10%, 1% vama, 1% meni, a ostalo vratimo firmama koje nam plate usluge.
MrSini wrote:Možete. Samo je problem kako naplatiti. Porez u svakom slučaju morate platiti 10% PPU.
Moj Vam je savjet da registrujete dodatnu djelatnost. Plaćate samo pola doprinosa za osiguranje, a imate legalnu firmu. Napraviti ću Vam ja promet oko nove godine(milionski), Vi platite porez 10%, 1% vama, 1% meni, a ostalo vratimo firmama koje nam plate usluge.
Možeš li mi reć koliko otprilike košta registracija dodatne djelatnosti kao npr.izrada kjn.programa ili web sajtova i da li se isplati uopšte?