NBA - National Basketball Association

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

spree

#32626 Re: NBA - National Basketball Association

Post by spree »

Tomahawk11 wrote:
spree wrote: Ebo li te "moj" randle :P .
Uh, šuti, valjo si mi ko bratu :thumbup: :D
DA se hoće Wall dohavizati bilo bi :stolica:
Dugo sam kontam da li da ga izbacim i taman nakon sto sam ga izbacio on proigrao, pa jos trade nancea. Ali neka nakon sto sam ga izbacio tek mi je ekipa proigrala. Mislim da nemam poraza od tada :izet: . Nek ti je sa srecom sto se mene tiče do finala :D . A wall ima uzasnu sezonu. Sve su mu brojke losije, a i valjda neki problemi unutar tima. Btw gortat>jokic :razz: .
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#32627 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Velkoski »

mrtvog Jokića niđe odavno i sinoć nakuca 50 boba protiv mene, h3h3 :mrgreen:
Itsoktobealone

#32628 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Itsoktobealone »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Itsoktobealone wrote:Nije tačno. U zadnjih 5 sezona u Bruklinu (koji je neki njegov prime time) je imao prosjek od skoro 7 skokova. U Lakersima ove godine in 3.7. Ime itekako veze sa tim kako ga koristi Walton.

6,8 je imao u tih 5 sezona u netsima za 31 minutu igre,u lakersima igra 10 minuta manje,posve je logicno i da ima manje skokova,u njegovom slucaju tri skoka manje nego tih 6.8 koliko je imao u tih 5 sezona u netsima
Ima manje skokova zato sto igra manje, a igra manje zato sto ga Walton koristi drugacije. Ergo, ima manje skokova zato sto je promijenio ulogu u ekipi. Nema potrebe da se raspravljas sa mnom o Lakersima, ja ih pratim 99% utakmica. Živio :D
kakavdanakneiskustvu

#32629 Re: NBA - National Basketball Association

Post by kakavdanakneiskustvu »

Itsoktobealone wrote:
Itsoktobealone wrote:Nije tačno. U zadnjih 5 sezona u Bruklinu (koji je neki njegov prime time) je imao prosjek od skoro 7 skokova. U Lakersima ove godine in 3.7. Ime itekako veze sa tim kako ga koristi Walton.

6,8 je imao u tih 5 sezona u netsima za 31 minutu igre,u lakersima igra 10 minuta manje,posve je logicno i da ima manje skokova,u njegovom slucaju tri skoka manje nego tih 6.8 koliko je imao u tih 5 sezona u netsima
Ima manje skokova zato sto igra manje, a igra manje zato sto ga Walton koristi drugacije. Ergo, ima manje skokova zato sto je promijenio ulogu u ekipi. Nema potrebe da se raspravljas sa mnom o Lakersima, ja ih pratim 99% utakmica. Živio :D

ima 6,2 skokova za 36 minuta igre,a prosle sezone u netsima imao bi 6,5 skokova za 36 minuta igre,znaci skakacki ucinak mu otprilike isti prosle i ove sezone

uživaj
Itsoktobealone

#32630 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Itsoktobealone »

Drug, djabe ja pricam, ti po svom guslas i dalje. Poredis PER 36 kod igrača koji je prošle godine bio prva violina ekipe a ove godine nije ni treća. Vjerovatno sa većim usage-om također. U Lakersima se dešavalo da uopste ne igra zadnju četvrtinu (staviše, nekoliko puta), to u Bruklinu nije bilo pojmljivo. Al' neka, guslaj i dalje po svom.

Uzivaj
kakavdanakneiskustvu

#32631 Re: NBA - National Basketball Association

jbg,ja govorim da je jednako los skakac i ove i prošle sezone,zar je to tako tesko skontati?
Itsoktobealone

#32632 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Itsoktobealone »

Mozes ti govoriti sta hoces. Ja ti kazem da je losiji skakac ove godine zato sto ga Lejkersi koriste drugacije nego u bruklinu i da bi imao puno vise skokova od 3.7 za "klasicnog" centra.

Nećemo više.
kakavdanakneiskustvu

#32633 Re: NBA - National Basketball Association

neko je jednako los kad ima u jednoj sezoni 6,2 skokova za 36 minuta a u drugoj 6,5 skokova za 36 minuta a centar je visok 213 cm,znaci kad se govori cisto o skakačkom ucinku

ja cu dokle ja hocu,ne dok neko drugi to napiše
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#32634 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Velkoski »

pa ne može biti "loš skakač" ako mu nije zadatak da bude "skakač", čista logika :D
kakavdanakneiskustvu

#32635 Re: NBA - National Basketball Association

a znaci postoji zadatak nekome da skace a nekome da ne skace za loptom?
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#32636 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Velkoski »

nećeš vjerovati, ali svako ima svoju ulogu u timu

tako npr. Adams pušta skokove Westbrooku :mrgreen:
kakavdanakneiskustvu

#32637 Re: NBA - National Basketball Association

murray iz spursa je play,195 visok,zadatak mu vjerovatno nije da skace bas na svaku loptu ako cemo to tako gledati,pa ipak ima 5,5 skokova za samo 20 minuta igre,odličan skakac ili mu saigraci pustaju da hvata lopte ko westbrooku?
kakavdanakneiskustvu

#32638 Re: NBA - National Basketball Association

Velkoski wrote:nećeš vjerovati, ali svako ima svoju ulogu u timu

ok,shvatam,lopez prepusta saigracima da hvataju lopte
drag_gost

#32639 Re: NBA - National Basketball Association

Post by drag_gost »

Velkoski wrote:nećeš vjerovati, ali svako ima svoju ulogu u timu

ok,shvatam,lopez prepusta saigracima da hvataju lopte
Ne, nego ti ne shvatas.
nema me tamo

#32640 Re: NBA - National Basketball Association

Post by nema me tamo »

I to je malo smijesno koliko ne shvata a dodatno me malo baci u razmišljanje ko to ovdje komentira.. :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#32641 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Tomahawk11 »

Tačno je to da je on u LAL stretch petica, al da je kilav, jeste. Kad ga vidim kako se vuče, znam da mu je mrsko skakati :mrgreen:
Lik ne uhvati ni jednu loptu, to isto oni playevi koji uopšte ne učestvuju u odbrani. Pa ne čeka na centru napad :lol:
Elem, da me ko ne napadne, jasno mi je da mu nije primarni zadatak da hvata lopte.
n;hill

#32642 Re: NBA - National Basketball Association

Post by n;hill »

Tuzla111 wrote:3 najjace ekipe na zapadu imaju centre koji ne sutaju trice nikako. CLE koji je sezonama bio najjaci na istoku nikad nije imao centra koji je sutao trice.
Steta koju ti centri koji sutaju trice naprave nije dovoljna da nadoknadi onu 1 tricu koju pogode od svaka 3 suta, jer druga dva suta koja promase idu 100% protivniku jer nema nikog na skoku.
Pogledaj koliko su plaćeni ti centri a koliko AlHarford, KarlA towns, Boogie, Marc Gasol, kolika je vrijednost Jokića i ostalih koji bar 30%, šutaju 3.
DRugo evo pogledaj sinoć Spurse protiv GSW, tko igra u završnici a da ne puca 3.
Igra li Zaza, Javalee kad se lomi utakmica....GSW kad rješava Green je petica, Cavsi kad je najpotrebnije James je 4 a Love 5, pogotovo u playoffu,
centri koji ne pucaju 3 su jeftini i zato igraju u ovim timovima koji su superstar lovu dali na druge pozicije, CAvsi su odmah požalili onaj ugovor Thompsonu
n;hill

#32643 Re: NBA - National Basketball Association

Post by n;hill »

Na srtanu sve, Celiticsi osigurali playoff mjesec dana prije kraja sezone...život je lijep :mrgreen:
Tuzla111

#32644 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Tuzla111 »

n;hill wrote:
Tuzla111 wrote:3 najjace ekipe na zapadu imaju centre koji ne sutaju trice nikako. CLE koji je sezonama bio najjaci na istoku nikad nije imao centra koji je sutao trice.
Steta koju ti centri koji sutaju trice naprave nije dovoljna da nadoknadi onu 1 tricu koju pogode od svaka 3 suta, jer druga dva suta koja promase idu 100% protivniku jer nema nikog na skoku.
Pogledaj koliko su plaćeni ti centri a koliko AlHarford, KarlA towns, Boogie, Marc Gasol, kolika je vrijednost Jokića i ostalih koji bar 30%, šutaju 3.
DRugo evo pogledaj sinoć Spurse protiv GSW, tko igra u završnici a da ne puca 3.
Igra li Zaza, Javalee kad se lomi utakmica....GSW kad rješava Green je petica, Cavsi kad je najpotrebnije James je 4 a Love 5, pogotovo u playoffu,
centri koji ne pucaju 3 su jeftini i zato igraju u ovim timovima koji su superstar lovu dali na druge pozicije, CAvsi su odmah požalili onaj ugovor Thompsonu
Mislim da si i sam dosao do istog zakljucka. Ti centri koji sutaju trice su nekako vrijedniji i placeniji al to ne znaci da se to i isplati na samom kraju jer za te pare se mogu uzeti bitniji igraci. Kao sto sam rece, centri u najboljim ekipama nisu dobro placeni i nisu top top centri jer dobar guard moze svakoj kloca koji je preko 2 metra napraviti dobrim centrom.
Od centara koje si nabrojao samo je Al inekako dobar, al zato like zaradjuje blizu 30 milki, a ako pogledas ostale to se sve izvikani centri koji su pretplaceni i ciji timovi su upitni cak i za PO.
Uz to, Love je kurcina od igraca, on nikakve veze nema sa CLEim uspjehom.
Raigor Stonehoof

#32645 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Raigor Stonehoof »

Image

sto ga dobro "ubodose" :D
kakavdanakneiskustvu

#32646 Re: NBA - National Basketball Association

Tomahawk11 wrote:Tačno je to da je on u LAL stretch petica, al da je kilav, jeste. Kad ga vidim kako se vuče, znam da mu je mrsko skakati :mrgreen:
Lik ne uhvati ni jednu loptu, to isto oni playevi koji uopšte ne učestvuju u odbrani. Pa ne čeka na centru napad :lol:
Elem, da me ko ne napadne, jasno mi je da mu nije primarni zadatak da hvata lopte.

jelde da ni 185 cm visokom rondu nije primarni zadatak da hvata odbijene lopte pa je bio na 9,7 skokova u play offu 2009.?
Tomahawk11
Globalni moderator

#32647 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Tomahawk11 »

kakavdanakneiskustvu wrote: jelde da ni 185 cm visokom rondu nije primarni zadatak da hvata odbijene lopte pa je bio na 9,7 skokova u play offu 2009.?
Hm, pa ako gledaš poziciju koju igra, nije.
Nije ni Westbrooku, ali košarka nije jednostran sport, jednostavno se koriste prednosti igrača koje imaš, taktika se prilagođava.
kakavdanakneiskustvu

#32648 Re: NBA - National Basketball Association

Tomahawk11 wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote: jelde da ni 185 cm visokom rondu nije primarni zadatak da hvata odbijene lopte pa je bio na 9,7 skokova u play offu 2009.?
Hm, pa ako gledaš poziciju koju igra, nije.
Nije ni Westbrooku, ali košarka nije jednostran sport, jednostavno se koriste prednosti igrača koje imaš, taktika se prilagođava.
:thumbup:
za westbrooka ne govorim jer je puno cudnih situacija oko njegovih skokova,i jbg visi je od ronda 6-7 cm
bingov buraz

#32649 Re: NBA - National Basketball Association

Post by bingov buraz »

Bravo za navijace Minesote,sjevernjaci su gospoda.
Raigor Stonehoof

#32650 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Raigor Stonehoof »

Most made free throws since the start of the 2012-13 season:
1. James Harden - 3,926
2. Russ Westbrook - 2,757
3. DeMar DeRozan - 2,722
4. Kevin Durant - 2,597
5. DeMarcus Cousins - 2,454

Yes, Harden has made 1,169 more FT's than any player in the league over the last 5 seasons. :-)
Post Reply