Navijaču BiH godinu dana zatvora zbog nacističkog pozdrava

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Secer_033

#1 Re: Navijaču BiH godinu dana zatvora zbog nacističkog pozdrava

Post by Secer_033 »

Zar on nije jedan od glavnih BHF-a, barem u holandiji. Ako je to taj, pa to je prica za sebe.
SaPnA

#2 Re: Navijaču BiH godinu dana zatvora zbog nacističkog pozdrava

Post by SaPnA »

posteno :izet:
Tomahawk11
Globalni moderator

#3 Re: Navijaču BiH godinu dana zatvora zbog nacističkog pozdrava

Post by Tomahawk11 »

Nova godina. Tri lika, pjani ko guzice, skontali da pisaju pred MUP-om. Igrom slucaja tu se desila jedna policajka. Naravno, lole su odradile ''posao'', ali ih je ta mala nuzda kostala po 300 KM :lol:
Tako i ovaj mazlum, nek snosi posljedice za svoje gluposti. Hoces da budes frajer, nije problem, sad kusaj sto si zakuhao.
Podrska palestinskom narodu je jedno, nacisticki pozdravi i vrijedjanje nesto sasvim drugo.
maraccana

#4 Re: Navijaču BiH godinu dana zatvora zbog nacističkog pozdrava

Post by maraccana »

.
Last edited by maraccana on 26/07/2016 01:23, edited 1 time in total.
Šveđanin

#5 Re: Navijaču BiH godinu dana zatvora zbog nacističkog pozdrava

Post by Šveđanin »

E tako se to radi. Steta sto se niko nije pozabavio i ovim debilima sto su nas sramotili po Becu:

PM72

#6 Re: Navijaču BiH godinu dana zatvora zbog nacističkog pozdrava

Post by PM72 »

Konjina.Živi u normalnoj državi sa normalnim narodom,normalnim poslom, itd i opet mu guzica tražila čepa.
radostan dan

#7 Re: Navijaču BiH godinu dana zatvora zbog nacističkog pozdrava

Post by radostan dan »

Šveđanin wrote:E tako se to radi. Steta sto se niko nije pozabavio i ovim debilima sto su nas sramotili po Becu:
jebo beč...da hoće sve odreda utamničiti ovdje kod nas, a tamo kod vas nek rade šta hoće. :D
JThomas

#8 Re: Navijaču BiH godinu dana zatvora zbog nacističkog pozdrava

Post by JThomas »

bosanac meets država.
O'zone
Globalni moderator

#9 Re: Navijaču BiH godinu dana zatvora zbog nacističkog pozdrava

Post by O'zone »

Eeeeeeee lijepo sprovođenje zakona. Duša mi se se nekako osmjehne kad vidim kako to negdje funkcioniše.
dezurni_ucenik

#10 Re: Navijaču BiH godinu dana zatvora zbog nacističkog pozdrava

Post by dezurni_ucenik »

.
Last edited by dezurni_ucenik on 08/09/2015 16:02, edited 1 time in total.
trubadur

#11 Re: Navijaču BiH godinu dana zatvora zbog nacističkog pozdrava

Post by trubadur »

Kakav debil :lol: Mogao je ovdje imati tri pokusaja ubistva i bolje bi prosao...
Šveđanin

#12 Re: Navijaču BiH godinu dana zatvora zbog nacističkog pozdrava

Post by Šveđanin »

Ovaj sto je osudjen je rodom iz Maglaja, zovu ga Beretka i gdje god se nasao na gostovanju morao je navijanje zaciniti politkom.
Ne bojte se, da vam iz prve ruke kazem, nije ovo nikakva represija nad nevinim navijacima... s obzirom da zivi u Holandiji ne znam na koje sportske dogadjaje mu je zabranjeno ici..

Sto je najgore, ljudi koji se najvise pale na pokazivanje misica policiji, kojima je u prvom planu politika, spominjanje Jevreja, nacisticki pozdravi itd itd.. su upravo dripci od 30-35-40 godina koje kuci cekaju zena i djeca, a trebali bi biti najpametniji. A obicnih navijaca koji ovo ne rade je daleko najvise, to ni ne treba pominjati da su ovakvi manjina.
Last edited by Šveđanin on 08/09/2015 13:58, edited 1 time in total.
JThomas

#13 Re: Navijaču BiH godinu dana zatvora zbog nacističkog pozdrava

Post by JThomas »

ne bojimo se :D
insomnia78

#14 Re: Navijaču BiH godinu dana zatvora zbog nacističkog pozdrava

Post by insomnia78 »

Tuzilac je trazio sest mjeseci i da mu se odmah odredi pritvor a sudija ga je osudio na godinu dana bez odredjivanja pritvora
E sad ne znam kako je to regulisano izmedju EU clanica i gdje ce ovaj "odlezati"

Al najjace je da je izmedju ostalog osudjen i zbog egzibicionizma (jer je publici, kad su ga krenuli prozivati zbog pozdrava, pokaz'o guzicu) :lol:
madner

#15 Re: Navijaču BiH godinu dana zatvora zbog nacističkog pozdrava

Post by madner »

Nepravda, svi smo mi nacisti! :D
dosada_ziva

#16 Re: Navijaču BiH godinu dana zatvora zbog nacističkog pozdrava

Post by dosada_ziva »

citam na fejsbuku na stranici nogolopta da je ovo obicna izmisljotina.
sema911s

#17 Re: Navijaču BiH godinu dana zatvora zbog nacističkog pozdrava

Post by sema911s »

madner wrote:Nepravda, svi smo mi nacisti! :D

Zivio tetak
Promoe

#18 Re: Navijaču BiH godinu dana zatvora zbog nacističkog pozdrava

Post by Promoe »

Nije istina da je u zatvoru.
O'zone
Globalni moderator

#19 Re: Navijaču BiH godinu dana zatvora zbog nacističkog pozdrava

Post by O'zone »

Vijest da je u Francuskoj uhapšen Edin Mehinović i osuđen na godinu dana zatvora i pet godina zabrane prisustvovanja sportskim događajima u ovoj državi, pojavila se danas u francuskim, a potom i u bosanskohercegovačkim medijima. Uspjeli smo kontaktirati gospodina Mehinovića koji je bio izuzetno ogorčen dešavanjima u Francuskoj i u razgovoru za portal Radiosarajevo.ba ispričao je šta se ustvari dogodilo.

"Ja zaista nisam vidio da li je bilo ko od navijača Bosne i Hercegovine uradio nešto. Znam sigurno da ja nisam. Zašto bih ja dizao desnicu. To je pozdrav fašizma, pozdrav zla, a mi Bosanci i Hercegovci vrlo dobro znamo šta je zlo i fašizam. Policajac iz Bosne i Hercegovine Alen, koji je bio tu, rekao mi je da me terete za dizanje desnice i da navodno imaju snimak. Tražio sam da vidim snimak, jer sam znao da je nemoguće da on postoji, jer to nisam uradio", rekao nam je Edin.

On je priveden u subotu, između dvije utakmice, reprezentacija Bosne i Hercegovine i Poljske, te Izraela i Rusije. U zatvoru je bio do ponedjeljka, kada mu se ekspresno sudilo i bez ikakvih materijalnih dokaza donesena je zaista rigorozna kazna.
"Ja sam žrtveno janje."

"Pa ja sam čak želio da navijamo protiv Rusije, a ne protiv Izraela, zbog odbijanja rezolucije. Ne znam da li je neko zaista i navijao protiv Izraela, dizao desnicu, ali ponavljam još jednom - ja to nisam radio. Na izlasku iz dvorane prišla mi je policija i od mene su tražili otisak prsta. Otišao sam do stanice, a oni su me zadržali. Nisu mi čak dali ni da popijem lijekove protiv bolova jer sam ranije slomio nogu. Tražio sam snimak da vidim, ali ga nije bilo. Neko je digao desnicu, a ja sam samo bio žrtveno janje, a to su mi rekli i advokati. Francuzi su tražili žrtvu, morali su nekoga osuditi, a na kraju sam to bio ja", kazao je Mehinović za Radiosarajevo.ba.

Mehinović kaže kako je i zaštitar opisao osobe potpuno drukčije od njega, ali ni to nije pomoglo.

"U ponedjeljak sam odveden u sudnicu. Tražio sam snimak, ali su oni rekli da ga nemaju, ali da me terete za dizanje desnice. Svjedok, zaštitar na utakmici, naveo je da su to uradile dvije osobe, istetovirane i ćelave, koji ne liče na mene. Kada sam doveden, pitali su me imam li tetovažu. Rekao sam da nemam. Svi su mi govorili da sam žrtveno janje. Dobio sam godinu dana zatvora za nešto što nisam uradio. Pa ljudi, ja imam ženu i djecu, to nije pošteno. Da sam kriv, ne bih riječi rekao, kriv sam i gotovo. Ali ovo...", pričao je Mehinović.

Edin Mehinović imat će pravo žalbe na odluku francuskog suda. Ističe kako će uraditi sve da pravda bude zadovoljena. Nadamo se kako će se to na kraju i desiti.
JThomas

#21 Re: Navijaču BiH godinu dana zatvora zbog nacističkog pozdrava

Post by JThomas »

i još su mu rekli k'o karađoz u prokletoj avliji da znaju da je nevin, ali da im danas baš jedan nevin treba.
sinuhe

#22 Re: Navijaču BiH godinu dana zatvora zbog nacističkog pozdrava

Post by sinuhe »

Svejedno otisao je da ganja politiku na utakmici. BH Fanaticos.
insomnia78

#23 Re: Navijaču BiH godinu dana zatvora zbog nacističkog pozdrava

Post by insomnia78 »

A sto izbrisa fejsbuk :lol:
Baltazar_khan

#24 Re: Navijaču BiH godinu dana zatvora zbog nacističkog pozdrava

Post by Baltazar_khan »

džaba se izvlači pa nisu francuzi sisali vesla.
Tito_i_Partija

#25 Re: Navijaču BiH godinu dana zatvora zbog nacističkog pozdrava

Post by Tito_i_Partija »

O'zone wrote:
"Ja zaista nisam vidio da li je bilo ko od navijača Bosne i Hercegovine uradio nešto. Znam sigurno da ja nisam. Zašto bih ja dizao desnicu. To je pozdrav fašizma, pozdrav zla, a mi Bosanci i Hercegovci vrlo dobro znamo šta je zlo i fašizam. Policajac iz Bosne i Hercegovine Alen, koji je bio tu, rekao mi je da me terete za dizanje desnice i da navodno imaju snimak. Tražio sam da vidim snimak, jer sam znao da je nemoguće da on postoji, jer to nisam uradio", rekao nam je Edin.
Cudi me da nema dosad vec jedno desetak snimaka na netu zbog ovog. Sportske manifestacije su dobro popracene i amaterskim i profesionalnim snimcima, pogotovo kad god igra Izrael.
Post Reply