Navigacija
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
nedim_uk
#1 Navigacija
Molim vas za pomoc
Znaci potrebna mi je navigacija u vozilu a iskreno da vam kazem nemam pojma koja je dobra a koja losa.Ima li neko da mi to pojasni i da mi kaze gdje mogu kupiti dobru kod nas, tacnije sa dobrom mapom balkana.
Hvala
Znaci potrebna mi je navigacija u vozilu a iskreno da vam kazem nemam pojma koja je dobra a koja losa.Ima li neko da mi to pojasni i da mi kaze gdje mogu kupiti dobru kod nas, tacnije sa dobrom mapom balkana.
Hvala
- Edin H.
#2 Re: Navigacija
Becker pokriva Balkan
Nemam privilegiju na informaciju da li isti mozes pazarititi u BiH
Nemam privilegiju na informaciju da li isti mozes pazarititi u BiH
-
AdnanSA
#3 Re: Navigacija
Ja sam kod Stanića kupio LG 555 sa mapom evrope i balkana. Radio prilično ok.Cijena oko 500 KM je bila koliko se sjecam
-
d2
#4 Re: Navigacija
ako imas iole bolji mobitel mozes kupiti bluetooth gps koji se poveze sa mobitelom na koji opet instaliras software za navigaciju
ja korisitm qtek 9090 + iGO my way i sve je prilicno ok s tim da software ponekad ne zna koja je ulica jednosmjerna pa ne mozes bas njega slijepo slusati nego moras usput gledati i znakove za jednosmjerne i koja su skretanja dozvoljena sto nije problem posto ti navigacija svakako pored vizuelnog prikaza daje i glasovna upustva
postoji mogucnost da su novije mape kvalitetnije uradjene (instaliras one zemlje koje ti trebaju)
ja korisitm qtek 9090 + iGO my way i sve je prilicno ok s tim da software ponekad ne zna koja je ulica jednosmjerna pa ne mozes bas njega slijepo slusati nego moras usput gledati i znakove za jednosmjerne i koja su skretanja dozvoljena sto nije problem posto ti navigacija svakako pored vizuelnog prikaza daje i glasovna upustva
postoji mogucnost da su novije mape kvalitetnije uradjene (instaliras one zemlje koje ti trebaju)
-
dnaxy
#5 Re: Navigacija
navigon + mda vario 2 nema nista bolje po meni.a svaki symbian tel. bi to trebao da ima..naravno uz dobru mini sd karticu
-
zlatan01
#6 Re: Navigacija
Ja imam Navigon serije 6000 sa kartom Evrope 2007/08. Radi sasvim korektno ali je karta BiH nikakva te pokriva samo par procenata, zbog cega je prakticno neupotrebljiva. Ja sam koristio samo do granice radi statistike, predjeni put i vrijeme. Inace za Navigon generalno mogu reci da je odlican ako korisnik ne zeli sam "cackati" oko karti i novih funkcija. Ja sam sam dodatno ubacio POI Warner, program koji omogucava ubacivanje novih POI tacaka kao i njihovo pracenje ali je sve dosta komplikovano. Nedavno sam citao o TOM TOM koji ima interaktivne mape, pa korisnici sami javljaju o promjenama i greskama na mapama. Neko je gore spomenuo mobitel. Ja cu vjerovatno zamjeniti mobitel za neki koji podrzava GPS sto se cini sada najprakticnijim rjesenjem.
-
zlatan01
#7 Re: Navigacija
Koliko je pokrivena BiH? Cije su mape?AdnanSA wrote:Ja sam kod Stanića kupio LG 555 sa mapom evrope i balkana. Radio prilično ok.Cijena oko 500 KM je bila koliko se sjecam
-
land
#8 Re: Navigacija
Ja vec duze vremena koristim GARMIN dolazi sa mapama evrope i balkana i fakat je dobar a moze se nabaviti izmedzu ostalog u trgovinama Mibo trading
- olensoner
#9 Re: Navigacija
garmin ti je najkvalitetniji, a cijena mu nije puno veca od ostalih ...
-
zlatan01
#10 Re: Navigacija
Koliko ove mape Balkana pokrivaju?land wrote:Ja vec duze vremena koristim GARMIN dolazi sa mapama evrope i balkana i fakat je dobar a moze se nabaviti izmedzu ostalog u trgovinama Mibo trading
-
land
#11 Re: Navigacija
Bosna skoro kompletna malo manje republika srpska, Sarajevo i svi veci gradovi imaju svaku ulicu ukucanu a i hravatska je pokrovena skoro u potunosti, Srbiju imas samo glavne ulice a mozes doplatiti mapu u potpunosti
A imas i potporu za telefon to jest imas handsfree i FM to jest mozes koristiti zvicnike iz auta za razgovor telefonom
A imas i potporu za telefon to jest imas handsfree i FM to jest mozes koristiti zvicnike iz auta za razgovor telefonom
-
zlatan01
#12 Re: Navigacija
Cudno, na Garmin stranici i ne spominju BiH. Koji model koristis?land wrote:Bosna skoro kompletna malo manje republika srpska, Sarajevo i svi veci gradovi imaju svaku ulicu ukucanu a i hravatska je pokrovena skoro u potunosti, Srbiju imas samo glavne ulice a mozes doplatiti mapu u potpunosti
- and
#13 Re: Navigacija
uz garmin se može kupiti adriaroute karta hrvatska,bih,slo.. i mislim da košta oko 100 eurazlatan01 wrote:Cudno, na Garmin stranici i ne spominju BiH. Koji model koristis?land wrote:Bosna skoro kompletna malo manje republika srpska, Sarajevo i svi veci gradovi imaju svaku ulicu ukucanu a i hravatska je pokrovena skoro u potunosti, Srbiju imas samo glavne ulice a mozes doplatiti mapu u potpunosti
-
zlatan01
#14 Re: Navigacija
Nasao sam u medjuvremenu. Nalazi se medju materijalom od "rece strane", tj. neke hrvatske firme.and wrote:uz garmin se može kupiti adriaroute karta hrvatska,bih,slo.. i mislim da košta oko 100 eurazlatan01 wrote:Cudno, na Garmin stranici i ne spominju BiH. Koji model koristis?land wrote:Bosna skoro kompletna malo manje republika srpska, Sarajevo i svi veci gradovi imaju svaku ulicu ukucanu a i hravatska je pokrovena skoro u potunosti, Srbiju imas samo glavne ulice a mozes doplatiti mapu u potpunosti
-
land
#15 Re: Navigacija
nuvi 660FM
super je model prikaz 3D poprilcno je veliki ekran i lagana je za koristiti
super je model prikaz 3D poprilcno je veliki ekran i lagana je za koristiti
-
malizeleni
#16 Re: Navigacija
Koristim Nuvi 250w.
Jednostavan, fina velicina ekrana, ima vishe jezika, brzo nalazi satelite, a nije nesto ni skup. Oko 400km mislim da je.
Jednostavan, fina velicina ekrana, ima vishe jezika, brzo nalazi satelite, a nije nesto ni skup. Oko 400km mislim da je.
-
nedim_uk
#17 Re: Navigacija
Hvala na odgovorima.
Garmin,zvuci mi ok.Eh sad mogu se pokriti 500 km,postoji li mogucnost da se kupi uredjaj a da vec ima balkan mapu?
Garmin,zvuci mi ok.Eh sad mogu se pokriti 500 km,postoji li mogucnost da se kupi uredjaj a da vec ima balkan mapu?
-
nedim_uk
#19 Re: Navigacija
To je to,hvala vam svima.