Navijaci Sarajeva posjetili crkvu u Brijescu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Mascherano

#1 Navijaci Sarajeva posjetili crkvu u Brijescu

Post by Mascherano »

"Novac nije važan, raduje me da ste došli", kazao je velečasni Pero Brajko, župnik župne crkve sv. Leopolda Bogdana Mandića u sarajevskom naselju Briješće, nekolicini mladih ljudi koji su uručili simboličnu pomoć za saniranje štete nastale u noći sa 7. na 8. oktobar, saopštila je Katolička tiskovna agencija.

Podsjećamo, nepoznati počinioci su oštetili fasadu i prozor sa sjeverne strane objekta. Pored novčane pomoći skupljene putem foruma portala Sarajevo-x.com, trojica mladića bijelom farbom obojili su uvredljive grafite na cesti, koji sugerišu da bi se ovo moglo povezati sa tragičnim događajima u Širokom Brijegu. Da to nije tako, pokazali su i predstavnici Udruženja navijača FK Sarajevo, koji su posjetili crkvu i župniku Brajki ponudili pomoć.

"Osuđujemo ovaj vandalski čin, a posebno što je ime pokojnog Vedrana dovedeno u kontekst sa skrnavljenjem crkve. To je besmisleno i sramota", kazali su navijači FK Sarajeva.

Brajko također smatra da se dva događaja ne mogu povezati, jer je crkva i prije bila skrnavljena.

"Jedina veza je zlo koje se desilo. Ovo je četvrti put u šest godina od kada sam ovdje da je crkva oštećena. Te noći sam čuo kako je nešto udarilo, pogledao sam kroz prozor, ali ništa nisam vidio. Ujutro mi je komšija rekao da je vidio dvije osobe kako bježe preko livade. Jako je opasno generalizirati stvari, pustimo da policija radi svoj posao", ističe vlč. Brajko.

:thumbup:

Svaka cast momcima koji su ovo odradili. Mislim da se ovakvim potezima treba pokloniti veca medijska paznja, a ne negativnim stvarima...
Neelix

#2 Re: Navijaci Sarajeva posjetili crkvu u Brijescu

Post by Neelix »

ali naravno da niko nije odgovorio na ovu pozitivnu temu, dok je na onim na kojim se govori o negativnim stvarima na hiljade postova :roll:

svaka cast navijacima.
Lekler

#3 Re: Navijaci Sarajeva posjetili crkvu u Brijescu

Post by Lekler »

Gradska raja :thumbup:
ŠiŠ

#4 Re: Navijaci Sarajeva posjetili crkvu u Brijescu

Post by ŠiŠ »

Ima već tema o ovome.
andrija2007

#5 Re: Navijaci Sarajeva posjetili crkvu u Brijescu

Post by andrija2007 »

Neelix wrote:ali naravno da niko nije odgovorio na ovu pozitivnu temu, dok je na onim na kojim se govori o negativnim stvarima na hiljade postova :roll:

svaka cast navijacima.
Pa kako će odgovoriti, kad jedan dobar dio forumaša nažalost, dolazi na forum svjesno ili po zadatku,
da raspiruje nacionalnu mržnju i vjersko jednoumlje. :bih:
suspect_zero

#6 Re: Navijaci Sarajeva posjetili crkvu u Brijescu

Post by suspect_zero »

andrija2007 wrote:
Neelix wrote:ali naravno da niko nije odgovorio na ovu pozitivnu temu, dok je na onim na kojim se govori o negativnim stvarima na hiljade postova :roll:

svaka cast navijacima.
Pa kako će odgovoriti, kad jedan dobar dio forumaša nažalost, dolazi na forum svjesno ili po zadatku,
da raspiruje nacionalnu mržnju i vjersko jednoumlje. :bih:

Ovo je čin za svaku pohvalu :thumbup:
mrtva kokoš

#7 Re: Navijaci Sarajeva posjetili crkvu u Brijescu

Post by mrtva kokoš »

samo nas pozitivne stvari mogu izvuci iz ovog sivila...
a sto se tice teme, istina da postoji jos jedna ali sta je problem :roll:
kad se nesto lose dogodi bude ih po 10 a kad je nesto dobro jedva i ona jedna opstane...
Pikaboo

#8 Re: Navijaci Sarajeva posjetili crkvu u Brijescu

Post by Pikaboo »

Skidam kapu ljudima koji su napravili ovako ljep gest .I u pravu ste,ova tema ce se ugasiti jako brzo.Ljudi vise vole ruzne stvari nego nesto ovako.
Mascherano

#9 Re: Navijaci Sarajeva posjetili crkvu u Brijescu

Post by Mascherano »

ŠiŠ wrote:Ima već tema o ovome.

Mozes li da stavis link?

ja sam bas gledao, ali nisam je nasao... :-?
aerosa

#10 Re: Navijaci Sarajeva posjetili crkvu u Brijescu

Post by aerosa »

O gestu se i nema šta reći, onaj ko zna stanje u UNFKS je ovo i mogao očekivati ali me iskreno nevjerovatno pozitivno iznenadilo ko je otvorio ovu temu... :thumbup:
anjusha
Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim

#11 Re: Navijaci Sarajeva posjetili crkvu u Brijescu

Post by anjusha »

Mascherano wrote:

Mozes li da stavis link?

stavice vama vasa mama link :D

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... a&start=75

znaci od kraja ove stranice pa nadalje se prica skoro samo o tome
respo

#12 Re: Navijaci Sarajeva posjetili crkvu u Brijescu

Post by respo »

aerosa wrote:O gestu se i nema šta reći, onaj ko zna stanje u UNFKS je ovo i mogao očekivati ali me iskreno nevjerovatno pozitivno iznenadilo ko je otvorio ovu temu... :thumbup:
da i tebe i neelixa ispravim
nisu navijaci dali pare niti su oni farbali
farbali su ovdje sa foruma 2 momka
pare su dali ljudi sa foruma ko je htio da da i koliko je ko mislio mogao htio dati
gore su bili predstavnici navijaca sarajeva da izjave da se ogradjuju od razbijanja i pisanja grafita i dovodjenja u vezi sa ovim jer je spomenut vedran i da ih se ne dovodi u vezu sa razbijanjem i pisanje

znaci za to je zahvalan forum sa-x i forumasi koji su to podrzali na prijedlog snezane sneze ili tako nekako nicka

p.s. ne znam jesu li navijaci nudili pomoc i pare znam samo za ovih 300 maraka od forumasa
p.p.s ne zelim da se ovo pripise sa-x portalu nego gradjanima sarajeva bosne i hercegovine koji se zgrozavaju nad ovakvim postupcima i koji su spremni pomoci i osvjetlati obraz grada gradova i drzave
Last edited by respo on 10/10/2009 16:52, edited 1 time in total.
Mascherano

#13 Re: Navijaci Sarajeva posjetili crkvu u Brijescu

Post by Mascherano »

aerosa wrote:O gestu se i nema šta reći, onaj ko zna stanje u UNFKS je ovo i mogao očekivati ali me iskreno nevjerovatno pozitivno iznenadilo ko je otvorio ovu temu... :thumbup:

Ne znam zasto te to iznenadilo, ali aj' dobro... i mene je pozitivno iznenadio tvoj post. ;-)
gradska toplana

#14 Re: Navijaci Sarajeva posjetili crkvu u Brijescu

Post by gradska toplana »

Sarajlije,Horde Zla ,Bosanci i Hercegovci svaka Vam cast ! :thumbup: Izuzetno lijep gest ili akcija kao god da se nazove.Drago mi je da je jos jednom dokazano da ima razumijevanja,suzivota i nade za narod BiH.Svi bi se trebali ugledati na ove predivne momke i vratiti sjaj nasoj zemlji i narodu.Iako nisam sarajlija,nisam navijac FK.Sarajeva ali jesam Bosanac mogu Vam reci da sam ponosan na vas gest ! :bih:
Mascherano

#15 Re: Navijaci Sarajeva posjetili crkvu u Brijescu

Post by Mascherano »

anjusha wrote:
Mascherano wrote:

Mozes li da stavis link?

stavice vama vasa mama link :D

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... a&start=75

znaci od kraja ove stranice pa nadalje se prica skoro samo o tome

OK, ali ipak mislim da ovaj gest zasluzuje posebnu temu.

Takođe, smatram da bi Sa-X trebao objaviti imena i slike raje koji su ucestvovali u ovoj akciji (naravno ukoliko oni to zele) i tako dati veci medijski znacaj svemu tome. Mislim da bi i neka TV ili novinska kuca mogla preuzeti to i objaviti.

Vecina ljudi nije ni svjesna koliko je ovaj događaj bitan u spustanju tenzija i ocuvanju mira u BiH. :thumbup:
kanocale

#16 Re: Navijaci Sarajeva posjetili crkvu u Brijescu

Post by kanocale »

gradska toplana wrote:Sarajlije,Horde Zla ,Bosanci i Hercegovci svaka Vam cast ! :thumbup: Izuzetno lijep gest ili akcija kao god da se nazove.Drago mi je da je jos jednom dokazano da ima razumijevanja,suzivota i nade za narod BiH.Svi bi se trebali ugledati na ove predivne momke i vratiti sjaj nasoj zemlji i narodu.Iako nisam sarajlija,nisam navijac FK.Sarajeva ali jesam Bosanac mogu Vam reci da sam ponosan na vas gest ! :bih:
misliš volimo se u predahu između dvije frke? ubi nas ljubav.malo frke i odmah se poteže kalašnjikov,a onda sve puca po šavovima- sa ove strane "mi" a sa one strane "oni" :bih:
callmethebreeeze

#17 Re: Navijaci Sarajeva posjetili crkvu u Brijescu

Post by callmethebreeeze »

svaka im cast! ovo je za svaku pohvalu. tuzno je sto doslo do skrnjavljenja crkve, ali, ako je vec sranje moralo da se desi, onda je dobro sto su momci otisli...
JThomas

#18 Re: Navijaci Sarajeva posjetili crkvu u Brijescu

Post by JThomas »

mediji ne žive od ovakvih vijesti, nego od prozivanja, žigosanja, krvi i smrti...zato i ne očekujem da se o ovome bogzna koliko piše. a i kvari bitno izvjesne koncepcije koje se pokušavaju provući ovih dana...onu o sarajevu kao mjestu gdje su hrvati ugroženi i gdje "strahuju od odmazde", onu o navijačima kao pijanoj rušilačkoj bagri, i tako dalje...
saabsa

#19 Re: Navijaci Sarajeva posjetili crkvu u Brijescu

Post by saabsa »

JThomas wrote:mediji ne žive od ovakvih vijesti, nego od prozivanja, žigosanja, krvi i smrti...zato i ne očekujem da se o ovome bogzna koliko piše. a i kvari bitno izvjesne koncepcije koje se pokušavaju provući ovih dana...onu o sarajevu kao mjestu gdje su hrvati ugroženi i gdje "strahuju od odmazde", onu o navijačima kao pijanoj rušilačkoj bagri, i tako dalje...
:thumbup: :thumbup:
yebo nas
klixober

#20 Re: Navijaci Sarajeva posjetili crkvu u Brijescu

Post by klixober »

To nazalost nije tema koju bh mediji potenciraju(cast izuzecima).
JThomas

#21 Re: Navijaci Sarajeva posjetili crkvu u Brijescu

Post by JThomas »

pa nisu ludi da potenciraju, kad ide direktno protiv onoga u šta nas pokušavaju ubijediti.
pustopoljina

#22 Re: Navijaci Sarajeva posjetili crkvu u Brijescu

Post by pustopoljina »

da-samo je losa vijest "dobra " vijest. (pravi tiraz/dize kvote)...ali ovo je vijest koja se na sa-x rodila i pripada ekskluzivno portalu...a pozitivna. neka je oni objave...drugi je ne moraju prenijeti,ali svi znamo da je sa-x dobro posjecen portal.
Edin H.

#23 Re: Navijaci Sarajeva posjetili crkvu u Brijescu

Post by Edin H. »

pustopoljina wrote:da-samo je losa vijest "dobra " vijest. (pravi tiraz/dize kvote)...ali ovo je vijest koja se na sa-x rodila i pripada ekskluzivno portalu...a pozitivna. neka je oni objave...drugi je ne moraju prenijeti,ali svi znamo da je sa-x dobro posjecen portal.

Vjerujem da je ovo udarna vijest u hrvatskim medijima :-)

Bez obzira, ne rade se ovakve stvari zbog publiciteta.
U svakom slucaju :thumbup:
Apostate

#24 Re: Navijaci Sarajeva posjetili crkvu u Brijescu

Post by Apostate »

respect momci!
Post Reply