NBA - National Basketball Association

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
JasminHurić

#8926 Re: NBA - National Basketball Association

Post by JasminHurić »

Ras Al Ghul wrote:
JasminHurić wrote:
Ras Al Ghul wrote: Slažem se da nije argument za ozbiljniju raspravu, ali gdje si vidio da još neko onako kuca brutalno preko dvostrukog MVP.a lige :D
http://www.youtube.com/watch?v=G_nF_BgcGq8

Eric Gordon MVP
Ma ni blizu care, ovo je bilo pored Duncana, ne znam postavljati ove linkove ali eto ukucaj Kobe dunks over Nash pa presudi :D
Pa šta je Duncan nego dvostruki MVP
Ras Al Ghul

#8927 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Ras Al Ghul »

just principe wrote:nekad je letio preko/na/ njih sad igra s njima :-)

:D :D :D 8-) :thumbup:
Mr. Brightside

#8928 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Mr. Brightside »

ne kontam tu priču oko zakucavanja preko ili šta već :-)

samo mi još reci da je Ajverson karina jer su mnogi mogli preko njega :lol:
Ras Al Ghul

#8929 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Ras Al Ghul »

Razlika je u tome što Duncan nije bio MVP kad se ovo zakucavanje desile, i nije zakucao preko Duncana nego pored njega a pogledaj šta je Kobi uradio Nashu koji je bio u to vrijeme dvostruku MVP lige u tom trenutku vidiš da je Kobe nosio 8, evo postavio je čovjek klipove pa vidi razliku!Pozdrav
Ras Al Ghul

#8930 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Ras Al Ghul »

Mr. Brightside wrote:ne kontam tu priču oko zakucavanja preko ili šta već :-)

Bože sačuvaj, ja sam saamo govorio da ne mogu da vjerujem da Nash ima 2 MVP titule a Kobe samo jednu, to je nevjerovatno da čovjek koji je proglašen najboljim igračem protekle decenije ima samo jednu MVP nagradu, i samo mi je čudno da dvostruki MVP dopušta da igrač koji nije MVP :D , kuca brutalno preko njega
duminjo

#8932 Re: NBA - National Basketball Association

Post by duminjo »

ja se fkt nesto posebno ne razumijem i nisam pratio NBA, rijetko skroz... ali covjek je od njega veci za 2 glave, duplo jaci (fizicki) zaleti se i zakuca preko njega... sta je tu cudno? nidje veze vam ta rasprava oko zakucavanja :lol: :lol:
JasminHurić

#8933 Re: NBA - National Basketball Association

Post by JasminHurić »

Bolest
Mustang1

#8934 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Mustang1 »

De nek neko provjeri koliko je Martin dao poena za 11 minuta .. Kod mene neka greska pise 19 :D
duminjo

#8935 Re: NBA - National Basketball Association

Post by duminjo »

Bubalo1 wrote:De nek neko provjeri koliko je Martin dao poena za 11 minuta .. Kod mene neka greska pise 19 :D
14 minuta, 22 poena
Mustang1

#8936 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Mustang1 »

:lol: :lol: :lol: Ma znam nego zajebajem se :D :lol: :lol:
hrastov žižak

#8937 Re: NBA - National Basketball Association

Post by hrastov žižak »

ko što rekoh, grizliji pojeli veliku jabuku. ne jedu ovi međedi samo meso, vole oni i voće. joj zi boa koji je to majstor. molim boga, nebo, apsolut, majku prirodu ili šta već da im ne podari neku povredu. hoću da ih gledam u punoj opremi u doigravanju. imaju duh, imaju htijenje, igra je njihova.
ašik hita, pokazuje um, odužuje se. i svaka mu čast.
mahir985

#8938 Re: NBA - National Basketball Association

Post by mahir985 »

Ras Al Ghul wrote:

Bože sačuvaj, ja sam saamo govorio da ne mogu da vjerujem da Nash ima 2 MVP titule a Kobe samo jednu, to je nevjerovatno da čovjek koji je proglašen najboljim igračem protekle decenije ima samo jednu MVP nagradu, i samo mi je čudno da dvostruki MVP dopušta da igrač koji nije MVP :D , kuca brutalno preko njega
Drug ja se slazem da je Kobe jedan od najboljih sto su ikad igrali, meni licno poslije Jordan-a najbolji na svojoj poziciji. Ali ako cemo realno Nash je zasluzio MVP nagrade. O drugoj bi se i dalo raspravljati, ali ona prva MVP nagrada iz 2005 nije mogao niko drugi osim Nash-a dobiti. Covjek je dosao u jedan Phoenix, i sa postojecim igracima popravio omjer Sunsa za 33 pobjede u odnosu na prethodnu godinu, i odveo ih u playoff sa najboljim omjerom u regularnoj sezoni. A Kobe, iako je imao fantasticne statistike, nije ni uspeo otici playoff (a jbg nije ni cudo sa obzirom koga je imao u ekipi). Nije sve u brojkama, bitno je koliko si koristan svojoj ekipi. Nece uvijek "najbolji" igrac odnijeti nagradu, zato se i zove nagrada za najvrednijeg a ne najboljeg igraca.

A vezano za Kobe vs Lebron morao bi se i ja sloziti da je LBJ trenutno bolji igrac, bolji nego Kobe sa 27 godina, i da ce kada zavrsi karijeru biti ispred Kobe-a.
Ja ga iskreno nisam gotivio dok se nije prestao furati previse i uozbiljio, ali istina je da NBA nije vidio takav vanserijski talenat od jod od Jordana. Kada se uzmu u obzir svi aspekti igre (poeni, skokovi, asistencije...) Kobe jedino u zabijanju koseva je bolji od Lebrona, ali je i tu Lebron blizu. A svi znamo da nije sve u tome koliko ces koseva zabiti, pogledaj samo koliko je puta i Jordan u odlucujucim trenutcima utakmice dodao loptu bolje pozicioniranom igracu.

Takodjer se slazem da je Kobe odlican odrambeni igrac, ali je Lebron tu ipak nesto bolji. Kobe jeste igrao protiv T-Maca i Cartera (Iversona nije nikad cuvao, to je svojevremeno Fisher radio), ali ljudi su zabijali 30 i vise poene protiv njega (nije im ni on naravno ostao duzan). Pored toga Lebron najcesce cuva najboljeg igraca protivnicke ekipe bez obzira na poziciju, znaci covjek cuva krilne centre poput Griffina i Amare-a, a istovremeno moze da zaustavi playmaker-a tada vladajuceg MVP-a Derrick Rose-a, onda jednostavno se mora reci da je bolji odrambeni igrac.

A ovaj argument za zakucavanje je stvarno smijesno. Cuj eto kako Nash moze dozvoliti da neko duplo veci i jaci zakuca preko njega... Drug ljudi su zakucavali preko jednog Shaq-a, Mutomba, Olajuwona, Russela, a ti se pitas kako ce eto Nash dozvoliti da neko zakuca preko njega...
Zavatoni

#8939 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Zavatoni »

Garnett u karijeri zaradio preko 300 miliona $...više od svih ikada...istina ima sezonu više od Bryanta (18-17), ali je ovaj daleko iza (240 miliona)...
helloteletovic

#8940 Re: NBA - National Basketball Association

Post by helloteletovic »

Ovaj Lillard je lud, sta uradi Rocketsima u zadnjim sekundama. :shock:
n;hill

#8941 Re: NBA - National Basketball Association

Post by n;hill »

Zavatoni wrote:Garnett u karijeri zaradio preko 300 miliona $...više od svih ikada...istina ima sezonu više od Bryanta (18-17), ali je ovaj daleko iza (240 miliona)...
dobro Garnett sa ovih 30 završava na 330, a Brayant, pogotovo ako bude do 40 godine igrao kao što kaže, može dobrim ugovorima toj cifri se približiti, mislim da im se više nitko neće približiti, i puni respect za obojicu old school, ne zanam kakva će liga ostati bez ove stare garde, sad svi nešto best friends, a rivali, kome je to interesantno
Revolver

#8942 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Revolver »

Zavatoni wrote:Garnett u karijeri zaradio preko 300 miliona $...više od svih ikada...istina ima sezonu više od Bryanta (18-17), ali je ovaj daleko iza (240 miliona)...
s obzirom da je njegov ugovor bio jedan od glavnih razloga lockout-a 1999 i ne čudi tolika zarada
spree

#8943 Re: NBA - National Basketball Association

Post by spree »

kakavdanakneiskustvu wrote:
duminjo wrote:meni nikada nece bit jasno zasto skoro sve favorizirane ekipe na pocetku prvu peticu drze samo malo i odma klupa...lafo da ih odmaraju protiv slabijih? i skoro redovno puse cetvrtinu ili poluvrijeme pa na kraju sticu rezultat.
ako ces ga odmarat, odmori ga od pocetka, sta ga ubacujes 2 minute pa ga vadis odma, i kasnije ganjas rezultat umjesto da lagano i rutinski dobijes utakmicu.
jel samo ovo ja vidim/ne vidim il je ovo normalno i standardno u NBA? :lol:

meni nije jasno zašto u phili hawes koji je bolji i od k. browna i od l. allena ne starta na centru,nego je redovno na klupi
zato sto je collins ogranicen ko balkon. i prosle sezone mu je davao jako malu minutazu, a momak igrao jako dobro. ocekivao sam od 76-ersa da ce biti hit ove sezone, ali s ovakvim trenerom i vjecito povrijedjenim bynumom tesko i do playoffa :(.
Ras Al Ghul

#8945 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Ras Al Ghul »

mahir985 wrote:
Ras Al Ghul wrote:

Drug ja se slazem da je Kobe jedan od najboljih sto su ikad igrali, meni licno poslije Jordan-a najbolji na svojoj poziciji. Ali ako cemo realno Nash je zasluzio MVP nagrade. O drugoj bi se i dalo raspravljati, ali ona prva MVP nagrada iz 2005 nije mogao niko drugi osim Nash-a dobiti. Covjek je dosao u jedan Phoenix, i sa postojecim igracima popravio omjer Sunsa za 33 pobjede u odnosu na prethodnu godinu, i odveo ih u playoff sa najboljim omjerom u regularnoj sezoni. A Kobe, iako je imao fantasticne statistike, nije ni uspeo otici playoff (a jbg nije ni cudo sa obzirom koga je imao u ekipi). Nije sve u brojkama, bitno je koliko si koristan svojoj ekipi. Nece uvijek "najbolji" igrac odnijeti nagradu, zato se i zove nagrada za najvrednijeg a ne najboljeg igraca.

A vezano za Kobe vs Lebron morao bi se i ja sloziti da je LBJ trenutno bolji igrac, bolji nego Kobe sa 27 godina, i da ce kada zavrsi karijeru biti ispred Kobe-a.
Ja ga iskreno nisam gotivio dok se nije prestao furati previse i uozbiljio, ali istina je da NBA nije vidio takav vanserijski talenat od jod od Jordana. Kada se uzmu u obzir svi aspekti igre (poeni, skokovi, asistencije...) Kobe jedino u zabijanju koseva je bolji od Lebrona, ali je i tu Lebron blizu. A svi znamo da nije sve u tome koliko ces koseva zabiti, pogledaj samo koliko je puta i Jordan u odlucujucim trenutcima utakmice dodao loptu bolje pozicioniranom igracu.

Takodjer se slazem da je Kobe odlican odrambeni igrac, ali je Lebron tu ipak nesto bolji. Kobe jeste igrao protiv T-Maca i Cartera (Iversona nije nikad cuvao, to je svojevremeno Fisher radio), ali ljudi su zabijali 30 i vise poene protiv njega (nije im ni on naravno ostao duzan). Pored toga Lebron najcesce cuva najboljeg igraca protivnicke ekipe bez obzira na poziciju, znaci covjek cuva krilne centre poput Griffina i Amare-a, a istovremeno moze da zaustavi playmaker-a tada vladajuceg MVP-a Derrick Rose-a, onda jednostavno se mora reci da je bolji odrambeni igrac.

A ovaj argument za zakucavanje je stvarno smijesno. Cuj eto kako Nash moze dozvoliti da neko duplo veci i jaci zakuca preko njega... Drug ljudi su zakucavali preko jednog Shaq-a, Mutomba, Olajuwona, Russela, a ti se pitas kako ce eto Nash dozvoliti da neko zakuca preko njega...
Fantastična analiza svaka čast, meni je opet Kobi bolji :D , a i rekao sam da zakucavanje nije nikakav argument i da se ne treba uzimati kao razlog za ozbiljnu raspravu, ovo što je kuco protiv Nasha više sam radi ironije stavio jer je Kobi rekao da on zaslušuje MVP nagradu, ali to je Kobi takav mentalni sklop :D , nego sinić Kniksi izgubiše prvu bilo je i vrijeme Lejkersi su se mučili dok nisu prelomili u zadnjem periodu, i fantastičan govor Magic Johnsona prilikom otkrivanja statue Jabbaru!
helloteletovic

#8946 Re: NBA - National Basketball Association

Post by helloteletovic »

http://www.mrworldpremiere.net/2012/11/ ... ode-4.html

The Association: Nets 4 epizoda, od svih epizoda u ovoj je Mirza u najvise kadrova(ne od ostalih igraca, ali u odnosu na one prve tri u ovoj se nalazi najvise). Evans tuce Mirzu, postenski, na treninzima.
Layne

#8947 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Layne »

Pau je bolji igrač.
JasminHurić

#8948 Re: NBA - National Basketball Association

Post by JasminHurić »

Layne wrote:
Pau je bolji igrač.
I pet godina stariji
Layne

#8949 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Layne »

Stoji i to, al ne vidim način na koji Smith može unaprijediti igru Lakers-a.
Artest

#8950 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Artest »

ovaj memphis je pravo simpica ekipa...Z-Bo i Gasol se sprdaju sa protivnickim centrima...steta pa ovaj prvi nije istelembecio perkinsa neku noc :-D
Post Reply