NBA - National Basketball Association

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Tomahawk11
Globalni moderator

#32326 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Tomahawk11 »

Raigor Stonehoof wrote:ma normalno da moze, tomo se jos nije razbudio. a doncic ako bude onakav kako mu predvidjaju, bice broj jedan na toj listi.
Najbolji košarkaš Slovenije, vrlo moguće.
Pa i Balkana. Evrope.
ex yu....to je meni kriterij za priču ovih koji su završili karijere, a imaju veze sa Jugoslavijom.
kakavdanakneiskustvu

#32327 Re: NBA - National Basketball Association

Post by kakavdanakneiskustvu »

Tomahawk11 wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:

ok,po meni moze i top 5 kad bi imao takve sezone
danak, objasnih, igračke kvalitete su neupitne, ne slažem se sa kategorijom, tj. geografskom (?) odrednicom selektovanja igrača.

:thumbup:
Tomahawk11
Globalni moderator

#32328 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Tomahawk11 »

Raigor Stonehoof wrote:pa mogao si to u prvom postu napisat :D
Jesam :D
Diwan

#32329 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Diwan »

Ne može se to tako preko noći izbrisati - u svakom slučaju sam više za SFRJ nego za ove mafijaške države, Naravno da to ne može razumjeti netko tko je rođen u ratu ili poslije, jer nije imao dodira sa bivšom državom - nije za zamjeriti
Tomahawk11
Globalni moderator

#32330 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Tomahawk11 »

Rođen sam u onoj državi, ali ova djeca o kojoj pričamo nisu.
Da ih strpamo u najbolje igrače Osmanskog carstva?
Rimskog?
Epoha Jugoslavije nema nikakve veze s njima.
Ništa ne brišem, samo mi nema logike Jokić i Jugoslavija.
Tuzla111

#32331 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Tuzla111 »

Ma kakav Jokic najbolji, mozda ako se brojke gledaju, da, al ukupno gledano njegovu igru, niti je all star, niti je najbolji sa balkana.
Recimo da je onaj malac iz Miami-a all star, a Jokic to jos nije, a Dragic se i ne spoiminje kao neki top top igrac, sto i nije.
Jokicevo(i Nurkicevo) ponasanje na terenu je za 0, i ono kretanje sa jezikom do poda.
Jokiceve reakcije ko kakva zena kad je dobije faul, a nema muda nikome da se unese u lice.
Po meni ima 20 boljih centara u ligi od Jokica, Jokic je samo igrac koji ima brojke, sve sto ima iznadprosjecno su pasovi, a skokovi i poeni, svaki centar skoro ima dabl dabl prosjek.
Tomahawk11
Globalni moderator

#32332 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Tomahawk11 »

Jbg, fascinantno je da je on od truhlog tinejdžera odraslog na fast foodu i Coca Coli došao do NBA.
Ima itekako napadačke kvalitete, to mu ne može niko osporiti.
Odbrana je takva kakva je, al generalno je odličan igrač.
pirmin

#32333 Re: NBA - National Basketball Association

Post by pirmin »

Momak ubio. 8-)
Koji ce im tuki odbrana kad utrpaju 130 koseva. :D
Mark Tven

#32334 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Mark Tven »

Tuzla111 wrote: Po meni ima 20 boljih centara u ligi od Jokica....
Nabroj mi evo 15, ne moraš ih svih 20.
golman

#32335 Re: NBA - National Basketball Association

Post by golman »

Mark Tven wrote:

Kakvih se sve gluposti možeš načitati na ovoj temi.

Buraz lupaš kao otvoren prozor :-?
pirmin

#32336 Re: NBA - National Basketball Association

Post by pirmin »

Znaci Harden, Bird, Magic, Chamberlain, Robertson i Jokic.

I onda dodje forumas i kae ta ce On, ne igra odbranu. :D

:mrgreen:

:oops:
JThomas

#32337 Re: NBA - National Basketball Association

Post by JThomas »

kakav je harden s odbranom?

još igrača i igrača koji će ostati upamćeni i kao veći od jokića igralo je i goru odbranu...
Tomahawk11
Globalni moderator

#32338 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Tomahawk11 »

Ni prvi ni zadnji kojem je odbrana slabiji dio.
A ima opet onih koji su samo zbog odbrane cijenjeni, u napadu ćutuci.
Zorge

#32339 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Zorge »

Ma ovaj tuzla veze nema o kosarici kada je napisao prije par dana da je Juta losa ekipa. Imaju vrhunskog trenera , a pomocni trener je Kokoskov koji je osvojio Evropsko prvenstvo. Da im nije otisao Hejvord dobra bi oni ekipa bili.
On ustane i pogleda samo statistiku na nba sajti i sere .
Kada pogledas statistiku Inieste i Ronaldinja nisu neke brojke ( prosjek cisti) a likovi su madjionicari fudbala. Riki Rubio je mogao biti jedan od najboljih plejeva , igrao je vrhunski u Barsi ko klinac ali nije uspeo tamo kako je mogao.
Lamar Odom , vrhunski igrac bio na trenutke , predvidjali mu da ce biti medju 50 najboljih u istoriji NBA a on droga , zene i deprseija.
Jokic ima dvije dobre sezone , sada se treba boriti za max ugovor da se uzme preko 100 miliona , a on je pokazao da je igrac dobar , sta se ima porediti za Divcem ( on je medju prvim otisao u NBA iz evrope, nije to mala stvar)
Vidim vi ovde porediti Doncica ( mozda prvi bude na draftu) ali on je jos mlad , takvih je bilo bruka igraca pa se nisu snasli.
Od Teodosica brat je bio bolji igrac i veci talenat pa gde je on gde je Teo.
I mislim da Jokic i Nurkic nisu mogli igrati zajedno u istom timu na 4 i 5 (Balkanci smo mi )
Kada odradi jos 5-6 sezona u NBA onda se moze pricati nesto o Jokicu i Nurkicu.
Po mom misljenu na prvom mjestu je Novicki , Gasol , Parker pa ima praznih mjesta pa ostali sto se tice NBA karijere.
Tomahawk11
Globalni moderator

#32340 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Tomahawk11 »

Ne zaboraviti i drugog Gasola, iako nije osvojio prsten, ipak je jedan od najboljih centara u NBA.
Steph

#32341 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Steph »

Image

MA BRAT :mrgreen:
Bodkin

#32342 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Bodkin »

Mark Tven wrote:
Ima ih mozda 3. Obrva, boogie klosar i Embid.
Sidius

#32343 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Sidius »

Ma da je Jokic bijeli Hakeem, nasli bi mu mi manu...
Hajmo uzivati u njegovim igrama, na putu je da bude ALL NBA igrac... i dosta poredjenja s Nurkicem, drugaciji su skroz, po talentu Nurkic mu nije daleko. Da igra kosarku of svoje 10e godine, bio bi mu blize, a i ovako je solidan. Biti treci najbolji ofanzivni i najbitniji defanzivac u plej ekipi nije mala stvar. Naravno da ima propusta, ali ima veliki potencijal... nadamo se da ce napredovati ☺ :bih:
Bodkin

#32344 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Bodkin »

Nego cemu poredje je sa nurkicem? Ne kontam to :D mislim kontam al eto. Pravim se lud
Tuzla111

#32345 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Tuzla111 »

Zorge wrote:Ma ovaj tuzla veze nema o kosarici kada je napisao prije par dana da je Juta losa ekipa. Imaju vrhunskog trenera , a pomocni trener je Kokoskov koji je osvojio Evropsko prvenstvo. Da im nije otisao Hejvord dobra bi oni ekipa bili.
On ustane i pogleda samo statistiku na nba sajti i sere .
Kada pogledas statistiku Inieste i Ronaldinja nisu neke brojke ( prosjek cisti) a likovi su madjionicari fudbala. Riki Rubio je mogao biti jedan od najboljih plejeva , igrao je vrhunski u Barsi ko klinac ali nije uspeo tamo kako je mogao.
Lamar Odom , vrhunski igrac bio na trenutke , predvidjali mu da ce biti medju 50 najboljih u istoriji NBA a on droga , zene i deprseija.
Jokic ima dvije dobre sezone , sada se treba boriti za max ugovor da se uzme preko 100 miliona , a on je pokazao da je igrac dobar , sta se ima porediti za Divcem ( on je medju prvim otisao u NBA iz evrope, nije to mala stvar)
Vidim vi ovde porediti Doncica ( mozda prvi bude na draftu) ali on je jos mlad , takvih je bilo bruka igraca pa se nisu snasli.
Od Teodosica brat je bio bolji igrac i veci talenat pa gde je on gde je Teo.
I mislim da Jokic i Nurkic nisu mogli igrati zajedno u istom timu na 4 i 5 (Balkanci smo mi )
Kada odradi jos 5-6 sezona u NBA onda se moze pricati nesto o Jokicu i Nurkicu.
Po mom misljenu na prvom mjestu je Novicki , Gasol , Parker pa ima praznih mjesta pa ostali sto se tice NBA karijere.
Izgubio si me kod statistike, mislim da pratim najvise tekmi ovdje.
Tuzla111

#32346 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Tuzla111 »

Mark Tven wrote:
Svaki centar u ligi jer Jokic nije ventar vec igubljeni PF koji suta trice 35%.
kakavdanakneiskustvu

#32347 Re: NBA - National Basketball Association

Tuzla111 wrote:Ma kakav Jokic najbolji, mozda ako se brojke gledaju, da, al ukupno gledano njegovu igru, niti je all star, niti je najbolji sa balkana.
Recimo da je onaj malac iz Miami-a all star, a Jokic to jos nije, a Dragic se i ne spoiminje kao neki top top igrac, sto i nije.
Jokicevo(i Nurkicevo) ponasanje na terenu je za 0, i ono kretanje sa jezikom do poda.
Jokiceve reakcije ko kakva zena kad je dobije faul, a nema muda nikome da se unese u lice.
Po meni ima 20 boljih centara u ligi od Jokica, Jokic je samo igrac koji ima brojke, sve sto ima iznadprosjecno su pasovi, a skokovi i poeni, svaki centar skoro ima dabl dabl prosjek.

niko nije ni rekao da je najbolji ex yu igrac nego da moze odigra li jos 5-6 ovakvih sezona biti smatran jednim od desetak najboljih igraca rodjenih na teritoriji bivse drzave
kakavdanakneiskustvu

#32348 Re: NBA - National Basketball Association

Tuzla111 wrote:Ma kakav Jokic najbolji, mozda ako se brojke gledaju, da, al ukupno gledano njegovu igru, niti je all star, niti je najbolji sa balkana.

samo deset centara u ligi ima double-double prosjek,10. je skakac lige,samo tri ispred njega na listi najboljih skakača lige imaju manju minutazu od njega,drugim riječima,odličan je u hvatanju odbijenih lopti
Last edited by kakavdanakneiskustvu on 16/02/2018 17:54, edited 1 time in total.
kakavdanakneiskustvu

#32349 Re: NBA - National Basketball Association

Tomahawk11 wrote:Jbg, fascinantno je da je on od truhlog tinejdžera odraslog na fast foodu i Coca Coli došao do NBA.
Ima itekako napadačke kvalitete, to mu ne može niko osporiti.
Odbrana je takva kakva je, al generalno je odličan igrač.

da,imati 17-11-6-1-1 prosjeke za 31 minutu igre moze imati samo vrlo dobar ili odličan igrač
kakavdanakneiskustvu

#32350 Re: NBA - National Basketball Association

JThomas wrote:kakav je harden s odbranom?

još igrača i igrača koji će ostati upamćeni i kao veći od jokića igralo je i goru odbranu...

da,nash prvi a dvaput bio mvp
Post Reply