Ne dirajte nas, mi nemamo babe!(delozacije)

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

fukara_tz

#1 Ne dirajte nas, mi nemamo babe!(delozacije)

Post by fukara_tz »

:(

Kalesijske kabadahije deložirale porodicu Herić

Osmogodišnji Salih, devetogodišnja Envera, jedanaestogodišnja Dženita i njihova majka Munevera Herić, deložirani su danas 17.09.2007.godine iz stana u zgradi Stari MUP u centru Kalesije.

Sve je počelo oko jedanaest sati, kada se okupilo stotinjak građana i sa transparentima „sirotinjo i Bogu si teška“, „što nas mi smo vas birali, mi nemamo oca“ i „danas oni ko je sutra“ i pokušalo zaustaviti policiju da uđe u zgradu. Nastala je svađa i naguravanje između policije i prisutnih građana, gdje je lakše povrijeđena Nermina Bećirbašić, koja je prisutvovala deložaciji.

U gužvi se našla i Musija Herić, majka od umrlog ratnog vojnog invalida Envera, čija se porodica trebala naći na ulici.
„Moj sin Enver je život dao za ovu zemlju, a oni njegovu djecu na ulicu istjeruju. Opština neka joj nađe smještaj. Rasim(načelnik opštine Rasim Omerović op.a.) me nije htio primiti da razgovaramo, a ja sam glasala za njega. Ovo je sramotno i žalosno, pa imate i vi djecu. Molim vas da ih ne dirate“ plačući je govorila Musija.

Međutim, službenici Policijske uprave Kalesija su nasilno odgurali grupu građana i rodbine, te sa radnicima JKP „Komunalac“ došli do stana porodice Herić, gdje se nalazila Munevera i njeno dvoje djece, dok je treće bilo u školi.Nedugo po njihovom ulasku u zgradu policajci su počeli da odguravaju novinare i zabranjivajući im da fotografišu deložaciju.
Povik sa prozora stana „upomoć pomozite nam“ i vriska koja se čula u stanu „zaledili“ su prisutne. Nastaje još veća gužva. Oko trideset policajaca je okružilo zgradu, s ciljem da spriječe novinare da naprave fotografije ovog sramnog akta.

Fazila Tubić majka od Munevere Herić teško je podnijela deložaciju nemoćne porodice te je pokušala doći do stana gdje se nalazila porodica Herić.Međutim službenici PU Kalesija su je priveli u stanicu policije, a nedugo nakon toga Fazila je kolima hitne pomoći prebačena u Dom zdravlja Kalesija.

Image

Jedan od policajaca je novinaru našeg sajta kazao da će mu razbiti digitalnu kameru ako nastavi da fotografiše deložaciju.

Image

„Ako me pokušaju izbaciti na ulicu, poliću stan benzinom i zapaliti sebe i djecu. Neka mi nađu drugi smještaj, a ja ću ovaj stan napustiti“ rekla nam je u telefonskom razgovoru Munevera Herić.

Situacija na terenu je stigla i do općinskih vlasti, pa su panično pokušavali da nađu rješenje, što su mogli uraditi i ranije bez ovolike blamaže. U stan je stigao Mujo Tusunbegović, nadležni u Opštini za rješavanje ovakvih slučajeva. Konačno je riješeno. Porodica Herić seli u kolektivni smještaj u Memiće sa odvratnim obećanjem, da će se ponovo vratiti u ovaj stan.

Iživljavanje nad nemoćnom porodicom Herić posljednjih mjeseci kulminiralo je deložacijom. Enver Herić, glava porodice, život je dao za ovaj grad.

Sigurno je da će Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona na čelu sa Seadom Omerbegovićem, morati objasniti neprofesionalan odnos kalesijske policije prema prisutnim novinarima i građanima.

Izvor http://www.kalesija.com/otvori.php?link ... dicu-Heric

Uzas :( ...ima jos slika kad otvorite stranicu
Ahmmed

Post by Ahmmed »

e moj fukara....

A svima su im puna usta Bosne, šehida, invalida, demobilisanih boraca......

I licemjerje im , nekako najčešće uz ramazan, ispliva na površinu....Bešćutnost, neosjetljivost, međedi u policijskim odorama, naknadna pamet.....

Ponekad pomislim...Ne zaslužujemo mi Bosnu...jer Bosna zaslužuje bolje ljude.....
Ivy

Post by Ivy »

Jadni ljudi! Aferim Bosno! :x :x :x
Vozdra_123

Post by Vozdra_123 »

bruka i sramota...

ali nista me ne cudi, na zalost :(
ibro dirka

Post by ibro dirka »

Boze sacuvaj. Zasto sada ne lete certifikati??
Ahmmed

Post by Ahmmed »

ibro dirka wrote:Boze sacuvaj. Zasto sada ne lete certifikati??

Eeeee,zato što se ne tuku kriminalci....Nego se istjeruju i maltretiraju žene i djeca...ratnih vojnih invalida....haram im bilo!
danas

Post by danas »

ibro dirka wrote:Boze sacuvaj. Zasto sada ne lete certifikati??
ti kao pitas, nadajuci se odgovoru... kojeg i sam znas... :roll: :roll: :roll: :(
Pustinjski pjesnik i mrav

Post by Pustinjski pjesnik i mrav »

Eh da imam neku vlast i moc, kako bi nekima ledja gorjela od mojih beizbol palica. Kako bi se sada volio namlatiti nekoga!! :x :oops: :x

Kakva je to pravda? Nedzad Brankovic kupio stan od nekoliko stotina hiljada maraka, a ovamo sehidske porodice na ulice :x :x :x :x

Uh da sam od neke moci, nekima bi zemlja gorjela pod nogama!!

"Nakon rata, bice mnogo nepravde i lopovluka"
A.I.
suncokret13

Post by suncokret13 »

zalosno.

dobro je sead fetahagic,pred sam sat napisao :

''nite me zvali kada ste djelili ministarske fotelje,a zovete me da vas branim''.

a ratni politicari - i desparadosi i stranacki pokajnici ,a la ejup ganic ima vilu i - zato sto on i njegovi NISU SKROMNI.

.............................

''kradem od sirotinje i dajem bogatasima''
- Robin Hood je laz,to su price za malu djecu.
postojim,samo - JA !!! - SUPERHIK

- Superhik -

serijal ALAN FORDA i grupe TNT
Hattab72

Post by Hattab72 »

Kad napadnem na licemjerne pse u vlasti, onda me se napadne i kaze da imam prljav jezik uz ramazan...

Moj jezik je pravedan i opet kazem da su ne samo Brankovic, Haris, koje vi na ovom forumu "posebno" dozivljavate, vec svaki nepravedni i lazljivi politicar, koji prima basnoslovne sume novca za supljiranje, pa dnevnica ova, dnevnica ona, uvali ga u komisiju za ovo, ekstra lova kapne, pa u komisiju za ono...

I svi oni sute redom na ove strasne stvari...Reci da su licemjerni, ok, ali kako da dodam ono psi, da ne uvrijedim plemenitu zivotinju...

Allah da ih kazni na ovom svijetu zestokom kaznom, raspadali se a ne mogli umrijeti, a na ahiretu da im podari ono sto munafickim spodobama i pripada...

Jesi li cuo Tihicu, Harise, Pozlaceni, Nedzade, i ostala bagro (nisam opterecen strankama, tako da ih sve prezirem i prozivam za lopovluk i licemjerje)...Prokleti da ste, i sve vam naopako bilo...

Da mi je vlasti, da vas sve u tamnice okujem, da za zivota sunca ne vidite, bagro pokvarena, pljackaska...
sekretar

Post by sekretar »

Hattab72 wrote:Jesi li cuo Tihicu, Harise, Pozlaceni, Nedzade, i ostala bagro (nisam opterecen strankama, tako da ih sve prezirem i prozivam za lopovluk i licemjerje)...Prokleti da ste, i sve vam naopako bilo...
.
Allah ti se smilovao. Ne proklinji bolan bolan.
Jedan od produkata našeg jezika je i proklinjanje, koje je islamom izričito zabranjeno. Poslanik, s.a.v.s., je vjernika jasno definirao, u hadisu Abdullaha b. Mes'uda, r.a: „Vjernik ne vrijeđa, ne proklinje, nije bestidan i besraman!“
Vjerovjesnik, s.a.v.s., je zabranio, u predanju Semure b. Džunduba, r.a, da jedni druge proklinjemo, rekavši: „Nemojte se međusobno proklinjati Allahovim prokletstvom, niti Njegovom srdžbom, niti Džehennemom!“
Allahov Poslanik, s.a.v.s., je zaprijetio onima koji proklinju da neće imati mogućnosti zagovorništva niti svjedočenja na Danu sudnjem. U predanju Ebu-d-Derda'a, r.a, jasno se naglašava: „Oni koji puno proklinju neće biti na Sudnjem danu svjedoci niti zagovarači!“

P
http://www.novihorizonti.com/test/tekst ... kalID=1462
Last edited by sekretar on 18/09/2007 09:01, edited 2 times in total.
obuca

Post by obuca »

:( :( pa zar treba djecu bez oca dodatno traumirati :x :x :x
stoka od politicara. ima li i jedan moralan i normalan u ovoj zemlji. kolko vas se s okolnih planina bacilo u politiku i uselilo u stanove. pocrkali dabogda i prokleti bili. zivotinje jedne. gmazovi. vi niste ljudi. zar mozete mirno spavati. a od policije me ne cudi. međedi u uniformi (NE SVI) koji znaju samo opsovat i rec sta je oš da spucam. nehumano :x :x :x :x
Hattab72

Post by Hattab72 »

Sekretar, u pravu si 100%

ALI...

"Vjerovjesnik, s.a.v.s., je zabranio, u predanju Semure b. Džunduba, r.a, da jedni druge proklinjemo, rekavši: „Nemojte se međusobno proklinjati Allahovim prokletstvom, niti Njegovom srdžbom, niti Džehennemom!“

A ja nikako ne mogu biti na medjusobno sa nabrojanom skupinom...

Mislim da se razumijemo...Daleko je nabrojana skupina od Poslanikovog s.a.w.s. MEDJUSOBNO...
Hendrix

Post by Hendrix »

I još onda neko spominje neke nove ratove , pa evo šta su ljudi koji su dali živote dobili na kraju!
Najtužnije mi je onaj dio kad kaže pa glasala sam za njega , pa eto sada valjda kontaš šta znači predizborno obećanje kod nas uopšte.
Gamad.
luciferino

Post by luciferino »

Hattab72 wrote:Sekretar, u pravu si 100%

ALI...

"Vjerovjesnik, s.a.v.s., je zabranio, u predanju Semure b. Džunduba, r.a, da jedni druge proklinjemo, rekavši: „Nemojte se međusobno proklinjati Allahovim prokletstvom, niti Njegovom srdžbom, niti Džehennemom!“

Mislim da se razumijemo...Daleko je nabrojana skupina od Poslanikovog s.a.w.s. MEDJUSOBNO...
Izvinite što se mješam, ali mislim da su određena đubrad od političara zaslužila da ih ljudi proklinju. A ako proklinjanje i jeste toliki grijeh, neka mi se jave svi koji iz bilo kojih razloga ne žele kleti, psovati, proklinjati, a ja ću taj veliki grijeh preuzeti na sebe ako treba. Naročito će mi biti čast proklinjati u ovom slučaju.

Dabogda imali, pa nemali, smradovi jedni licemjerni.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

I glasace opet za njega.
obuca

Post by obuca »

luciferino wrote:

ALI...

Izvinite što se mješam, ali mislim da su određena đubrad od političara zaslužila da ih ljudi proklinju. A ako proklinjanje i jeste toliki grijeh, neka mi se jave svi koji iz bilo kojih razloga ne žele kleti, psovati, proklinjati, a ja ću taj veliki grijeh preuzeti na sebe ako treba. Naročito će mi biti čast proklinjati u ovom slučaju.

moze i meni ne k se jave. takve grijehove cu rado preuzeti :x
BHG

Post by BHG »

obuca wrote:
luciferino wrote:

ALI...

moze i meni ne k se jave. takve grijehove cu rado preuzeti :x

i ja i ja...ja sam svakako sebi rezerviso mjesto u dzehenemu
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Ma kakav crni dzehennem... Mogu misliti gdje cu ja i ovakvi kao ja kad je Allah pravedan i kad ce one koji se kunu istim i zirant im je za svaku mogucu glupost koju naprave i svaku mogucu suzu koja zbog njih padne ici u dzennet, jerbo dovoljno je to sto poste i zovu sebe muslimanima :x
kujundzija

#20 Re: Ne dirajte nas, mi nemamo babe!(delozacije)

Post by kujundzija »

fukara_tz wrote::(

Osmogodišnji Salih, devetogodišnja Envera, jedanaestogodišnja Dženita i njihova majka Munevera Herić, deložirani su danas 17.09.2007.godine iz stana u zgradi Stari MUP u centru Kalesije.

Sve je počelo oko jedanaest sati, kada se okupilo stotinjak građana i sa transparentima „sirotinjo i Bogu si teška“, „što nas mi smo vas birali, mi nemamo oca“ i „danas oni ko je sutra“ i pokušalo zaustaviti policiju da uđe u zgradu. Nastala je svađa i naguravanje između policije i prisutnih građana, gdje je lakše povrijeđena Nermina Bećirbašić, koja je prisutvovala deložaciji.

U gužvi se našla i Musija Herić, majka od umrlog ratnog vojnog invalida Envera, čija se porodica trebala naći na ulici.
„Moj sin Enver je život dao za ovu zemlju, a oni njegovu djecu na ulicu istjeruju. Opština neka joj nađe smještaj. Rasim(načelnik opštine Rasim Omerović op.a.) me nije htio primiti da razgovaramo, a ja sam glasala za njega. Ovo je sramotno i žalosno, pa imate i vi djecu. Molim vas da ih ne dirate“ plačući je govorila Musija.

Međutim, službenici Policijske uprave Kalesija su nasilno odgurali grupu građana i rodbine, te sa radnicima JKP „Komunalac“ došli do stana porodice Herić, gdje se nalazila Munevera i njeno dvoje djece, dok je treće bilo u školi.Nedugo po njihovom ulasku u zgradu policajci su počeli da odguravaju novinare i zabranjivajući im da fotografišu deložaciju.
Povik sa prozora stana „upomoć pomozite nam“ i vriska koja se čula u stanu „zaledili“ su prisutne. Nastaje još veća gužva. Oko trideset policajaca je okružilo zgradu, s ciljem da spriječe novinare da naprave fotografije ovog sramnog akta.

Fazila Tubić majka od Munevere Herić teško je podnijela deložaciju nemoćne porodice te je pokušala doći do stana gdje se nalazila porodica Herić.Međutim službenici PU Kalesija su je priveli u stanicu policije, a nedugo nakon toga Fazila je kolima hitne pomoći prebačena u Dom zdravlja Kalesija.

Image

Jedan od policajaca je novinaru našeg sajta kazao da će mu razbiti digitalnu kameru ako nastavi da fotografiše deložaciju.

Image

„Ako me pokušaju izbaciti na ulicu, poliću stan benzinom i zapaliti sebe i djecu. Neka mi nađu drugi smještaj, a ja ću ovaj stan napustiti“ rekla nam je u telefonskom razgovoru Munevera Herić.

Situacija na terenu je stigla i do općinskih vlasti, pa su panično pokušavali da nađu rješenje, što su mogli uraditi i ranije bez ovolike blamaže. U stan je stigao Mujo Tusunbegović, nadležni u Opštini za rješavanje ovakvih slučajeva. Konačno je riješeno. Porodica Herić seli u kolektivni smještaj u Memiće sa odvratnim obećanjem, da će se ponovo vratiti u ovaj stan.

Iživljavanje nad nemoćnom porodicom Herić posljednjih mjeseci kulminiralo je deložacijom. Enver Herić, glava porodice, život je dao za ovaj grad.

Sigurno je da će Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona na čelu sa Seadom Omerbegovićem, morati objasniti neprofesionalan odnos kalesijske policije prema prisutnim novinarima i građanima.

Ih sirotinjo i bogu si teska
kujundzija

#21 Re: Ne dirajte nas, mi nemamo babe!(delozacije)

Post by kujundzija »

kujundzija wrote:
fukara_tz wrote::(

Image

Image

Ih sirotinjo i bogu si teska
Imal mozda neko informaciju ko je uselio u taj poslije te nesretne porodice
BHG

Post by BHG »

_BosanaC wrote:Ma kakav crni dzehennem... Mogu misliti gdje cu ja i ovakvi kao ja kad je Allah pravedan i kad ce one koji se kunu istim i zirant im je za svaku mogucu glupost koju naprave i svaku mogucu suzu koja zbog njih padne ici u dzennet, jerbo dovoljno je to sto poste i zovu sebe muslimanima :x
ma vala mi svejedno dje cu...zato hebem ja svim politicarima/kriminalcima sve sto imaju...dabogda se o svom jadu zabavili...imali pa nemali
parafin

Post by parafin »

ALI...

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
e moj hattab lako je tebi u zivotu kad mozak ne moras koristiti
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

a vidi drota sprčim ga u nos :x
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

jah, identifikovasmo i problem i odgovorne, a sta CEMO URADIT?
Post Reply