ako je glupa reci cu mu jer se za tu djevojku moze vidjeti je li glupa ili neTomahawk11 wrote:Misljenje je kad ne vjerujes u Boga i kad je vjera za tebe nesto sto ne praktikujes.supercali wrote:postovanje nema nista sa misljenjem
ako ja mislim da je zuta boja ruzna to je moje misljenje a postovat cu tvoj izbor da ti se zuta svidja
tako da to nema nikakve veze
evo ja cu svima reci da je za mene vjera glupost opijum za mase i sl al to ne znaci da tebe necu postovati sto ti vjerujes u to
e sada kako ces ti to primiti je drugi par cipela i do tebe je hoces li me zbog toga poceti vrijedjati prekriziti ili sl
postuj me postovat cu te postuj moje misljenje i ja cu tvoje
Kad to okitis atributima kao glupi, tamo nekog i sl., onda je to potenciranje uvrede sa ciljem.
Hajmo ovako: jaran ti se ozenio, ali ti se ne svidja njegova zena.
Jarane, bezveze ti, ozenio si se glupom i tamo nekom zenom. Jaran se naljuti i odjebe te. Jbg, jesi jaran, al ko si ti da vrijedjas njegovu zivotnu saputnicu?
Postovanje itekako ima veze sa misljenjem.
Ali cijenim kad je neko iskren i kaze kako jeste, vise nego kad se pravi i prodaje pod nesto sto nije.
za vjeru je malo drugacije jer ne mozes dokazati da je glupa nego je tvoje misljenje da je to glupost
kao sto ja mogu reci glupo mi je sto ovi cuneri stavljaju sve i svasta na auto a za njih je svetinja
vecina se ismijava nad njima a niko da kaze vrijedjas ih
shvatas?
za mene glupo za tebe nije to hoces se uvrijediti je tvoje
postovanje nema veze sa misljenjem jer se to dvoje ne preklapa tako da ja sa svojim misljenjem ugrozavam tebe namecuci nesto svoje