neces ti selamati al ce neko ko radi na salteru ili u kancelariji u opstini bez ikakvog ustrucavanja reci eselamu alejkum i onome kome ime vuce na muslimansko i onome kome ne vuceTomahawk11 wrote:Pa mozes da kazes. Nije to strogo ograniceno da se ne moze reci. Kad se sretnu ljudi, nije nista problem.Bodkin wrote:
Jebote ja redovno kazem poselami a nit sam bosnjak nit muslimanmao se tu pretjeruje ali ima smisla ovo sto respo govori. Ne smijes nista reci protiv licemjernosti vjernika ili vjere. Jos ako nisi bosnjak pa ti prisiju nacionalni naboj...
Ali govorim generalno, kad radis u firmi gdje svakodnevno dolaze ljudi raznih vjera i ubjedjenja, nije zgoreg sluzbeno se pozdravljati.
Neces sigruno selamati klijenta, poslovnog partnera o kojem ne znas dovoljno s te strane.
i kad kazes gospodjo ovo je javna ustanova mozda ja ne praktikujem islam kao vjeru i zamolit cu vas da mi se obracate sa dobar dan dovidjenja i sl nadje se uvrijedjena i jos bi se svadjala i onda gleda da ne uradi svoj posao kako treba u vezi sa tvojim slucajem samo zbog toga
sreca ta vremena su prosla al to mi se desilo u periodu 00-05
i sta na to da kazes da je ateista ili u ovom slucaju i katolik i pravoslavac kriv ako kaze da je ugrozen?