Kao prvo, daj bolan budi imalo ozbiljan. Da je Evans toliki kloc, zato frajer igra u najjacoj ligi sve ove godine??Tomahawk11 wrote:Jes, jes, Clippersi su ga htjeli zadrzati.....koji ce im? Kad su zivotinje u pitanju, imaju Jordana, koji je puno korisniji od ovog limita, cuj igra odbranu, da, zato Netsi zadnjih koliko vec utakmica vode do samog kraja, a onda izgube jer....sto li, primaju sve i svasta, a i u napadu su truba, a sto li, zato sto igraju 4-erica na terenu, 5. samo statira. Covjek zna igrati po 30 minuta, a da nema niti jedan sut. Pa nije ragbi, yebo ga ja, kosarka jeSpliff.Master wrote:Ali sta??? Jedino im se Oklahoma moze suprostaviti. niko vise!Tomahawk11 wrote:Fino, upisujes 3 nove pobjede, a taj NO skoro skide skalp u sred LA istim ovim Clippersima![]()
Ne pisi nista unaprijed. Mnoge je kostalo to podcjenjivanje.
Jedna stvar je bitna. Regularni dio sezone je sasvim druga stvar u odnosu na play off. Tu ce se pokazati koliko su napredovali. Istina, izgledaju puno bolje i stabilnije nego prosle sezone, ali....kad vec spomenes tog Jordana, ne mogu tih limitiranih snagatora aka Evans (Netsi), yebo ti njegove skokove, kad je on slijepo crijevo ekipe. Butler je potrosen igrac, nema velike koristi od njega.
Zapad je dosta izjednacen, nikoga ne treba otpisivati u play offu. O tome kad bude vrijeme za to, rano je jos.
Sto se mene tice, Clippersi su najbolji tim u NBA.. period!
pa evo.. dobise te dvije koje sam spominjao. S Phoenixom UPRAVO pocinju za 10tak minuta.. kao sto sam i rekao, 13 pobjeda za redom!
HOTTEST TEAM IN THE NBA! BAM!!!
Evans, slijepo crijevo?? hahaha
eto to mi je dovoljno pokazalo koliko znas o kosarci! cuj slijepo crijevo??
Zato sto ne zabija koseve?? Evans je igrac i po! MRCINA! SVAKI tim bi debelo platio da imaju igraca poput njega. Frajer igra odbranu k'o rijetko ko. jer se zna fino postaviti. ima snage k'o konj! bori se za skokove. jer ugrabiti skok nije nikakav talent. Ugrabiti skok znaci izboriti se za poziciju uz puno napora! nista vise! Lik se zalaze 100% svakog provedenog momenta na parketu. Clippers su htjeli da mu produze ugovor, ali su mu Netsi dali bolji.. pitas se zasto? zato sto unosi konkurenciju u ekipu.. na treninzima lik razvaljuje. On jedan od glavnih razloga sto su Clips dospjeli u drugu rundu playoffs prosle godine. To ne kazem samo ja, nego citava Clips ekipa. nadji proslogodisnje intervjue, pa ces se sam uvjeriti. svaki tim treba barem jednog takvog. kojeg boli qrc za poenima i ostalom statistikom.. on je tu samo da pomogne ekipi u bilo kojem smislu.. sto se njega tice: odbrana i skokovi.
Sto se tice Butlera, daaaaaaleko od toga da je potresen igrac! frajer ima shut samo takav.. i dalje moze zakucati s najboljima u ligi.. jedino mu je odbrana ponekad slaba. Al' nema veze, zato je tu Barnes!
GoClipsGo!![]()
Vidi se i da Avery pocinje kontati da mu ovaj kloc ni ne pomaze previse, pa mu je smanjio minutazu. Cuj ima snage, pa mogli bi onda negdje na baustelu nahvatati kakvih snagatora i pod kos, nije koridaU pravu si, jes mrcina, ali nikad kompletnog kosarkasa od njega. Limitiran, jednostran, kako ti volja. Nedovoljan za ekipu koja bi se trebala boriti bar za play off, prema ulozenom u igracki kadar.
U pravu si za to da svaki tim treba da ima jednog destruktivca, ali taj ne smije biti u napadu ovako limitiran. Mozes ti sad 3 dana pisati, ja taj svoj stav necu promijeniti.
Po pitanju Clippersa....reci da nisi ozbiljan. OK, dobili su par laksih utakmica, moj komentar se odnosio na to da su skoro zijanili od NO, pa zato ne treba upisivati pobjede unaprijed.
A sto se tice favorita za prsten, hm, cuj jedino Oklahoma ispred njih, pa pogledaj malo zapad, konkurencija je vise nego zestoka, tu prvih 10 ekipa svako svakog moze dobiti.
Butler je stara kuka, njegove brojke su osakacene. Barnes puno vise koristi ekipi Clipsa.
Zasto su se timovi bukvalno otimali za njega?? Zato sto frajer ima onaj "intangible" kvalitet. Zalaganje, odbrana i skokovi. a na treninzima razbije prvotimce. bukvlno ih istuce. jedino tako mogu biti cvrsci, zezci, jaci. Po tebi onda svi moraju biti 'ofanzivci'. Rodman?? ANTI-OFANZIVAC! ali frajer je igrao odbranu i hvatao skokove k'o niko.
Drugo, cuj DOBILI PAR LAKSIH UTAKMICA! hahaha
ako je 13 pobjeda ZA REDOM par, onda ti matematika nije adut.
Sem OKC i SA, nijedan tim nije ni prismrdio tolikim pobjedama za redom. To je karakteristika sampiona. Ako pogledas u zadnjih 10tak godina, svaka ekipa koja je imala 10+ pobjeda za redom se vise nego i smatrala za favorita. Usput, skoro zijaniti nije isto kao zijaniti. vidi pod Lakers v Bobcats.
A Clips ove sezone su samom vrhu dvije najvaznije kategorije: #4 u odbrani (poeni koje je protivnik zabijo) i #4 po zabijenim poenima. JEDINA ekipa koja je u top 5 u obje kategorije. ENOUGH SAID!
#GoClipsGo!!!!