NBA - National Basketball Association

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
King Kenny

#10001 Re: NBA - National Basketball Association

Post by King Kenny »

1:40 :-)
hrastov žižak

#10002 Re: NBA - National Basketball Association

Post by hrastov žižak »

kakavdanakneiskustvu wrote:

postao je fantastican asistent[/quote]
nevjerovatna transformacija za godinu dana. I kad idioti počnu pričat da francuzi nemaju kreativaca, te da su svi osim parkera fizikaneri :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#10003 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Tomahawk11 »

Jok, Batum je balerina :mrgreen:
kakavdanakneiskustvu

#10004 Re: NBA - National Basketball Association

Post by kakavdanakneiskustvu »

Tomahawk11 wrote:Jok, Batum je balerina :mrgreen:

i jedan od najboljih asistenata medju krilima
hrastov žižak

#10005 Re: NBA - National Basketball Association

Post by hrastov žižak »

Harden drugu utakmicu za redom bez izgubljene lopte. afrim momčino. Sinoć razbili Jutu u SLC i to je bio najgori domaći poraz Jute u historiji kluba.
jahjah

#10006 Re: NBA - National Basketball Association

Post by jahjah »

hrastov žižak wrote:Harden drugu utakmicu za redom bez izgubljene lopte. afrim momčino. Sinoć razbili Jutu u SLC i to je bio najgori domaći poraz Jute u historiji kluba.
ma dzaba mu kad je u po sezone nakupio 19423 izgubljene, jebo bryanta :D ne znam da li ima iko gori od lina i hardena sto se tice izgubljenih lopti likovima svaka druga utakmica omjer izgubljenih i asista 1:1...
al nemoj me pogresno razumijeti, harden mi je jedan od najdrazih igraca a ovo sto gubi lopte ko lud je logicno jer minutaza je veca ko i odgvornost a i nema bas neke suigrace tako da s dolaskom nekog boljeg igraca broj TO ce da padne na neku normalu...Fear The Beard :evil:
spree

#10008 Re: NBA - National Basketball Association

Post by spree »

batum fenomenalan. valjda ce ga pozvati umjesto ronda na all star.
kakavdanakneiskustvu

#10009 Re: NBA - National Basketball Association

Post by kakavdanakneiskustvu »

spree wrote:batum fenomenalan. valjda ce ga pozvati umjesto ronda na all star.

hoce,obavezno
King Kenny

#10010 Re: NBA - National Basketball Association

Post by King Kenny »

Da je na eastu pozvali bi ga :)
spree

#10011 Re: NBA - National Basketball Association

Post by spree »

King Kenny wrote:
u pravu si :-) , do mene. tamo mozda duncan odustane, ali vjerovatno ce prvo zvati curryja :(. na eastu novinari forsiraju lopeza :roll:
King Kenny

#10012 Re: NBA - National Basketball Association

Post by King Kenny »

spree wrote:
King Kenny wrote:
u pravu si :-) , do mene. tamo mozda duncan odustane, ali vjerovatno ce prvo zvati curryja :(. na eastu novinari forsiraju lopeza :roll:
Jučer je bila anketa na nba.com "Ko će zamjeniti Ronda?" i pogodi ko je imao najviše glasova... JR Smith :D
Mada Lopez igra vrlo dobru košarku ove sezone, vjerovatno će njega izabrati Stern, a možda i Jenningsa.
Tayyip

#10013 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Tayyip »

Mr. Brightside

#10014 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Mr. Brightside »

Kobe 11A, 14P.. dal' je to rješenje :D
Revolver

#10015 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Revolver »

Mr. Brightside wrote:Kobe 11A, 14P.. dal' je to rješenje :D
u zadnje tri utakmice 39 asistencija. i baš slučajnu su pobijedili te tri utakmice :-D
energy_shock

#10016 Re: NBA - National Basketball Association

Post by energy_shock »

Revolver wrote:
Mr. Brightside wrote:Kobe 11A, 14P.. dal' je to rješenje :D
u zadnje tri utakmice 39 asistencija. i baš slučajnu su pobijedili te tri utakmice :-D
gledao sam jutros tekmu :-D , i odlicna im je taktika ,lopta kruzi konstantno , Kobe iskorištava to sto kad dobije loptu dvojica ga udvoje posalje loptu gasolu na posta , te on šalje loptu dalje na trojku ako sam nema mogucnost da zabije poen , iza linije za tri poena , raspolozeni nash , Clark , Artest ,mislim da je gasol imao nekih 6 asistenicija nakon nepunih 10 minuta igre...

idealno i navijac sam lejkersa otkako znam za sebe , ono jutros je bilo divota gledat , drago mi je da je Howard napokon skontao i poceo razmisljat da se ne moze sve na silu , te da je i on iskoristava svoju visinu i posalje koji pas na trojku ...

uglavnom sve je kako treba, Kobe ja igrač koji je definitivno ključ svega zbog tog udvajanja na njega , te Gasol koji je pametni centar , nije mu strano podijeliti pas i postici poen s distance ...

odlicno , odlicno , odlicno, mislim da sljedecih 5 tekmi lejkersi idu u goste, prvi put mislim da ce imati šanse u gostima

sljedeceg utorka ak se ne varam igraju protiv Bruklina , bit ce zanimljivo jedva cekam :D
Sitijevac2011

#10017 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Sitijevac2011 »

Kobe - Mr Assist !
hrastov žižak

#10018 Re: NBA - National Basketball Association

Post by hrastov žižak »

jahjah wrote:
hrastov žižak wrote:Harden drugu utakmicu za redom bez izgubljene lopte. afrim momčino. Sinoć razbili Jutu u SLC i to je bio najgori domaći poraz Jute u historiji kluba.
ma dzaba mu kad je u po sezone nakupio 19423 izgubljene, jebo bryanta :D ne znam da li ima iko gori od lina i hardena sto se tice izgubljenih lopti likovima svaka druga utakmica omjer izgubljenih i asista 1:1...
al nemoj me pogresno razumijeti, harden mi je jedan od najdrazih igraca a ovo sto gubi lopte ko lud je logicno jer minutaza je veca ko i odgvornost a i nema bas neke suigrace tako da s dolaskom nekog boljeg igraca broj TO ce da padne na neku normalu...Fear The Beard :evil:
pa naravno, lopta je stalno u njegovim rukama, mora igrati i sLinovu ulogu razigravača. Od tri ovogodišnja pojačanja, Lin mi se jedino čini kao promašaj. Preskup je za prosječnog pleja. Sreća pa Hjuston ima prostora na salariju za još jednog dobrog igrača, valjda ubodu i dovedu neku četvorku koja zna igrat odbranu, mada je takvih danas malo. Valjda je ovo znak da će Harden smanjiti broj izgubljenih i da će ublažiti taj svoj najslabiji aspekt igre. Važno je samo imati Hardena u ekipi, ostalo je lako :-D
jasko_ba

#10019 Re: NBA - National Basketball Association

Post by jasko_ba »

The principles in the reported deal are Tayshaun Prince (from Detroit to Memphis), Rudy Gay (from Memphis to Toronto) and Jose Calderon (from Toronto to Detroit)
Tomahawk11
Globalni moderator

#10020 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Tomahawk11 »

jasko_ba wrote:The principles in the reported deal are Tayshaun Prince (from Detroit to Memphis), Rudy Gay (from Memphis to Toronto) and Jose Calderon (from Toronto to Detroit)
Navalili seliti ovog Gaya. Kakav kriminalan trade. Sta ce im stara kuka Prince?
jasko_ba

#10021 Re: NBA - National Basketball Association

Post by jasko_ba »

Mislim da je se Memfis zestoko zajebao ovdje
hrastov žižak

#10022 Re: NBA - National Basketball Association

Post by hrastov žižak »

http://www.nba.com/2013/news/01/30/aldr ... ef:nbahpts
po meni svi dobro prošli osim toronta, uzeli Geja koji nije franšizni igrač i samo bezveze opteretili salari. Ono, u petorci imaju istog igrača u vidu DeGrozana. :-)
Memfis definitvno očistio salari, dobili prekaljenog veterana koji igra solidnu odbranu i može pogoditi trojku, izgubili dobru trojku koja je preskupa i nekompatibilan je s njihovih centrima. Princ gađa trojku 43% ove sezone. Ubili tri muhe jednim udarcem :thumbup: prvo jeftin je, drugo može pogodit tricu i treće rješili su se glupog Gejovog ugovora. Sad će imat dobrog prostora za potpisat kakvog dobrog igrača na ljeto. Plus su dobili 4 visokog u rotaciji koji im je falio.
Detroit raskrstio sa starom jezgrom, oni su ionako u rebuildingu, dobili su najboljeg zamjenskog beka u ligi, Dramonda će ko imat hranit loptama, a Kalderonu je ovo i onako zadnja godina ugovora.
Brat

#10023 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Brat »

Dobra zaje.bancija Phoenixa sa retro dresovima :D
Rob_Atl

#10024 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Rob_Atl »

Ma fazon je sto ove zvijezde nece nigdje drugo da igraju osim po metropolama, nema sanse da howard, paul i ostali potpisu za Memphis, Atlantu, Phoenix kolko god da im ponudis... On ce radije pristati da igra za New York , Brooklin , Chicago, LA za duplo manje para nego da potpise maximum ugovor sa ovim "manjim" gradovima. Znate i sami da je Howard govorio samo Brooklin i LA dolaze u obzir , da je otisao u brooklin truba bi bili jer bi samo on i deron bili tu. Al' eto tako razmisljaju sad ovo nove zvijezde samo bi da po metropolama igraju i zive
jasko_ba

#10025 Re: NBA - National Basketball Association

Post by jasko_ba »

Jel moguce lejkersi ovako izgube :lol:
Post Reply