Navigacija

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

dimu

#26 Re: Navigacija

Post by dimu »

zlatan01 wrote:
dimu wrote:ako imas nokiu n95 8gb mozes imati navigaciju besplatno, ne moras kupovati posebno navigacijski uredjaj, skines sa neta garmin mobile navigaciju i adria route i radi sve ekstra ;)
Da li Garmin mobile i Adria route rade na drugim mobitelima, recimo E71i?!
ne znam ti reci sigurno

ali mislim da bi trebalo raditi ako je symbian mobitel i ako ima GPS prijemnik ugradjen, a mozda i grijesim
zlatan01

#27 Re: Navigacija

Post by zlatan01 »

dimu wrote:
zlatan01 wrote:
dimu wrote:ako imas nokiu n95 8gb mozes imati navigaciju besplatno, ne moras kupovati posebno navigacijski uredjaj, skines sa neta garmin mobile navigaciju i adria route i radi sve ekstra ;)
Da li Garmin mobile i Adria route rade na drugim mobitelima, recimo E71i?!
ne znam ti reci sigurno

ali mislim da bi trebalo raditi ako je symbian mobitel i ako ima GPS prijemnik ugradjen, a mozda i grijesim
GPS prijemnik ima sigurno a vjerovatno i symbian jer aparat radi sa Nokia navigacijom ali ja zelim Adria Route koju vec imam koristiti na mobitelu. Gdje se moze skinuti Garmin mobile navigacija?
dimu

#28 Re: Navigacija

Post by dimu »

nemam ti link i ja sam se malo ispeglao dok sam nasao sve, moras se malo zaroviti po netu

ja nasao na nekom hrvatskom forumu sve linkove sa upustvom, uglavnom za 10ak minuta je gotovo, skines garmin mobile, skines adria route, i jos neka 2-3 fajla trebaju i onda ima redoslijed kojim se kopiraju na mob i to je to
bude

#29 Re: Navigacija

Post by bude »

http://www.cafe.mobil.hr/forumdisplay.php?f=117

Dobar forum i imas sva potrebna objasnjenja i linkove za karte koje trebas.
zlatan01

#30 Re: Navigacija

Post by zlatan01 »

bude wrote:http://www.cafe.mobil.hr/forumdisplay.php?f=117

Dobar forum i imas sva potrebna objasnjenja i linkove za karte koje trebas.
Hvala!
zlatan01

#31 Re: Navigacija

Post by zlatan01 »

Zaboravih pitati, da li ova Garmin Mobile navigacija koristi GSM mrezu poput Nokia sistema ili je potpuno neovisan. Ja naime imam Nokia navigaciju koja u principu ne kosta nista za karte ali sama navigacija i troskovi skidanja karti se placaju, ali posto firma placa racun za telefon malo je nezgodno razdvajati stavke. Zato trazim GSM navigaciju neovisnu od mreze tj. koja radi identicno obicnom GPS aparatu.
and

#32 Re: Navigacija

Post by and »

zlatan01 wrote:Zaboravih pitati, da li ova Garmin Mobile navigacija koristi GSM mrezu poput Nokia sistema ili je potpuno neovisan. Ja naime imam Nokia navigaciju koja u principu ne kosta nista za karte ali sama navigacija i troskovi skidanja karti se placaju, ali posto firma placa racun za telefon malo je nezgodno razdvajati stavke. Zato trazim GSM navigaciju neovisnu od mreze tj. koja radi identicno obicnom GPS aparatu.
na koristi gsm mrežu,već gps resiver koji je u nekim mobitelima ugrađen ili kupiš externi . garmin mx ti je navigacija koja ne koristi mrežu i nemaš nikakvih troškova.to je to što tražiš
iceman ze

#33 Re: Navigacija

Post by iceman ze »

gdje se kod nas moze naci povoljno Garmin uredaj model Nuovo, gledao sam neke cijene pa su vrtoglavo velike, ako imate neke firme jos ako su na web-u........ :-D
Topla voda

#34 Re: Navigacija

Post by Topla voda »

imal gdje da se nadje dvd europe,za americki q7?
jel to moze pirat il kako to hoda?
help :D
Topla voda

#35 Re: Navigacija

Post by Topla voda »

imal iko ista da zna ...15 dana cekam da ko sta kaze
zenny

#36 Re: Navigacija

Post by zenny »

rodjak uzeo auto.. to navigacija fazoni ha hu al' nigdje bosne nit' ista juznije od ceske :D
skontali smo da ima neka zafrkancija u koju se ubaci cd koji ucitava u navigacioni sistem ulice i tako to... gdje da skinem podrucje bosne (ili bar sarajeva) pa da sprzim na cd da mu ubacim da se smiri lik :D pomagajte ljudovi...
NoriDeNoir

#37 Re: Navigacija

Post by NoriDeNoir »

Pozdrav,

evo da iskoristim ovu temu pa da zamolim , ako neko ima najnoviji POI fajl sa najnoavijim stanjem speedcamera za BiH, da mi posalje ili javi gdje se mogu skinuti. Ja sam na netu naletio na nekoliko mijesta li mi se cini da nisu bas to najnovji podatci...

Hvala
zenny

#38 Re: Navigacija

Post by zenny »

ljudoviii, pomagajteee... nije valjda da niko nema navigaciju i da mu nije trebalo ovo :|
Post Reply