(ne) higijena u "porodilistima"?!

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
chuchumbamayumbe

#1 (ne) higijena u "porodilistima"?!

Post by chuchumbamayumbe »

Porodila mi se zena od druga, u Abdulah Nakash-u...
Bebanu ima 10 dana, sav se izasuo, vodili ga u Omer Maslic, dobili nekakav rastvor, pa bivacin, folovi-golovi.
Kaze patronazna da je zadnje desetoro djece koja je obisla u istom stanju, svi imaju iste simptome. Uglavnom, izgleda da je rijec o nehigijeni i procedurama koje se (ne)primjenjuju, pocevsi od nemijenjanja pelena na podlogama na krevetcima na kojima se bebe previjaju, do opsteg uhljupluka i nemara.
Da li se ponavlja situacija od prije nekoliko godina (doduse, tada su bebe na Kosevu umirale)?!
Ima li kakvih vijesti na radiju, televiziji ili se sve zataskava?!
napominjem da je moja zena rodila dvoje djece u Abdulah Nakash i sve je proslo vise nego odlicno, skidam im kapu.
Izgleda da se nesto u medjuvremenu promijenilo!
btw, kada ce se vise otvoriti porodiliste na Jezeru?!?!
modesti

#2 Re: (ne) higijena u "porodilistima"?!

Post by modesti »

Kad sam prvog rodila u Vojnoj bolnici 2003., između trudova sam ganjala žohare i pauke po sobi. Nisam bila zadovoljna osobljem u Vojnoj pa sam drugog 2007. rodila na GAK-u, odmah nakon onih gadarija (pametan potez, moglo se lizati sa podova). Sigurno se ne vodi dovoljno računa o higijeni nigdje, u to sam sigurna. I, ne misli da će puno bolja situacija biti na Jezeru, higijena nema veze sa uslovima u kojima rade. Ko hoće da čisti kako treba, čistiće.
dadara

#3 Re: (ne) higijena u "porodilistima"?!

Post by dadara »

2006 god. sam se porodila u Opstoj i meni licno je sve bilo ok
profi25

#4 Re: (ne) higijena u "porodilistima"?!

Post by profi25 »

moja tetka se porodila na kosevu i otisao ja odmah gore...ajoj uzasa...
prvo nisu dali proci pa sam nekako uletio, ona jadnica sva krvava a kaze dobro je prilicno, ubacio joj ja cistih stvari, debele carapice i debeli ogrtac jer im je hladno pa da se jos pokrije, jer dali po jednu deku a bilo da se smrznes...joj jad zivi
plus sto je prljavo ovako i na oci, jos one stepenice ogromne, zene jedva silaze, one sestre drske fuj fuj fuj

a ne kontam zasto ih neko ne izbrise, nego onako krvave noge one leze jadnice
i ako nema grijanja, deka, donirali bi.. zasto ne kazu.. ja bih kupio 50 a ne onako jadnice sve se tresu
Post Reply