NBA - National Basketball Association

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Rob_Atl

#33176 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Rob_Atl »

Nabroj mi te elitne timove protiv kojih je jordan igrao u istocnoj konferenciji od 91-98. Osim orlanda sa baby shaqom i eventualno new yorkom, koji je to jos ozbiljan tim sa istoka bio? Daj te ba ljudi pricate ovdje ko da je Jordan igrao protiv timova sa 3+ all stara svaku playoff tekmu, odvadite malo. Mozda istok izgleda ko karina zato sto je Lebron dominantan toliko, hocete Lebrona na zapad, ok ubacite ga u ovaj Houston mislite da se nebi prosetali ligom, ili san a sa zdravim Lenardom, ili Portland. Jedino ako mislite da ga ubacite u Phoenix pa da ocekujete titulu :skoljka:
Fajcion

#33177 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Fajcion »

Rob_Atl wrote:Nabroj mi te elitne timove protiv kojih je jordan igrao u istocnoj konferenciji od 91-98. Osim orlanda sa baby shaqom i eventualno new yorkom, koji je to jos ozbiljan tim sa istoka bio? Daj te ba ljudi pricate ovdje ko da je Jordan igrao protiv timova sa 3+ all stara svaku playoff tekmu, odvadite malo. Mozda istok izgleda ko karina zato sto je Lebron dominantan toliko, hocete Lebrona na zapad, ok ubacite ga u ovaj Houston mislite da se nebi prosetali ligom, ili san a sa zdravim Lenardom, ili Portland. Jedino ako mislite da ga ubacite u Phoenix pa da ocekujete titulu :skoljka:
:thumbup:
JThomas

#33178 Re: NBA - National Basketball Association

Post by JThomas »

Image
shake69

#33179 Re: NBA - National Basketball Association

Post by shake69 »

Sta mislite kakve su sanse Portlanda u PO? Po meni, prvi krug ce proci na svjezinu, zelju i formu ko god bude s druge strane, posebno vrlo izvjesna Utah ili Oklahoma. Dalje? Neki smatraju da imaju sanse i do finala, iako mislim da to nije realno. S Istoka bi mozda mogli dobiti i najbolje, ali iz Western avlije tesko preko Houstona i GSW.
MensurM

#33180 Re: NBA - National Basketball Association

Post by MensurM »

shake69 wrote:Sta mislite kakve su sanse Portlanda u PO? Po meni, prvi krug ce proci na svjezinu, zelju i formu ko god bude s druge strane, posebno vrlo izvjesna Utah ili Oklahoma. Dalje? Neki smatraju da imaju sanse i do finala, iako mislim da to nije realno. S Istoka bi mozda mogli dobiti i najbolje, ali iz Western avlije tesko preko Houstona i GSW.
Puno više znaš o NBA-u nego o tenisu :D

A o NBA-u koliko vidim ne znaš ništa
vozackii

#33181 Re: NBA - National Basketball Association

Post by vozackii »

Daily reminder : Kuzma "cant guard me" ROY :lol: :lol: :lol:
Raigor Stonehoof

#33182 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Raigor Stonehoof »

Rob_Atl wrote:Nabroj mi te elitne timove protiv kojih je jordan igrao u istocnoj konferenciji od 91-98. Osim orlanda sa baby shaqom i eventualno new yorkom, koji je to jos ozbiljan tim sa istoka bio? Daj te ba ljudi pricate ovdje ko da je Jordan igrao protiv timova sa 3+ all stara svaku playoff tekmu, odvadite malo. Mozda istok izgleda ko karina zato sto je Lebron dominantan toliko, hocete Lebrona na zapad, ok ubacite ga u ovaj Houston mislite da se nebi prosetali ligom, ili san a sa zdravim Lenardom, ili Portland. Jedino ako mislite da ga ubacite u Phoenix pa da ocekujete titulu :skoljka:

pa jedino tako moze i glumit pobjednika. sa jos 2 all stara u ekipi. sam nikad nije nista postigao. ubaci mene u 15/16 warriorse umjesto looneya, prosetali bi se ligom. :D
MensurM

#33183 Re: NBA - National Basketball Association

Post by MensurM »

Raigor Stonehoof wrote:

pa jedino tako moze i glumit pobjednika. sa jos 2 all stara u ekipi. sam nikad nije nista postigao. ubaci mene u 15/16 warriorse umjesto looneya, prosetali bi se ligom. :D
Odveo u finale ekipu

Image

Prije toga izbacio Detroit postigavši zadnjih 25 poena Clevelanda, svih 18 u produžetku i 29 od 30 zadnjih poena. Najjača partija nekog igrača ikad i nešto što se mora pogledati jednom sedmično.

Tuzla111

#33184 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Tuzla111 »

shake69 wrote:Sta mislite kakve su sanse Portlanda u PO? Po meni, prvi krug ce proci na svjezinu, zelju i formu ko god bude s druge strane, posebno vrlo izvjesna Utah ili Oklahoma. Dalje? Neki smatraju da imaju sanse i do finala, iako mislim da to nije realno. S Istoka bi mozda mogli dobiti i najbolje, ali iz Western avlije tesko preko Houstona i GSW.
Zavisi u kakvoj formi budu bili. Trebali bi proci prvi krug lagano kao sto kazes zbog svjezine a ako budu u dobrom ritmu ovi sa klupe onda bi mogli i GSW proci. A onda finale ko i svako drugo, nikad se ne zna s tim onako realno gledajuci daleko su ispod HOU i TOR
shake69

#33185 Re: NBA - National Basketball Association

Post by shake69 »

Tuzla111 wrote:
Zavisi u kakvoj formi budu bili. Trebali bi proci prvi krug lagano kao sto kazes zbog svjezine a ako budu u dobrom ritmu ovi sa klupe onda bi mogli i GSW proci. A onda finale ko i svako drugo, nikad se ne zna s tim onako realno gledajuci daleko su ispod HOU i TOR
Da, i ja mislim da ce ucinak klupe biti presudan a tu su potanki, iako je bilo utakmica gdje su odigrali bas dobro (serija 13:0). Do PO ce se vratiti Harkless i kompletni i naspanovani bit ce vrlo ozbiljan protivnik a zbog Jusufa imamo i za koga navijati.
Tuzla111

#33186 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Tuzla111 »

shake69 wrote:
Tuzla111 wrote:
Da, i ja mislim da ce ucinak klupe biti presudan a tu su potanki, iako je bilo utakmica gdje su odigrali bas dobro (serija 13:0). Do PO ce se vratiti Harkless i kompletni i naspanovani bit ce vrlo ozbiljan protivnik a zbog Jusufa imamo i za koga navijati.
Harkless im je veoma bitan i dobro je da ce biti spreman.
kakavdanakneiskustvu

#33187 Re: NBA - National Basketball Association

Post by kakavdanakneiskustvu »

1993..polufinale istoka, protiv cavsa,daugherty,nance,price
Tony Soprano

#33188 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Tony Soprano »

Raigor Stonehoof wrote:

:thumbup: :thumbup:

Zna se ko ima najvise eliminisanih timova sa 50+ pobjeda. :D
spree

#33189 Re: NBA - National Basketball Association

Post by spree »

cuj portland do finala :-) . po zivot da nece utah proci.
nema me tamo

#33190 Re: NBA - National Basketball Association

Post by nema me tamo »

spree wrote:cuj portland do finala :-) . po zivot da nece utah proci.

Ma malo je reci da imaju šanse u prvom krugu, al' ova prica kao da su sigurica mora da dolazi od likova koji nisu gledali NBA ovu sezonu..

Drugi krug im je cao ako prođu, samo kožu ce skupo prodat u to nema sumnje..
Naravno pod uslovom da su zdravi.
Tuzla111

#33191 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Tuzla111 »

Ne bi ja Portland podcjenio nikako. Kad se razigraju i pocnu pogadjati trice zaista izgledaju mocno. Dosta igraca koji su sazreli psihicki a da nisu prestari i nemaju problema sa kondicijom. Harkless im je veoma bitan i ocekuje se njegov povratak pocetkom prve runde.
Alighieri

#33192 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Alighieri »

carobnjaci smijurija od ekipe

vjerovatno ekipa sa najvecim potencijalom, a koja je ostvarila od tog potencijala 10%
Itsoktobealone

#33193 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Itsoktobealone »

Lakersi spremni poslati Ingrama, Randle, Cavs pick i Harta u trejdu za Kawhia. Onda preko ljeta dovesti LeBrona i PGa. Legit source.
Tomahawk11
Globalni moderator

#33194 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Tomahawk11 »

40 poena utrpaše Clippersi Spursima u zadnjem kvoteru.

Haha, Rivers evropski, faul, ne da tricu :mrgreen:
pirmin

#33195 Re: NBA - National Basketball Association

Post by pirmin »

Ko je najbolji PG u istoriji lige defanzivno?
shake69

#33196 Re: NBA - National Basketball Association

Post by shake69 »

spree wrote:cuj portland do finala :-) . po zivot da nece utah proci.
Sveznalico, zaboljet ce te vrat gledajuci s visine. Ko tvrdi da ce do finala? Napisao sam da su konkurentni i da mogu mozda i do finala, (slicno je i i E.Avdic napisao neki dan) ali Western conference. Sa svim najboljim ekipama su bili egal i pobjedjivali ili gubili vrlo tijesno u posljednjim sekundama po kos-dva razlike a jedino su ih razbili Raptorsi iako su s Istoka.
S Harkless i Davisom oni ce biti najnepozeljniji protivnik u prva dva kola do finala.
kakavdanakneiskustvu

#33197 Re: NBA - National Basketball Association

pirmin wrote:Ko je najbolji PG u istoriji lige defanzivno?

vjerovatno payton,jedini play koji je bio najbolji defanzivac godine
Ironman_88

#33198 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Ironman_88 »

kakavdanakneiskustvu wrote:
pirmin wrote:Ko je najbolji PG u istoriji lige defanzivno?

vjerovatno payton,jedini play koji je bio najbolji defanzivac godine
On ili Chris Paul, dalo bi se polemisati oko toga. :D
kakavdanakneiskustvu

#33199 Re: NBA - National Basketball Association

payton je bolji kao defanzivac,znao je dobro igrati odbranu i na jordanu,paul to nikad ne bi mogao
Sidius

#33200 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Sidius »

Walt Frazier, Jason Kidd, Van Lier, Paul, Dennis Johnson, Stockton..... ali po onome sto se moze na youtube-u pogledati, Payton je najbolji
Post Reply