Navijaci na EURO 2016

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Edin H.

#502 Re: Navijaci na EURO 2016

Post by Edin H. »

nema me tamo wrote:
Edin H. wrote:
nema me tamo wrote:Ma ja nakon nekog vremena, al' zato prate na kamerama na ulazu u stadion i tek onda pozitivno identifikuju nije to lagano..
Rusi upali Rusi brzo izašli..

Druga je stvar kad se radnja dešava u maticnoj drzavi tad je lagano pokupit, ovdje skoro pa nema šanse..
Tih 2 hiljade likova koji imaju kazne svi do jednog su uhapšeni i zadrzani na raznoraznim prvenstvima ovi prosljedili imena i tako su i dobili zabrane..
Imaju sada biometrijski pasosi, izdje zabrana na ekranu.

Samo za Engleze!

Upravo sam procitao, u hotelu gdje su Rusi upala policija svi do jednog su slikani..
Sad ide gledanje kamera i identifikacija..

Nadam se da su dali lazna imena i veš zbrisali s lica mjesta. :D
Gdje si to procitao?

Znaci ipak nesto rade. :-)
nema me tamo

#503 Re: Navijaci na EURO 2016

Post by nema me tamo »

https://www.youtube.com/watch?v=wgL-T_x ... e=youtu.be

Ultras-tifo..

Eh sad pitanje je da li su ove, kako god mogu zbrisat prije nego ih identifikuju sa slika i vrate se u hotel. :D
skenderija04

#504 Re: Navijaci na EURO 2016

Post by skenderija04 »

Edin H. wrote:
Znaci ipak nesto rade. :-)
Problem je u sudskom procesu. Engleze kao drzavljane EU mogu odmah izvesti na sud. Rusi idu po proceduri o strancima gdje se najcesce sve zavrsi izgonom, osim ako nije u pitanju smrt, trgovina ljudima i drogom ili terorizam.
nema me tamo

#505 Re: Navijaci na EURO 2016

Post by nema me tamo »

To je to, zato i govorim da bjeze da ih ne protjeraju jer to i jedino mogu..
Englezi imaju zakon za Huligane, dok Rusi nemaju tamo je isto kao na Balkanu..

https://www.youtube.com/watch?v=vAPodNXjkBU
studeni76

#506 Re: Navijaci na EURO 2016

Post by studeni76 »

Ja mislio raja se zeza, kad ono ovdje stvarno ima likova koji na ova sranja gledaju kao na nesto cool :) cuj ono sa odusevljenjem kaca klipove i vijesti gdje se ko potukao, sta je polupano i sl....
nema me tamo

#507 Re: Navijaci na EURO 2016

Post by nema me tamo »

Ovo je raj. :D

Ako uopšte postoji ovo je najbliže njemu. :D
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#508 Re: Navijaci na EURO 2016

Post by Jimmy McNulty »

studeni76 wrote:Ja mislio raja se zeza, kad ono ovdje stvarno ima likova koji na ova sranja gledaju kao na nesto cool :) cuj ono sa odusevljenjem kaca klipove i vijesti gdje se ko potukao, sta je polupano i sl....
Ne kontaš ti ultras mentalitet, molim te ne komentariši ovdje više. :evil:
Patriotska_Liga

#509 Re: Navijaci na EURO 2016

Post by Patriotska_Liga »

To isto kao kad bi pedofil rek'o ne kontaš ti pedofilski mentalitet.
studeni76

#510 Re: Navijaci na EURO 2016

Post by studeni76 »

Ma ja ba, sve ultrasi iza racunara! kao skolarci kad pocnu o bijesnim autima pricat a ni punta nisu provozali!
sumirprimus

#511 Re: Navijaci na EURO 2016

Post by sumirprimus »

Ko vojska su.
Doduse.ex.odrade tu i tamo pokoji poso uz utakmice. :mrgreen:
nema me tamo

#512 Re: Navijaci na EURO 2016

Post by nema me tamo »

Haha jes', jes..
Tlinest godina imam.

Hehe, kralju.
Hehe
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#513 Re: Navijaci na EURO 2016

Post by Jimmy McNulty »

Hahaha posto sam toliko sarkastičan da se moj sarkazam više ni ne prepoznaje nego se shvata ozbiljno. :D
Bosanski_kralj

#514 Re: Navijaci na EURO 2016

Post by Bosanski_kralj »

Ma vala glupo je ići ciljano da se potučeš. Kakve to veze ima sa navijanjem i ljubavi prema klubu/domovini.
Capajebo

#515 Re: Navijaci na EURO 2016

Post by Capajebo »

Bosanski_kralj wrote:Ma vala glupo je ići ciljano da se potučeš. Kakve to veze ima sa navijanjem i ljubavi prema klubu/domovini.
Pa i nema :mrgreen:
Ima ljudi sto vole popit, nego se napusit, neko sa curom na romanticnu veceru, e tako se ovi hajvani vole pobit na ulici :lol:
Bosanski_kralj

#516 Re: Navijaci na EURO 2016

Post by Bosanski_kralj »

Capajebo wrote:
Bosanski_kralj wrote:Ma vala glupo je ići ciljano da se potučeš. Kakve to veze ima sa navijanjem i ljubavi prema klubu/domovini.
Ima ljudi sto vole popit, nego se napusit, neko sa curom na romanticnu veceru, e tako se ovi hajvani vole pobit na ulici :lol:
Pa dobro, ali zašto to rade uz fudbalske utakmice, gdje je poveznica?
Capajebo

#517 Re: Navijaci na EURO 2016

Post by Capajebo »

Bosanski_kralj wrote:
Capajebo wrote:
Vjerovatno zato sto imaju masu gledatelja i hvalospjeva, jer se oni toboze biju za kluba/drzavu. :mrgreen:
splinter

#518 Re: Navijaci na EURO 2016

Post by splinter »

Kao prvo iskreno sam se nadao da na ovom prvenstvu neće biti onakvih scena kao u subotu, izuzev možda par manjih sukoba. Fakat sam mislio da će murija i osiguranje spriječiti svaki veći incident i sukobe širih razmjera. Ipak je ovo veliko takmičenje i ulog je veliki. Pratim rusku scenu već skoro desetak godina i dosta su napredovali. Sad se raspolaže o nekim podacima da je čitav belaj izazvalo možda nekih 100-150 Rusa, ne više ali očito dobro pripremljenih. Ipak nevjerujem da će se stvari na terenu nešto puno mjenjati, jer Englezi i Rusi potpuno različito poimaju navijačke furke. Dok ovi prvi preferiraju zauzimanje trgova i barova, vješanje zastava i cugu uz pokoju marisanu, ovi drugi su malobrojniji, organizovaniji i više idu na taktiku udari i povuci se. Zato Englezi i nedoživljavaju ovo kao neki aman poraz, za njih je najbitnije da su poslije svega ostali na trgu, bez obzira na pokoju izgubljenu zastavu i nekolicinu nalupanih kolega. Oni su tradicionalisti i teško da će mijenjati svoju percepciju stvari. Također Rusi su vrlo mudro procijenili protivnika. Znali su da Englezi iz različitih navijačkih frakcija a koje se inače organski ne podnose "potpisuju" ta neka primirja i paktove o nenapadanju kada igra repka, međutim ostaju i dalje da se gledaju preko nišana. Zato su se Rusi hladno zalijetali u jedan po jedan pub dok Englezi iz ostalih pubova blago nezainteresovano prate šta se dešava. Također bitan momenat je i da su Rusi imali amin i dozvolu od lokalaca koji su im pustili da se šetaju kroz njihovu teritoriju i vjerovatno pružali logistiku te određene informacije oko Engleza šta i kako. Neko je pomenuo da su Rusi i Poljaci u pet deka i vjerovatno jesu, a interesantno je da su i jedni i drugi tek prije par godina počeli da ozbiljnije da vježbaju taj neki Balkan style, sa pomagalima, stolicama, ostalim skulama, a do tada su samo forsirali style na šake,al pošto su par puta dobili po glavurdi shvatili su da moraju da se prilagođavaju (primjer Terrormachine u Vogošći). Ni jedni ni drugi nisu sad baš neki terminatori, primjeri su okršaji BBB u Poznanu sa Poljacima i Torcide u Rigi sa "Nevski Frontom"*(Rusi-Zenith).
Last edited by splinter on 14/06/2016 01:14, edited 1 time in total.
Muhamed Đakmić

#519 Re: Navijaci na EURO 2016

Post by Muhamed Đakmić »

Samo je smiješno što se svi grozimo kad Svjetska prvenstva treba da budu održana u nekim "divljim" zemljama, a drago nam kad je u civilizovanom svijetu, a opasnost je ustvari u najmanju ruku ista.
Capajebo

#520 Re: Navijaci na EURO 2016

Post by Capajebo »

Nije ista, nego proporcionalno manja udaljenosti od Evrope :mrgreen: :lol:
Patriotska_Liga

#521 Re: Navijaci na EURO 2016

Post by Patriotska_Liga »

Muhamed Đakmić wrote:Samo je smiješno što se svi grozimo kad Svjetska prvenstva treba da budu održana u nekim "divljim" zemljama, a drago nam kad je u civilizovanom svijetu, a opasnost je ustvari u najmanju ruku ista.
Ovo se u Engleskoj ne bi desilo.
nema me tamo

#522 Re: Navijaci na EURO 2016

Post by nema me tamo »

Engleska?

Hahahahahahaha
Ona smiješna policija što hoda samo s teleskopima? :D

Joj jesi me nasmijao, o njima se brinu samo Englezi Balkanac može samo brinuti o zabrani ulaska u Državu na 5 godina. :lol:
Edin H.

#523 Re: Navijaci na EURO 2016

Post by Edin H. »

nema me tamo wrote:Engleska?

Hahahahahahaha
Ona smiješna policija što hoda samo s teleskopima? :D

Joj jesi me nasmijao, o njima se brinu samo Englezi Balkanac može samo brinuti o zabrani ulaska u Državu na 5 godina. :lol:
Englezi imaju zaostrene odnose sa Rusijom od ubistva Livinenka.

Rusi ne mogu u Englesku bez vize.
Logovan

#524 Re: Navijaci na EURO 2016

Post by Logovan »

Bosanski_kralj wrote:
Capajebo wrote:
Zato što uz fudbalske utakmice mogu naći dostojnog protivnika za tuču. :D

Ljudi se više vole potući, nego se hljeba najesti. Bukvalno im dođe k'o hobi.
zipoo

#525 Re: Navijaci na EURO 2016

Post by zipoo »

Ponedjeljak miran bio ?
Locked