Pa šta je Duncan nego dvostruki MVPRas Al Ghul wrote:Ma ni blizu care, ovo je bilo pored Duncana, ne znam postavljati ove linkove ali eto ukucaj Kobe dunks over Nash pa presudiJasminHurić wrote:http://www.youtube.com/watch?v=G_nF_BgcGq8Ras Al Ghul wrote: Slažem se da nije argument za ozbiljniju raspravu, ali gdje si vidio da još neko onako kuca brutalno preko dvostrukog MVP.a lige
Eric Gordon MVP
NBA - National Basketball Association
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
JasminHurić
#8926 Re: NBA - National Basketball Association
-
Ras Al Ghul
#8927 Re: NBA - National Basketball Association
just principe wrote:nekad je letio preko/na/ njih sad igra s njima![]()
-
Mr. Brightside
#8928 Re: NBA - National Basketball Association
ne kontam tu priču oko zakucavanja preko ili šta već
samo mi još reci da je Ajverson karina jer su mnogi mogli preko njega
-
Ras Al Ghul
#8929 Re: NBA - National Basketball Association
Razlika je u tome što Duncan nije bio MVP kad se ovo zakucavanje desile, i nije zakucao preko Duncana nego pored njega a pogledaj šta je Kobi uradio Nashu koji je bio u to vrijeme dvostruku MVP lige u tom trenutku vidiš da je Kobe nosio 8, evo postavio je čovjek klipove pa vidi razliku!Pozdrav
-
Ras Al Ghul
#8930 Re: NBA - National Basketball Association
Bože sačuvaj, ja sam saamo govorio da ne mogu da vjerujem da Nash ima 2 MVP titule a Kobe samo jednu, to je nevjerovatno da čovjek koji je proglašen najboljim igračem protekle decenije ima samo jednu MVP nagradu, i samo mi je čudno da dvostruki MVP dopušta da igrač koji nije MVPMr. Brightside wrote:ne kontam tu priču oko zakucavanja preko ili šta već![]()
-
Mr. Brightside
- duminjo
#8932 Re: NBA - National Basketball Association
ja se fkt nesto posebno ne razumijem i nisam pratio NBA, rijetko skroz... ali covjek je od njega veci za 2 glave, duplo jaci (fizicki) zaleti se i zakuca preko njega... sta je tu cudno? nidje veze vam ta rasprava oko zakucavanja

-
JasminHurić
-
Mustang1
#8934 Re: NBA - National Basketball Association
De nek neko provjeri koliko je Martin dao poena za 11 minuta .. Kod mene neka greska pise 19 
- duminjo
#8935 Re: NBA - National Basketball Association
14 minuta, 22 poenaBubalo1 wrote:De nek neko provjeri koliko je Martin dao poena za 11 minuta .. Kod mene neka greska pise 19
-
Mustang1
#8936 Re: NBA - National Basketball Association
- hrastov žižak
#8937 Re: NBA - National Basketball Association
ko što rekoh, grizliji pojeli veliku jabuku. ne jedu ovi međedi samo meso, vole oni i voće. joj zi boa koji je to majstor. molim boga, nebo, apsolut, majku prirodu ili šta već da im ne podari neku povredu. hoću da ih gledam u punoj opremi u doigravanju. imaju duh, imaju htijenje, igra je njihova.
ašik hita, pokazuje um, odužuje se. i svaka mu čast.
ašik hita, pokazuje um, odužuje se. i svaka mu čast.
- mahir985
#8938 Re: NBA - National Basketball Association
Drug ja se slazem da je Kobe jedan od najboljih sto su ikad igrali, meni licno poslije Jordan-a najbolji na svojoj poziciji. Ali ako cemo realno Nash je zasluzio MVP nagrade. O drugoj bi se i dalo raspravljati, ali ona prva MVP nagrada iz 2005 nije mogao niko drugi osim Nash-a dobiti. Covjek je dosao u jedan Phoenix, i sa postojecim igracima popravio omjer Sunsa za 33 pobjede u odnosu na prethodnu godinu, i odveo ih u playoff sa najboljim omjerom u regularnoj sezoni. A Kobe, iako je imao fantasticne statistike, nije ni uspeo otici playoff (a jbg nije ni cudo sa obzirom koga je imao u ekipi). Nije sve u brojkama, bitno je koliko si koristan svojoj ekipi. Nece uvijek "najbolji" igrac odnijeti nagradu, zato se i zove nagrada za najvrednijeg a ne najboljeg igraca.Ras Al Ghul wrote:Bože sačuvaj, ja sam saamo govorio da ne mogu da vjerujem da Nash ima 2 MVP titule a Kobe samo jednu, to je nevjerovatno da čovjek koji je proglašen najboljim igračem protekle decenije ima samo jednu MVP nagradu, i samo mi je čudno da dvostruki MVP dopušta da igrač koji nije MVPMr. Brightside wrote:ne kontam tu priču oko zakucavanja preko ili šta već![]()
samo mi još reci da je Ajverson karina jer su mnogi mogli preko njega, kuca brutalno preko njega
A vezano za Kobe vs Lebron morao bi se i ja sloziti da je LBJ trenutno bolji igrac, bolji nego Kobe sa 27 godina, i da ce kada zavrsi karijeru biti ispred Kobe-a.
Ja ga iskreno nisam gotivio dok se nije prestao furati previse i uozbiljio, ali istina je da NBA nije vidio takav vanserijski talenat od jod od Jordana. Kada se uzmu u obzir svi aspekti igre (poeni, skokovi, asistencije...) Kobe jedino u zabijanju koseva je bolji od Lebrona, ali je i tu Lebron blizu. A svi znamo da nije sve u tome koliko ces koseva zabiti, pogledaj samo koliko je puta i Jordan u odlucujucim trenutcima utakmice dodao loptu bolje pozicioniranom igracu.
Takodjer se slazem da je Kobe odlican odrambeni igrac, ali je Lebron tu ipak nesto bolji. Kobe jeste igrao protiv T-Maca i Cartera (Iversona nije nikad cuvao, to je svojevremeno Fisher radio), ali ljudi su zabijali 30 i vise poene protiv njega (nije im ni on naravno ostao duzan). Pored toga Lebron najcesce cuva najboljeg igraca protivnicke ekipe bez obzira na poziciju, znaci covjek cuva krilne centre poput Griffina i Amare-a, a istovremeno moze da zaustavi playmaker-a tada vladajuceg MVP-a Derrick Rose-a, onda jednostavno se mora reci da je bolji odrambeni igrac.
A ovaj argument za zakucavanje je stvarno smijesno. Cuj eto kako Nash moze dozvoliti da neko duplo veci i jaci zakuca preko njega... Drug ljudi su zakucavali preko jednog Shaq-a, Mutomba, Olajuwona, Russela, a ti se pitas kako ce eto Nash dozvoliti da neko zakuca preko njega...
- Zavatoni
#8939 Re: NBA - National Basketball Association
Garnett u karijeri zaradio preko 300 miliona $...više od svih ikada...istina ima sezonu više od Bryanta (18-17), ali je ovaj daleko iza (240 miliona)...
-
helloteletovic
#8940 Re: NBA - National Basketball Association
Ovaj Lillard je lud, sta uradi Rocketsima u zadnjim sekundama. 
- n;hill
#8941 Re: NBA - National Basketball Association
dobro Garnett sa ovih 30 završava na 330, a Brayant, pogotovo ako bude do 40 godine igrao kao što kaže, može dobrim ugovorima toj cifri se približiti, mislim da im se više nitko neće približiti, i puni respect za obojicu old school, ne zanam kakva će liga ostati bez ove stare garde, sad svi nešto best friends, a rivali, kome je to interesantnoZavatoni wrote:Garnett u karijeri zaradio preko 300 miliona $...više od svih ikada...istina ima sezonu više od Bryanta (18-17), ali je ovaj daleko iza (240 miliona)...
-
Revolver
#8942 Re: NBA - National Basketball Association
s obzirom da je njegov ugovor bio jedan od glavnih razloga lockout-a 1999 i ne čudi tolika zaradaZavatoni wrote:Garnett u karijeri zaradio preko 300 miliona $...više od svih ikada...istina ima sezonu više od Bryanta (18-17), ali je ovaj daleko iza (240 miliona)...
- spree
#8943 Re: NBA - National Basketball Association
zato sto je collins ogranicen ko balkon. i prosle sezone mu je davao jako malu minutazu, a momak igrao jako dobro. ocekivao sam od 76-ersa da ce biti hit ove sezone, ali s ovakvim trenerom i vjecito povrijedjenim bynumom tesko i do playoffakakavdanakneiskustvu wrote:duminjo wrote:meni nikada nece bit jasno zasto skoro sve favorizirane ekipe na pocetku prvu peticu drze samo malo i odma klupa...lafo da ih odmaraju protiv slabijih? i skoro redovno puse cetvrtinu ili poluvrijeme pa na kraju sticu rezultat.
ako ces ga odmarat, odmori ga od pocetka, sta ga ubacujes 2 minute pa ga vadis odma, i kasnije ganjas rezultat umjesto da lagano i rutinski dobijes utakmicu.
jel samo ovo ja vidim/ne vidim il je ovo normalno i standardno u NBA?
meni nije jasno zašto u phili hawes koji je bolji i od k. browna i od l. allena ne starta na centru,nego je redovno na klupi
-
Mr. Brightside
-
Ras Al Ghul
#8945 Re: NBA - National Basketball Association
Fantastična analiza svaka čast, meni je opet Kobi boljimahir985 wrote:Drug ja se slazem da je Kobe jedan od najboljih sto su ikad igrali, meni licno poslije Jordan-a najbolji na svojoj poziciji. Ali ako cemo realno Nash je zasluzio MVP nagrade. O drugoj bi se i dalo raspravljati, ali ona prva MVP nagrada iz 2005 nije mogao niko drugi osim Nash-a dobiti. Covjek je dosao u jedan Phoenix, i sa postojecim igracima popravio omjer Sunsa za 33 pobjede u odnosu na prethodnu godinu, i odveo ih u playoff sa najboljim omjerom u regularnoj sezoni. A Kobe, iako je imao fantasticne statistike, nije ni uspeo otici playoff (a jbg nije ni cudo sa obzirom koga je imao u ekipi). Nije sve u brojkama, bitno je koliko si koristan svojoj ekipi. Nece uvijek "najbolji" igrac odnijeti nagradu, zato se i zove nagrada za najvrednijeg a ne najboljeg igraca.Ras Al Ghul wrote:Bože sačuvaj, ja sam saamo govorio da ne mogu da vjerujem da Nash ima 2 MVP titule a Kobe samo jednu, to je nevjerovatno da čovjek koji je proglašen najboljim igračem protekle decenije ima samo jednu MVP nagradu, i samo mi je čudno da dvostruki MVP dopušta da igrač koji nije MVPMr. Brightside wrote:ne kontam tu priču oko zakucavanja preko ili šta već![]()
samo mi još reci da je Ajverson karina jer su mnogi mogli preko njega, kuca brutalno preko njega
A vezano za Kobe vs Lebron morao bi se i ja sloziti da je LBJ trenutno bolji igrac, bolji nego Kobe sa 27 godina, i da ce kada zavrsi karijeru biti ispred Kobe-a.
Ja ga iskreno nisam gotivio dok se nije prestao furati previse i uozbiljio, ali istina je da NBA nije vidio takav vanserijski talenat od jod od Jordana. Kada se uzmu u obzir svi aspekti igre (poeni, skokovi, asistencije...) Kobe jedino u zabijanju koseva je bolji od Lebrona, ali je i tu Lebron blizu. A svi znamo da nije sve u tome koliko ces koseva zabiti, pogledaj samo koliko je puta i Jordan u odlucujucim trenutcima utakmice dodao loptu bolje pozicioniranom igracu.
Takodjer se slazem da je Kobe odlican odrambeni igrac, ali je Lebron tu ipak nesto bolji. Kobe jeste igrao protiv T-Maca i Cartera (Iversona nije nikad cuvao, to je svojevremeno Fisher radio), ali ljudi su zabijali 30 i vise poene protiv njega (nije im ni on naravno ostao duzan). Pored toga Lebron najcesce cuva najboljeg igraca protivnicke ekipe bez obzira na poziciju, znaci covjek cuva krilne centre poput Griffina i Amare-a, a istovremeno moze da zaustavi playmaker-a tada vladajuceg MVP-a Derrick Rose-a, onda jednostavno se mora reci da je bolji odrambeni igrac.
A ovaj argument za zakucavanje je stvarno smijesno. Cuj eto kako Nash moze dozvoliti da neko duplo veci i jaci zakuca preko njega... Drug ljudi su zakucavali preko jednog Shaq-a, Mutomba, Olajuwona, Russela, a ti se pitas kako ce eto Nash dozvoliti da neko zakuca preko njega...
-
helloteletovic
#8946 Re: NBA - National Basketball Association
http://www.mrworldpremiere.net/2012/11/ ... ode-4.html
The Association: Nets 4 epizoda, od svih epizoda u ovoj je Mirza u najvise kadrova(ne od ostalih igraca, ali u odnosu na one prve tri u ovoj se nalazi najvise). Evans tuce Mirzu, postenski, na treninzima.
The Association: Nets 4 epizoda, od svih epizoda u ovoj je Mirza u najvise kadrova(ne od ostalih igraca, ali u odnosu na one prve tri u ovoj se nalazi najvise). Evans tuce Mirzu, postenski, na treninzima.
- Layne
#8947 Re: NBA - National Basketball Association
Pau je bolji igrač.
-
JasminHurić
#8948 Re: NBA - National Basketball Association
I pet godina starijiLayne wrote:Pau je bolji igrač.
- Layne
#8949 Re: NBA - National Basketball Association
Stoji i to, al ne vidim način na koji Smith može unaprijediti igru Lakers-a.
- Artest
#8950 Re: NBA - National Basketball Association
ovaj memphis je pravo simpica ekipa...Z-Bo i Gasol se sprdaju sa protivnickim centrima...steta pa ovaj prvi nije istelembecio perkinsa neku noc