Prije 8 mjeseci sam slomio kost, lom mozete vidjet na slici ispod:

(kliknite da uvecate sliku)
Gips nosio 2 mjeseca, na kontroli lom je izgledao ovako:

(kliknite da uvecate sliku)
Doktor me stiskao na mjestu gdje se nalazi kost, nije me bolilo i odlucio je da skinem gips.
Zbog obaveza i svoje gluposti tek sam nakon 6 mjeseci kreno sa terapijom (znaci 4 mjesca nakon skidanja gipsa. Tada nisam panicio jer me nije bolilo i mogao sam savijati ruku, nije mi smetalo u obavljanju svojih poslova. Međutim sad sam zabrinut jer nakon 8 mjeseci stanje je skoro pa isto.)
Nakon 20 terapija, osjetio sam napredak nekih 20% u odnosu na stanje prije terapije. A poređenja radi trenutno mi je ruka na nekih 30% u odnosu na stanje prije loma.
Nakon fizikalnih otisao sam kod ortopeda na kontrolu, slikali su ruku i zakljucili kao da jos zarasta, da se spojila na jednom mjestu. Nemam sliku, jer su gledali snimak na racunaru, uglavnom kako sam ja vidio izgleda dosta slicno slici iznad. (slika 2 mjeseca nakon loma, kad sam skinuo gips)
Eh sad ne kontam ako nije 100% zarasla, zasto su mi prije skinuli gips i zasto da radim fizikalne terapije sa takvom rukom, zar to nece pogorsat sve ?
Na ortopediji mi govore da banjam u vrucoj slanoj vodi, a ova dr. fizioterapeut govori led, ledeni slana voda, 3x po 5minuta... Sad koga ja treba da slusam???
Postoji li nesto cime bih mogao ubrzat proces zarastanja, oporavka, neki lijek, neka sepcificna terapija?
Ima li neko da preporuci dobrog fizioterapeuta, jer kod ovih sto sam do sada isao nisam stekao utisak da bas najbolje znaju sta rade...