Ne kontam zasto mogu legalno cetnici, a ne mogu ustase ili mudzahedini?
- braca
#1 Ne kontam zasto mogu legalno cetnici, a ne mogu ustase ili mudzahedini?
Ovo je sasvim ozbiljno pitanje, bez namjere da ikoga provociram, admine, moderatore ili javnost, samo me interesira, odnosno ne kontam, zasto se mogu cetnici legalno postrojavati (najcesce u RS), a ne mogu se postrojavati u FBiH (ili u RS !!!) ustase ili mudzahedini ili neke od ovih novih "baba-roga" islamskih sirijsko-irackih organizacija ? Odnosno, ne bi trebalo da mogu ijedna od pomenutih grupacija, ali posto vidim da neki mogu, pitam se zasto su ti neki "amnestirani" u odnosu na one neke druge?
Last edited by braca on 23/03/2015 11:50, edited 1 time in total.
-
Naslovnica
#2 Re: Ne kontam zasto mogu legalno cetnici, a ne mogu ustase ili mudzahedini?
Pa neka se prvo postroje ustaše i mudžahedini, pa ćemo onda da vidimo da li mogu ili ne mogu.
Ja se nešto ne sjećam da je iko od ovih probao da se postroji?
Ja se nešto ne sjećam da je iko od ovih probao da se postroji?
- braca
#3 Re: Ne kontam zasto mogu legalno cetnici, a ne mogu ustase ili mudzahedini?
Kako nije, probalo u Hrvatskoj, prodavalo se po koncertima ustasko znakovlje, oduzelo im i neke pohapsilo, to je tamo kazneno djelo, no u BiH ocito nije. Sa druge strane, eno tamo u Maoci izvjesilo samo zastavu (pa skinulo), nije bilo postrojavanja.....
-
iTo
- karanana
#5 Re: Ne kontam zasto mogu legalno cetnici, a ne mogu ustase ili mudzahedini?
cetnici, osim u sfrj koja vise ne postoji, nikad i nigdje nisu okarakterizovani kao zlocinacka i fasisticka organizacija. za razliku od ndh i ustasa. za mundzose....pogresno je vrijeme za postrojavanja u kontekstu mnogo vecih globalnih igara i desavanja.
- bosan
#6 Re: Ne kontam zasto mogu legalno cetnici, a ne mogu ustase ili mudzahedini?
Sta znaci postrojavanje ? Gamadi ima dovoljno i bez postrojavanja . Nazalost . Mislim da je krajnje vrijeme da se pocnu normalni ljudi postrojavati a ovu gamad natjerati u misije rupe.
- braca
#7 Re: Ne kontam zasto mogu legalno cetnici, a ne mogu ustase ili mudzahedini?
@karanana: Sve si to fino objasnio, znaci cetnici mogu sta hoce, a drugi ne mogu nista.
No, u Hravtskoj je nosenje slova "U" na nacin da asocira na ustaski pokret kazneno djelo, nosenje sahovnice sa prvim bijelim poljem je tu-i-tamo kazneno djelo, ovisno da li neko zeli da to procesuira, ako zeli, postoji pravni okvir, dok kod nas ni slovo U nije kazneno djelo, ni sahovnica sa prvim bijelim poljem, a Bogami ni kokarda, kao ni one zastave koje su se pojavljivale u Maoci. I gdje smo sada? Jedni mogu, drugi ne mogu, iako ni za jedne, ni za druge, ni za trece ne postoji pravni okvir.....
Ako su se cetnici postrojili u Visegradu i to je oznaceno kao skup budala, nista vezano, hebo njih, zamisli onda da se postroje mudzahedini u Sarajevu (ili ustase), ili da se postroje ustase u nekom drugom dijelu FBiH?
No, u Hravtskoj je nosenje slova "U" na nacin da asocira na ustaski pokret kazneno djelo, nosenje sahovnice sa prvim bijelim poljem je tu-i-tamo kazneno djelo, ovisno da li neko zeli da to procesuira, ako zeli, postoji pravni okvir, dok kod nas ni slovo U nije kazneno djelo, ni sahovnica sa prvim bijelim poljem, a Bogami ni kokarda, kao ni one zastave koje su se pojavljivale u Maoci. I gdje smo sada? Jedni mogu, drugi ne mogu, iako ni za jedne, ni za druge, ni za trece ne postoji pravni okvir.....
Ako su se cetnici postrojili u Visegradu i to je oznaceno kao skup budala, nista vezano, hebo njih, zamisli onda da se postroje mudzahedini u Sarajevu (ili ustase), ili da se postroje ustase u nekom drugom dijelu FBiH?
- insomnia78
#8 Re: Ne kontam zasto mogu legalno cetnici, a ne mogu ustase ili mudzahedini?
Zasto bi se ovi postrojavali u Bosni?braca wrote:Ovo je sasvim ozbiljno pitanje, bez namjere da ikoga provociram, admine, moderatore ili javnost, samo me interesira, odnosno ne kontam, zasto se mogu cetnici legalno postrojavati (najcesce u RS), a ne mogu se postrojavati u FBiH (ili u RS !!!) ustase ili mudzahedini ili neke od ovih novih "baba-roga" islamskih sirijsko-irackih organizacija? Odnosno, ne bi trebalo da mogu ijedna od pomenutih grupacija, ali posto vidim da neki mogu, pitam se zasto su ti neki "amnestirani" u odnosu na one neke druge?
- braca
#9 Re: Ne kontam zasto mogu legalno cetnici, a ne mogu ustase ili mudzahedini?
A zasto bi se cetnici postrojavali u Kanadi?
A zasto bi se cetnici postrojavali u Australiji?
A, postrojavaju se......i u Kanadi.....i u Australiji......i u Vlasenici....i u Srbiji....i ko zna gdje jos. Pa mislim se, zasto onda nema liberalizma i prema drugim fasistima, da ne elaboriram neke druge iz novije historije...
A zasto bi se cetnici postrojavali u Australiji?
A, postrojavaju se......i u Kanadi.....i u Australiji......i u Vlasenici....i u Srbiji....i ko zna gdje jos. Pa mislim se, zasto onda nema liberalizma i prema drugim fasistima, da ne elaboriram neke druge iz novije historije...
- Danguba
#10 Re: Ne kontam zasto mogu legalno cetnici, a ne mogu ustase ili mudzahedini?
Pa cetnici se i na ovom forumu prodaju pod humanitarce, folklorno drustvo, gerijatrija...ma na ranu ih priviti.
SVE te fekalije treba najstrozije kaznjavati prilikom svakog pojavljivanja ali tesko Boga mi. Neko cetnike stalno podgrijava da se ne bi oladili.
SVE te fekalije treba najstrozije kaznjavati prilikom svakog pojavljivanja ali tesko Boga mi. Neko cetnike stalno podgrijava da se ne bi oladili.
- braca
#11 Re: Ne kontam zasto mogu legalno cetnici, a ne mogu ustase ili mudzahedini?
Mislim da je ovdje stvarni odgovor....nisam bio duboko ronio, ali cini mi se da se ponekada mora i malo dublje pogledati. Plasi jedne jednima i druge drugima i NEKI su...dobri!Danguba wrote:Neko cetnike stalno podgrijava.......
- madner
#12 Re: Ne kontam zasto mogu legalno cetnici, a ne mogu ustase ili mudzahedini?
Cega se pametni stide, budale se ponose.
Isto tako je sa ovim pitanjem, zasto se samo Srbi mogu javno ponositi ljudskim sljamom.
Isto tako je sa ovim pitanjem, zasto se samo Srbi mogu javno ponositi ljudskim sljamom.
- Danguba
#13 Re: Ne kontam zasto mogu legalno cetnici, a ne mogu ustase ili mudzahedini?
koji su dobri???braca wrote:Mislim da je ovdje stvarni odgovor....nisam bio duboko ronio, ali cini mi se da se ponekada mora i malo dublje pogledati. Plasi jedne jednima i druge drugima i NEKI su...dobri!Danguba wrote:Neko cetnike stalno podgrijava.......
- braca
#14 Re: Ne kontam zasto mogu legalno cetnici, a ne mogu ustase ili mudzahedini?
Danguba wrote:koji su dobri???braca wrote:Mislim da je ovdje stvarni odgovor....nisam bio duboko ronio, ali cini mi se da se ponekada mora i malo dublje pogledati. Plasi jedne jednima i druge drugima i NEKI su...dobri!Danguba wrote:Neko cetnike stalno podgrijava.......
Niko je "dobar", nego su u - dobitku!
-
sandzokan
#15 Re: Ne kontam zasto mogu legalno cetnici, a ne mogu ustase ili mudzahedini?
Što se ustaša tiče mislim da se svakog vikenda na određenim stadionima u BiH mogu vidjeti ustaški simboli ili njihove dorade među navijačima.
-
TheMule
#16 Re: Ne kontam zasto mogu legalno cetnici, a ne mogu ustase ili mudzahedini?
Neki dan mislim, kada bi pala kometa u toku postrojavanja i pobila onaj sljam, kolko forumasa bi prestalo da pise? 
- York Light 100`s
#17 Re: Ne kontam zasto mogu legalno cetnici, a ne mogu ustase ili mudzahedini?
Nije tebi upućeno (a i kako bi bilo nisi ti tu rečenicu izmisliomadner wrote:Cega se pametni stide, budale se ponose.
Eto oni su budale i ponose se a mi se smijemo njima jer smo pametni i na kraju opet budale nas za vrat je se nisu stidjeli svojih budalaština. Ne stide se oni ni 92. ni Markala ni Višegrada
-
hAZNADAR
#18 Re: Ne kontam zasto mogu legalno cetnici, a ne mogu ustase ili mudzahedini?
Iako znam da ce tema pod kljuc zbog smrada fatmirovstine,... ne mogu a da ne primijetim kolicinu gluposti od postavljaca teme.
Zar je stvarno potrebno objasnjavati Dejton, nasu politicku (ne)moc da ista isposlujemo u RS, kao i prave aspekte dvoentitetskog uredjenja sa dvije policije itd.
Cetnicki problem se moze rijesiti samo ratom, nametanjem nase volje silom jer se fasizam u RS ne moze pobijediti SIPOM, stranim predstavnicima, lobiranjem, politickim inicijativama iz SA,... jednostavno je tako. I u odsustvu rata - mozemo samo gledati na postrojavanja cetnika u RS jer tu ne mozemo nista.
Ali neke stvari do daljnjega mozemo i to cemo kao i uvijek nastaviti. Ne dopustamo postrojavanje domaceg ekstremizma zbog nas samih - i ko to ne konta - ne moze mu se objasniti.
Zar je stvarno potrebno objasnjavati Dejton, nasu politicku (ne)moc da ista isposlujemo u RS, kao i prave aspekte dvoentitetskog uredjenja sa dvije policije itd.
Cetnicki problem se moze rijesiti samo ratom, nametanjem nase volje silom jer se fasizam u RS ne moze pobijediti SIPOM, stranim predstavnicima, lobiranjem, politickim inicijativama iz SA,... jednostavno je tako. I u odsustvu rata - mozemo samo gledati na postrojavanja cetnika u RS jer tu ne mozemo nista.
Ali neke stvari do daljnjega mozemo i to cemo kao i uvijek nastaviti. Ne dopustamo postrojavanje domaceg ekstremizma zbog nas samih - i ko to ne konta - ne moze mu se objasniti.
- braca
#19 Re: Ne kontam zasto mogu legalno cetnici, a ne mogu ustase ili mudzahedini?
Zaista mi nije jasno zasto pojedini ljudi imaju pataolosku potrebu da vrijedjaju druge ljude, posebno ako nisu nicim osobno izazvani? Da li je to zaista patologija, ili samo usud "miša mekinjaša" (tako mi u Sarajevu zovemo bezvezne likove)? Moguce je objasniti svoj stav i bez onoga da prozvani miš mekinjaš "primjecuje ogromnu kolicinu gluposti od strane postavljaca teme", a da imas imalo inteligencije, obrazovanja i zdravog razuma, bilo bi ti jasno da se "problem" moze rijesiti razno-raznim relativno jednostavnim potezima i bez rata, jedna od opcija je vracanje na pozicije Vašingtonskog sporazuma, mogao bih o tome da pisem satima, ali to nije ideja ove teme. Dok god ima cetnika, ja cu vikati Za Dom Spremni ili Allahu Ekber, jer to (ni jedno, ni drugo) kod nas nije kazneno djelo.hAZNADAR wrote:Iako znam da ce tema pod kljuc zbog smrada fatmirovstine,... ne mogu a da ne primijetim kolicinu gluposti od postavljaca teme.
- BarbaDue
#20 Re: Ne kontam zasto mogu legalno cetnici, a ne mogu ustase ili mudzahedini?
Najjednostavniji i najtačniji odgovor!iTo wrote:jer su na vlasti
-
hAZNADAR
#21 Re: Ne kontam zasto mogu legalno cetnici, a ne mogu ustase ili mudzahedini?
Dobro, OK, prihvatam tvoj stav i postujem. Nego, de mi molim te vezano za temu reci - kako bi sprijecio i zabranio postrojavanje cetnika u RS - al ozbiljno. Nema nista od vristanja, kukanja, ibrecenja,... gledamo to i kako to zauzdati. Pa da onda na red dodju sitniji igraci.braca wrote:
Zaista mi nije jasno zasto pojedini ljudi imaju pataolosku potrebu da vrijedjaju druge ljude, posebno ako nisu nicim osobno izazvani? Da li je to zaista patologija, ili samo usud "miša mekinjaša" (tako mi u Sarajevu zovemo bezvezne likove)? Moguce je objasniti svoj stav i bez onoga da prozvani miš mekinjaš "primjecuje ogromnu kolicinu gluposti od strane postavljaca teme", a da imas imalo inteligencije, obrazovanja i zdravog razuma, bilo bi ti jasno da se "problem" moze rijesiti razno-raznim relativno jednostavnim potezima i bez rata, jedna od opcija je vracanje na pozicije Vašingtonskog sporazuma, mogao bih o tome da pisem satima, ali to nije ideja ove teme. Dok god ima cetnika, ja cu vikati Za Dom Spremni ili Allahu Ekber, jer to (ni jedno, ni drugo) kod nas nije kazneno djelo.
Vasingtonski sporazum? U Banjaluci gdje bi se to prihvatilo i cetnici skruseno i zalosno spakovali uniforme na tavan.
Kada si zadnji put u RS proveo vise od par dana? Jedino mi totalna neinformisanost i nepoznavanje situacije moze biti bolji odgovor od mentalnih sposobnosti.
- Maharadza
#22 Re: Ne kontam zasto mogu legalno cetnici, a ne mogu ustase ili mudzahedini?
Braća Mudžahedini su se davno postrojavali;
I postrojavat' će se opet ako kojim slučajem zatreba:

I postrojavat' će se opet ako kojim slučajem zatreba:
- braca
#23 Re: Ne kontam zasto mogu legalno cetnici, a ne mogu ustase ili mudzahedini?
Kad sam zadnji put bio u Banja Luci? Idem cesto, poslovno. I mogu ti reci da ja ovakav kakav sam, Sarajlija po ocu i majci, bolje radim (privredjujem) u Banja Luci i sa Banja Lukom nego u svom rodjenom gradu. Ne vjerujes? Bolje vjeruj...ili bar priupitaj ljude okolo za njihova iskustva. Na zalost, moram ti reci da u Banja Luci svi vozaci svih auta staju na svim pjesackim prijelazima svim pjesacima. Nije ovo da ja volim ili ne volim FBiH ili volim ili ne volim RS, nego, ovo ti je empirijska cinjenica. A znas zasto? Jer su cetnici sebi uradili DRZAVU, postoji im i glava i rep, a mi samo palamudimo, krademo, pricamo lose i odvratno jedni o drugima, a najnapredniji sport nam je zabijanje noza u bubrege (ovo mislim u prenesenom znacenju). Zasto jedan drugome govorimo da je šupak, a da nas nije nicim povrijedio prije toga, zasto jedan drugome govorimo da "izgovara nevjerovatnu kolicinu gluposti", a da smo svjesni da to bas i nije tako, zasto pljujemo po prijateljima, clanovima obitelji, susjedima, poslovnim partnerima a da za to nemamo ali bas zaista nikakvog stvarnog povoda? To je kod nas nacin zivota - "Hebo njega, on je šupak".....umjesto "Znam gospodina, bas je to dobar i regularan lik".......
Vjeruj mi, i ovo sto imamo previse nam je i sasvim sam siguran da ce nam i to oduzeti. Bez rata. Ili cemo implodirati. Sami u sebe, sami sebe unistiti. Postoji samo jedan spas, ali ga ne vidite, vi koji mislite da ste sila nebeska. Pruza nam se ruka, ali mi tu ruku ne zelimo da vidimo. Neka, bice kako bude.
Vjeruj mi, i ovo sto imamo previse nam je i sasvim sam siguran da ce nam i to oduzeti. Bez rata. Ili cemo implodirati. Sami u sebe, sami sebe unistiti. Postoji samo jedan spas, ali ga ne vidite, vi koji mislite da ste sila nebeska. Pruza nam se ruka, ali mi tu ruku ne zelimo da vidimo. Neka, bice kako bude.
-
L u c i f e r
-
hAZNADAR
#25 Re: Ne kontam zasto mogu legalno cetnici, a ne mogu ustase ili mudzahedini?
braca wrote:Kad sam zadnji put bio u Banja Luci? Idem cesto, poslovno. I mogu ti reci da ja ovakav kakav sam, Sarajlija po ocu i majci, bolje radim (privredjujem) u Banja Luci i sa Banja Lukom nego u svom rodjenom gradu. Ne vjerujes? Bolje vjeruj...ili bar priupitaj ljude okolo za njihova iskustva. Na zalost, moram ti reci da u Banja Luci svi vozaci svih auta staju na svim pjesackim prijelazima svim pjesacima. Nije ovo da ja volim ili ne volim FBiH ili volim ili ne volim RS, nego, ovo ti je empirijska cinjenica. A znas zasto? Jer su cetnici sebi uradili DRZAVU, postoji im i glava i rep, a mi samo palamudimo, krademo, pricamo lose i odvratno jedni o drugima, a najnapredniji sport nam je zabijanje noza u bubrege (ovo mislim u prenesenom znacenju). Zasto jedan drugome govorimo da je šupak, a da nas nije nicim povrijedio prije toga, zasto jedan drugome govorimo da "izgovara nevjerovatnu kolicinu gluposti", a da smo svjesni da to bas i nije tako, zasto pljujemo po prijateljima, clanovima obitelji, susjedima, poslovnim partnerima a da za to nemamo ali bas zaista nikakvog stvarnog povoda? To je kod nas nacin zivota - "Hebo njega, on je šupak".....umjesto "Znam gospodina, bas je to dobar i regularan lik".......
Pitao sam te nesto drugo. Vika na cetnike sto se postrojavaju kao da to ne´znamo svih ovoh godina. I koje rjesenje nudis za sankcionisanje toga? Vasingtonski sporazum? Visoki predstavnik ili neko nase lobiranje u USA?
Oni su nazalost gospodari toga na 49% BiH i nema tog pravnog akta, sporazuma, ... koji bi mogao to zabraniti. Plus revolt i kontra na bilo sta sta dolazi iz SA. Cetnistvo u RS mozes samo silom iskorijeniti i nikako drugacije.
Zato sve teme i vike ovog tipa, skretanje paznje na cetnistvo i nepravdu,. je otkrivanje tople vode - nepravda sa kojom zivimo i moze samo posluziti kao paravan domacin ekstremima da imaju prostor i neometano djelovanje. Pa te pitam sa osvrtom na tvoj odgovor - zar smo toliki levati?