Termin, dugo se ceka na termin.Matzan wrote:meteorit135531 wrote:Hajde realno reci. Pametan si covjek.Seyfo wrote:Sve nase muske EU udavace bole istu bol. Znam ih dvije, i jos jednu u CH,nije im lahko. Btw oko ovoga "necu nigdje iz Bosne,ja odavde nikud ne idem"ima video od Damira Niksica. Objasnio. Prvo pogledati pa diskutovati.![]()
Je li stvarno mislis da je ijedan forumas ili forumasica ovdje otisao vani zahvaljujuci svojim kompetencijama, vjestinama, znanju, kvalifikacijama?![]()
Ja cu ti reci istinu. Nije nijedan, nije nijedna.
Sve ovo dijasporaca sto pise ovdje da su se ispalili, to su uradili tako sto su se prodali preko napacenog srca.![]()
Naletila ratna dijaspora , dobra prilika za udaju i hajmo.
I svi oni su tako otisli, nema tu nikakvog izuzetka.
I takvi su najgori i najvise ce im biti krivo kad im dodje neki njihov, i bude uspjesniji od njih samih.
Vjeruj mi, to je njima najveca kazna.![]()
Ja sam prosao kroz sito i reseto proteklih godinu i po dana otkad se pripremam za odlazak. Ja sam najblizi odlasku, a godinu i po dana se kilavim sa administracijom jer imam toliko problema jer me Njemacka nimalo ne postuje zbog mog jadnog pasosa.![]()
Ali , jesi li primjetio Sejfudine Tokicu, da su najgrlatiji lajavci na zivot vani, ovi sto su se udali gore ?
Raja koja je otisla preko radne dozvole izgleda ok.
Taj fenomen mi nikada nece biti skroz jasan.
Vjerovatno imaš tako dobro zanimanje i toliko dobre kvalifikacije da se Njemačka snebiva da ti ponudi neki loš i potplaćen posao.
Oni neki obični inženjerčići i doktorčići obično završe papirologiju u roku 2-3 mjeseca.
Inzinjeri brzo odu ako zadovolje za plavu kartu, i to ETF ovci, pojedini. Jbg, ko mi je kriv pa sam samo jos jedan u nizu ljudi sa VSS koji igrom slucaja nije sa ETF -a.