NBA - National Basketball Association

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
smijesni_ste

#9701 Re: NBA - National Basketball Association

Post by smijesni_ste »

Kako Dirk nije imao finals iskustvo? ^^
red evil

#9702 Re: NBA - National Basketball Association

Post by red evil »

Ne navijam za LAC vec za LAL ali LAC igraju sjajno, imaju dobre igrace. CP3, Griffin, Butler sve su to sjajni igraci. Volio bih kad se ova serija nastavila... Moji LAL su na pocetku bili u maloj krizi, ali polako se vracaju, nadam se da ce upasti u playoff. Imaju igraca za to, Nash, Bryant, Howard, Gasol, Peace (Artest)... vjerovatno hoce uci u playoff
kakavdanakneiskustvu

#9703 Re: NBA - National Basketball Association

Post by kakavdanakneiskustvu »

sretna vam iduća godina kolege
smijesni_ste

#9704 Re: NBA - National Basketball Association

Post by smijesni_ste »

Hvala takodjer....
smijesni_ste

#9705 Re: NBA - National Basketball Association

Post by smijesni_ste »

Vucevic 29 skokova i 20 poena........al' će nas izj*** na EP-u :(:(:(
phillie

#9706 Re: NBA - National Basketball Association

Post by phillie »

Nastrada Brooklyn od San Antonio-a k'o veliki... treca cetvrtina 30-5 za Spurs-e. Strasno :D a evo i Mirze u igri.
kakavdanakneiskustvu

#9707 Re: NBA - National Basketball Association

smijesni_ste wrote:Vucevic 29 skokova i 20 poena........al' će nas izj*** na EP-u :(:(:(

rekord u skokovima orlanda,ni shaq ni howard nisu toiko imali skokova
kakavdanakneiskustvu

#9709 Re: NBA - National Basketball Association

Herr Flick wrote:Image

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

na papiru izgledaju dobro,jaka petorka,solidna klupa,na terenu su slabi
Tomahawk11
Globalni moderator

#9710 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Tomahawk11 »

Ekipa pdf kosarka - sretna Nova!

Netsi :lol:

Mirza :( dohakali su mu. Jedan sut za 10 minuta - nije to Mirza. Mada se i onaj Brooks nalozio, ne da lopte nikom, sve je on zavrsavao :-)
spree

#9711 Re: NBA - National Basketball Association

Post by spree »

Tomahawk11 wrote:Ekipa pdf kosarka - sretna Nova!

Mirza :( dohakali su mu. Jedan sut za 10 minuta - nije to Mirza. Mada se i onaj Brooks nalozio, ne da lopte nikom, sve je on zavrsavao :-)
bilo je malo rasprave izmedju njega i mirze. mirza bio sam on mu nije dodao, pa ga je valjda mirza napao. i vrijeme mu je da se trzne. dobra mu je ona asistencija. nakon skoka preveo loptu i asistirao. mora sve sam ko dzeko :oops:. valjda ce nakon ovog debakla pozuriti rus s novim trenerom.
SundanceKid

#9712 Re: NBA - National Basketball Association

Post by SundanceKid »

Upravo ovo, sinoc fakat nije bilo do Mirze, gledo sam ja tekmu, od silnih basketasa nije covjek stigo dobit loptu. Par puta ne stigne ni istrcat u napad, a neko vec ispuco loptu... Ono sto su Netsi sinoc igrali je horor, basket 1 na 1, u kojem Mirza nije uspio doci do lopte, ali bukvalno...
Tomahawk11
Globalni moderator

#9713 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Tomahawk11 »

spree wrote:

bilo je malo rasprave izmedju njega i mirze. mirza bio sam on mu nije dodao, pa ga je valjda mirza napao. i vrijeme mu je da se trzne. dobra mu je ona asistencija. nakon skoka preveo loptu i asistirao. mora sve sam ko dzeko :oops:. valjda ce nakon ovog debakla pozuriti rus s novim trenerom.
Nisam gledao utakmicu, ali sam pogledao naknadno sta se desavalo, nisam vidio taj detalj. Pa yebo ga patak, tip je u tih 10 minuta uzeo 95% suteva :x Normalno da ce ga napasti, kad tip glumi Jordana (a nije Jordan).
Hajd ako nista igrao je 10 minuta.
I ja kontam, nije valjda da ozbiljno misle sa ovom produzenom rukom Avery-ja. Pa nista se nije promijenilo :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#9714 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Tomahawk11 »

SundanceKid wrote:

Upravo ovo, sinoc fakat nije bilo do Mirze, gledo sam ja tekmu, od silnih basketasa nije covjek stigo dobit loptu. Par puta ne stigne ni istrcat u napad, a neko vec ispuco loptu... Ono sto su Netsi sinoc igrali je horor, basket 1 na 1, u kojem Mirza nije uspio doci do lopte, ali bukvalno...
Nije igrao Mirza u onoj 3/4, kad su na par minuta do kraj cetvrtine imali citava 2 poena i onda Deron 2+1, pa su imali tih 5 poena, sto opet ne umanjuje sramotu. Pa kakva je to ekipa?! Ni Bobcatsi nemaju takve rupe :lol:
Mr. Brightside

#9715 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Mr. Brightside »

Netsi su se toliko uvalili u govna s previsokim plaćama igrača da jedino mogu da se mole da će zvjezdice ući malo u formu :-) ostalo se slabo šta može promijeniti :D
spree

#9716 Re: NBA - National Basketball Association

Post by spree »

Tomahawk11 wrote:
Nisam gledao utakmicu, ali sam pogledao naknadno sta se desavalo, nisam vidio taj detalj. Pa yebo ga patak, tip je u tih 10 minuta uzeo 95% suteva :x Normalno da ce ga napasti, kad tip glumi Jordana (a nije Jordan).
I ja kontam, nije valjda da ozbiljno misle sa ovom produzenom rukom Avery-ja. Pa nista se nije promijenilo :lol:
i ja maloprije pregledao utakmicu. vidio koliko je mirza igrao, pa sam morao. to kad ga je napao desilo se kad je neko od netsa izvodio slobodna, a mirza stajao dole. pocelo je malo prije toga jer je mirza bio sam, a ovaj driblao ispred njega kao da se nista ne dogdja. i cijelo vrijeme dok je bilo izvodjenje bacanja raspravljali su se.
promijenilo se. nazadovali su :D. tako mirza moze dobiti vise ovog garbage timea :P. ma da hoce doci stan van gundy, pa da napravi ono sto je i u orlandu.
komentatori su kriticni. pola utakmice izgovaraju telovic i kad su skontali da je teletovic kao ono ko ga j... nije ni bitan :x
kakavdanakneiskustvu

#9717 Re: NBA - National Basketball Association

i tebi sretna nova
TinNBANFL

#9718 Re: NBA - National Basketball Association

Post by TinNBANFL »

Spliff.Master wrote:GoClipsGo!!!
LA FOR LIFE!
Covjece, je li ti glavni argument da ja nemam veze s loptom? Ako jeste, tanko ti je to. Moraces se bolje potruditi ;-)
Ne znam otkud ti to da neko kenja po Clippersima, ovo sto do sad rade u regularnom dijelu je odlicno. Tebi smeta sto se realno gleda na sav taj uspjeh. Ne znam sto je problem ako kazem da ce sve ove pobjede ovjeriti dobrim nastupom u play offu.
Home court je bitna prednost, ali ne i presudna. Nije jednom ispao najbolji tim regularne sezone u prvom krugu doigravanja. Potrudi se malo da na stvari gledas realno, nemoj odmah pjeniti na svaku konstataciju.
Naravno da ih ne smatram favoritima. Favoriti su branioci titule, Heat, pored njih u prvi red mogu Spursi, Thunder....Clippersi vrebaju iz drugog reda, ako bi osvojili to bi bilo iznenadjenje.
Jos jedna stvar. To sto je neko favorit, ne mora da znaci da ce osvojiti titulu. Ko je Mavsima davao sansu da ce osvojiti? Mnogi se nisu nadali da ce Lakerse proci u prvom krugu, a oni su ih pomeli. Da ne spominjem finale.[/quote]

Ma moras bit svjestan da je CP3 odlican play, ali u poffu ima one momente kao Westbrook i Rondo sa potpuno ne normalnim kretnjama i odlukama i losom odbranom. U toj ekipi samo Billups, Lamar, Butler i hajde Turiaf imaju iskustvo sa odlaskom u finale i osvajanje nba lige, ali nisu oni motor ekipe, oni mogu dizat moral i sve ostalo, ali ne moze se ocekivati da ce igrat na vrhunskom nivou, i pogodit vazne suteve ipak su veterani.

Najveci favorit je Miami, neoptereceni, znaju kako do naslova, skoro cijela ekipa sa prstenom, osim onog rookie-a i R.Lewisa, ekipa svjesna i kad gubis u seriji da se moze vratiti itd.

Al Clipsi fina prica regularnog dijela sezone :D[/quote]

Ne mislim da je Finals iskustvo nesto presudno. Je li ga imao Dirk? nije.. pa covjek uze titulu.
mislim da je vise presudno kako ekipa igra u momentima kada pocne playoff. da igraju jedan za drugog, da nizu pobjede, da imaju samopouzdanja. i naravno ODBRANA, OBDRANA, ODBRANA!
ne znam da li ce Clips do titule ove godine, al' ne mislim da je suludo misliti da mogu do Finals ili barem do West Finals. zivi bili pa vidjeli![/quote]

Ne znam od kad pratis NBA, ali pogledaj malo 2006 NBA finals, i ko je igrao, menscini Dallas :D kad ih je wade razbucao :D

West semi u vrhglave West finals i to je to :D
TinNBANFL

#9719 Re: NBA - National Basketball Association

Post by TinNBANFL »

spree wrote:
Tomahawk11 wrote:
i ja maloprije pregledao utakmicu. vidio koliko je mirza igrao, pa sam morao. to kad ga je napao desilo se kad je neko od netsa izvodio slobodna, a mirza stajao dole. pocelo je malo prije toga jer je mirza bio sam, a ovaj driblao ispred njega kao da se nista ne dogdja. i cijelo vrijeme dok je bilo izvodjenje bacanja raspravljali su se.
promijenilo se. nazadovali su :D. tako mirza moze dobiti vise ovog garbage timea :P. ma da hoce doci stan van gundy, pa da napravi ono sto je i u orlandu.
komentatori su kriticni. pola utakmice izgovaraju telovic i kad su skontali da je teletovic kao ono ko ga j... nije ni bitan :x
joj kako mi Brooks zivce kopa, fuj. Joj da oce neki trejd biti pa da Mirza negdje zavrsi, pa ako treba i u Bobcatsima, barem ce upoznat MJ-a :D Brooklyn se nafuro dobra ekipa, Wiliams ''Coach killer'', i Joe Johnson kojem ja nebi dao ni minimalac, lik pojma nema. Daj boze da Rus dovede jednog od Van Gundya, ili Phila, samo da nije ovaj, isto ko Avery ..

Ali nije problem samo u treneru, DWill konta da je superstar isto ko i Joe Johnson. DWill otjera Sloana nakon 23 godine u Jazzerima, jer mu nije odgovarao..
Tomahawk11
Globalni moderator

#9720 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Tomahawk11 »

Stoudemire (knee) will come off the bench in his season debut Tuesday against the Trail Blazers
Mustang1

#9721 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Mustang1 »

Rekoh ja .. Bez Mela su bili odlicni .. Bez Amara dobri .. A sa obadvojicom katastrofa :D :oops:
Jebote gledam ovog Prigionija kako igra .. Sto Mirza nije ovdje dosao .. Kakva bi stvar bila da sad recimo dodje u Knickse i pocne rasturati 8-) :oops:
bachje

#9722 Re: NBA - National Basketball Association

Post by bachje »

NAŠAO RAZLOG ZA PORAZE
Bryant: Lakersi su staračka ekipa

:lol: :lol: :lol: :lol:
"Zašto smo izgubili? Jer smo stari kao go...! Šta hoćete od nas? Samo moramo shvatiti kako igrati utakmice kada nismo više mladi i nemamo više snage kao nekada. Moramo znati šta radimo u odbrani i šta radimo u napadu. Moramo imati neki plan. Ovaj trenutno definitivno ne funkcionira", rekao je 34-godišnji Bryant.
http://www.klix.ba/sport/kosarka/bryant ... /130102082
RtrnOfSalisbury

#9723 Re: NBA - National Basketball Association

Post by RtrnOfSalisbury »

jebga ne odgovara nam kad se igra dan za danom, isto tako kad su preduge pauze ... treba se zaliti na raspored.
mescini da je babo ruco ako ne istrejduju nesto. nema rasta ici u plejof sa ovakvom igrom ako uopce i mogu otic.
n;hill

#9724 Re: NBA - National Basketball Association

Post by n;hill »

RtrnOfSalisbury wrote:jebga ne odgovara nam kad se igra dan za danom, isto tako kad su preduge pauze ... treba se zaliti na raspored.
mescini da je babo ruco ako ne istrejduju nesto. nema rasta ici u plejof sa ovakvom igrom ako uopce i mogu otic.
Ista stvar sa Celticsima...mučenje bilo noćas gledati kako ih međedi popapaše :mrgreen:
n;hill

#9725 Re: NBA - National Basketball Association

Post by n;hill »

Image

:lol:
Post Reply