1. pametnih na ovom forumu..naravno..nema puno..ti ako misliš suprotno..onda to više govori o tvojim kriterijima!hrasno38 wrote:Naravno, potvrdjuje se obicno ono sto i napisem a to je da pametnih i revolucionara na ovom forumu ima vise nego sto je Tito imao partizana. Sve si ti to lijepo nabrojao i bez greske ali to je sve sto svi mi vec odavno znamo ali isto tako sve ono ocemu se ovdje pametuje godinama a kada neko pozove ajmo nesto mijenjati onda nigdje nikoga. Ako izuzmes ovdje par likova koji vise manje ono sto napisu pokusavaju da pretvore u djela sve ostalo se zavrsava na onom "trebalo bi.....". Nije Italija jedina ali je toliko jaka da moze hladno da kaze da je boli za Eurosongom. Italija se pojavljuje na svakom mjestu u svijetu sa uspjesima, rezultatima a mi probijamo i te kako debeli led iznad nasih glava. Zato i kazem da treba da ucestvujemo od svjetskog prvenstva u igranju klikera do puta na mjesec ako je to moguce. Bolje je da su te pare otisle na Eurosong nego u dzepove politicara kojima prvi ti ne smijes da zucnes nista javno nego ovdje palamudis zajedno sa mnom i ostalim forumasima.
Znas meni je bilo drago da cujem medju 44 vise manje ozbiljne i napredne zemlje i ime Bosna i Hercegovina pa makar to bilo i natjecanje u lakim notama. Ja ne znam da li si ti zaista radio u nekoj ozbiljnijom firmi gdje se rade projekti. E pa vidis kada dobijes neki projekat onda radis samo njega a ne radis jos pet stvari. E tako je i sa Eurosongom. To je jedan projekat kojeg eto radi neki Dejan Kukric a ne vodi recimo "Posteno govoreci" Isto tako masa drugih novinara ima neke druge zadatke i tako se radi u ozbiljnim firmama. Imas svoj projektni zadatak i radi.
A ovo sve sto si napisao posalji na adrese nasih politicara jer nije Kukric, Marija i ostala ekipa kriva sto BiH ne moze da udje u EU, nego ti, ja i ostali komancerosi koji samo palamude iz dana u dan i govore kako ne valja ovo ili ono. Doduse ja zaista nemam vise motiva za neku borbu jer sam sa borbom startovao 92 godine pred skupstinom a zavrsio 95 kontajuci da ce nove generacije u miru imati dovoljno muda da zavrse nas ratni put. Ali meni se cini da je nakon rata rodjeno puno vise filozofa a puno manje radnika i ratnika.
2. pokret dosta je jedini koji je na ovom forumu pozivao da se nešto mijenja..iako se nikome ne pravdam..a tebi bih trebao najmanje..ipak ću reći da sam u početku podržao tu ideju..onoliko koliko mi je to slobodno vrijeme dopuštalo..bio aktivan sve dok "uređivačka politika" s vrha nije izašla s prijedlogom da se izbori bojkotuju..također bilo je i humanitarnih akcija koje sam podržao..zadovoljan?
3. gdje se to italija pojavljuje "na svakom mjestu u svijetu sa uspjesima, rezultatima"?..toliko su jaki da su doveli našeg čovjeka kako bi postali svj. prvaci u košarci..čim je on otišao..nigdje ih nema..sad su postali prvaci u fudbalu..prije toga su bili kada?..odbojka?..skijanje?..filmovi?..ramazzoti?..de napiši mi 10 stvari u kojima se pojavljuju "u svijetu sa uspjesima, rezultatima"
4. u ovom postu kažeš "a mi probijamo i te kako debeli led iznad nasih glava. "..a u prošlom "Zato da bi vidjeli da mi nismo sisli tek sa banane i da im i te kako mozemo da parirarmo u masi stvari."..dogovori se sa sobom..nije fino biti kontradiktoran..opet te pitam..daj mi tu "masu stvari" u kojima mi pariramo "evropskoj eliti"!
5. "Bolje je da su te pare otisle na Eurosong nego u dzepove politicara"..HEUREKA!!!..evo tople vode!.."kojima prvi ti ne smijes da zucnes nista javno nego ovdje palamudis zajedno sa mnom i ostalim forumasima."..prvo..ne znaš ko sam..tako da u nedostatku pravih argumenata bolje ti je da ne pišeš ništa negoli da se baviš azirinim poslom i drugo..ja svoje kažem i na izborima..sad što većina debila hoće ove političare je druga stvar..na koju ja ne mogu bitnije utjecati!
6. "Znas meni je bilo drago da cujem medju 44 vise manje ozbiljne i napredne zemlje i ime Bosna i Hercegovina pa makar to bilo i natjecanje u lakim notama."..pitam se šta je sljedeće..milion za učešće u igrama bez granica?..a mi ćemo i dalje govoriti..šta fali..moramo "nekome" dokazati da "nismo tek sišli sa banane"!
7. "Ja ne znam da li si ti zaista radio u nekoj ozbiljnijom firmi gdje se rade projekti. E pa vidis kada dobijes neki projekat onda radis samo njega a ne radis jos pet stvari. E tako je i sa Eurosongom. To je jedan projekat kojeg eto radi neki Dejan Kukric a ne vodi recimo "Posteno govoreci" Isto tako masa drugih novinara ima neke druge zadatke i tako se radi u ozbiljnim firmama. Imas svoj projektni zadatak i radi. "..ma sigurno znaš jesam li radio u nekoj ozbiljnoj firmi..haj pogledaj šestu kašiku..peta ti je rekla da ja političarima ne smijem zucnuti..a šesta će ti ovo garant otkriti..o kakvom bolan projektu govoriš?..debil drka kurac 11 mjeseci i radi mjesec dana..eki "radi se samo na tom projektu"..otkud maja čengić tu?..ona radi samo na tom prjektu?..ahaa..od starog grada do kult ure..eurosonga itd..što to kukrić ne bi mogao praviti priloge za neku muzički emisiju na bht-u..ako je već u stalnom radnom odnosu?!..(kukrić je jedno vrijeme radio i inpuls..ali..naravno..ne kao novinar-voditelj..već kao neki urednik..valjda mu je ispod časti da on bude "samo" novinar-voditelj..kakve on kompetencije ima da bude urednik bilo čega na bht-u?..završio režiju?..pa?..)..ili treba da bht zaposli još jednog čovjeka kako bi radio taj posao..pa će poslije kukati agović kako imaju previše uposlenih..naravno da nisam mislio da kukrić vodi pošteno govoreći..nego sam aludirao na to da razlika u platama duške i kukrića..(ukoliko je ovaj potonji stalno zaposlen)..nije velika..jer takvi su ugovori na bht-u..a to je paradoks!
8. "A ovo sve sto si napisao posalji na adrese nasih politicara jer nije Kukric, Marija i ostala ekipa kriva sto BiH ne moze da udje u EU, nego ti, ja i ostali komancerosi koji samo palamude iz dana u dan i govore kako ne valja ovo ili ono."..za razliku od marijinog oca..moj otac voli ovu državu..marijin otac i dan-danas podržava separatističku ideju u ovoj zemlji..ali..eto..za ličnu promociju svoje šćeri on je zažmirio na oba oka..a naćulio oba uha..i pustio da mu šćer predstavlja bosnu..no..on je tu noć navijao za nju..a ne za bosnu..da nije ona nastupala..opet bi dušan duško dugouško šestić navijao za mariju..a možda bi se čak i molio za milotvu..prema tome mojne mene u taj isti koš ubacivati..jedan od razloga zašto ne možemo u eu jeste i ideja koju zastupa dušan duško..(a znamo..jel te..da jabuka ne pada daleko od stabla)..tatica bi..naravno..najsretniji bio da je šćer predstavljala rs ili..u najboljem slučaju..srbiju!
9. kad ti kritikuješ igru želje..jesi li onda filozof ili radnik?..pošalješ li pismo treneru?..ili odeš ispred grbavice da ratuješ?..daj bože da mi imamo više PRAVIH filozofa..a manje PRAVIH ratnika..jer PRAVI filozof je i dobar radnik..a..naravno..po potrebi može biti i ratnik!
eurosong je sranje..i žali bože naših para koje se troše na taj cirkus!